Aura Migren hastasiyim 1,5 yil once gozlerimdeki zikzaklar egri bugru goruslerim kör noktalar olusmasi derken yuzumun ve sol el parmaklarimin uyusmasi ile gunlerde aylarca teshis konulmasini beklerden en son aura migren teshisi konularak rahatladim..rahatladim cunku belirsizlik beni deli etmisti...bende agri olmuyor...migrenin ön safhasi dedikleri aura olayini yasiyorum..ama en az yarim saat en fazla 1 saat felan suruyor...ataklarim sıklasınca doktorum beni diyet programina aldi...gercekten diyete basladiktan sonra ataklarimi azaldigini gordum...Doktorum yiyeceklerle cok alakali oldugunu bir cok yiyecek maddesinin migren ataklarinin tetikledigini anlatti...hayatimdan cikardiklarim..
cukulata
peynir
kakao ile hazirlanmis gıdalar
kuru yemis (fındık-fıstık badem vb)
kizartma
kahve (gunde bir tane)
cay ( gunde en fazla 2 tane)
salam sucuk sosis
Narenciye
(portakal mandalin greyfurt limon)
Bira viski Sarap
gunde bir tane kahve 2-3 tane cay iciyorum oda cok cok acik
beni tetikleyen migren ataklarimi arttiran yiyecekleri bulmam lazim
doktorum sıkı sıkı tembih etti..atak geldigi zaman hemen o gun neler
yedigini bir yere not edeceksin demisti..
beni cikulata mandalin ve patates puresi etkilemisti...yiyecekler
bunyelerimize göre farkli degisimler gosterebilir...ama en azindan
ortak noktaları gorerek hareket etmemiz lazim..bu yiyecekleri
tuketiyorsak bile en aziyla yetinmek zorundayiz.....
hepimize migrensiz gunler dilerim
Sevgili arkadaşım, nihayet kendi rahatsızlığıma yakın birisine rastladım, Ben de sağ gözümde oluşan görme kaybı şeklinde aura yaşıyorum, yiyecek takibini ben de yapıyorum, dememkki doğru yapmışım fakat henüz bir sefer yaptım, yazdıklarını dikkate alacağım, Ank. Hacettepede Tülay hoca bu konunun yakın takipçisi. Ben mersindeyim ve burada Dr.umun tavsiyesi üzerine kendisiyle irtibat kurdum ..günaşırı coraspin alıyorum,bu konu hakkında seninle irtibatlı olmak isterim..sevgiler
arkadaşlar ağrınız olduğu zaman şakaklarınıza nane yağı sürün.eşime yapıyoruz iyi geliyor.
Bişiy sorcam canıma.s.
Eşimin migreni var ve bizde nane yağı kullanıyoruz. Ama burun deliğine biraz sürüyoruz nane yağını yarım saate ağrısı geçiyor. Bende grip olduğum zaman biraz burnuma çekiyorum kafamdaki ağrıda,tıkanıklıkta geçiyor.
Şimdi nane yağıyla şakakları ovun dedinizya acaba biz yanlış ve tehlikeli bişey mi yapıyoruz burnumuza çekerek????
kızlar bnm de mıgrenım war ama nescafe ıcınce gecıo ılgınc:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?