2. Aura
Auralar beynin içinden kaynaklanan, başağrısı atağından genellikle 20 dakika ile 1 saat öncesinde oluşan belirtilerdir. Migreni olan her 10 kişiden ortalama 2si aura belirtilerini yaşar. Bunlar genellikle görme ile ilgili, çakan ışıklar, zig-zag çizgiler veya görmenin grileşmesi gibi problemlerdir. Aynı zamanda işitme veya konuşma problemleri, zihin bulanıklığı ve vücudun bazı bölümlerinde veya yüzde karıncalanma hissi olabilir. Aura, başağrısı başlamadan önce kaybolabilir veya başağrısı dönemine dek uzayabilir.
Bende migren hastasiyim..ama benim ataklarim yukarida bahsedilen aura seklinde oluyor...bende agri olmuyor...benim atak gecirmeme en buyuk olay gercekten stres. bunu cok denedim.gecirdigim her migren atak öncesi ya bir seye cok sinirlenmisimdir yada bir olay beni derinden etkilemistir....ben ilac kullaniyorum.. benimde migren agrisi ceken sevgili kardeslerime önerim biberiye yagini sakaklarina ve alin bolgelerine ve enselerine surmeleri..bununda cok yarari oluyor.... dertleri ceken bilir...hepimize stressiz sorunsuz saglikli huzurlu mutlu gunler dilerim
sevgimle
Genç yaşımda ömrümü çürüttü. Ben 21 yaşındayım ve 8-9 yaşlarındayken sinüzitim vardı. Fakat 3 yıldır migren oldu kendisi sağolsun. Sinüzit de kimmiş migrenin yanında diyor insan. Hiç ot denemedim denemek de istemiyorum, neredeyse her gün başım ağrıyor artık ilaç da içmek istemiyorum uyku düzensizliği ve stres var diye doktorum bir ilaç verdi hem rahat uyursun hem stressiz olursun diye bide avmigran vermişti ama avmigran hiç etki etmiyor uyku hapı da çok uyutuyor sersemletiyor zaten ağrım şiddetlenince uyuyamıyorum ki ilaç neye yarasın. Serumlar da yedim kesmedi. O şiddetli ağrı sanki kafamı biri tekmeliyormuş hatta, elektrikli testereyi kafama sürtüyormuş gibi. Ayrıca müdahele etmeyince de geçmiyor haspam yıllarca sürecek utanmasa. Neyse benim kesin bir çözümüm yok aslında majezikle geçiriyorum bir şekilde ama biliyorum ki daha kötü birşey yapıyorum bu sefer ilaca bağımlı olup bir süre sonra duyarsızlaşacağım o bile kesmemeye başlayacak biliyorum ama ne yapacağım ki ne yani ben inanmıyorum bu ot işine bir de yediğimiz içtiğimiz bir çok şey tetikliyormuş. Ben çay bile içmeyecek miyim migren yüzünden oldu çay içilmez mi ölek o zaman! :106:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?