mikrodalgada yemek

sevgi pxixtxixrcxixxgxxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
20
0
86
44
İstanbul
kızlar ya bir şey sorcam hiç mikrodalgada yemek yaptınız mı güzel oluyo ben hiç mikrodalgayaı yemek yapmak için kullanmadım yaptıysanız ne yemekleri yaptınız ya zaten 2 kişiyiz küçük bir tepsi içinde koca fırını çalıştırmak istemiyorum mikrodalgada yapsam yemeği olur mu acep:*?

Merhaba sevgi pıtırcığı ben mikrodalgayı yemek yapmada kullanıyorum ve çok memnunum, karnıyarıktan, pizzaya browniye kadar pişiriyorum, mısır patlatıyorum.

Pizza tarifim : Pideyi pişirmede kullanacağım kabın boyutlarına göre kesip kaba yerleştiriyorum üzerine ketçap (zamanım varsa kendi hazırladığım ketçabı) sürüyorum, üstüne istediğim malzemeyi diziyorum (salam, sucuk, sosis, çok ince kıydığım mantar, salatalık turşusu, domates,biber vb.), en üstüne bol kaşar rendesi döküp 800 watta kaşar eriyene kadar pişiriyorum gerçekten nefis tavsiye ederim.

Karnıyarık: küçük borcama sığacak şekilde patlıcanları bıçakla birkaç yerinden delip üzerine çok az sıvı yağ sürerek mikroda hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyorum, hazırladığım iç malzemesini patlıcanların içine yerleştirip salçalı su yapıp üzerlerine döküyorum tekrar mikrodalgaya atıp 10-15 dakka pişiriyorum.

Canımcım mikrodalganın pişirme özelliğini pek kullanma derim Ben 98'den beri dijital mikrodalga kullanıyorum Ama en çok ısıtma ve buz çözme özelliğinden faydalanıyorum. Neden dersen mikrodalganın çok uzun sürelerde kullanımı tavsiye edilmiyor Kısa sürelerde de fazla elektrik harcamıyor Bir de yiyeceğin üzerini kızartmak gibi özelliği yok sadece haşlıyor. En iyisi yemeklerini hzlı ıstmak için veya çözmek için kullanabilirsin. Ne pişirebiliriz dersen gül sosis hazırlamak için parmak sosislerin alt ve üstüne artı şeklinde bıçakla çizik atıp mikrodalganın ısısına ve damak tadına göre 40 sn falan pişirirsen yanına pataes kızartması ve ketçap mayonezle aparatif bir şeyler hazırlamış olursun Aynı zamanda pazar kahvaltılarında sucukları dilimleyip yağsız şekilde tabakta 40 snde falan pişirebilirsin Bu arada yemeği tabağa alıp mikrodalgada ısıttığın için yani yemek komple tencerenin içinde tekrar tekrar ısıtılmadığı için daha uzun süre taze kalıyor, aklında olsun.

evet bende browni yaptım mikrodalgada hem çabucak oldu hemde güzel oldu.
bir arkdaşım balık yaptığını söylemişti ama nasıl yapıyor bilmiyorum.
ayrıca mısır haşlayabilirsiniz özellikle çocuğunuzmu istedi hemen bir tane mısırı bir kaba su koyun mısırıda koyun içine başlasın haşlanmaya.
ayrıca ben patlamış mısırı hazır paketler varya mikrodalgada mısır patlatmak için işte o paketlerden alıp atıyorum hemen iki dakkada oluyor.

bi arkadaş tavuk ile ilgili pişiyo ama pişmiş gibi gözükmüo demişti tatlicadiarzu benim mikrodalgam yok eğer böle herşey pişerse alcam yosam ısıtmak için almıcam mini fırınım da gayet hızlı çünkü :1closedeyes:

ben bilmioyrum o hazır poşetleri malesef peki normal patatmak için olan mısırı patlantam mümkün değilmi illa o bahsettiğiniz hazır paketlerden mi olması gerek?peki onlar marketin hangi bölümüne satılyo gramaj fiyat bilgileri falan neler acaba?

bütün tavuk pişirmeyi hiç denemedim fakat ben diyet yaptığım için göğüsfletoyu kuşbaşı yapıp dilediğimca baharatlıyorum (pulibber,köti,tuz ve soya sosu) sonra bi tabağa yiyieceğim kadar alıp pişiriyorum 1,5-2 dakikada tavuğum hazır oluyo.ben tamgüçle pişriyorum ama bence yemek pişirmek için daha düşük güç ve daha uzun süre kullanmak gerekli.kulalnma klavuzunda bence hangi güçle neyi nekadr pişireceğiniz örneklenmiştir.benim mikrodalgam dijital güç ayalarıda % üzerinden bende hiç kafa yormuyorum tam güçle kısa sürede pişireeğim şeyler dışnda yemeklere girişmedim hiç.ayrıca tavuğun üzerinin kızmarması konusuna gelince eğer mikrodalgafınınınızda gril özelliği varsa micro+grili özelliğini birlikte çalıştırarak istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.tabiki içine ısıyadayanıklı kap koymak şartı ile. a.s.

çok sağol ya gerçekten bilmiyodum şimdi ben bu akşam patatesli kanatlı yemek yapıcam sence olurmu yapıyım mı ya kanatlar ppişermi yoksa yine fırındamı yapıyım
Tercih senin tabi ama kızarmış istiyorsan normal fırını kullan, mikrodalgada haşlanmış gibi oluyor :1rolleyes:

hozlemk canım peki mısırı nasıl patlatıyosun.duymuştum daha önce ama ben hiç cesaret edemedim!anlatırsan sevinirim a.s.

Silviyacım fırın poşetlerinden kullanıyorum, poşetin içine 1 avuç içine sığacak kadar mısır, çok az yağ ve biraz tuz ilave ediyorum mısırları bir karıştırıp poşetin ağzını kapatıyorum 3-4 yerinden delip, 800 Wata ayarlıyorum nekadar çabuk piştiğine inanamazsın, dikkat etmen gereken bir nokta fazla bekletirsen mısırlar önce kararıyor, sonra yanıyor. En iyisi patlarken beklemeka.s

Ben tavuğu mikroda yaparsam, sebzeli yapmayı tercih ediyorum, göğüs kısmını kuşbaşı doğrayıp salça ve baharat ile terbiye ediyorum, 1 kutu garnitür ilave ediyorum piyazlık soğan doğruyorum yada bol sarmısak, bir domates dilimleyip biraz yağ ve tuz ilave edip fırın poşetine koyup mikroda pişiriyorum :dance:

saol canım.ben dün senin cevap vermeni bekleyemedim ve deney yapmaya kalkıştım sırnaşık şey gidip buzluk poşetine birazcık mısır attım ve çalıştırdım microyu.mısırlar patlamaya çalşadı ama baktım poşet içerde büzüşüyo tabi bekletmedne açtım fırını.mısırların sıcaklığından erimiş poşet doğal oalraktan :roflol: amacım yağ kullanmamak olduğu için sanırım yağsızda yapabilirm senin söylediğin yöntemi.aklıma gelmemişti frın poşeti kullanmak.bide ööle deniyim bari :lepi:

Bu gün işler çok yoğundu o nedenle biraz geç girdim. Biliyormusun ben diyet yemeklerimin çoğunu mikroda yapıyorum. Ev ahalisine ayrı yemek kendime ayrı yemek, mesela 1-2 patlıcanı birkaç yerinden delip mikroda yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine sarmısaklı yoğurt yada nar ekşisi döküp yiyorum hem kalorisi çok düşük hemde çok hafif oluyor. Kışın aynı işlemi brokoli ve karnabahar ile yapıyorum. Sana şimdiden afiyet olsuna.s.

selam bende balık yapıyorum mikrodalgada...levrek yada çupra alıyorum küçük bir kaba koyup üzerini azıcık yağ velimon gezdiriyorum sonra mikrodalgada 800W da 4,5 dak. bir yüzünü 4,5 dak öbür yüzünü pişiriyorum.hem çok hafif oluyo hemde çok çabuk tavsiye ederim.

peki üzerini kapatmıyomusun?microdalganın içi berbat olmuyomu balık fena sıçrıyo da :uhm:

bu arada hozlemk senin son mesajını yeni gördüm patlıcan işini en kısa zamanda deniycem.bir patlıcana koca fırın mı yanar hesabı patlıcan salatası yapamıyodum microdalga daha mantıklı :)

ben yeni aldım mikrodalgamı. hem ızgara hem fırın hem ekmek yapma fonksiyonları var. dün sebzeli tavuk yaptım toplam 20 dk falan sürdü. bir de börek yapiim dedim ama sonuç berbat hem kızarmadı hem de resmen taş oldu. sonra bi de brownie denedim ama o süper oldu 10 dakikada. bakalım deneye deneye öğrenicez. ama sanırım poğaça yapamıcam ben bu fırında. çünkü kızartmıyo ya...

ben kapatmıyorum canım.. belki bi peçete ile kapatılabilir. tabi biraz koku da yapıyo ama çok lezzetli oluyo tavsiye ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…