• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Migren nsıl bişey?

Doğru teşhis koyduguma çok sevindim:) gecmis olsun:)

Evet dikkatimi çekmişti benim de. :) çok sağol canım.
Ağrı kesiciler bunu da geçirmezmiş meğer. Doğru ilacı içince baya azaldı.
Doktor da öküz gibi antibiyotiği dayadı yalnız.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Konunu daha yeni okudum ve ilk okuduğum gibi kesin sinüzit dedim çünkü aynısı bende de var. Bazen gözlerimi çıkartıp atmak istiyorum o derece ağrıyor. İlk başta banada antibiyotik verdi ama o antibiyotik bitince sar başa oluyosun. Migren kadar iğrenç bir şey yani. Çok geçmiş olsun

Konunu daha yeni okudum ve ilk okuduğum gibi kesin sinüzit dedim çünkü aynısı bende de var. Bazen gözlerimi çıkartıp atmak istiyorum o derece ağrıyor. İlk başta banada antibiyotik verdi ama o antibiyotik bitince sar başa oluyosun. Migren kadar iğrenç bir şey yani. Çok geçmiş olsun

Aynen, acıdan ağlamaya başlamıştım hastaneye giderken. Kronik bi hastalık olması sıkıntılı.
Antibiyotik içmekten de filan zorda kalmadıkça hiç hoşlanmam normalde. Sürekli içmek zorunda kalırsam diye korkuyorum şimdi.

Aynen, acıdan ağlamaya başlamıştım hastaneye giderken. Kronik bi hastalık olması sıkıntılı.
Antibiyotik içmekten de filan zorda kalmadıkça hiç hoşlanmam normalde. Sürekli içmek zorunda kalırsam diye korkuyorum şimdi.

Bende hiç sevmiyorum antibiyotik içmeyi ve o yüzden sinüzit için artık doktora gitmiyorum çünkü yaptıkları tek şey antibiyotik vermek. Bir de ameliyatı varmış ama o bile kesin sonuç vermiyormuş yine ortaya çıkıyormuş.

Canım mutlaka verilen antibiyotigi kullanmalısin başka türlü geçmez. Kesin tedavisi antibiyotiktir grip gibi degil. Şu an calismiyorum ama doktorum, soyledigime güvenebilirsin canim.

Canım mutlaka verilen antibiyotigi kullanmalısin başka türlü geçmez. Kesin tedavisi antibiyotiktir grip gibi degil. Şu an calismiyorum ama doktorum, soyledigime güvenebilirsin canim.

Mecburen içicem antibiyotiği. Ama bu kronik bi rahatsızlık. Her seferinde antibiyotik içersem bağışıklık kazanırım diye korkuyorum aslında. Doktor günde iki tane dedi ama o yüzden bire mi düşürsem karar veremiyorum işte.

Bende hiç sevmiyorum antibiyotik içmeyi ve o yüzden sinüzit için artık doktora gitmiyorum çünkü yaptıkları tek şey antibiyotik vermek. Bir de ameliyatı varmış ama o bile kesin sonuç vermiyormuş yine ortaya çıkıyormuş.

Aferin sinüs verdi bi de. Zaten her sıkıntımda aferinin her çeşidini çok seven bi insandım. Grip nezle kırgınlık. Her derde deva bi ilaç.
Sinüs versiyonu da bu iş içinmiş tam.

Mecburen içicem antibiyotiği. Ama bu kronik bi rahatsızlık. Her seferinde antibiyotik içersem bağışıklık kazanırım diye korkuyorum aslında. Doktor günde iki tane dedi ama o yüzden bire mi düşürsem karar veremiyorum işte.

Eger bir tane kullanirsan tedavi için gerekli doza ulasamamis olursun. Boşa kullanmis olursun yani. Antibiyotige vucudunun direnc gelistirmesi diye bir sey olmaz, bunun sebebi zamanla mikroplarin toplumda yaygın kullanılan antibiyotiklere karsi direnc gelistirmesi. Buna da kullanilmamasi gereken zamanda antibiyotik kullanimi neden oluyor. Antibiyotigi gereksiz kullanmamak ama gerektiginde de kullanmaktan kacinmamak lazim.

migren nasıl bişey?
en basit bi cümle kurmak gerekirse ''İĞRENÇ'' bişey
hayatını alt üst eden
kafanı duvarlara vurasın geldiği anları yaşatan
konuşmaya sese ışığa bile dayanamayan
yemek yiyemen bi insan haline sokar seni
ah o migren yok mu bazı anlar gelir 4 gün 1 hafta çıkmaz
uyusanda geçmez,geçti dersin tekrar başlar
bazen soldan
bazen sağdan
bazen enseden girer
gözler sulanır kızarır
ağlayamazsın bile ya o kadar kötüdür
yatak sana iğne gibi batar
kendini soğuk suya soğuk havaya atarsın
ama nafile
otobüsde metroda metrobüsde iki elinle kafanı sıkıştırırsın
biri kalksada kafamı koysam şuraya diye beklersin
işkence gibidir kendileri
mahveder seni
süründürür
öyle kolay kolay da ilaçla geçmez
bazen gerçekten nefes alırken bile ağrıyı hissedersin iliklerinde
lanet olası bişeydir işte...

Son düzenleme:
Benm mogrenimde mide bulantisi, kafanin govdeden ayrılmak istemesi, en ufak bir ışığa ve sese sıfır tahammül ile gelior. Karanlık sessiz odamda yatiorum, başımı mutlaka bir esarpla sıkıyorum ve tabiki ilacimi alıyorum:'( ama cok zorr allah uardimcin olsun

benim migren ağrım, ilk önce karşıdaki kişinin yüzünün bir kısmını görememe, sonra gözümde ışık çakmaları, sonra feci bir baş ağrısı sonra kusma ve sonrasında bi huzur bi mutluluk.

benim migrenim böylydi ve artık geçti Allaha bin şükür. lisdeyken vardı bende...

Nasıl geçti canım herhangi bir tedavi oldun mu? Yoksa kendiliğinden mi kayboldu?

bende migren var.. genelde havalar böyle baskin, degisken oldugunda, adetimden bir kac gün önce falan migrenim tutuyor..
dogumdan önce sadece beynim zonklardi.. ya sag taraf ya sol taraf gibi.. böyle kaslar acilip kapaniyor gibi zonklardi.. nasil anlatayim bilemedim..
dogumdan sonra migrenimde degisti...basim agriyor ama eskisi Kadar kuvvetli degil.. bas agrisindan haric mide bulantisi, gözlerim böyle tam net görmez bazen.. ses, isik falan hic olmasin isterim.. bildigin karanlik sessiz bir odada ilacimi alip yatarim..
hamileyken ilac kullanamiyordum ama internetden birsey okumustum paylasmak istedim..
kendine bir kahve yap sekersiz sütsüz ve icine iki yemek kasigi limon suyu koy.. tadi cok berbat ama emin ol faydasini görüyorsun..
kahve migrende olusan tikanik damarlari aciyormus limon suyuda Cabuk etki etsin diye konuluyormus.
ben bunu hamileligimde her tuttugunda iciyordum..
doktora gitmenide tavsiye ederim tabiki bunlar gecici cözümler..
gecmis olsun

Migren "yarım baş ağrısı" anlamındadır, kafanızın bir tarafına vurur genelde. (Örn: Kafanın sağ kısmı , sağ göz, vs gibi.)
Kafanızı hareket ettirdiğinizde bile zonklamaya başlar.
Hafif ağrı kesiciler fayda etmez.
Migren atağı sırasında genellikle kusma eşlik eder.
Işığa hassasiyet olduğu için (gün ışığı bile olsa) Karanlık bir ortamda uyumanız önerilir. Ne yazık ki uyanınca da yavaş yavaş yeniden ağrımaya başlar.Bir kaç gün böyle gider. Ben kafamı , gözümü falan bağlıyorum yazmayla , öyle uyuyorum :/

Nasıl geçti canım herhangi bir tedavi oldun mu? Yoksa kendiliğinden mi kayboldu?

sadece 1 ay ilaç kullanmıştım. doktorun verdiği bi ilaçtı 1 ay kullandım.biraz hafiflemişti. ama geçirmedi tamamen

sonradan kendi kendine geçti.. liseden sonra sadece 2 defa geldi migren krizi..
Allaha şükür şimdi kriz gelmiyor ama hava değişiklikliklerinde , uyku vakti değişikliklerinde hemen başım ağrır.
şimdi de o zaman da başım ağrıyınca hiç ağrı kesici almıyordum. hep kendi kendine geçmesini bekledim, uyumaya çalıştım.
zaten alsam da bi etkisi olmayacağını biliyordum. kriz durumunda hiç bir şeyin etkisi olmuyordu. artık kriz geleceğini anlayınca bi ilaç alıyorsun, daha hafif atlatıyorsun sanırım. öyle bi ilaç var.

Back