Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

Kizlar ben bunu siparis verdim, insallah bir faydasini gorurum..
Faydasi olursa burayada yazarim...

bende de migren var ve eşimde de var senelerdir çekiyoruz....nöbet geldiğinde dünyamı şaşırıyorum...
ne yapsam nafile oluyor... eşime relpax verdi doktoru nöbet geldiğinde içiyor ve resmen morfin gibi bişey uyuşup kalıyor uyuyor...uyandığında geçiyor...bana vermedi doktorum o hapı benimki eşiminkinden farklı bi çeşitmiş...
sadece dolorex alıyorum ben,..
bişey sorucam bu karabiber ve kolonya tülbent olayını anlatırmısın nasıl bişey yaptığını???

Arkadasim oncelikle cok gecmisler olsun sana ve esine...
Dilerim acilariniz diner sizinde..
Ben bu basortu kolonya olayinda 1 adet basortuyu erittim resmen, cope gitti ....
o derece agrilarim oluyordu yani.. Hala da mevcut...

sana soyle anlatayim:

Kolonya zaten devamli buzdolabinda.. basortumu rulo gibi sariyorum boyle uzun.. Tam ortasina buzluktaki kolonyayi serpiyorum..uzerinede karabiber dokuyorum, sonra yine kolonya serpiyorum.. o sekilde direk alnimdan bagliyorum SIKICA...
soguk ya, yakiyor birde cok iyi geliyor uyusturuyor beni..

suan bile kafamda duruyor bu sekilde.. o kadar cok yapmistim ki bunu onceden.. inan basortu renk atti, curudu gitti devamli yapildigi icin.. simdi 2.basortusune gectim.. Ama cok rahatlatiyor.. sende dene derim.. umarim anlatabildim...

kızlar Allah hepimize şifa versin.yalnız ilaç alan arkadaşların hepsine sesleniyorum inanın anlık çözüm içindesiniz.ileriye yönelik o ilaçlar yetmiyor ve vücuda verdiği hasarlar tarifsiz.bunları söylerken bende yıllar önce bir nörologdan ağır ilaçlar almış biri olarak söylüyorum.Aspirin alıyorum(bebe aspirini değil) oda atağın geldiğini hissettiğim zaman.onu bile alırken ayda kaç kere aldığımı sayıyorum.Aspirinin aynı zamanda kanı sulandırıcı ve vucüda faydalı bikaç etkisi olduğunu bildiğimden biraz daha rahatım.ama onu bile dozunda almak lazım.Yalnız es geçilmemesi gereken bir diğer konuda kesinlikle şekersiz acı kahve.içindeki kafein benim diyen ağrı kesicilerden daha iyi.çoooookk eski migrenli olduğum için artık beni ne tetikliyor biliyorum.Tabi her zaman kurallara uyabiliyor muyum orası meçhul.ama uyduğumda migren ataklarım pek olmuyor.bir de mevsimsel geçişlerde migren ataklarım çok delirir.en azında ben de öyle.haaa! bu arada unutmadan ağrı olduğu zaman başınıza soğuk bir bez yada buzlukda tutabildiğimiz jel torbaları da koyduğunuz da kesinlikle rahatlatıyor.hepimize tekrar geçmiş olsun.

Sagol canim sanada gecmis olsun..
Canim benim migrenimi cocuklarimda cok tetikliyor. surekli bagirisma,kavga,gurultu,kardesler arasi kiskanclik,cpk soru sorma, laftan anlamamalari beni cileden cikariyor.. uzuluyorum ya aninda migrenim tutuyor....
Aspirini yazan 2.kisisin canim.. Bende aspirin deneyecegim agrim oldugunda.. insallah iyi gelir..
Diger onerilerini bende kesinlikle yapiyorum zaten..

Allahim sifa versin hepimize..

benim auralı migrenim var. normal migrenden farkı ne dersiniz, aşağı-yukarı yarım saatlik görme bozukluğu ve birkaç dakikalık bölgesel his kaybı. önce görmede zorlanma, ardından gözde kör noktaların oluşması, ardından gelen şiddetli baş ağrısı ve komple görme bozukluğu, baş ağrısının bitiminde elde/kolda/yüzde/ayakta/bacakta (şansına neresi gelirse o gün) uyuşma ve kapanış

eğer ilk aşama olan görmede zorlanma kısmında parol alıp kendimi odaya kapatıp yarım saat uyursam uyuşma aşaması hariç hepsini uykuda atlatıyorum, yoksa an ve an yaşıyorum. hamileyken tavan yapmıştı günde 3 atak geldiğini bilirim, öyle ki oğluma aldığım kıyafetleri görmeden aldım neredeyse.. şimdi ayda 1 kere falan geliyor baş ağrısı olarak, ama çikolata, kahve, açlık, stres ve özellikle ağır parfüm kokusu tetikleyici. ilaç olarak da ne alırsanız alın, o atağı yaşatıyor size.

ekleme: ben bir ara evde güneş gözlüğüyle geziyordum, güneş ışığının migren üzerinde ki cazibesi tartışılmaz..

Son düzenleme:
Migren mi??:18: hiç sorma arkadaşım,ne çektiğimi ben bilirim en ufacık bi streste mahvoluyorum..ağrı ve mide mulantısı beni benden alıyor..Allah şifa versin hepimize migren gözlüğü nedir merak ettim:26:

öncelikle geçmiş olsun. ben migremin tuttuğunda ağrı kesici aloyorum karanlık ve sessiz bi odaya geçiyorum eczanelerde bulabileceğiniz migren bantları var, buzdolabında beklettiğim. onu başıma koyup uyuşmasını bekliyorum. asla aç kalmıyorum(oruç bile tutamıyorum), parfümü, oda spreyi vb kokuları hayatımdan çıkardım. bir de anneannemin bir yöntemi var. bilimsel bir yönü var mı hiç bilmiyorum ama yine buzdolabında beklettiğim patatesleri dilimliyorum. bir tülbente yerleştiriyorum, üzerlerine türk kahvesi serpip patatesler alnıma gelecek şekilde tülbentle başımı sıkıyorum. belki sizde de işe yarar

Bende aynı dertten muzdaribim ve nasıl bir eziyet olduğunu maalesef ki çok iyi biliyorum! Migren atağı gelmişse artık geçmiş olsun ne yapsam nafile ama atak öncesinde belirtileri farkedip migren hapımı alırsam nispeten şiddetini azaltabiliyorum. Bir de tabi stresten uzak durmak gerekiyor! Bu çok zor biliyorum çünkü benim gözlemim migren duygusal olarak nispeten "hassas" insanların muzdarip olduğu bir dert ve dolayısıyla ne kadar hassasiyet o kadar stres demek oluyor(

Ay canım ya seninki dahada kötü oluyormuş Allah yardımcın olsun..
Evde bende güneş gözlükleri ile oturduğumu bilirim rahatlatıyor nispeten .. Güneş ışığı varya inanılmaz etki ediyor migrene çok haklısın..

Allah şifa versin

Migren mi??:18: hiç sorma arkadaşım,ne çektiğimi ben bilirim en ufacık bi streste mahvoluyorum..ağrı ve mide mulantısı beni benden alıyor..Allah şifa versin hepimize migren gözlüğü nedir merak ettim:26:

Amin canım şifa versin Rabbim hepimize..

Canım migren gözlüğünü bende yeni gördüm jelli birşey sanırım..
Şuan cepten yazıyorum pc ye geçtiğimde burdan paylaşırım bakarsın..

Canım bende migren kabı aldım dün gelecek bir deneyeceğim. Buzdolabına koyup bekletiyorsun içi jelli. Umarım iyi gelir..

Anneannenin yönteminide aklımda tutuyorum onuda denerim inşallah.
Çok sağol, geçmişler olsun sanada.

Şikayetlerimiz ve hayatımızdan çıkardıklarımız aynı..

Ahhh canım çok haklısın ince düşünen,hassas,duygusal biriyim ister istemez kafama herşey takılabiliyor.. O nedenle beni üzmesi muhtemel kişilerden uzak duruyorum.. İnsanlar çok acımasız çünkü.

Sanada çok çok geçmiş olsun, şifalar dilerim...

Çok iyi olur canım sağol.

True,

canim bak bunlar migren gozlukleri.. Gunese cikinca kullanabilirsin..
kesinlikle ilk firsatta bende aliyorum bunlardan.. Gunese cikinca bas agrisindan duramiyorum. Enazindan bunlari takinca iyi olur.

Canım Prof Dr Mustafa Ertas'agitmeni şiddetle öneririm. Senin kadar ağır olmasada migrenim vardı. Doktorum programında bundan yaklaşık 3 sene önce tanıdım kendisini ve Allah razı olsun migrenim bitirdi diyebilirim. ( aman masallah) Allah yardımcın olsun,çeken bilir, cok zor. Su an telefondan zor yazıyorum, ayrıntılı anlatmak isterim. Hoca Capa'nin eski basagrisi poliklinik şefi. Özel muayenesi var, su an ne kadar bilmiyorum, pahalı tabi ama benim her kuruşum helal olsun. Mustafa hoca migrenin ilaçla iyilestirilecek bir hastalık olduğunu TV'de söylemişti. Tabi cok ağır ve Dr gözetiminde kullanılacak, dozajı ayarlanacak ilaçlar. Bana 3-4 kutu ilac yazmıştı (aynı ilac) İnan 1.5 kutu kullandım. İsrarla gitmeni öneririm canım.

4 adet makyaj pamugunu limon kolonyası ile bolca ıslatın

2 şer li yapın arasına toz karabiber serpin

üst üste kapatın birer adet haline gelsin

şakaklarınıza koyun üzerine tülbentle çatkı yapın karanlık bir odada yatın uyumaya çalışısn

bu işe yarıyormuş deneyen arkadaslarım oldu

geçmiş olsun

True,

canim bak bunlar migren gozlukleri.. Gunese cikinca kullanabilirsin..
kesinlikle ilk firsatta bende aliyorum bunlardan.. Gunese cikinca bas agrisindan duramiyorum. Enazindan bunlari takinca iyi olur.

Çok sağol canım hemen araştırmalara başlayayım.

Stresle başetmeyi öğrendiğimden beri çok daha az ataklarım oluyor.Eskiden ayda birkaç kere iken şimdi yılda birkaç kere (çok şükür).Migren krizi dışında ağrı kesici kullanmıyorum, (Zaten çoğu ağrı onun yanında sivrisinek ısırığı gibi), kriz geldiğinde daha ağrı az iken ağrı kesicimi alıyorum, mümkünse karanlık sessiz bir odaya çekilip uyuyorum, ama benim için en etkilisi masaj:Boynuma sırtıma omuzlarıma ve başıma... Anneciğim dua okuyarak bir masaj yapıyor, ağrının geçişi mucizevi şekilde oluyor resmen.Keşke her ağrıdında bir masör bulabilsek :)
Botoks yapıldığını duymuştum migren için, ama nereye nasıl bilemiyorum.

Son düzenleme:
Kızlar herkes de işe yarar mı bilmiyorum ama ben saçıma kına yakıyorum. Regl dönemlerimde ayda bir , iki-üç ayda bir hafif şekilde tutuyor ağrım o kadar. Ben de çok çektim, kafamı duvarlara vurduğumu bilirim. Atak için ilaç vermişti, nafile. Her gün atağım tutuyordu. Bir süre ilaçlara devam ettim, ama kınayla fayda buldum. Saçım uzasa kına yakmasam yine soğukta, sıcakta, açken, tokken, az uyuyunca, çok uyuyunca, sevinince, üzülünce her an yine ağrım tutuyor. Peygamberimiz de ağrıyan yere kına sürün buyurmuş annem söyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…