• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

kızlar 11 sayfa olmuş hepsini okuyamadım valla migrenim tutar :25: Benim de çok ağırdı migrenim iki yıl öncesine kadar sonra bi doktor buldum ona gittim bana Topamax diye bi ilaç verdi günde 2 tane ondan alıyorum 2 yıldır devam ediyor tedavim kontrolleri ihmal etmiyorum ama . Bu epilepsi hastalarında kullanılan bir ilaçmış. Bilmiyorum çok kullanan varmış kimisi bana çok ağır geldi k ullanamadım diyor. Ben sabrettim migren bu ilacın yan etkilerinden daha beterdi sabrettim ilk kutudan sonra bünye yan etkilere alıştı artık normale döndüm. Sonradan iyi olmaya başladım önceden ayda 4 5 kez acile gidip serumla yatacak kadar ağır migren ataklarım olmasına rağmen bu ilaçtan sonra belki 3 5 ayda bire düştü maşallah. Ama eczacım bana botoxu önerdi. Alına ve boyna botox yapıyorlarmış migren için . Fakat belli aralıklarla yenilemek lazımmış . Ben yine de istemedim yaptırmadım bilmiyorum botox falan şimdilik pek sıcak bakmadım . Ama düşünenler araştırsın kendisi o şekilde atlatmış bayan. Bi de ben daha başım ağrımadan ağrıyacağını anlıyorum böyle bi acaip oluyorum zaten o anda bi tane kendime göre etkili ağrı kesici ( majezik ) alıyorum dinleniyorum ağrımıyor bile başım. Çünkü ağrıdıktan sonra mümkün değil geçmiyor. Bi de maxalt diye bi ağrı kesici var migren için ama o ayda sadece 3 tane alınıyor ve çok da ağır bi ilaç o yüzden onu almamaya çalışıyorum. hepinize geçmiş olsun.

Bende de var 3 yıldır ne yazık ki :( çok saçma gelicek belki ama benim artık gözlerime kadar iniyor bazen ağrısı o zamanlarda saç kurutma makinesini orta ayarda alnıma başımın üstüne doğru tutuyorum sıcak biraz hafifletiyor.ama tam olarak kesmiyor ağrıyı.bazen de annemin zoruyla başıma bu alın kısmımı sıkacak şekilde yazma bağlıyorum.belki bunu tavsiye eden olmuştur hepsini okuyamadım.ama o da iyi geliyor sinirleri sıktığından biraz hafifliyor.deneyebilirsin bunları:31:hepimize geçmiş olsun bu arada:54:

Ne zamandır ağrımıyor diye seviniyordum. :(
Bu sabah kalktım ki başlamış.
Hâlâ da ara ara yükselerek ara ara düşerek seyrediyor.
Nescafe içtim. Yemek yedim. Biberiye Çayı içtim. Tarçın kemirdim biraz...
Birazdan da bir Türk Kahvesi yapıp içeyim diyorum.
İnşallah geçer...
:14:
Midemi hiç boş bırakmadım bugün. Türk Kahvesi de içtim. Sonra da çay içtim poğaça yedim. Şimdi daha iyiyim. Hafifledi elhamdülillah ama sersemliği var tabii. Bir de iş yerindeyim. Zor oluyor. Rabbim hepimize şifa versin inşallah.

Canim sicak su iyi geliyor mu, bir diger arkadas da yazmis da..
ben hic sicak su ile dus almadim.. sende bilirsin ki, agri geldimi hareket edemiyorummmmm :(((

Ben 11 yıl çektim bu ağrıyı ve hala aralıklarla çekıyorum. Sıcak değilde soğuk/ılık bir duş iyi geliyor kesiyo diyemem ama azaltıyor, tansiyon sorununuz yoksa limonda hafifletiyor. Ben geçen yıl topamax 25 kullandım doktor 1 yıl demişti 7 ay kullandım 2. ayında " ya benim başım en son ne zaman ağrımıştı" diye dusundugum oluyordu.. en öenmli yan etkisi benim hissedebildiğim unutkanlık yapıyor, ağrılar geçiyor ama organizaswyon kabiliyetinizde % 25 bir zayıflama var ufak tefek seyleri unutuyorsunuz.. Bir de ciddi kilo verdiriyor. doktor kontrolünde kullanın, kullanmayı bırakmanında şekli var.

Ayrıca botox da yaptırmıstım, sıklığın azaltıyor düzgün bir hekim yaparsa.

Ama net çözüm belli, hiçbirşeyi kafaya takma, aç kalma :)

arkadaşlar kafanızdan hacamat yaptırın, bir yakınım ileri derece migren hastasıydı. kafasından hacamat yaptırdı şikayetleri ortadan kalktı, birkaç seans yapılması gerekiyormuş ama ilk yapılışında hastalık geçebiliyormuş. zaten dinen sünnetmiş. internette hacamat diye arattığınızda birçok video ve bilgi bulabilirsiniz,kafadan yapılmasının herhangi bir tehlikeside yok. işi bilen kişilere yaptırın,(çok para isteyenlere yaptırmayın,sevabına yapanlarda var) banada dua edin :)

merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsun annemdede migren var ileri derecede.özellikle regl dönemlerinde odaya kapanıyor gözlerini açamıyor.kaç kez doktora gittik bir sürü antidepresanlar filan verdi fakat günlük hayatını çok engellediği için onlarıda kullanamadı.doktorlar geçerse menepozda geçer yoksa başka türlü geçmez dediler.ama nöbet sıklığını azaltması için epilepsi ilacı verdiler.şuan onu kullanıyor.ağrıları tamamen geçmesede nöbet sıklığını azalttı biraz..

çok geçmiş olsun bende 18 yaşından beri bu illetle uğraşıyorum şuan 30 yaşındayım artık başım ağrıyor bile demeye utandığım anlar oluyo ... nöbetleri önceden en faza 1 yada 2 gün sürüyordu artık zaman ilerledikçe 1 hafta 10 gün bile başımın agrısının gitmediği bile oluyor... bu illetden dolayı topluma bile fazla girmemeye çalışıyorum hiç bir tedavisi yok bu illetin ilk zamanlar ilaçlar iyi geliyodu ama zamanla oda fayda etmiyo en iyisi duş alıp karanlık sessiz ortamda uyumak :( bana yaşlı bir teyze birgün yine başım agrıyodu gözlerimden ta yaşlar gelir o biyerde tesadüf karşılaştıgımda tanımıyodum hiç bu teyzeyi bana miğrenin mi var dedii bende evet dedim .. oda bana nane yağı ile basın agrıdıgı zaman basını ov birde ekmek içini sadece agzına at biraz çiğne dedi ben onu yapıyorum genelde şuanda o iyi geliyo duşumu alıyorum ekmegımıde agzıma alıyorum basıma nane yagını surup yorganın altına girip sessiz sessiz yatıyorum :((( çok geçmiş olsunnn heepimize....

Selamlar

Yaklaşık 3 yıldır Migren hastasıyım.
Son 1 yıldır dahada arttı ataklar, doktora gittim gerçi ilaç kullanıyorum ama nafile :(
Çok ışıklı yerlere giremiyorum
Gürültüye ve düzensiz seslere gelemiyorum.
Güneşe çıkamıyorum.
Gözümün önünde siyah noktalar uçuşuyor,siyah tüyler vs...
Aç,susuz kalınca anında kafam ağırıyor.. (Oruç bile tutamadım bu yüzden)
Parfüm,deodorant,yanık kokusu diyelim ki mangal yaparsın ordaki koku
Hiçbirine dayanamıyorum

İnanın ağrı geldi mi kıpırdamam imkansız inanılmaz derecede elim ayağım boşalıyor, kafamı
Mide bulantısıda oluyor
Tahammülsüz oluyorum inanılmaz hemde.

Bu sıkıntıları yaşıyor musunuz sizde ?
Kolonya sürüyorum kara biberle
Tülbent ile sıkı sıkı bağlıyorum. Ayrılmaz ikili olduk tülbent ile kim görse yine mi başını sıktın. Diyor

Çok şükür, bunada şükür Allah başka dert vermesin. Asla isyan etmedim etmiyorum alıştım migrenle yaşamaya.

Şimdide "migren cab" sipariş ettim birde gözler için "migren gözlüğü" umarım iyi gelir..

Sizler neler yapıyorsunuz migren ataklarında??
Dertleşmek isterim.

Sevgiler
Arkadasım sana hacamatın onerırım heryerden deva ozellıkle kafadan yapılan hacamat mıgrenın kestin çözümü soylekı bır kaç yıllık mıgrenın hastasından ıkı uç seansta sıfatı bulursun Allah'ın ıznıyle hem hacamatın hıc bır yan etkısı yok düşünesi ağrı kesıcılerın bıle yan etkısı saymakla gıtmıyor araştır netten bak derım ve ehil sünnet bırıne yaptırmanı. Tavsiye ederım

Genelde agri baslamadan fark edersem agri kesici ise yariyor..
Fakat gece uyku agrilarinda ne yazik ki onceden fark edemedigim icin genelde hastanede igne ve serumla son buluyor..
Hastaneye gidebilmek icin ilik bir dusa sokuyor esim beni. Biraz rahatlatiyor. En azindan ayaga kalkabiliyorum.
Sonra igne yada serum..
Mayisip uyuyorum sonra..
Igne batiriyorum surekli agri baslayinca sacimi cektiriyorum gelene gecene..
Benimde beynimi kesip icini yikayasim geliyo..
Sanki civiklamis hissediyorum..

♥gözyaşı♥;32196117 .!.:
Genelde agri baslamadan fark edersem agri kesici ise yariyor..
Fakat gece uyku agrilarinda ne yazik ki onceden fark edemedigim icin genelde hastanede igne ve serumla son buluyor..
Hastaneye gidebilmek icin ilik bir dusa sokuyor esim beni. Biraz rahatlatiyor. En azindan ayaga kalkabiliyorum.
Sonra igne yada serum..
Mayisip uyuyorum sonra..
Igne batiriyorum surekli agri baslayinca sacimi cektiriyorum gelene gecene..
Benimde beynimi kesip icini yikayasim geliyo..
Sanki civiklamis hissediyorum..

Offf offff, Allah yardimcin olsun canim seninde..
seni cok iyi anliyorum.. Bende hemen bir banyo yapiyorum biraz rahatlatiyor sanki..
suan yine migrenim tuttu, felaket agriyor yine basim.. :(

hep sünizitim varsanırdım ama zamnal migrene çevirdi snaırım baştan sadece saçım ıslak kalırsa ağrırdı şimdi gürültüden ışıktanda ağrımaya başladı okadar ağrıyor yere falan eğilirsem kalkamıyorum hiç bişi göremez bı halegeliyorum en son ağrıdığında mide bulantımda oldu çok doktora gıtmeden teşhis koymak istemıyorum ama sanırım bende migren hastası oldum

Canim cok gecmis olsun sanada..
Bende namaz bile kilamiyorum dusun agridan? cunku egilince agrim tavan yapiyor.
suanda da agrim var mesela..

kızlar 11 sayfa olmuş hepsini okuyamadım valla migrenim tutar :25: Benim de çok ağırdı migrenim iki yıl öncesine kadar sonra bi doktor buldum ona gittim bana Topamax diye bi ilaç verdi günde 2 tane ondan alıyorum 2 yıldır devam ediyor tedavim kontrolleri ihmal etmiyorum ama . Bu epilepsi hastalarında kullanılan bir ilaçmış. Bilmiyorum çok kullanan varmış kimisi bana çok ağır geldi k ullanamadım diyor. Ben sabrettim migren bu ilacın yan etkilerinden daha beterdi sabrettim ilk kutudan sonra bünye yan etkilere alıştı artık normale döndüm. Sonradan iyi olmaya başladım önceden ayda 4 5 kez acile gidip serumla yatacak kadar ağır migren ataklarım olmasına rağmen bu ilaçtan sonra belki 3 5 ayda bire düştü maşallah. Ama eczacım bana botoxu önerdi. Alına ve boyna botox yapıyorlarmış migren için . Fakat belli aralıklarla yenilemek lazımmış . Ben yine de istemedim yaptırmadım bilmiyorum botox falan şimdilik pek sıcak bakmadım . Ama düşünenler araştırsın kendisi o şekilde atlatmış bayan. Bi de ben daha başım ağrımadan ağrıyacağını anlıyorum böyle bi acaip oluyorum zaten o anda bi tane kendime göre etkili ağrı kesici ( majezik ) alıyorum dinleniyorum ağrımıyor bile başım. Çünkü ağrıdıktan sonra mümkün değil geçmiyor. Bi de maxalt diye bi ağrı kesici var migren için ama o ayda sadece 3 tane alınıyor ve çok da ağır bi ilaç o yüzden onu almamaya çalışıyorum. hepinize geçmiş olsun.

Canim botox hic duymamistim ama yaptirmaya korkarim sanirim simdilik..
Birde mide bulantisi yapiyor offf, offf...
Allah sanada sifa versin canim insallah...

Bende de var 3 yıldır ne yazık ki :( çok saçma gelicek belki ama benim artık gözlerime kadar iniyor bazen ağrısı o zamanlarda saç kurutma makinesini orta ayarda alnıma başımın üstüne doğru tutuyorum sıcak biraz hafifletiyor.ama tam olarak kesmiyor ağrıyı.bazen de annemin zoruyla başıma bu alın kısmımı sıkacak şekilde yazma bağlıyorum.belki bunu tavsiye eden olmuştur hepsini okuyamadım.ama o da iyi geliyor sinirleri sıktığından biraz hafifliyor.deneyebilirsin bunları:31:hepimize geçmiş olsun bu arada:54:

sagol canim sanada cok cok gecmisler olsun insallah..
canim sacma olur mu, benim de gozlerime kadar iniyor agri, zonkluyor resmen..
kurutma makinesini hic denemedim bende bir denerim olmazsa..bende kafama tulbent bagliyorum sormaa..
tulbent ile geziyorum hep evde.. :(

Ben 11 yıl çektim bu ağrıyı ve hala aralıklarla çekıyorum. Sıcak değilde soğuk/ılık bir duş iyi geliyor kesiyo diyemem ama azaltıyor, tansiyon sorununuz yoksa limonda hafifletiyor. Ben geçen yıl topamax 25 kullandım doktor 1 yıl demişti 7 ay kullandım 2. ayında " ya benim başım en son ne zaman ağrımıştı" diye dusundugum oluyordu.. en öenmli yan etkisi benim hissedebildiğim unutkanlık yapıyor, ağrılar geçiyor ama organizaswyon kabiliyetinizde % 25 bir zayıflama var ufak tefek seyleri unutuyorsunuz.. Bir de ciddi kilo verdiriyor. doktor kontrolünde kullanın, kullanmayı bırakmanında şekli var.

Ayrıca botox da yaptırmıstım, sıklığın azaltıyor düzgün bir hekim yaparsa.

Ama net çözüm belli, hiçbirşeyi kafaya takma, aç kalma :)

Canim bende tansiyon dusuklugu var, limon kullanamiyorum ne yazik ki..
Botox hic denemedim canim ben.. hicbirseyi kafaya takmamak lazim, o ciddi bir sorun teskil ediyor sahidende..
birde dedigin gibi ac kalmak inanilmaz agriyi tetikliyor..
cok gecmis olsun canim sanada..

merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsun annemdede migren var ileri derecede.özellikle regl dönemlerinde odaya kapanıyor gözlerini açamıyor.kaç kez doktora gittik bir sürü antidepresanlar filan verdi fakat günlük hayatını çok engellediği için onlarıda kullanamadı.doktorlar geçerse menepozda geçer yoksa başka türlü geçmez dediler.ama nöbet sıklığını azaltması için epilepsi ilacı verdiler.şuan onu kullanıyor.ağrıları tamamen geçmesede nöbet sıklığını azalttı biraz..

Canim Annecigine cok gecmis olsun insallah..
Benimde regl donemine yakin agrilar cok feci tavan yapiyor ne yazik ki..
Bende ilac kullaniyorum gozlerimi acamiyorum ya agridan.. Allah yardimcimiz olsun dilerim..

çok geçmiş olsun bende 18 yaşından beri bu illetle uğraşıyorum şuan 30 yaşındayım artık başım ağrıyor bile demeye utandığım anlar oluyo ... nöbetleri önceden en faza 1 yada 2 gün sürüyordu artık zaman ilerledikçe 1 hafta 10 gün bile başımın agrısının gitmediği bile oluyor... bu illetden dolayı topluma bile fazla girmemeye çalışıyorum hiç bir tedavisi yok bu illetin ilk zamanlar ilaçlar iyi geliyodu ama zamanla oda fayda etmiyo en iyisi duş alıp karanlık sessiz ortamda uyumak :( bana yaşlı bir teyze birgün yine başım agrıyodu gözlerimden ta yaşlar gelir o biyerde tesadüf karşılaştıgımda tanımıyodum hiç bu teyzeyi bana miğrenin mi var dedii bende evet dedim .. oda bana nane yağı ile basın agrıdıgı zaman basını ov birde ekmek içini sadece agzına at biraz çiğne dedi ben onu yapıyorum genelde şuanda o iyi geliyo duşumu alıyorum ekmegımıde agzıma alıyorum basıma nane yagını surup yorganın altına girip sessiz sessiz yatıyorum :((( çok geçmiş olsunnn heepimize....

canim cok cok gecmis olsun sanada.. Ekmek aaa hic duymamistim.. Bunu kesinlikle deneyecegim bende..
birde nane yagini bende zaten kullaniyorum.. iyi geliyor sahiden de..
Ahh canim ahh ayni seyleri yapiyoruz hemen hemen agri geldiginde.. Rabbim cumlemizin yardimcisi olsun insallah..

Arkadasım sana hacamatın onerırım heryerden deva ozellıkle kafadan yapılan hacamat mıgrenın kestin çözümü soylekı bır kaç yıllık mıgrenın hastasından ıkı uç seansta sıfatı bulursun Allah'ın ıznıyle hem hacamatın hıc bır yan etkısı yok düşünesi ağrı kesıcılerın bıle yan etkısı saymakla gıtmıyor araştır netten bak derım ve ehil sünnet bırıne yaptırmanı. Tavsiye ederım

Canim hacamat nedir, ben tam olarak bilemedim?
inanilmaz merak ettim bunu.. Arastirayim bir internetten..
cok tsk.ederim canim, sagol...

arkadaşlar kafanızdan hacamat yaptırın, bir yakınım ileri derece migren hastasıydı. kafasından hacamat yaptırdı şikayetleri ortadan kalktı, birkaç seans yapılması gerekiyormuş ama ilk yapılışında hastalık geçebiliyormuş. zaten dinen sünnetmiş. internette hacamat diye arattığınızda birçok video ve bilgi bulabilirsiniz,kafadan yapılmasının herhangi bir tehlikeside yok. işi bilen kişilere yaptırın,(çok para isteyenlere yaptırmayın,sevabına yapanlarda var) banada dua edin :)

Canim hacamat nedir?
bana bu konuda bilgi verir misin? ilk kez duyuyorum da..

Canim hacamat nedir?
bana bu konuda bilgi verir misin? ilk kez duyuyorum da..

canım sağol Allah yardımcınız olsun hepinizin.hacamatı hiç önermiyorlar hacamat pis kanı akıtmak fakat kafadan nasıl pis kan akıtılır anlamış değilim bence böyle kulaktan dolma bilgilerle hareket etme çok ciddi birşey hacamat..

canım sağol Allah yardımcınız olsun hepinizin.hacamatı hiç önermiyorlar hacamat pis kanı akıtmak fakat kafadan nasıl pis kan akıtılır anlamış değilim bence böyle kulaktan dolma bilgilerle hareket etme çok ciddi birşey hacamat..

Ayyyyy okurken irkildim yaaa
Ben bilmiyordum boyle birsey oldugunu.. Canim sana aynen katiliyorum ay sasirdim biran..
yok yok kalsin istemem zaten.. korktumm :53:

sagol canim bilgilendirme icin..

benim de migrenim var arkadaşlar..
ALLAH ım yok böyle bi ağrı, hele o zonklamalar..
karanlık odada sessizce yatıyorum kafamı sıkıyorum tam zonklamalarım geçıyor içim bulanıyor istifra etmeye çıkıyorum
o oradaki ışık tekrar zonk zonk zonklatıyor başımı...
tekrar o atakları yaşıcam diye korkmaya başladım :((
ALLAH yardımcımız olsun.. sağlıktan önemli bişey yok..

Selamlar

Son 1 yıldır dahada arttı ataklar, doktora gittim gerçi ilaç kullanıyorum ama nafile :(
Güneşe çıkamıyorum.
Hiçbirine dayanamıyorum

İnanın ağrı geldi mi kıpırdamam imkansız inanılmaz derecede elim ayağım boşalıyor, kafamı hareket ettirmek imkansız. Gündelik birçok şeyden hareketlerimden mahrum kalıyorum..

Mide bulantısıda oluyor

Tülbent ile sıkı sıkı bağlıyorum. Ayrılmaz ikili olduk tülbent ile kim görse yine mi başını sıktın. Diyor

Çok şükür, bunada şükür Allah başka dert vermesin. Asla isyan etmedim etmiyorum alıştım migrenle yaşamaya.

Şimdide "migren cab" sipariş ettim birde gözler için "migren gözlüğü" umarım iyi gelir..

Dertleşmek isterim.

Sevgiler

Okuduğumda çok üzüldüm. inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz. :16: dediğiniz gibi allah başka dert vermesin.
tedavi olarak ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama belki kafanız sakinken klasik müzik dinlemek gerçekten iyi gelebilir...
haa.. birde gülsuyu ve melisa papatya karışık çay iyi gelecektir diye düşünüyorum. :31:

Arkadaşım dün ibrahim saraçoglu söledi hergün biberiye çayı içmek çok iyi geliyomuş dene istersen geçmiş olsun :34:

Selamlar

Güneşe çıkamıyorum.
Hiçbirine dayanamıyorum

İnanın ağrı geldi mi kıpırdamam imkansız inanılmaz derecede elim ayağım boşalıyor, kafamı hareket ettirmek imkansız. Gündelik birçok şeyden hareketlerimden mahrum kalıyorum..

Mide bulantısıda oluyor

Dertleşmek isterim.

Sevgiler
benim eşimde de var.aynı senin durumun.bir soğanı 5-6 parçaya bölüp bir poşete koyuyor.kafasını da içine sokuyor.gözlerinden yaşlar akıyor,burnu akıyor.arada nefes alıp geri sokuyor kafasını.böyle 20 dakika falan yapıyor.çok faydası oluyor.migreni olan bir arkadaşa da önermiştik.onun da ağrısını geçirmiş.bir dene istersen

hacamat sünnet, internette bu konuda birçok bilgi ve görüntü var.peygamber efendimizde yaptırmış ve tavsiye etmiş. hacamat yaptırmaktan korkmayın, kötü bişey olsa peygamberimiz hiç tavsiye eder miydi?bence yaptırın kurtulun, bana da dua edersiniz ....

Back