• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Midye dolma yerken bir kere daha düşünün!

Ağzım sulandı.. ne pisbogaz insanlarız yaw.

Ya hem de nasil.Mekandan 1 70 ligi cer cop mezelerle devirip taksinin yolunu tutarken ayakustu gece boyozu yiyen insanlariz.

zeytinyağlı dolma içi gibi yapan yerler de var ama İzmir de biraya eşlik eden bir yiyecek olduğu için daha baharatlıdır.
İzmir de yapılan midye dolmaları daha küçük.
Karşıyaka da A dan z ye diye bir yerde yemiştim .Çok lezzetli ve ucuzdu.

Karsiyakada tiyatro sokaginda tursucunun karsisinda yerim her zaman.Sahil boyu da heryerde yenebilir.Midyenin buyugu zaten tat vermez ki orta boy 75 kurusluk ideal.

Ya hem de nasil.Mekandan 1 70 ligi cer cop mezelerle devirip taksinin yolunu tutarken ayakustu gece boyozu yiyen insanlariz.

Karsiyakada tiyatro sokaginda tursucunun karsisinda yerim her zaman.Sahil boyu da heryerde yenebilir.Midyenin buyugu zaten tat vermez ki orta boy 75 kurusluk ideal.

Kemeralti denizkizinda da yemeye doyum olmaz. Bi de yeni gelmiş ve sıcaksa.. tek eksik bira olmaması.

böyle millet limonlu limonlu yerken canım çekerdi ama hiç bi zaman alıp yemek gelmedi içinmden
ALLAH cc şifa niyetine bile yedirmesin inşallah

yiyene afiyet bal şeker olsun ne deyim :KK66: bazı zevkler hiç bir haberden etkilenmez seviliyorsada yenmeli

şu yıkılan tiyatro öyle mi?
turşucu var yanında pizzacı var .
Karşısında midyecide mi varmış.
Gidersem bakarım .
Teşekkürler.

Hiç sorma ben de karın agrisindan kıvranarak battaniye altında yatıyorum. Asermekten beter oldum. Hamile falan olsam çocuk düşmüştü şimdi. :KK48:
saate göz attım sen yazar yazmaz.
saat 10 a 10 vardı üşendim soğuk.
köşedeki tekel bayiye gidebilirdim zar zor.
neyse yarın akşama demlenirim.
midye de alırım yanına ,misafirim gelecek Didim den .
İyi oldu hatırlattığın.

Midye yiyenlerin bundan etkileneceğini pek sanmıyorum açıkçası :D Benim canım çekti şimdi resmen bir de yorumlarda bira da denmiş :KK51: Yarın bira alacaktım yanına midye almak farz oldu..

Üstüne para, ev, araba verseler yemem zaten dermişim :) Midyenin zaten kendisi pis, denizlerin lağımcısı olan bir canlı, hele ki deniz kıyılarından toplananlar. Sunum aşamasında pis olsa ne fark eder ki.

Beyoğlu'nda kaçak midye dolma üretimi yapan imalathanelere zabıta ekipleri baskın düzenledi. Hijyen kurallarının yok sayıldığı kaçak imalathanelerde kameralara yansıyan görüntüler 'bu kadarına da pes' dedirtti.
Sitene Ekle

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, merdiven altı yerlerde sağlıksız bir şekilde midye dolma üreten imalathanelere baskın düzenledi. Vatandaşların ihbarı üzerine savcılıktan alınan izinle yapılan baskınlarda çevik kuvvet ekipleri de hazır bulundu. Polis ekiplerinin eşlik ettiği baskında kameralara yansıyan görüntüler, insanların sağlığıyla nasıl oynandığını gözler önüne serdi. Baskınlarda kameralara yansıyan görüntüler bu kadarına da pes dedirtti. Pislik içerisindeki imalathanelerde çalışanların hijyen kurallarına uymadan imalat yaptığı gözlendi. Kaplar içerisine konulan midyelerin de yerlerde bırakıldığı görüldü. Midyelere belediye ekipleri tarafından imha edilmek üzere el konulurken, imalathaneler ise ceza kesilip mühürlendi.

İŞTE O MİDE BULANDIRAN GÖRÜNTÜ +18

http://www.milliyet.com.tr/yerker-bir-daha-dusunun--gundem-2189962/
Haberi okumayaydim iyiydi chess. :KK57: Ki ben bi oturuşta 25 midye yemiş insandım , doğal hayata yönelicem artik.

Offf..oranın kokoreci, sucuklu ekmegi de fenadır oranın..

Defalarca midyeden zehirlenmis bi insan olarak hala tiksinmediysem, bu haber sinek vızıltısı gelir bana:KK53:

Abartısız 30-40 taneyi tek basıma ve bir anda yiyebilme kapasitem var..sonra yine bir anda cıkarıyorum ama olsun:KK45:

Defalarca midyeden zehirlenmis bi insan olarak hala tiksinmediysem, bu haber sinek vızıltısı gelir bana:KK53:

Abartısız 30-40 taneyi tek basıma ve bir anda yiyebilme kapasitem var..sonra yine bir anda cıkarıyorum ama olsun:KK45:

Izmir eşrafi olarak cok pisbogaziz be :D

dediğiniz sokak kırmızı kedinin olduğu sokak mı ?
tam tarif eder misiniz ..

Aynen ya, kaç kez zehirlendim yine yiyorum. Kokoreç de aynı şekilde. Benim rekorum küçüklerden 90 tane. Öğlen yemeği niyetine yiyip karnımı doyurmuştum.

Karşıyaka çarşıya sahilden girince sağdaki ikinci sokak yanılmıyorsam. Zaten görürsün sokağın başından itibaren kapı önüne atılmış tabureler masalar falan var.

Cıx etmem:KK53:
Canın istedi diymi :)) sephoranın dedigi sokak..sahil is bankasının yanındaki sokak degil ondan sonraki sokak..

Aynen ya, kaç kez zehirlendim yine yiyorum. Kokoreç de aynı şekilde. Benim rekorum küçüklerden 90 tane. Öğlen yemeği niyetine yiyip karnımı doyurmuştum.

Karşıyaka çarşıya sahilden girince sağdaki ikinci sokak yanılmıyorsam. Zaten görürsün sokağın başından itibaren kapı önüne atılmış tabureler masalar falan var.

Ya kucuklerden hic bisey anlamıyorum ben..orta boy ideal..dikilide de cok guzel yaparlar midyeyi..

Bikere istanbulda yiyecek oldum, cıkardım agzımdan bozuk bu diye..kuşüzümlu tatlı midye mi olur be:KK12:

Bide midye alırken benim gibi cingene pazarlıgı yapan var mı aranızda? Arkadaslar hep bana aldırır bu yuzden :KK70:

Midyenin zaten süper sağlıklı bir şey olduğunu düşünerek yiyen olduğunu sanmam :D
Bir midye tezgahına çöküp arka arkaya limonlaya limonlaya yemenin tadı apayrı, haberden falan etkilenmez. Hatta canım çekti şimdi :D

Back
X