• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Migren nsıl bişey?

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
248
Yani migren olduğunu insan nereden anlıyor?
Açıp okuyacak halim yok şu an ekrana zor bakıyorum bi el atın.

Ben normalde başı bile nadir ağrıyan bi insanım. Öyle iki günde bir karnım dizim ağrımaz. Çocukluğumdan beri regl sancısı bile çekmemiştirim.
Son zamanlarda çok sıkıntı, stres bastırdı. Birkaç gündür yemek yiyemiyorum fazla, hemen midem bulanıyor.
Dün akşam da anca zorla çorba içebildim. Akşam kötü bi haber aldım yine sanırım kafaya taktım. Gece uyumadım buraya filan baktım kafam dağılsın diye. Ama geceden beri başımda bi ağrı var.
Normalde başım ağrırsa ya sağ taraf ya sol taraf ağrır. Hep böyledir. Sağ gözüm sağ kaşım sağ kaşımın üstünde bi noktada toplanır mesela.

Ama dün geceden beri soldan sağa ince bi çizgi var. Durduk yere fazla ağrımıyor. Yalnız iki dakkada bi öksürüyorum. Her öksürmemde o çizgi patlayacak gibi acı veriyor. Bazen kaş hizamda bazen dsha yukarda. Ama ince bi hat şeklinde.
Uyursam geçer dedim beş gibi uyuyakalmışım. Geçmeyi bırak her öksürmemde zonklayarak dakka başı acıdan uyandırdı.
İstemiyordum ama aç karnına mecburen ilaç içtim.
Bi baş ağrısı amma uzattın diceksiniz biliyorum da, bende ilk kez olunca garipsedim. Baya acı çekiyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ilk migren agrımda ben hastanelere düşmüştüm. kafam zonkluyodu.
serumla az kendime gelmiştim.
ara ara hala agrır... güzel bi nöroloji doktorumdan cok güzel ilaç aldım. agrıdıgında hemen alırım.
etkisi gecer şükürki...

normal baş ağrısı gibi degil. ama tamda şöyle agrır böyle agrır diye bilicegim belli bi agrısı yok cünkü...
gecen gün stresten yüzümün sol tarafına kadar indi yani agrı... ilaç aldımda rahatlamıştım...
kulaklarımda bile bazen sesler işitirim...

eger böyle şikayetiniz varsa nöroloji uzmanına gidin gözükün derim...

Bahsettiğim tarzdaki ağrıya bi ilaç önerin lütfen benim içtiğim etki etmedi.

canım bizim önermemizle olmaz nörolog'a git onlar migren ilacı veriyolar...
öyle normal ağrı kesiciler kesmez migren ağrısını...

Ben normalde başı bile nadir ağrıyan bi insanım. Öyle iki günde bir karnım dizim ağrımaz. Çocukluğumdan beri regl sancısı bile çekmemiştirim.
Son zamanlarda çok sıkıntı, stres bastırdı. Birkaç gündür yemek yiyemiyorum fazla, hemen midem bulanıyor.
Dün akşam da anca zorla çorba içebildim. Akşam kötü bi haber aldım yine sanırım kafaya taktım. Gece uyumadım buraya filan baktım kafam dağılsın diye. Ama geceden beri başımda bi ağrı var.
Normalde başım ağrırsa ya sağ taraf ya sol taraf ağrır. Hep böyledir. Sağ gözüm sağ kaşım sağ kaşımın üstünde bi noktada toplanır mesela.

Ama dün geceden beri soldan sağa ince bi çizgi var. Durduk yere fazla ağrımıyor. Yalnız iki dakkada bi öksürüyorum. Her öksürmemde o çizgi patlayacak gibi acı veriyor. Bazen kaş hizamda bazen dsha yukarda. Ama ince bi hat şeklinde.
Uyursam geçer dedim beş gibi uyuyakalmışım. Geçmeyi bırak her öksürmemde zonklayarak dakka başı acıdan uyandırdı.
Bi baş ağrısı amma uzattın diceksiniz biliyorum da, bende ilk kez olunca garipsedim. Baya acı çekiyorum.

Beraberinde Işığa sese hassasiyet var mi? Migrenden daha çok sinuzit ağrısını Düşündürdü bana..

canım bizim önermemizle olmaz nörolog'a git onlar migren ilacı veriyolar...
öyle normal ağrı kesiciler kesmez migren ağrısını...

Migrenim var mı yok mu belli değil ki. Şu an göz çukurlarımda o ağrı.
Kuvvetli bi ağrı kesici söyleyin bari şu an doktora götürcek kimsem yok, tek gidecek halim hiç yok.

Migrenim var mı yok mu belli değil ki. Şu an göz çukurlarımda o ağrı.
Kuvvetli bi ağrı kesici söyleyin bari şu an doktora götürcek kimsem yok, tek gidecek halim hiç yok.

işte migrenin varmı yokmu öğrenmek için bu yazdıklarını nörolog a anlatman lazım..
apranax ford en kuvvetlisi ama aç karnına sakın içme ayrıca migreni o da kesmiyor bende var migren, hiç bir işe yaramıyor...
tut taksiyi git canım ya da bir komşundan yardım iste...

Migrene çoğunlukla mide bulantısı eşlik eder.
Atak ilacı veya tetiklemeyecek ağrı kesiciler kullanılır.

Ilaç ismi paylaşmaya karşıyım, bilemedim versem mi :-/

Migren agrisinda ufacik seslere tahammulun olmaz beyninde yankilanir.isiga bakamazsin.bilgisayar ekranin parlakligi isigi bile rahatsiz eder.agriyan taraftaki gozun disari firlayacakmis gibi olur.miden bulanir ileri asamada kusarsin.her adim atista kafanin icleriicerden balyozla saga sola vuruyorlarmis gibi acir.buyuzden migren ilaci icip agriyan tarafa hareketsiz yatmak en dogrusudur.he birde agrin gecsede uzun sure agriyan yerlerde acisi kalir.

Kafamı kesip atmak istiyorum gözüm hiçbir şey görmüyor. Yatamıyorum uyuyamıyorum. Midem bulanıyor yüzüm sararıyor. Bütün sesler ışıklar çin işkencesi geliyor. Ne zamanki kusuyorum işte o zaman rahatlamaya başlıyorum. Çok berbat bir şey insanı hayattan koparıyor. Umarım migren değilsindir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım Migren korkunç bişey.. Ben deki halini tanımlayayım sana. Kafamın iki tarafından sıkıştırıyor ağrı, gözlerimin etrafı da aynı şekilde yerinden çıkacakmış gibi ağrıyo. Sonra asla sesli bi ortamda duramıyorum ve ışığa asla bakamıyorum. Karanlık ve sessiz bir ortama geçme ihtiyacı hissediyorum haliyle.. Bazı zamanlar bu ağrıya mide bulantısı da işlik ediyor.

Dayanılmaz bir ağrı ve nörolojiden ilaçlarımı almadan önce bunu uzun saatler çekiyodum. Uyumadan asla kendine gelmiyodu, şansım varsa bazen uyandığımda geçmiş oluyordu. Bir nörolojiye bölümüne git baktır derim. Orda ağrısını tarif edersen durumu çözerler.

Çok geçmiş olsun...

Igrenc birsey ben goremiyorum bile o kadar zorluyor tek taraftan girip beynini yer bitirir dun tutmustu benimki yone agladim o derece

Ammmaaaannnn çok fena bi şey.Benim tuttuğund başımı önüme eğemem.Mutlaka gözüme vurur gözüm aşağı baktıkça çıkacak ya da düşecek gibi olur.Bazen uyusan bile geçmezzz!Bazen çok yorgun ve uykusuz kaldığım dönemlerde 3 gün sürüyor kafamı duvarlara vurasım geliyor😰😫

Canim her ilac agriyi kesmiyor bence bir doktora gorun.
Ben ilk migren agrimda hastanelik olmustum cok kotuydum. Doktorum once hap yazdi yutamadim acaip sekilde bulantim oluyordu bir bardak su koysan onume ondan bile tiksiniyor kusacak gibi oluyordum. Isik, ses hic kaldiramiyorum. Sonra bana fitil ve dil alti hap yazdi. Bide takip et ne zaman migrenin tutuyor dedi, bende mesela hep adetimden bir gun once oluyor.

Avomigren ya da novalgin damla

Doktora gittim ve ağrının ileri düzey sinüzit oldugu ortaya çıktı.
Yorumlar için teşekkür ederim. Neyse ki migrenle alakası yokmuş.

benim migren ağrım, ilk önce karşıdaki kişinin yüzünün bir kısmını görememe, sonra gözümde ışık çakmaları, sonra feci bir baş ağrısı sonra kusma ve sonrasında bi huzur bi mutluluk.

benim migrenim böylydi ve artık geçti Allaha bin şükür. lisdeyken vardı bende...

Back