MİGREN HAMİLE KALMAYA ENGEL Mİ?

Morenam

Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
455
356
18
36
MERABALAR KIZLAR :KK16:
Bugün bir konuya mesaj atmıştım ama cevap alamayınca sabırsızlıkla buraya yazdım. 1 buçuk aylık evliyim ve çocukluğumdan beri migrenim var ilaç kullandım belki fazlasıyla. evliliğimin 2. haftası ağır kasık ağrıları, kramplar kasılmalar uyuşmalar ve kabızlık şişlik yaşadım. kadın doğuma gittim doktor rahimde sorun yok yumurtaların çatlamış sol yumurtalığında dedi. test yaptırdım negatifti.
2 migren atağı yaşadım ve biri adetin ilk günüydü. 5-6 gün adet gecikti hamileyim heralde dedim ama kanama oldu 4 gün. adetin ilk günü yaptırdığım testte beta hcg 3 ve üzeri çıktı. 4 gün kanama sonrası 1 gün ara ile 3 gün pembe renkli akışkan kanama oldu. halsizlik ve ağır bıçak yarası gibi kasıklarımda sızı oldu yattım. o günlere kadar solumda hep bi küçük dairecik hissediyordum kayboldu ogünden sonra. tekrar test yaptırdım beta hcg 1 e düşmüş.
acaba migrenden dolayı kimyasal gebelik mi yaşadım, ya da migren için aldığım ağrı kesici hamile kalmamımı engelliyor moralim bozuldu. :KK42: eşim bana kızıyor üzüldüğüm için hem de çok istiyor çocuk olmasını napıcam bilmiyorum.
migrenli hamile kalan var mı aranızda görüş bildirirseniz veya aranızda doktor varsa çok sevinirim :KK24:

ağır migren ağrısı yaşayan hamile kalan yok mu aranızda kızlar? :KK39:

bende de migren var tuttu mu ağrı kesici olmadan geçmiyor sonu hüsran olsa da 3 gebelik yaşadım ama migren ile alakası var mı diye hiç düşünmedim çünkü başka sorun var mı derdine düşüyorsun normalde o yüzden takma kafana bende kimyasal geçirdim nedeni yok yani daha yeni evlisin bunlara üzülmen için çok erken

bende de migren var tuttu mu ağrı kesici olmadan geçmiyor sonu hüsran olsa da 3 gebelik yaşadım ama migren ile alakası var mı diye hiç düşünmedim çünkü başka sorun var mı derdine düşüyorsun normalde o yüzden takma kafana bende kimyasal geçirdim nedeni yok yani daha yeni evlisin bunlara üzülmen için çok erken

öncelikle çok teşekkürler magnolia1986 :KK39: haklısın ama eşimde 30 yaşında ve bebek istiyor diyor acaba migren iğnelerimi engel oluyor. iki gündür kasığımda ağrı var umutlanıyorum yumurtlama dönemim. 27 yaşındayım ilaç kullanmamaya dikkat ediyorum. 3 senedir migren atak ilaçlarını bıraktım. sadece ağırınca arveles kullanıyorum.
Allah hayırlısını nasip etsin. hissetmiştim küçük daire gibi sol yanımda ama 7-8 gün adet mi değil mi bilmiyorum kanamalardan sonra o his gitti :KK42:

Ben yıllarca migren ağrısı çektim, ilaç bulamadığım zamanlarda bağıra bağıra ağladığımı bilirim ama sonra sigarayı bıraktım nöbetler yok denecek kadar azaldı. Hamilelik migreni diye bir şey var yani migreni olmayanlar bile migren ağrısı çekiyolar senin için zor bir süreç olacaktır ama annelik güdüsüyle katlanırsın diye düşünüyorum. Ben de bu hamileliğimde bi iki defa yakalandım çok fenaydı ama dediğim gibi minoset içebiliyosun onla idare ettim.

peki hamileyken atakların oldu mu hiç? hamileyken kimi migren geçiyo diyolar/

Ben yıllarca migren ağrısı çektim, ilaç bulamadığım zamanlarda bağıra bağıra ağladığımı bilirim ama sonra sigarayı bıraktım nöbetler yok denecek kadar azaldı. Hamilelik migreni diye bir şey var yani migreni olmayanlar bile migren ağrısı çekiyolar senin için zor bir süreç olacaktır ama annelik güdüsüyle katlanırsın diye düşünüyorum. Ben de bu hamileliğimde bi iki defa yakalandım çok fenaydı ama dediğim gibi minoset içebiliyosun onla idare ettim.
çok teşekkürler meltemje :KK66:
bende bunu düşündüm inşallah Allah sabrını verir. minoset ve parolu duydum ama benim migrenim ağır. İnşallah geçebilen ağrılar yaşarım normalde ağlıyorum yerimde duramıyorum ağrım olunca başım koca bir kaya gibi oluyor ve uyuşuyor.

Merhaba, ben de kendimi bildim bileli migren hastasıyım. 6 aydan uzun süreli ilaç tedavileri de gördüm. HAftada neredeyse 5 gün migrenim tutuyordu ve ben her seferinde ilaç içiyordum maalesef. Sonradan ilaç almayı bıraktım. Ağrıyor mu, çok ağrıyor ama bu kadar ilaç içmeye devam edersem böbrekten problem yaşarım. üzerinde sigarayı, parfüm kullanmayı da bırakınca bayaa azaldı ağrılarım.

Hamile kalmayı tabiki etkilemiyor, ancak içtiğiniz ilaçlar maalesef bebeğe zararlı. Öncelikle ilaçları azaltmaya çalışın. Ağrıyla nası başa çıkabilirsiniz onu öğrenin. Ben kahve içmeyi, buz koymayı, kesinlikle ışıkta kalmamayı ve yeni kalkmışken bile uyumayı çözüm olarak buldum. Tabiki herkesin aynı değildir.

Hamileyken de oldu maalesef ataklarım. Oluyorda. 1 kahve içiyorum, türk kahvesi biraz rahatlatıyor ve uyuyorum. Ağrınızı ilaçsız nasıl azaltabileceğinizin yolunu bulun. Sevgiler

çok teşekkürler meltemje :KK66:
bende bunu düşündüm inşallah Allah sabrını verir. minoset ve parolu duydum ama benim migrenim ağır. İnşallah geçebilen ağrılar yaşarım normalde ağlıyorum yerimde duramıyorum ağrım olunca başım koca bir kaya gibi oluyor ve uyuşuyor.
İlk 3 ay zaten uykudan başını kaldıramıyosun, çalışmıyosan kolay atlatacağın bi süreç. Bi de şöyle bi durum var her hamilelik farklı oluyo umarım seninki kolay bi hamilelik olur.

Merhaba, ben de kendimi bildim bileli migren hastasıyım. 6 aydan uzun süreli ilaç tedavileri de gördüm. HAftada neredeyse 5 gün migrenim tutuyordu ve ben her seferinde ilaç içiyordum maalesef. Sonradan ilaç almayı bıraktım. Ağrıyor mu, çok ağrıyor ama bu kadar ilaç içmeye devam edersem böbrekten problem yaşarım. üzerinde sigarayı, parfüm kullanmayı da bırakınca bayaa azaldı ağrılarım.

Hamile kalmayı tabiki etkilemiyor, ancak içtiğiniz ilaçlar maalesef bebeğe zararlı. Öncelikle ilaçları azaltmaya çalışın. Ağrıyla nası başa çıkabilirsiniz onu öğrenin. Ben kahve içmeyi, buz koymayı, kesinlikle ışıkta kalmamayı ve yeni kalkmışken bile uyumayı çözüm olarak buldum. Tabiki herkesin aynı değildir.

Hamileyken de oldu maalesef ataklarım. Oluyorda. 1 kahve içiyorum, türk kahvesi biraz rahatlatıyor ve uyuyorum. Ağrınızı ilaçsız nasıl azaltabileceğinizin yolunu bulun. Sevgiler
Aynen şekersiz Türk kahvesi migren atağına çok iyi geliyo ama ben hamileliğimde kahveden tiksindiğim için içemedim.

Canım migreni bilmiyorum da 1,5 ay erken değil mi bebek için? Hem madem ilaç kullanıyorsun onları kesmen bir süre vücut dinlendirmen lazım. Yani yine olur bebek ama vücut ne kadar temiz olursa ilaç kimyasal sigara vs. den bebek o kadar sağlıklı olur.

ağır migren ağrısı yaşayan hamile kalan yok mu aranızda kızlar? :KK39:
Bir bilgim yok ama kuzeniminde migreni var ikinci cocuguna hamile su an alakası yoktur bence daha cok cok yenisiniz acele etmeyin olur bir sene icinde olmazsa doktora gidin benim iki yıl sonra kendiliginden oldu olur merak etmeyin.

bende migren var. ilk kizima hamileyken hic kafam agrimadi ne hikmetse...
dogumdan iki ay sonra atak gecirdim. direndim ne ilac nede hastaneye gittim. sabahi sabah ettik
ikinciye hamileyim sükür iyi gidiyo yine. ara ara agrim oluyo, yatioyrum hemen karanlik bi yere.. geciyo sükür.

annemin migreni var 4 cocugu var

yakin tanidigin migreni var 2 cocugu var

bence engel degil
migren yüzünden cocugu omayani hic duymadim

teşekkürler öncelikle cevaplarınız için :KK200: migren kötü bi hastalık ama migren geçiren hamile örnekleri görünce insan umutlanıyor.
ben kahve çay çikolata kafein barındırıyor diye içip, yemiyorum. kahve pek içmem zaten. sigara hiç içmem içilen ortamda duramam. ona rağmen ağrılarım var. hamilelik olursa denerim şekersiz türk kahvesini

Bir bilgim yok ama kuzeniminde migreni var ikinci cocuguna hamile su an alakası yoktur bence daha cok cok yenisiniz acele etmeyin olur bir sene icinde olmazsa doktora gidin benim iki yıl sonra kendiliginden oldu olur merak etmeyin.

yaşım 30 a yaklaşıyor sabırsızlığım ondan belki de. hayırlısı olsun. hayal gibi geliyor o günler

bende migren var. ilk kizima hamileyken hic kafam agrimadi ne hikmetse...
dogumdan iki ay sonra atak gecirdim. direndim ne ilac nede hastaneye gittim. sabahi sabah ettik
ikinciye hamileyim sükür iyi gidiyo yine. ara ara agrim oluyo, yatioyrum hemen karanlik bi yere.. geciyo sükür.

annemin migreni var 4 cocugu var

yakin tanidigin migreni var 2 cocugu var

bence engel degil
migren yüzünden cocugu omayani hic duymadim
evet kimi de öyle diyor hamileyken ağırmıyor ama sezaryen olunca 1 ay filan ağrı şiddetleniyomuş. inşallah hayırlısı yaşım geçiyor hayırlısıyla bu güzel zamanları yaşamak isterim :KK200:

peki hamileyken atakların oldu mu hiç? hamileyken kimi migren geçiyo diyolar/
Valla ablamın yoktu hamilelikte başladı bende olmuyordu hamileyken olsa da minoset içiyordum onu veriyordu Dr zaten çok kısa hamilelik süreci geçiriyordum 7 haftayı bulmuyor du ramazanda oruçluyken başlar gibi oluyordu patates sariyordum başıma

Canım migreni bilmiyorum da 1,5 ay erken değil mi bebek için? Hem madem ilaç kullanıyorsun onları kesmen bir süre vücut dinlendirmen lazım. Yani yine olur bebek ama vücut ne kadar temiz olursa ilaç kimyasal sigara vs. den bebek o kadar sağlıklı olur.
bir buçuk ay oldu. parol kullanıyorum ağırınca. 4 kez atak oldu test yaptılar hamilelik olmadığı için arveles iğne yaptılar. bende araştırıyorum bitkisel kürler yapıyorum bir de nöral terapi varmış onu da denemek istiyorum. işim çok ağır ve stresli memurum izin yok. evde olsam daha çok dikkat edebilirdim. aura migreni var bayılmaya varacak derecede ağrılar oluyo malesef.
zaten 3 yıldır avmigren tarzı ilaçları bıraktım. mazejik kullanmıyorum. sadece parol ve ağırlaşınca arveles. bazen şiddetleniyor korkuyorum ne bilim

Valla ablamın yoktu hamilelikte başladı bende olmuyordu hamileyken olsa da minoset içiyordum onu veriyordu Dr zaten çok kısa hamilelik süreci geçiriyordum 7 haftayı bulmuyor du ramazanda oruçluyken başlar gibi oluyordu patates sariyordum başıma

anladım. Hamileliğe engel olmasında inşallah hamile kalınca o olumlu havadan etkilenerek stres yapmam ve ağır ağrılar çekmem. 22 eylülü bekliyorum inşallah adet görmem sağlıklı güzel haberler alırım :KK200:

bir buçuk ay oldu. parol kullanıyorum ağırınca. 4 kez atak oldu test yaptılar hamilelik olmadığı için arveles iğne yaptılar. bende araştırıyorum bitkisel kürler yapıyorum bir de nöral terapi varmış onu da denemek istiyorum. işim çok ağır ve stresli memurum izin yok. evde olsam daha çok dikkat edebilirdim. aura migreni var bayılmaya varacak derecede ağrılar oluyo malesef.
zaten 3 yıldır avmigren tarzı ilaçları bıraktım. mazejik kullanmıyorum. sadece parol ve ağırlaşınca arveles. bazen şiddetleniyor korkuyorum ne bilim
Zormuş ya Allah yardımcın olsun

Back
X