• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Mide sorunu olanlar bkabilirmi?

Benim de babam mide kanseri. Şu yazdıklarınızı en iyi ben anlayabiliyorum o yüzden. Aynı seyleri düşünmüşüz ama endeskopi sonucu cıkana kadar yapacakları birsey yok su an.
Doktora gidip endoskopi yaptırdıkları bilmiyordum. Yazışmaların hepsini okumadım. Babanıza çok geçmiş olsun. Size de yürekten sarılıyorum.

Merhaba. Eşimin 1 senedir kan degerleri dusuktu ilac igne vs kullandi artmadi. Hemoglabin 6ya dusmus doktor yanlis oldugunu dusunup test yapti 9 cikti. Demir eksikligi varmis. Bunun sebebi olarak sindirim sistemiyle alakali bir durumdur dedi. Gastrolojiye yonlendirdi. 1 sene icinde sebepsiz 12 kilo verdi. Bir sey cikicak diye korkuyorum. Pazartesi endoskobi olucak. 3 sene once cekilmisti en son bakteri bulundu yaziyordu kagitta ne tedavu oldu nede sonucu gosterdi doktora. Simdi bir sey cikar diye cok korkuyorum. Ailesinde mide rahatsizligi var. Hepsinde hemde. Kanser degil ama yara ülser vs. Hepsinin midesinde bir problem var. Bilgisi olan var mı? Mide kanseri olsa boyle mi sonuc verir acaba?
Kilo kaybı bağırsak parazitlerini getirdi aklıma. Dışkısında gizli kanama da olabilir.

Bu sikyetler mi vardı sizdede
Yani şikayetler her hastada farklı olur. Öle seyler söyleyemem ben simdi size. Ama bakteri cıkmıs diyorsunuz. Helikobakter plori ciddi birseydir.(bakteri bu mu değil mi bilmiyoruz sanırım dimi) Babamda bu 6 ay öncesinde negatif idi. Midesinde yarası vardı. 6 ay sonrasında yara malign ülser oldu. Yani kanser. 5cmlik nur topu gbi bir tümorumuz oldu=( (Bu sürecte sigarayı bırakmadı cünkü) kemoterapi aldı ve 2 cm ile ameliyata aldık babamı su anda da hastanede. Yani her hastanın süreci farklıdır. Buradaki ihmal bakteri cıkmıs, tedavisi yapılmamıs ve aradan 3 yıl gecmiş (sigara içiyor hasta aynı zamanda) su an kötüyü düşünün demiyorum, ihmal olmus bir durum olabilir. Sizi korkutmak için yazmıyorum ne olur beni yanlıs anlamayın. Baska okuyanlara Bi ısık olur en azından. Sizin durumunuzda insallah kötü birsey cıkmayacak ama herkese ders olsun ki ihmale gelmez bu işler.

Yani şikayetler her hastada farklı olur. Öle seyler söyleyemem ben simdi size. Ama bakteri cıkmıs diyorsunuz. Helikobakter plori ciddi birseydir.(bakteri bu mu değil mi bilmiyoruz sanırım dimi) Babamda bu 6 ay öncesinde negatif idi. Midesinde yarası vardı. 6 ay sonrasında yara malign ülser oldu. Yani kanser. 5cmlik nur topu gbi bir tümorumuz oldu=( (Bu sürecte sigarayı bırakmadı cünkü) kemoterapi aldı ve 2 cm ile ameliyata aldık babamı su anda da hastanede. Yani her hastanın süreci farklıdır. Buradaki ihmal bakteri cıkmıs, tedavisi yapılmamıs ve aradan 3 yıl gecmiş (sigara içiyor hasta aynı zamanda) su an kötüyü düşünün demiyorum, ihmal olmus bir durum olabilir. Sizi korkutmak için yazmıyorum ne olur beni yanlıs anlamayın. Baska okuyanlara Bi ısık olur en azından. Sizin durumunuzda insallah kötü birsey cıkmayacak ama herkese ders olsun ki ihmale gelmez bu işler.
Pazartesi endeskobi sonrasi hemen belli olur mu sonuc acaba.

9 defa endoskopi eus vs oldum. Rapor varsa elinizde özelden atabilirsiniz az çok anlıyorum bakabilirim. Onun haricinde endoskopi sonucu olmadan bir şey demek anlamsız olur.

Bu arada cok gecmis olsun. Insallah babaniz bir an once eski sagligina kavusur

Cok cok tşk ederim. Erken teshis babam o yüzden sanslı hissediyoruz kendimizi.
Cok sevindim o zaman. Insallah bizdede bir problem cikmaz. 3 sene once gastrit teshisi konmus. Gastrtitten sonra ülsere cevirmistir belki diye dusunmek istiyorum en kotu ihtimalle. Daha kotulerini yazmasin insallah rabbim bizede kimseyede.

ciddimisin geçmiş olsun..ya bana ameliyat demediler kilo ver dedi doktor ama ben hamile kaldım karnım büyüdükçe sanırım midem iyice dışarı fırladı..9 kilo aldım hamileyken ama sonra 16 kilo verdim sşimdi midemin üstünde bi sertlik elime geliyor acaba o fıtık olabilir mi seninde ölemiydi bi sertlik hissediyormuydun ameliyattan önce....vallahi doktora gitmeye korkuyorum başka bişey çıkıcak diye bebeğim çok küçük bırakacak kimsem de yok :( :(
Yok oyle sertlik yoktu ama aşırı mide yanması yaşiyordum. Hep reflu deyip ilaç tedavisi vs aldım...
Sonra mide küçültme ameliyati olmaya karar verdim. Ve mecbur endoskopi yapıldı ameliyat öncesi tetkiklerde.
Ve megerse mide fıtığım varmış ve ondan midem hep sorun yapıyormuş.
Mideyi küçültürken onu da hallettirdim...
Resmen hayat kalitem artti. Surekli mide yanması ile yaşamakta çok bunalmıştım...
Bence mutlaka doktora tekrar bi gidin..
Iyi.bi genel cerrah bulun o halleder...
Zaten fitik ameliyati en fazla 1 saat süruyor...

Back