öncelikle geçmiş olsun.ama maalesef kesin bir tedavisi yok bu illetin.ben en az 10 (bu benim resmi olarak bildiğim) yada daha fazladır migren hastasıyım.zamanında çok ağır ilaçlar içtim tedaviler denedim ama nafile.benim tavsiyem asla ama asla ilaç kullanmamanız.ilk başlarda kullanılan ilaçlar iyi geliyor ağrıyı kesiyormuş gibi gelse de aslında çarpı 2 olarak ağrı size geri geliyor.mesela o ay ortalama 5 kez içtiğiniz ilaç bir sonraki ay 10 kez daha migren krizine girmenize neden oluyor.bu hem benim deneyimlemem hemde bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.aynı zaman da kullanmış olduğunuz ilaç bir süre sonra yeterli gelmediği için aynen eroin bağımlıları gibi dozajı artırıyorsunuz.bana gelince ben nasıl başa çıkıyorum (aslında pek çıktığımda söylenemez) hayatımdan aspirin dışında bütün ilaçları çıkardım.aspirini de giriceğini hissettiğim zaman bir tane içiyorum.bazen başlamadan kesiyor bazen de hafif atlatıyorum.ama her zaman kesin çözüm değil.onun dışında bildiğimiz nescafe tarzında kahveyi yine ağrının başlıcağını hissettiğim zaman yapıp içiyorum.ama onu da sütsüz ve şekersiz acı olarak.bi yerde ilaç niyetine.içindeki kafeinin ağrı kesme özelliği oluyor ve bende işe yarıyor.başka ne yapıyorsun derseniz,kendimi tanımaya çalıştım hep."ben de ağrıyı ne tetikliyor " diye.zaten bunu da bir nörolog tavsiye etmişti.herkesin ağrı tetikleme noktası aynıymış gibi gözükse de aslında farklı.kısacası benim yaptıklarım bunlar.bi de tabi sık sık ne olursa olsun bitki çayları insanı rahatlatıyor.bol bol da onları tüketmek lazım.
Canım biliyor musun ilaç hakkında dediklerinde haklısın kesinlikle. Biryerde okumuştum ilaçlarda migreni tetikliyormuş. Heleki ağrı geldiğinde aldığın ilaç bile krizi dahada uzatıp birdahaki ağrıyı dahada kötü edebiliyormuş. Ne güzel ilaç kullanmaman çok iyi.
Ama İnan ki o an ağrı gelince hemen ilaca sarılıyor insan
ASPİRİN bunuda duymuştum. Canım ağrıdan önce mi alıyorsun aspirin? Bebe aspirini değil dimi? Diğeri?
Bende kullanayım bari ya..
Kahvede hiç sevmem ama onuda içeyim bari bundan sonra. Ben genelde siyah çay çok içiyorum ama kahve içmeye çalışayım..
Birde ben çikolata, peynir,sucuk,sosis,salatalık yemeye korkuyorum.. Anında ağrı atıyor...
Allahım cümlemize yardımcı olsun inşallah..