• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baska bi acık baslıkta arkadasın spermi iğne tedavisi ile cıkmıs bi doktorda o da bir ürologmus tek tük cıkıs varsa tese olmasın bosuna diyor sizde dondurup biriktirilirdi diyosunuz demek li hastane ve ürolog yetersiz kalıyor genetik testlerde yapılmadı. Neyse çok teşekkürler insallah sperm sayısı yükselir de hepimizin kucağı dolar 🙏🏻

Merhaba hanımlar neredeyse hepinizin adına aşinayım 4aydır burada açılan baslıklara bakmaya çalışıyorum. Sizden yardım ve tecrübelerinizi aktarmanızı yürekten istiyorum 🙏🏻 Eşim azoperm desen değil oligos.. desen değil tek tük hareketli hareketsiz spermi görüldü semen testinde 4aylık klomen kullanımı ve çeşitli doktor takviyerleri hepsini kullandı sonuc yine aynı şehrimizdeki ürolog artık tüp bebekten baska bi çare kalmadı dedi. Küçük bir kesi ile spermler alınacak tüp bebek yaplcak diye anlattı basit ve kolay gibi geldi ilk sonra buraları okuyunca ne zormus dedm tüp bebek. Bizim resmen tek atımlık kursunumz var diyebilirim maddi manevi en iyisi olsun lab. Olarak embriyolara iyi bakılsn istiyorum ama nereye gitsem hangi doktora başvursam bilmiyorum esim ankara İstanbul uzak diyo ama ben ilk denemede de olsa en iyisi olsun diyorum bana ankarada iyi bir tüp bebek doktoru söyler misiniz erkek faktörlü tüp bebek tedavisi uygulayacağız. Eşimin tüm kan ve hormon testleri güzel cıktı. Sadece sperm tek tük görlmüş biz napıcaz elimiz havada dua etmekten baska bise yapamıyoruz suan bize yol gösterir misiniz
Bizde de durum buna benzerdi. Bazen hiç çıkmıyor bazen 3-5 tane çıkıyordu. Hatta aynı gün 1-2 saat sonra örnek alındığında daha çok çıkıyordu, aylarca hatta yıllarca vitaminler kürler kullanmamıza rağmen sonuç değişmedi.
Embriyolog ile konuştuğumuzda mikrotese olsak daha çok sperm toplansa daha iyisini seçmek için elimizde daha çok seçenek olsa dedik. Fakat embriyolog bize doğal çıkıştan alınan spermin her zaman mikro teseden daha iyi olacağını, tese ile sperm bulunacağının garantisi olmadığını söyledi.
Şu ana kadar iki farklı merkezde tüp bebek denedik. İlkinde 2 defa ikincisinde 3. denemedeyiz. İki merkezin embriyoloğu da aynı şeyi söyledi.

Son olarak menide de tesede de hiç spermi bulunamayan arkadaşlar ara ara örnek vermeye devam etmelisiniz. Tese ameliyatı dahil hiç sperm bulunamayıp aradan belli bir süre sonra normal yolla 3-5 spermi çıkıp onlarla tüp bebek ile başarılı olanlar var.

Bizde de durum buna benzerdi. Bazen hiç çıkmıyor bazen 3-5 tane çıkıyordu. Hatta aynı gün 1-2 saat sonra örnek alındığında daha çok çıkıyordu, aylarca hatta yıllarca vitaminler kürler kullanmamıza rağmen sonuç değişmedi.
Embriyolog ile konuştuğumuzda mikrotese olsak daha çok sperm toplansa daha iyisini seçmek için elimizde daha çok seçenek olsa dedik. Fakat embriyolog bize doğal çıkıştan alınan spermin her zaman mikro teseden daha iyi olacağını, tese ile sperm bulunacağının garantisi olmadığını söyledi.
Şu ana kadar iki farklı merkezde tüp bebek denedik. İlkinde 2 defa ikincisinde 3. denemedeyiz. İki merkezin embriyoloğu da aynı şeyi söyledi.

Son olarak menide de tesede de hiç spermi bulunamayan arkadaşlar ara ara örnek vermeye devam etmelisiniz. Tese ameliyatı dahil hiç sperm bulunamayıp aradan belli bir süre sonra normal yolla 3-5 spermi çıkıp onlarla tüp bebek ile başarılı olanlar var.
Yaa anlıyorum sabırlar diliyorum hepimize zor bi süreç :(

Yaaa öyle demee bizimde umudumuz pek yoktu mucize oldu diyebiliriz yani benim eşim de testis kanseri olmuştu inan her zaman umut var 41 tane yasin okuyup niyet edebilirsin canım inşallah şifa olur
Merhaba eşininizm türü neysi acaba susn nasıl

Tedavi görmüşmüydü eşimede testis kanseri tanısı konuldu bilgi edinmek istedim canm
Kanserli testis alındı kemoterapi gördü sperm oluşması için pek tedavi gördüğü söylenemez 3 ay bir hap kullanmıştı takviye edici vitamin felan kullandı ben bitkisel otlar kaynatıp veriyodum Dr daha yapilcak bişi yok demişti tesede bulundu çok şükür

Kanserli testis alındı kemoterapi gördü sperm oluşması için pek tedavi gördüğü söylenemez 3 ay bir hap kullanmıştı takviye edici vitamin felan kullandı ben bitkisel otlar kaynatıp veriyodum Dr daha yapilcak bişi yok demişti tesede bulundu çok şükür
Anladım canım geçmiş olsun çok

Back