• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Migren ataklarıyla nasıl baş ediyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.652
798
Allah aşkına nasıl baş ediyorsunuz bu illetle? Kafamı kesip atmak istiyorum bazen, soğuk suyun altına soktum hala geçmedi, çıldırası geliyor insanın :14:

Önceden ilaç kesiyordu (ilaç ismi vermek yasak ama çok ağır bir ağrı kesici var biliyorsunuzdur eminim a ile başlayıp l ile bitiyor) artık o da kesmiyor sanki :14:

Ufak bir sıkıntı, stres, üzüntü yapsam başlıyor gözümün üstünden, ensemden, şakaklarımdan, of...

Bildiğim kadarıyla kesin bir tedavisi de yok bu illetin.

Sizin yöntemleriniz neler? Her türlü öneriye açığım artık ya, kocakarı ilacı olur, bitki olur, ot olur, iğne olur ya da ilaç ismi verecekseniz özelden verseniz de olur, amuda kalk geçiyor deseniz kalkarım valla o derece artık :50:

Son düzenleme:
valla ben acıle gıdıp damardan serum yıyorum hemen geçıyor

olmadı ışıkları kapatıp uyumaya çalışıyorum

çok lanet bırşey, geçmış olsun

Allah aşkına nasıl baş ediyorsunuz bu illetle? Kafamı kesip atmak istiyorum bazen, soğuk suyun altına soktum hala geçmedi, çıldırası geliyor insanın :14:

Önceden ilaç kesiyordu (ilaç ismi vermek yasak ama çok ağır bir ağrı kesici var biliyorsunuzdur eminim a ile başlayıp l ile bitiyor) artık o da kesmiyor sanki :14:

Sizin yöntemleriniz neler? Her türlü öneriye açığım artık ya, kocakarı ilacı olur, bitki olur, ot olur, iğne olur ya da ilaç ismi verecekseniz özelden verseniz de olur :50:

****malzemeler...

4 adet makyaj pamuğu,soguk kolonya(şişeyi buzdolabinda tutun),karabiber,tülbent...

pamukları iki iki takım yapın.arasına karabiber koyun bir miktar mesela çay kaşığının ucuyla ,içte kalacak şekilde pamukları üstüste koyun.bu pamuktan iki adet arası karabiberli tost olsun.pamukları kolonya ile iyice ıslatın.şakaklarınıza koyun.tülbenti katlayıp pamukların üzerinden biraz sıkarak ÇATKI yapın.Karanlık bir odada dnlenin,mümkünse uyumaya çalışın.

iki arkadasım yaptı işe yaradıgını söylediler...geçmiş olsun...işe yarasa geri bildirim yapar mısınız?birilerine daha faydamız dokunsun...

annemden öğrendim bi kere basım ağrıdığında patates bağladı başıma tabi ondan önce ilaç içmstm patatesi bağladım sessiz odada uyudum karanlıkta...ama çoğu kez acillik oluyorum direkt iğne arkadasım gecms olsn

Ufak bir sıkıntı, stres, üzüntü yapsam başlıyor gözümün üstünden, ensemden, şakaklarımdan, of...

Sizin yöntemleriniz neler? Her türlü öneriye açığım artık ya, kocakarı ilacı olur, bitki olur, ot olur, iğne olur ya da ilaç ismi verecekseniz özelden verseniz de olur, amuda kalk geçiyor deseniz kalkarım valla :50:

ne yazıkki bendede var çok kötü bir hastalık.eğer akşam migrenim tuttuysa başıma bir tülbenti iyice sıkıp bağlayıp karanlık bir odaya geçiyorum sessiz bir ortam olması daha iyioluyor seste daha kötü oluyorum bide miğde bulantısı falan çok kötü yaaa Allah yardımcımız olsun.

Her seferinde serum ya da iğne yiyeceksek yandık kızlar :50:
Patatesin keseceğini sanmıyorum basit baş ağrısı gibi değil ki hiç :50: ama psikomarmelat arkadaşın dediğini deneyeceğim şu an malzemeler elimde yok ama bir sonraki atakta (çok sürmez bu stresle 1 haftayı bulmaz yoklar :50:) geri bildirim yaparım hatta özelden de mesaj atabilirim marmelat
Sağolun kızlar hepimize geçmiş olsun :50:

Son düzenleme:
Bende de var maalesef bu illet çok uyusam dert az uyusam dert bu gün okulda konser vardı ona bile girmedim çünkü biliyorum en az bir hafta kendime gelemem
Benim ataklarımdada ağrı kesici fayda etmiyo bir de bende miğde bulantısıyla birlikte oluyo ve afedersinizıkarırsam kendime geliyorum ama bunun dışında nane yağı koklamakda bana çok iyi geliyo tavsiye ederim sizede

Her seferinde serum ya da iğne yiyeceksek yandık kızlar :50:
Patatesin keseceğini sanmıyorum basit baş ağrısı gibi değil ki hiç :50: ama psikomarmelat arkadaşın dediğini deneyeceğim şu an malzemeler elimde yok ama bir sonraki atakta (çok sürmez bu stresle 1 haftayı bulmaz yoklar :50:) geri bildirim yaparım hatta özelden de mesaj atabilirim marmelat
Sağolun kızlar hepimize geçmiş olsun :50:

rica ederim inşallah ise yarar.tekrar geçmiş olsun.
benim migrenli iki arkadasım var.tetikleyen gıdaları deneyerek buldular.siz de bir deneyin.çikolata,peynir,kahve,uykusuzluk,stres ve üzüntü ,fiizksel gerginlik başı çekiiyor ...

rica ederim inşallah ise yarar.tekrar geçmiş olsun.
benim migrenli iki arkadasım var.tetikleyen gıdaları deneyerek buldular.siz de bir deneyin.çikolata,peynir,kahve,uykusuzluk,stres ve üzüntü ,fiizksel gerginlik başı çekiiyor ...

Canım stres ve üzüntü kaynaklı başladı zaten benimkisi, biraz büyük sıkıntılar yaşadım, taktığım şeyler vardı son zamanlarda 7-8 aydır aralıksız üzüntü üzüntü, bir de sigara tetikliyor olabilir dedi doktorum, o ayrı bir illet zaten ona hiç girmiyorum...

Son düzenleme:
Bende de var maalesef bu illet çok uyusam dert az uyusam dert bu gün okulda konser vardı ona bile girmedim çünkü biliyorum en az bir hafta kendime gelemem
Benim ataklarımdada ağrı kesici fayda etmiyo bir de bende miğde bulantısıyla birlikte oluyo ve afedersinizıkarırsam kendime geliyorum ama bunun dışında nane yağı koklamakda bana çok iyi geliyo tavsiye ederim sizede

Bunu ben yarın bir aktara gidip sorayım bak, ot, bitki derken bu tip şeyleri kast ediyordum :)
Teşekkür ederim
Mide bulantısı bende de oluyor canım ya çıkarmak istiyorum, doğal bir şey yani utanma ama beceremiyorum da ben onu

Merhaba :3:
Ben de migren hastasıyım :25:
Kriz anında başımı duvarlara vurasım gelir :50:
Karanlık bir odada sırt üstü yatınca hafifliyor bir nebze :30:
Bir tülbente kabukları soyulmamış patates dilimleri dizip sıkıca başıma sarıyorum :34:
Ağrıyan yerlere nane yağı ile masaj yapınca da azaltıyor ağrıyı.Bunu da Maranki den duymuştum :13:

Bende migren hastasıyım..
Feci halde krizler yaşarım !!
Ağrı şakaklarımda oluyor,çıldıracak gibi oluyorum ağrıyla..şakaklarımı iki yandan arasına alıp, sıkıştırıp eziyorlar ağır bir makineyle..

Üzüntüye,strese,kalabalığa,sese gelemiyorum! Çok aydınlık ışıklı ortamlar,güneş,kalabalık insanların old. Ortamlar,ağır parfüm kokusu,yüksek sesler,çok hareketli şeyler anında tetikliyor!
Gözlerim yoruluyor,anında başım tutuyor. Zaten göz hastalığı diyorlar migren için..

İnan başörtü şakaklarımda bağlı olarak geziyorum heryerde :(
Bazen dışarı bile bu şekilde çıktığım olmuştur (şapka takıyorum görünmesin diye)
Mide bulantımda oluyor gelen atak büyükse...

Tüm sosyal aktivitelerime engel oluyor,kafamı kıpırdatamıyorum..namaz kılmamı bile engelliyor :( hele oruç asla tutamıyorum.. Migreni olanların susuz kalmaması lazımmış çünkü.. 2 kez oruç tutmuştum kandilde ömrümden ömür gitti .. Duvara vurup kıracaktım şakaklarımı!!! O derece bir ağrıydı ağır kriz gelmişti.. Susuz kaldım ya ondan oldu kesin..

Bende sana kolonya ve karabiber tavsiye ederim... Başörtüme soğuk kolonya döküyorum üzerine karabiber serpiyorum direk şakaklarımı sarıyorum çok yanıyor kızarıyor hatta ama yandıkça uyuşuyor bide o an karanlık odaya geçip uzanıyorum ağrım hafifliyor..

Çok geçmiş olsun sanada.. Rabbim şifa versin tüm hastalara..

Birde benim gözlerimin önünde siyah noktalar uçuşuyor hareketli ..siyah toz bulutu gibi sanki gözlerimin önünde bir o yana, bir bu yana gidip geliyorlar.. Özelliklede beyaz zeminli yerlere bakınca çok net görüyorum ve bu benim gözlerimi yoruyor .. Ağrım yanaştığı an, çokca oluyor bu nesneler... sende de buna benzer birşey oluyor mu??

Adet dönemi yaklaşınca migren ataklarım dayanılır gibi olmuyor ...
Bu da etkiliyor ağrıyı..

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

yıllardır agrır basım.ağrı kesici kullanıyordum ama kar etmemeye baslamıştı artık iğne olmaya gidiyodum acile. o da kesmeyınce nörolojiye gittim migren tedavisine basladım 1 hafta oldu.şimdili iyi gidiyo bi sıkıntım yok.t...p..x adlı bi ilaç kullanıyorum sabah akşam.tabi doktor kontrolunde! 1 ay sonra tekrar gidecegım sonucları paylaşırım

Bende migren hastasıyım 7 yaşında başladı benım ataklarım genetikmiş annemden banada geçmiş hafta bır olur.. Nane yağını denedim faydası oluyor ama cok şiddetli ataklarda bir işe yaramiyor ben lisedeyeken okuldakı hemşire bana buz la geçer demişti gercektende öyle buzluktan buz çıkar ve başının tepesine koy yarım saate etkili buzun damarları açma özelliği var tavsiye ediyorum

Migren ataklarına kesinlikle akupunkturu tavsiye ediyorum ben çok memnunum şuanki durumumdan :)

Bende migrenden kurtulmaya çalışanlardanım en ufak bir koku bile tetikliyor artık bıktım ve akupunktura başladım sonuçlarını burdan yazacağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back