Mide yanmasına çare bulan var mı?

aylin113

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2016
76
39
8
25
İçimde ejdarha besliyor gibiyim. Höh desem alev çıkacak sanki. Problem mide yanması.

Oruç tutuyorum yanıyor, tutmuyorum yine yanıyor, sabah öğle akşam yanıyor.

Rennie, talcit, pandev, gaviscon kullandım yine yanıyor.

Hastaneden iğneden korkarım, abimin zoruyla kavga dövüş gittim endoskobi yaptılar bir şey çıkmadı.

Artık ilaçlardan umudumu kestim, yok mu çare önerecek?

Meyve olur sebze olur koca karı ilaçları olur ne iyi gelir hiç aynı sorunu yaşayıp çözüm bulan yok mu?

En guzel ilac ac karnina lansor almakk.

Ha yok dersende ac karnina bi bardak ilik suya bi tatli kasigi bal koyup ic..Oda iyi gelmezse iki tane zeytini cekirdekleriyle yut.

Stresten bana da oluyordu, hala da olur bazen. En çok hamileyken olmuştu ama tam 9 ay yaşadım bunu
Elma rahatlatır derdi annem , bir bardak ılık sütte iyi gelir derler.
Hamilelikte olana hiç birşey iyi gelmiyordu ama ...

Sut icin ekmek yeyin yogurt yeyin

Sus biber tursulari varya onlardan yeyin ilkin bi daha yakar sonradan rahatlatir bi arkadasta patatesin suyunu sıkıp ic demisti ama denemedim ise yarayip yaramadigini bilmiyorum dogrusu

Stres ve yediklerimiz cok fazla etkiliyir

Hamilelikte ne cektim o mide yanmasindan
Yediklerimize dikkat ederseniz bir de yemek yedikten sonra hemen yatmazsaniz olmaz umarim.
Ben marul yiyince geciyordu biraz birde.

Kesinlikle kudret narı macunu öneririm.

Sabahları aç karna bir tatlı kaşığı alıyorsunuz. Yarım saat bir şey yemiyorsunuz.

Eşimin midesinde de yanma vardı. Onunki fazla ilaç kullanmaktan ve kola içmekten sanırım. Mide kanaması riski vardı, ilerlemişti. Düzenli bir şekilde kudret narı macunu kullandı hiç bir şeyciği kalmadı şükürler olsun

Mide yanmasindan cok çekmiş bir insan olarak,bunun kurtarıcısı kesinlikle süt tür.mideniz yaninca bir cay bardağı soğuk süt icerseniz yanma kesilecektir.dikkat etmeniz gereken sütün soğuk olmasi.mutlaka dolapta muhafaza edin.ve yandikca iceceginiz miktar 1 cay bardagini gecmesin.böyle koca bi su bardağı icerseniz ters etki yapar midenizdeki asit miktarını cogaltabilir. En yakın zamanda da doktora gitmenizi öneririm.reflu olabilir belki.çiğneme tabletleri falan veriyorlar onu kullanabilirsiniz.doktora gidene kadar gecici çözüm icin de kesinlikle süt diyorum

Hazir yiyecekler colalar meyve sulari cipsler kalitesiz yaglar salcalar bunlardan uzak durmazsaniz ilaclarda faysa etmez kocakari ilaclarida.

bir bardak süt, bir kase yoğurt, sakız çiğnemek kesinlikle işe yarıyor.

Yemeklerden yarım saat Sonra bir avuç sarı leblebi yiyin.İyi gelir rahatlatır.Benim de midem sıkıntılı ben yerim iyi geliyor bana rahatlıyorum.Tavsiye ederim.

beslenme şeklinizi değiştirmelisiniz
çiğ domates çiğ soğan
kafeinli ve asitli içecekler
çikolata bunları minimuma indirmelisiniz
gece belli bir saatten sonra yememelisiniz yastığınız yüksek olmalı
ve en önemlisi her gün mutlaka süt yoğurt tüketmelisiniz
sakız çok çiğner misiniz o da yapar

Soguk sutu yudum yudum icmek rahatlatmisti beni hayatimda bir kere midem yandiginda
Cok da deneyimli degilim yani ama surekli oluyosa bisey cikmamasi da ilginc.Gecmis olsun

15 senedir çekiyorum, ve geçmedi.Hamilelikte endeskopi çekildim artık yapmayı geçtim mide kanserimi oldum dedim.Ama sadece gastrit doktorların söylediği ama ben çok kötü oluyorum.Aksamlari yemeyerek azalttım .Fakat tamamiyle geçmiyor. Ilacta kullansam içtiğim zamanlar iyi ama istediğim zaman aynen yanmaya devam.

Yediklerini dikkat et, nelerin dokunduğunu zaten anlarsın.Ben belki 10 senedir cola, kahve ve daha bir çok yiyeceği hayatımdan çıkarttım veya azalttım maalesef.

Bende reflu var mide yanmasindan gogus agrisindan oluyordum geceleri neredeyse oturarak uyuyordum ne zman sekeri hazir gidalari biraktim rahat ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…