bende de migren var ve eşimde de varsenelerdir çekiyoruz....nöbet geldiğinde dünyamı şaşırıyorum...
ne yapsam nafile oluyor... eşime relpax verdi doktoru nöbet geldiğinde içiyor ve resmen morfin gibi bişey uyuşup kalıyor uyuyor...uyandığında geçiyor...bana vermedi doktorum o hapı benimki eşiminkinden farklı bi çeşitmiş...
sadece dolorex alıyorum ben,..
bişey sorucam bu karabiber ve kolonya tülbent olayını anlatırmısın nasıl bişey yaptığını???
kızlar Allah hepimize şifa versin.yalnız ilaç alan arkadaşların hepsine sesleniyorum inanın anlık çözüm içindesiniz.ileriye yönelik o ilaçlar yetmiyor ve vücuda verdiği hasarlar tarifsiz.bunları söylerken bende yıllar önce bir nörologdan ağır ilaçlar almış biri olarak söylüyorum.Aspirin alıyorum(bebe aspirini değil) oda atağın geldiğini hissettiğim zaman.onu bile alırken ayda kaç kere aldığımı sayıyorum.Aspirinin aynı zamanda kanı sulandırıcı ve vucüda faydalı bikaç etkisi olduğunu bildiğimden biraz daha rahatım.ama onu bile dozunda almak lazım.Yalnız es geçilmemesi gereken bir diğer konuda kesinlikle şekersiz acı kahve.içindeki kafein benim diyen ağrı kesicilerden daha iyi.çoooookk eski migrenli olduğum için artık beni ne tetikliyor biliyorum.Tabi her zaman kurallara uyabiliyor muyum orası meçhul.ama uyduğumda migren ataklarım pek olmuyor.bir de mevsimsel geçişlerde migren ataklarım çok delirir.en azında ben de öyle.haaa! bu arada unutmadan ağrı olduğu zaman başınıza soğuk bir bez yada buzlukda tutabildiğimiz jel torbaları da koyduğunuz da kesinlikle rahatlatıyor.hepimize tekrar geçmiş olsun.
benim auralı migrenim var. normal migrenden farkı ne dersiniz, aşağı-yukarı yarım saatlik görme bozukluğu ve birkaç dakikalık bölgesel his kaybı. önce görmede zorlanma, ardından gözde kör noktaların oluşması, ardından gelen şiddetli baş ağrısı ve komple görme bozukluğu, baş ağrısının bitiminde elde/kolda/yüzde/ayakta/bacakta (şansına neresi gelirse o gün) uyuşma ve kapanış
eğer ilk aşama olan görmede zorlanma kısmında parol alıp kendimi odaya kapatıp yarım saat uyursam uyuşma aşaması hariç hepsini uykuda atlatıyorum, yoksa an ve an yaşıyorum. hamileyken tavan yapmıştı günde 3 atak geldiğini bilirim, öyle ki oğluma aldığım kıyafetleri görmeden aldım neredeyse.. şimdi ayda 1 kere falan geliyor baş ağrısı olarak, ama çikolata, kahve, açlık, stres ve özellikle ağır parfüm kokusu tetikleyici. ilaç olarak da ne alırsanız alın, o atağı yaşatıyor size.
ekleme: ben bir ara evde güneş gözlüğüyle geziyordum, güneş ışığının migren üzerinde ki cazibesi tartışılmaz..
Migren mi??:18: hiç sorma arkadaşım,ne çektiğimi ben bilirim en ufacık bi streste mahvoluyorum..ağrı ve mide mulantısı beni benden alıyor..Allah şifa versin hepimizemigren gözlüğü nedir merak ettim:26:
öncelikle geçmiş olsun. ben migremin tuttuğunda ağrı kesici aloyorum karanlık ve sessiz bi odaya geçiyorum eczanelerde bulabileceğiniz migren bantları var, buzdolabında beklettiğim. onu başıma koyup uyuşmasını bekliyorum. asla aç kalmıyorum(oruç bile tutamıyorum), parfümü, oda spreyi vb kokuları hayatımdan çıkardım. bir de anneannemin bir yöntemi var. bilimsel bir yönü var mı hiç bilmiyorum ama yine buzdolabında beklettiğim patatesleri dilimliyorum. bir tülbente yerleştiriyorum, üzerlerine türk kahvesi serpip patatesler alnıma gelecek şekilde tülbentle başımı sıkıyorum. belki sizde de işe yarar
Bende aynı dertten muzdaribim ve nasıl bir eziyet olduğunu maalesef ki çok iyi biliyorum! Migren atağı gelmişse artık geçmiş olsun ne yapsam nafile ama atak öncesinde belirtileri farkedip migren hapımı alırsam nispeten şiddetini azaltabiliyorum. Bir de tabi stresten uzak durmak gerekiyor! Bu çok zor biliyorum çünkü benim gözlemim migren duygusal olarak nispeten "hassas" insanların muzdarip olduğu bir dert ve dolayısıyla ne kadar hassasiyet o kadar stres demek oluyor(
Amin canım şifa versin Rabbim hepimize..
Canım migren gözlüğünü bende yeni gördüm jelli birşey sanırım..
Şuan cepten yazıyorum pc ye geçtiğimde burdan paylaşırım bakarsın..
Çok iyi olur canım sağol.
Selamlar
Yaklaşık 3 yıldır Migren hastasıyım.
Son 1 yıldır dahada arttı ataklar, doktora gittim gerçi ilaç kullanıyorum ama nafile
Çok ışıklı yerlere giremiyorum
Gürültüye ve düzensiz seslere gelemiyorum.
Güneşe çıkamıyorum.
Gözümün önünde siyah noktalar uçuşuyor,siyah tüyler vs...
Aç,susuz kalınca anında kafam ağırıyor.. (Oruç bile tutamadım bu yüzden)
Parfüm,deodorant,yanık kokusu diyelim ki mangal yaparsın ordaki koku
Hiçbirine dayanamıyorum
İnanın ağrı geldi mi kıpırdamam imkansız inanılmaz derecede elim ayağım boşalıyor, kafamı hareket ettirmek imkansız. Gündelik birçok şeyden hareketlerimden mahrum kalıyorum..
Mide bulantısıda oluyor
Tahammülsüz oluyorum inanılmaz hemde.
Bu sıkıntıları yaşıyor musunuz sizde ?
Kolonya sürüyorum kara biberle
Tülbent ile sıkı sıkı bağlıyorum. Ayrılmaz ikili olduk tülbent ile kim görse yine mi başını sıktın. Diyor
Çok şükür, bunada şükür Allah başka dert vermesin. Asla isyan etmedim etmiyorum alıştım migrenle yaşamaya.
Şimdide "migren cab" sipariş ettim birde gözler için "migren gözlüğü" umarım iyi gelir..
Sizler neler yapıyorsunuz migren ataklarında??
Dertleşmek isterim.
Sevgiler
True,
canim bak bunlar migren gozlukleri.. Gunese cikinca kullanabilirsin..
kesinlikle ilk firsatta bende aliyorum bunlardan.. Gunese cikinca bas agrisindan duramiyorum. Enazindan bunlari takinca iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?