• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

basliyi gorunce beni anlatiyo dedim ben yaklasik 15senedir cekiyorum 16 yasimdayken baslamisti hatirladigim Kadar okadar uzun Zaman olduki esim bile diyor senin basinin agrimadigi zamanmi varki diye ilk baslarda cok araliklarla olurdu sonra aralar siklasti bazen 1haftada 3kere bile oluyor bende bide isik hassasiyeti en ust noktada anlik isiga maruz kalayim gozumun teki karariyor sonra isiklar saciyor o acilirken karsimdakinin yuzunu yarim yamalak goruyorum oda duzeliyor ve migren basliyor ilk yarim saatte digerlerini cekiyorum sonrada migreni oyle karanlik uyku sesiz ortamda gecirmiyor zaten ilk migren atagimda bu anlattigim sekilde oldu ben Serum yiyodum aciyo cok dayanamadigimda
simdi yurtdisindayim Burda Doktor ibuflam diye bi ilac Verdi agri kesici ondan iciyorum bazen kesiyor bazen devam ediyor
rabbim baska dert vermesin bunada sukur
benim en siddetli atagimda ozaman trdeydim annem demistiki ilk defa sana bisey olucak diye korktum en siddetlisi oydu
ben acile gidiyodum dayanamadigimda sira felanda beklemiyodum Doktor ya agri kesici Serum veriyodu yada igne bitane rahatliyodum cok dayanamiyosan sanada tavsiye ederim

benim auralı migrenim var. normal migrenden farkı ne dersiniz, aşağı-yukarı yarım saatlik görme bozukluğu ve birkaç dakikalık bölgesel his kaybı. önce görmede zorlanma, ardından gözde kör noktaların oluşması, ardından gelen şiddetli baş ağrısı ve komple görme bozukluğu, baş ağrısının bitiminde elde/kolda/yüzde/ayakta/bacakta (şansına neresi gelirse o gün) uyuşma ve kapanış :27:

eğer ilk aşama olan görmede zorlanma kısmında parol alıp kendimi odaya kapatıp yarım saat uyursam uyuşma aşaması hariç hepsini uykuda atlatıyorum, yoksa an ve an yaşıyorum. hamileyken tavan yapmıştı günde 3 atak geldiğini bilirim, öyle ki oğluma aldığım kıyafetleri görmeden aldım neredeyse.. şimdi ayda 1 kere falan geliyor baş ağrısı olarak, ama çikolata, kahve, açlık, stres ve özellikle ağır parfüm kokusu tetikleyici. ilaç olarak da ne alırsanız alın, o atağı yaşatıyor size.

ekleme: ben bir ara evde güneş gözlüğüyle geziyordum, güneş ışığının migren üzerinde ki cazibesi tartışılmaz..

cevremde bikac kisidede migren var ve benim gibi olan hic yoktu simdi sizin yazinizi gordum yakin seyleri yasiyomusuz bende sadece dediginiz uyusma olmuyor
ben kimsede Boyle olmadigi icin once goz doktoruna gittim zannettimki goz tansiyonum var ve oyuzden oluyor ve goz doktoru gozumun cok iyi gordugunu hicbir Problem olmadigini soyledi ve o yonlendirdi ondan sonra migren oldugunu ogrendim
Allah yardimcimiz olsun
ben guneste asla gozluksuz cikamam eger unutmussam kesin bas agrisi cekerim

Canım Prof Dr Mustafa Ertas'agitmeni şiddetle öneririm. Senin kadar ağır olmasada migrenim vardı. Doktorum programında bundan yaklaşık 3 sene önce tanıdım kendisini ve Allah razı olsun migrenim bitirdi diyebilirim. ( aman masallah) Allah yardımcın olsun,çeken bilir, cok zor. Su an telefondan zor yazıyorum, ayrıntılı anlatmak isterim. Hoca Capa'nin eski basagrisi poliklinik şefi. Özel muayenesi var, su an ne kadar bilmiyorum, pahalı tabi ama benim her kuruşum helal olsun. Mustafa hoca migrenin ilaçla iyilestirilecek bir hastalık olduğunu TV'de söylemişti. Tabi cok ağır ve Dr gözetiminde kullanılacak, dozajı ayarlanacak ilaçlar. Bana 3-4 kutu ilac yazmıştı (aynı ilac) İnan 1.5 kutu kullandım. İsrarla gitmeni öneririm canım.

Canim sagol ilgin icin, bu doktor nerede?
Detayli bilgi verirsen sevinirim..

Tsk.ederim..

4 adet makyaj pamugunu limon kolonyası ile bolca ıslatın

2 şer li yapın arasına toz karabiber serpin

üst üste kapatın birer adet haline gelsin

şakaklarınıza koyun üzerine tülbentle çatkı yapın karanlık bir odada yatın uyumaya çalışısn

bu işe yarıyormuş deneyen arkadaslarım oldu

geçmiş olsun

Canim cok tsk.ederim bu zaten benimde kullandigim bir yontem.. sahidende cok iyi geliyor ve rahatlatiyor..

sevgiler

Stresle başetmeyi öğrendiğimden beri çok daha az ataklarım oluyor.Eskiden ayda birkaç kere iken şimdi yılda birkaç kere (çok şükür).Migren krizi dışında ağrı kesici kullanmıyorum, (Zaten çoğu ağrı onun yanında sivrisinek ısırığı gibi), kriz geldiğinde daha ağrı az iken ağrı kesicimi alıyorum, mümkünse karanlık sessiz bir odaya çekilip uyuyorum, ama benim için en etkilisi masaj:Boynuma sırtıma omuzlarıma ve başıma... Anneciğim dua okuyarak bir masaj yapıyor, ağrının geçişi mucizevi şekilde oluyor resmen.Keşke her ağrıdında bir masör bulabilsek :)
Botoks yapıldığını duymuştum migren için, ama nereye nasıl bilemiyorum.

Canim stress zaten bas dusmani Migren`in.. Ama stressiz bir hayatta yok ki ne yazik ki...
Bende senin gibi agri gelir gelmez, ilac aliyorum hemen.. Sonra esim bana masaj yapiyor basima, alnima,gozlerime,kaslarima,tum yuzume yani.. Birde diyorum esime, yalvariyorum resmen o masaj yaparken bile canim aciyor o sekilde..
Dua oku ustume ufle diyorum.. O da sagolsun okuyor da bana.. Ama durumuma cok uzuluyor. Agladigi bile oldu halime o derece yani..Bende diyorum olsun uzulme, beterin beteri var.. Bunada cok sukur...

Masor sahiden de iyi olurdu.. Ama esim yapiyor cok sukur banada.. O iste iken Migren atagim gelincede, ogluma yaptiyorum..Yabrum gucu de yok, ama yapmaya calisiyor elinden geldigince.. Onun o kucuk elleri zaten dokununca alnima,psikolojik iyi oluyorum :)

Kızlar herkes de işe yarar mı bilmiyorum ama ben saçıma kına yakıyorum. Regl dönemlerimde ayda bir , iki-üç ayda bir hafif şekilde tutuyor ağrım o kadar. Ben de çok çektim, kafamı duvarlara vurduğumu bilirim. Atak için ilaç vermişti, nafile. Her gün atağım tutuyordu. Bir süre ilaçlara devam ettim, ama kınayla fayda buldum. Saçım uzasa kına yakmasam yine soğukta, sıcakta, açken, tokken, az uyuyunca, çok uyuyunca, sevinince, üzülünce her an yine ağrım tutuyor. Peygamberimiz de ağrıyan yere kına sürün buyurmuş annem söyler.

Canim benim tam konuya deginmissin..
Biliyor musun ben bunu duydum KINA`yi yani.. Hemen denedim.. Yaklasik 2 yildir kina suruyorum bende..Sirf Migren`e iyi geliyor diye bende kullanayim dedim.. Canim kina surunce rahatlamissin demek ki.. Bende kina kullanan biriyim ama mesela suan inanilmaz agriyor yine basim... :50:

:ssz: <--------- Birde su sigarayi birakmak lazim.. Gunde 2 tane iciyorum gerci ama hic icmesem daha iyi olucak...

basliyi gorunce beni anlatiyo dedim ben yaklasik 15senedir cekiyorum 16 yasimdayken baslamisti hatirladigim Kadar okadar uzun Zaman olduki esim bile diyor senin basinin agrimadigi zamanmi varki diye ilk baslarda cok araliklarla olurdu sonra aralar siklasti bazen 1haftada 3kere bile oluyor bende bide isik hassasiyeti en ust noktada anlik isiga maruz kalayim gozumun teki karariyor sonra isiklar saciyor o acilirken karsimdakinin yuzunu yarim yamalak goruyorum oda duzeliyor ve migren basliyor ilk yarim saatte digerlerini cekiyorum sonrada migreni oyle karanlik uyku sesiz ortamda gecirmiyor zaten ilk migren atagimda bu anlattigim sekilde oldu ben Serum yiyodum aciyo cok dayanamadigimda
simdi yurtdisindayim Burda Doktor ibuflam diye bi ilac Verdi agri kesici ondan iciyorum bazen kesiyor bazen devam ediyor
rabbim baska dert vermesin bunada sukur
benim en siddetli atagimda ozaman trdeydim annem demistiki ilk defa sana bisey olucak diye korktum en siddetlisi oydu
ben acile gidiyodum dayanamadigimda sira felanda beklemiyodum Doktor ya agri kesici Serum veriyodu yada igne bitane rahatliyodum cok dayanamiyosan sanada tavsiye ederim

Canim selamlar..
Bende yurtdisinda yasiyorum.. ibuflam... sanki duydum bu ilaci..
Bende cok siddetli olmak uzere 4 5 kere gecirdim.. Esim cok korktu.. Annemde sahit oldu birkez o da cok panik yapmisti.. Canim serum yemek aci vermiyor degil mi ?? Benim o kotu ataklarimda ayni senin gibi felaket olmustum ama kusma ile rahatladim..
Suana kadar hic serum almadim ben Migren icin.. Ayy Allahim ne olur o derece agrim olmasin ne olur.. Kimsenin olmasin Yarabbim..
Ceken bilir iste bu agriyi..

sahiden Migrenli arkadaslar
Hepinize cumlemize Allahtan sifa diliyorum.. Umarim zamanla atlatiriz bu Migreni...
cok cok gecmisler olsun...

cevremde bikac kisidede migren var ve benim gibi olan hic yoktu simdi sizin yazinizi gordum yakin seyleri yasiyomusuz bende sadece dediginiz uyusma olmuyor
ben kimsede Boyle olmadigi icin once goz doktoruna gittim zannettimki goz tansiyonum var ve oyuzden oluyor ve goz doktoru gozumun cok iyi gordugunu hicbir Problem olmadigini soyledi ve o yonlendirdi ondan sonra migren oldugunu ogrendim
Allah yardimcimiz olsun
ben guneste asla gozluksuz cikamam eger unutmussam kesin bas agrisi cekerim

Seninde sahiden baya uzunmus Migren hastaligi..
Dile kolay 15 sene ya ... :(

Canim bende bir gozlerime baktirmayi dusunuyorum ...
Doktor anlattigim duruma gore Migren var sende demisti, ilaclar verdi ama agrin gecmezse yine gel demisti..
Tekrar gitmeyi dusunuyorum. Gozlerime de bir baktiricam insallah..

Ben kesinlikle Guneste duramiyorum gozluksuz.. Gozluksuz,sapkasiz cikamiyorum..
Gunes ve o keskin parlaklik hicbirimize iyi gelmiyor.. Bu kesin...

Rabbim sifamizi versin, cumlemizin..

Kına yakınca da ağrım oluyor benim de ama nadir. Gözlerim bozuk canım benim, gözlüksüz çok tv ye, pc'ye falan bakınca, aşırı streste yine aşırı sıcak ve soğukta oluyor ama ağrı kesici bile içmeden dinlenince geçen bir ağrı. Diyorum ya ben çok çektim. Biliyorsundur 3'lü,6'lı atak ilaçları var aylık, bir hafta olmadan 6'lı bitiyordu. Kına yakınca hem gözüm ağrımıyor hem de başım seyrek ve şiddetsiz ağrıyor.

mrb arkadaslar yada migren arkadaslarim:-) bende 11yasimdan beri yani ilk adetimden bugune kadar migren hastasiyim simdu 27 yasinda dort cocuk annesiyim .benim sorunun biraz farkli ben hamile oldugumda taki doguma kadar hic atak gecirmiyorum nerdeyse ama nasil dogumdan sonra ilk adetim basliyo tekrar atakrilar ...doktora sordugumda bu durumu adetten kesilince yani menapoza girinci artik agrimaz cok ilac kullandim gercektende gecmedi son olarakta igne kullaniyorum acillerde kullanilan agri kesicilerden baslayinca saglik ocagina gidip vurduyorum napalim cok zor ama katlaniyoruz mecbur.....:-( ne yapsam kizlar hersene bi cocukmu yapsam ;-)))))))))))

Canım Dr Mustafa Ertas istanbul sisli'deydi ve capa tip fakultesindeydi ama capadan ayrilmis ve şimdi muayene yeri değişmiş diye biliyorum. Google'dan bir arat. Kanal d doktorumda görüntülerini izle . Allah acil şifalar versin ve yardımcın olsun canım.

Ayyy canim benim sikayetlerin ayni benim gibi...
ses,koku,stres,kalabalik mahvetti benide sorma sorma arkadasim.. seni cok iyi anliyorum canim benim.
ya gunluk yasantimi o kadar olumsuz etkiliyor ki..
ne kalabaliga gelebiliyorum, ne uzuntuye, ne strese, offf offff...
Esimde cok uzuluyor benim icin..
benim Migren atagim tutunca eli ayagina karisiyor..
Hemen masaj yapiyor bana, bir bakiyorum alnima yuzume islak islak yaslar geliyor..
Meger esim agliyormus bana masaj yaparken, "cok kotu oluyorsun, uzuluyorum" diyor...
o da biliyor neler cekiyorum..
ilaclar uyusturuyor, uyutuyor sersem ediyor..
E malum evde cocuklar var, ben nasil gezineyim sersem gibi..
Ama en guzeli senin dedigin sanirim, akupunktur tedavisi....
Canim akupunktur tedavisinde ne yaptilar sana??
Bana biraz yazar misin?

cok sevindim senin adina bak ne iyi olmus.. Agrilarinin sayisi, gunu azalmis..
insallah cok cok daha iyi olursun...

Rabbim sifalar versin insallah...

canim sogana dikkat et ben ilk anlamadim ne zaman dograsam aninda migren tutardi sonradan fark ettim malasef sogani migren illeti sevmiyor bide ev parfumu hele uzerimden cikmayan parfum kokusu beni deliye cevirirdi zamanla cikardim hayatimdan deorant kullaniyorum migrene ne kotu geliyorsa uzak duruyorum sagol canim rabbim seninde insallah gelmemek uzere kurtulursun ben akupunktura ilk gittigimde igneler takti 30 dakika bekliyorsun oyle tabiki hemsire beni unuttugu icin ben 30 dk olunca kendim cikardim igneleri :27:hic acimiyor sivrisinek isirigi gibi birsey zaten igne cok ince birsey hatta ben her defa bu ne ya dedim yillardir gecmeyen agrim bunlami gececek dedim buna inanmam zaman aldi hep negatifti dusuncem ama gittim denize dusen yilana sarilir hesabi hatta agrim varken bile gittim doctor zamani var hemen 3 yada 4 seferde gecmez dedi bikmadan usanmadan devam ettim ramazan girdi ara verdim sonra bakdim ramazanin basindan sonuna kadar agriyla gecerdi bakdim agri 3 sefer falan oldu :27:ben bu isi basardim :46:bi ara gidip tekrar baslamam lazim belki sonsuza dek kurtulurum sizlerde

Kına yakınca da ağrım oluyor benim de ama nadir. Gözlerim bozuk canım benim, gözlüksüz çok tv ye, pc'ye falan bakınca, aşırı streste yine aşırı sıcak ve soğukta oluyor ama ağrı kesici bile içmeden dinlenince geçen bir ağrı. Diyorum ya ben çok çektim. Biliyorsundur 3'lü,6'lı atak ilaçları var aylık, bir hafta olmadan 6'lı bitiyordu. Kına yakınca hem gözüm ağrımıyor hem de başım seyrek ve şiddetsiz ağrıyor.

Allah şifa versin canım
Benimde gözler bozuk.. Gözlük kullanıyorum araba kullanırken bile..

mrb arkadaslar yada migren arkadaslarim:-) bende 11yasimdan beri yani ilk adetimden bugune kadar migren hastasiyim simdu 27 yasinda dort cocuk annesiyim .benim sorunun biraz farkli ben hamile oldugumda taki doguma kadar hic atak gecirmiyorum nerdeyse ama nasil dogumdan sonra ilk adetim basliyo tekrar atakrilar ...doktora sordugumda bu durumu adetten kesilince yani menapoza girinci artik agrimaz cok ilac kullandim gercektende gecmedi son olarakta igne kullaniyorum acillerde kullanilan agri kesicilerden baslayinca saglik ocagina gidip vurduyorum napalim cok zor ama katlaniyoruz mecbur.....:-( ne yapsam kizlar hersene bi cocukmu yapsam ;-)))))))))))

:))))) valla canım güldürdün beni
Allah iyiliğini versin. Sanada çok geçmiş olsun canım.

Canım Dr Mustafa Ertas istanbul sisli'deydi ve capa tip fakultesindeydi ama capadan ayrilmis ve şimdi muayene yeri değişmiş diye biliyorum. Google'dan bir arat. Kanal d doktorumda görüntülerini izle . Allah acil şifalar versin ve yardımcın olsun canım.

Amin sağol canım. Hemen araştırıyorum doktoru.. İlgin için tşk canım.

canim sogana dikkat et ben ilk anlamadim ne zaman dograsam aninda migren tutardi sonradan fark ettim malasef sogani migren illeti sevmiyor bide ev parfumu hele uzerimden cikmayan parfum kokusu beni deliye cevirirdi zamanla cikardim hayatimdan deorant kullaniyorum migrene ne kotu geliyorsa uzak duruyorum sagol canim rabbim seninde insallah gelmemek uzere kurtulursun ben akupunktura ilk gittigimde igneler takti 30 dakika bekliyorsun oyle tabiki hemsire beni unuttugu icin ben 30 dk olunca kendim cikardim igneleri :27:hic acimiyor sivrisinek isirigi gibi birsey zaten igne cok ince birsey hatta ben her defa bu ne ya dedim yillardir gecmeyen agrim bunlami gececek dedim buna inanmam zaman aldi hep negatifti dusuncem ama gittim denize dusen yilana sarilir hesabi hatta agrim varken bile gittim doctor zamani var hemen 3 yada 4 seferde gecmez dedi bikmadan usanmadan devam ettim ramazan girdi ara verdim sonra bakdim ramazanin basindan sonuna kadar agriyla gecerdi bakdim agri 3 sefer falan oldu :27:ben bu isi basardim :46:bi ara gidip tekrar baslamam lazim belki sonsuza dek kurtulurum sizlerde

Aminnnnnnn inşallah canım. Soğan da olabilir bak haklısın. Ama soğan hayatımda oldukça mevcut. Yemeklerde onsuz olmuyor :( hem ben bide severim soğan. Allah Allah bunu bir test edicem Belkide soğanda tetikliyor kokusu sonuçta keskin ...

Canım akupunktura bende gidicem kafaya koydum. Yakınımda var akupunktur klinik gidip bir sorucam.

Çok çok geçmiş olsun canım.
Sevgiler

Son düzenleme:
Allah şifa versin canım
Benimde gözler bozuk.. Gözlük kullanıyorum araba kullanırken bile..

:))))) valla canım güldürdün beni
Allah iyiliğini versin. Sanada çok geçmiş olsun canım.

Amin sağol canım. Hemen araştırıyorum doktoru.. İlgin için tşk canım.

Aminnnnnnn inşallah canım. Soğan da olabilir bak haklısın. Ama soğan hayatımda oldukça mevcut. Yemeklerde onsuz olmuyor :( hem ben bide severim soğan. Allah Allah bunu bir test edicem Belkide soğanda tetikliyor kokusu sonuçta keskin ...

Canım akupunktura bende gidicem kafaya koydum. Yakınımda var akupunktur klinik gidip bir sorucam.

Çok çok geçmiş olsun canım.
Sevgiler

evet tatlim kesinlikle sogan tetikliyor bak ben kizima soyduruyorum ustune sirke dokuyorum oyle dogruyorum yoksa is yapacam diye goz cikarmiyorum aninda migren tutuyor birde beyni asiri yormakda tetikliyor haberin olsun:27:akupundur bana cok iyi geldi ki ben ki asla iyilesemiyecek hasta gibiydi iki doctor omur boyu cekecegimi soyledigi halde cok sukur bugunume ayyy bide benim akapuntur bedava:1: acil hastayim diye devlet baba oduyor:23:parali olunca kesin tamamlardim seanslari bedeva olunca tembellik ediyorum bu ara baslamam lazim aslinda bedavaya tatli olunmuyor kanki:27:saka bi yana tekrar baslayim hatta bide kilo vermek icin baslayim sonar parali olunca pahali diye gidemem belki:44:

evet tatlim kesinlikle sogan tetikliyor bak ben kizima soyduruyorum ustune sirke dokuyorum oyle dogruyorum yoksa is yapacam diye goz cikarmiyorum aninda migren tutuyor birde beyni asiri yormakda tetikliyor haberin olsun:27:akupundur bana cok iyi geldi ki ben ki asla iyilesemiyecek hasta gibiydi iki doctor omur boyu cekecegimi soyledigi halde cok sukur bugunume ayyy bide benim akapuntur bedava:1: acil hastayim diye devlet baba oduyor:23:parali olunca kesin tamamlardim seanslari bedeva olunca tembellik ediyorum bu ara baslamam lazim aslinda bedavaya tatli olunmuyor kanki:27:saka bi yana tekrar baslayim hatta bide kilo vermek icin baslayim sonar parali olunca pahali diye gidemem belki:44:

Canim benim evde benim yerime sogan dograyacak kimsede yok ki..
Esim zaten calisiyor o yapamaz.. oy oy... belkide o da yapiyordur olabilir yani..
Ayol sende git akupunktura ihmal etme madem yararini gormussun.. kesinlikle devam et...Bende en acilinden gidip bir soracagim su akupunktur olayini.. insallah iyi gelir canim..

Canim selamlar..
Bende yurtdisinda yasiyorum.. ibuflam... sanki duydum bu ilaci..
Bende cok siddetli olmak uzere 4 5 kere gecirdim.. Esim cok korktu.. Annemde sahit oldu birkez o da cok panik yapmisti.. Canim serum yemek aci vermiyor degil mi ?? Benim o kotu ataklarimda ayni senin gibi felaket olmustum ama kusma ile rahatladim..
Suana kadar hic serum almadim ben Migren icin.. Ayy Allahim ne olur o derece agrim olmasin ne olur.. Kimsenin olmasin Yarabbim..
Ceken bilir iste bu agriyi..

sahiden Migrenli arkadaslar
Hepinize cumlemize Allahtan sifa diliyorum.. Umarim zamanla atlatiriz bu Migreni...
cok cok gecmisler olsun...
Amin canim Serum can acitmiyor canim aksine Serum bittiginde agridanda kultuluyosun ama cok siddetli oldugunda Serum yiyorum ben okadar feci oluyoki yasayan Bilir rabbim hepimize sifa versin
ibuflami dene derim iyi geliyor ben emzirdigim icin Doktor 600mg Verdi cok siddetli olursa ic dedi ben dayanabildigim Kadar dayanmaya calisiyorum dayanamayinca iciyorum bitane
Seninde sahiden baya uzunmus Migren hastaligi..
Dile kolay 15 sene ya ... :(

Canim bende bir gozlerime baktirmayi dusunuyorum ...
Doktor anlattigim duruma gore Migren var sende demisti, ilaclar verdi ama agrin gecmezse yine gel demisti..
Tekrar gitmeyi dusunuyorum. Gozlerime de bir baktiricam insallah..

Ben kesinlikle Guneste duramiyorum gozluksuz.. Gozluksuz,sapkasiz cikamiyorum..
Gunes ve o keskin parlaklik hicbirimize iyi gelmiyor.. Bu kesin...

Rabbim sifamizi versin, cumlemizin..

canim migrenlilerin goz kontrolune dikkat etmeleri lazimmis Allah korusun ilerde gozproblemi yasamamak icin
ben yillardir devamli kontrol ettiriyorum mesela cok net goren gozlerim simdi 0,50 olmus ama gozluge gerek yok dedi Doktor
heryil goz tansiyonuna baktirmaya Calis canim

bu agriyi cekmeyen bilmez ablam bas agrisi yasamis sonra telde konusuyoruz sizi anladim diyo insan yillarca bu aciya nasil dayanir dedim bas agrisi olsa neyse migren normal bas agrisinin belkide 10 mislidir

Migren hastasi arkadaslar..

Konuyu gordukce burda paylasim yapalim.. Belki birbirimize bir yardimimiz dokunur.. Onerimiz olur..
Birsey sormak istiyorum aklima gelmisken;

Ben kalabaliga ve cok hareketli seylere dayanamiyorum, aninda gozlerim agiriyor ve Migrenim tutuyor..
Mesela kendim cok asiri duzenli biriyimdir, evim daginik olamaz asla..Daginiklik benim hayatimda yok..cunku daginik seylere, kalabaliga karsi inanilmaz hassasim..Esim ve cocuklarimda bikti bu huyumdan ama gelemiyorum daginikliga..

Boyle sessiz,sakin,duzenli olacak baktigim her yer..Bu bile Migrenimi tetikleyebiliyor..

Bu sizlerde de var mi, cok merak ettim...

canim migrenlilerin goz kontrolune dikkat etmeleri lazimmis Allah korusun ilerde gozproblemi yasamamak icin
ben yillardir devamli kontrol ettiriyorum mesela cok net goren gozlerim simdi 0,50 olmus ama gozluge gerek yok dedi Doktor
heryil goz tansiyonuna baktirmaya Calis canim

bu agriyi cekmeyen bilmez ablam bas agrisi yasamis sonra telde konusuyoruz sizi anladim diyo insan yillarca bu aciya nasil dayanir dedim bas agrisi olsa neyse migren normal bas agrisinin belkide 10 mislidir

Kesinlikle esimin basi agiriri, dayanamaz.. sen nasil dayaniyorsun diyor..
Migren sahiden de o agrinin 10 misli canim.. ceken bilir iste..
Goz tansiyonuma baktirmayi dusunuyorum en kisa zamanda gidicem doktora canim, sagolasin..
ibuflam bende var, ondan da alicam 1 tane..

tsk.ederim.

yakamoz birde benim dayim ayniymis annem demisti gecen yil evde artik bayginlik gecirmis koltugunun altina girmis annemle diger dayim hastaneye goturmusler onada igne yapmis doktor sonrada migren hapi vermis cok iyi dedi annem demekki ona iyi gelmis bana hic fayda saglamadi bide ceke ceke bu dayima cekmisim zaten ona benziyorum isin ilginc yanida annemle oz kardes degiller baba bir anne farkli ama demekki cekebiliyormusum lanet olasi migren cekmis en son gittigim doktora migren hapi fayda etmedi dedim bana bile soylemeden depresyon hapi vermis surekli uykum var allahim bon bon bosluga bakiyorum kafayi kaldiramiyorum bir yorgunluk esim okudu inanamadik birde eczaneye sorduk garanti olsun diye birde ne gorelim depresyon hapi cikdi bende birakdim evde cocuklarim kucuk allah korusun ben uyurken baslarina birsey gelse bende aninda birakdim bi arkadas yazmis goz yanmasi bendede var goz doktorana gittim kackez migrenden kaynaklaniyormus birde bende yeni ugultu basladi tam sag kulagimin ustunde ve kulagimin icide cizirdayip onun oldugu dakika ben kimseyi isitemiyorum bunun icinde gittim doktor migrenin etkileri dedi:26:ama ben baska doktora daha cikmak istiyorum pek ikna olamadim nedense:ssz:buda beni korkutuyor bu ara

yakamoz birde benim dayim ayniymis annem demisti gecen yil evde artik bayginlik gecirmis koltugunun altina girmis annemle diger dayim hastaneye goturmusler onada igne yapmis doktor sonrada migren hapi vermis cok iyi dedi annem demekki ona iyi gelmis bana hic fayda saglamadi bide ceke ceke bu dayima cekmisim zaten ona benziyorum isin ilginc yanida annemle oz kardes degiller baba bir anne farkli ama demekki cekebiliyormusum lanet olasi migren cekmis en son gittigim doktora migren hapi fayda etmedi dedim bana bile soylemeden depresyon hapi vermis surekli uykum var allahim bon bon bosluga bakiyorum kafayi kaldiramiyorum bir yorgunluk esim okudu inanamadik birde eczaneye sorduk garanti olsun diye birde ne gorelim depresyon hapi cikdi bende birakdim evde cocuklarim kucuk allah korusun ben uyurken baslarina birsey gelse bende aninda birakdim bi arkadas yazmis goz yanmasi bendede var goz doktorana gittim kackez migrenden kaynaklaniyormus birde bende yeni ugultu basladi tam sag kulagimin ustunde ve kulagimin icide cizirdayip onun oldugu dakika ben kimseyi isitemiyorum bunun icinde gittim doktor migrenin etkileri dedi:26:ama ben baska doktora daha cikmak istiyorum pek ikna olamadim nedense:ssz:buda beni korkutuyor bu ara

seracim

Ay aman dikkat et o ilaclara, ya insanlar verip yolluyorlar bak ne cikiyormus.. Tobe tobe ya..
Depresyon ilaclari insani robot gibi yapiyor ya, hem dedigin gibi evde coluk cocuk var. Allah korusun. canim bizim sulalede de Migren var. benim annemde cekmis migrenden.. Teyzem,dayim da varmis benimde.. off off. Genetik zaten..
Goz ile ilgili sorun bende cok yasiyorum canim. bende de ugultular var kulagimda.. bencede canim baska bir doktora da gorun, bakalim ne diyecek bana yazarsin burdan..

geçmiş olsun. uzun yıllardır migren hastasıyım. size naçizane kendi tavsiyeleri yazacağım. zira bu tavsiyelerime şiddetli ataklarımdan sonra ulaştım çok araştırarak;

*ılık duş alabilirsiniz.
*varsa evde biberiye çayı, içebilirsiniz. çay şeklinde değilde baharat şeklinde varsa, bir kupa sıcak suya çeyrek çay kaşığı atıp demleyin, süzün ,limon dilimi ekleyin.
*bol ama cidden bol su için.
*mide bulantınız çoksa yeşil elma- naneli şeker veya beyaz leblebi, etimek, soda limon.
*sık ve azar azar yemek ( tetikleyen gıdalara dikkat ederek pek tabi ), ofiste ki ışıkları kapatıyorum, o migrenin verdiği uyuşukluğu atlatmak içinde suprafen falan alıyorum.
*magnezyum oluyor yanımda her daim, mevsim geçişleri ve hava değişimi olan dönemlerde 2 ay kadar her gün alıyorum. en azından o günü atlatmama yardımcı oluyor bunlar. aile hekimimin tavsiyesiydi ve inanılmaz rajatlattı beni.
*lodos rüzgarı varken dışarı çıkmayın veya başınızı rüzgardan koruyun.
*bir de tanıdığınız birileri varsa almanyada, aspirinin migren için olanı var, suya karıştırıp içiyorsunuz, mideyide rahatlatıyor bir hayli. *muz, bildiğim kadarıyla doğal olarak triptan(migrex ve relpax ilaçlarının ana maddesi) bulunan yegane gıda kendisi.
*iğne yaptırmak veya serum tümden kilitliyor beni, birkaç gün reflekslerim falan yavaşlıyor, o sebeple pek tercih etmiyorum.
*birkaç makalede sindirim sisteminin migrenle birlikte kitlenmesi sonucu ilacın hemen etki etmediği yazıyordu. bu durumda da evin içinde yavaş yavaş dolaşarak karnınızı ovacaksınız. geğirme veya gaz çıkarma hissiyatı başlayınca sindirim sisteminizde çözülüyor, makaleden sonra birkaç kez denedim ben ve cidden işe yaradı. çok fazla yatakta kalmayın.
*öğün atlamayın.
*uyku düzenininizi bozmayın.
*günlük tutun ve migreninizi tetikleyen gıdaları tespit edin. kaldı ki artık migren aynı zamanda bir besin intolrensı da kabul ediliyor.
*ben şakaklarıma ve burun kenarlarıma vicks sürüyorum, oldukça rahatlatıyor. buna benzer jeller ve migren bantları var nette.
*temiz hava, kısa bir yürüyüş.
*kış aylarında melatonin desteği. (doktor tavsiyesi idi )

Son düzenleme:
geçmiş olsun. uzun yıllardır migren hastasıyım. size naçizane kendi tavsiyeleri yazacağım. zira bu tavsiyelerime şiddetli ataklarımdan sonra ulaştım çok araştırarak;

*ılık duş alabilirsiniz.
*varsa evde biberiye çayı, içebilirsiniz. çay şeklinde değilde baharat şeklinde varsa, bir kupa sıcak suya çeyrek çay kaşığı atıp demleyin, süzün ,limon dilimi ekleyin.
*bol ama cidden bol su için.
*mide bulantınız çoksa yeşil elma- naneli şeker veya beyaz leblebi, etimek, soda limon.
*sık ve azar azar yemek ( tetikleyen gıdalara dikkat ederek pek tabi ), ofiste ki ışıkları kapatıyorum, o migrenin verdiği uyuşukluğu atlatmak içinde suprafen falan alıyorum.
*magnezyum oluyor yanımda her daim, mevsim geçişleri ve hava değişimi olan dönemlerde 2 ay kadar her gün alıyorum. en azından o günü atlatmama yardımcı oluyor bunlar. aile hekimimin tavsiyesiydi ve inanılmaz rajatlattı beni.
*lodos rüzgarı varken dışarı çıkmayın veya başınızı rüzgardan koruyun.
*bir de tanıdığınız birileri varsa almanyada, aspirinin migren için olanı var, suya karıştırıp içiyorsunuz, mideyide rahatlatıyor bir hayli. *muz, bildiğim kadarıyla doğal olarak triptan(migrex ve relpax ilaçlarının ana maddesi) bulunan yegane gıda kendisi.
*iğne yaptırmak veya serum tümden kilitliyor beni, birkaç gün reflekslerim falan yavaşlıyor, o sebeple pek tercih etmiyorum.
*birkaç makalede sindirim sisteminin migrenle birlikte kitlenmesi sonucu ilacın hemen etki etmediği yazıyordu. bu durumda da evin içinde yavaş yavaş dolaşarak karnınızı ovacaksınız. geğirme veya gaz çıkarma hissiyatı başlayınca sindirim sisteminizde çözülüyor, makaleden sonra birkaç kez denedim ben ve cidden işe yaradı. çok fazla yatakta kalmayın.
*öğün atlamayın.
*uyku düzenininizi bozmayın.
*günlük tutun ve migreninizi tetikleyen gıdaları tespit edin. kaldı ki artık migren aynı zamanda bir besin intolrensı da kabul ediliyor.
*ben şakaklarıma ve burun kenarlarıma vicks sürüyorum, oldukça rahatlatıyor. buna benzer jeller ve migren bantları var nette.
*temiz hava, kısa bir yürüyüş.
*kış aylarında melatonin desteği. (doktor tavsiyesi idi )

Canım Allah razı olsun.. Ellerine kollarına sağlık değerli yorumun için.
Bu dediklerine çok dikkat edicem..

Yalnız bir sorum var? Magnezyum yanımda her daim demişsin, mağnezyum olarak ne alıyorsun ? Vitamin olarak mı alıyorsun mağnezyum onu anlayamadım ..

Birde kış aylarında melatonin desteği demişsin o nedir canım ?

Bu arada nickin çok süper :) çok sevdiğim bir şarkıda geçiyor ...

Son düzenleme:
Canım Allah razı olsun.. Ellerine kollarına sağlık değerli yorumun için.
Bu dediklerine çok dikkat edicem..

Yalnız bir sorum var? Magnezyum yanımda her daim demişsin, mağnezyum olarak ne alıyorsun ? Vitamin olarak mı alıyorsun mağnezyum onu anlayamadım ..

Birde kış aylarında melatonin desteği demişsin o nedir canım ?

Bu arada nickin çok süper :) çok sevdiğim bir şarkıda geçiyor ...

sanıyorum yurtdışında yaşıyorsun. ben yurtdışı seyahatlerimde melatonin içeren içecekler falan gördüm, araştırabilirsin. yine bir yurtdışı seyahatimde aldığım vitamin benzeri bir takviye kullanıyordum ben. melatonin seratonin salgısı migrenin temel sebebi zaten. kış aylarında artmasının sebebi yeterince melatonin alamamak doğal yollardan, seratonininde azalması sonucu beyin damarlarının aniden daralması/genişlemesi.

magnezyumda hani hamilelere falan doktor veriyor ya, şase şeklinde, suya karıştırıp içiyorsunuz, ondan bahsediyorum. arzu edersen marka ismini özelden yazarım.

günlük tutma meselesi çok önemli. mesela bugün migrenin mi tuttu? tarihiyle birlikte geriye dönük 3 gün farklı ne yedin, ne içtin, seyahate çıktın mı, basınç değişikliği oldu mu ( uçağa binmekten tut da hava değişimine kadar ) gibi konuları not al. yaklaşık 6 ay sonra elinde mis gibi migren tetikleyicileri listen oluyor. kontrol edebileceklerini kontrol altında tutmaya başlıyorsun ve ataklarının arası açılıyor, şiddeti azalıyor. bu ayrıca migrenin yüzlerce çeşidi ve tetikleyicisi olduğu içinde önemli, zira herkeste farklı şekilde tetikleniyor.

bir de migrex-relpax türü ilaçları bir ayda en fazla, o da çok mecbur kalırsan 3 adetten fazla almayacaksın. çarpıntı yapıyor ve tehlikeli. normal migren ilaçları da çarpıntı yapar genellikle. avmigran kesinlikle kullanmıyorum, doktorum çok kızdı, kendi kendine ağrını tetikliyorsun bu ilaçla dedi. en güzel yöntem normal ağrı kesicilerle atlatmaya çalışmak ama her ilaç alışta başka ilaç çeşidi alacaksın, bu da doktorumun tavsiyesiydi. mesela sabah uyandın a ağrı kesicisini aldın, hafifledi. öğleden sonra artınca b ağrı kesicisini alcaksın, akşam c ağrı kesicisi. istersen kendi kullandıklarımı yine özelden yazabilirim.

çok su içmekte gerçekten önemli, sıvı eksikliği bazı enzimlerin salınımını etkiliyor, bu da migreni tetikliyor.

bir de şekerinizi kontrol ettirin, migren hastalarında şeker çıkma oranı 3 katı daha fazlaymış.

tekrar geçmiş olsun.

teşekkürler, nickimi bende çok seviyorum :)

Son düzenleme:
Back