• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Mide sorunu olanlar bkabilirmi?

birbuyuktemmuzaski

Her nasip vaktine esirdir.
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
1.644
1.123
133
30
Merhaba. Eşimin 1 senedir kan degerleri dusuktu ilac igne vs kullandi artmadi. Hemoglabin 6ya dusmus doktor yanlis oldugunu dusunup test yapti 9 cikti. Demir eksikligi varmis. Bunun sebebi olarak sindirim sistemiyle alakali bir durumdur dedi. Gastrolojiye yonlendirdi. 1 sene icinde sebepsiz 12 kilo verdi. Bir sey cikicak diye korkuyorum. Pazartesi endoskobi olucak. 3 sene once cekilmisti en son bakteri bulundu yaziyordu kagitta ne tedavu oldu nede sonucu gosterdi doktora. Simdi bir sey cikar diye cok korkuyorum. Ailesinde mide rahatsizligi var. Hepsinde hemde. Kanser degil ama yara ülser vs. Hepsinin midesinde bir problem var. Bilgisi olan var mı? Mide kanseri olsa boyle mi sonuc verir acaba?

Kan degerlerinin dusuklugunun sindirim sistemiyle alakali oldugunu bilmiyodum ama bir senede sebebsiz 12 kilo vermesi düşundürücü benim midem yok yok surekli ilac kullaniyorum ama kilo vermedim hic endoskopiden de korkuyorum yaptirmadim gecmis olsun insallah önemli bisey yoktur

yok oyle vermez.tekrardan bi gastrolojiye götürün beslenme şeklini değişsin sigarayı varsa kesinlikle bıraksın ballı süt içirin bol bol gastrit sorunu varsa laktozsuz ama balın iyisini bulun yedirin zeytinyağı yedirmeye çalışın incir ve kudret narı mideye iyi geliyormus süreçte beslenme sekli ile alakalı yogurtda yedirin .kuru üzüm yedirin çekirdekli büyük üzümlerden çekirdeğinide yesin arada

Çok geçmiş olsun.
Benim eşimde ülser sorunu vardı.
Endoskobi yapıldı, yaralarının olduğunu söyledi doktor ama bu süre zarfında hiç kilo kaybı olmadı.
Aksine kilo aldı çünkü midesi aşırı şişti ( geçici şişlik yaşadı yani)
İlaç tedavisi oldu.
Bende yemek kontrolünü ele geçirdim şuan çok şükür sorun yaşamıyor.
Kötü düşünmeyin, kilo kaybı bağışıklık sisteminden olmuş olabilir.
Ayrıca annemde yıllarca bu hastalıkla uğraştı.
Midem dedi ama onda safra kesesi sorunu çıktı ve oda hiç kilo kaybı yaşamadı.

Bu kadar kilo vermesinin mideden kaynaklanacağını düşünmüyorum.
Protein kaçağı vs de olabilir esasında.
Tedavı neden olmuyor

Helikobacter olabilir. Çok illet bir mikrop. Üç sene önce tedavi olamamış demek. Ya da olduysa tekrar bulaşmış demek.

Merhaba. Eşimin 1 senedir kan degerleri dusuktu ilac igne vs kullandi artmadi. Hemoglabin 6ya dusmus doktor yanlis oldugunu dusunup test yapti 9 cikti. Demir eksikligi varmis. Bunun sebebi olarak sindirim sistemiyle alakali bir durumdur dedi. Gastrolojiye yonlendirdi. 1 sene icinde sebepsiz 12 kilo verdi. Bir sey cikicak diye korkuyorum. Pazartesi endoskobi olucak. 3 sene once cekilmisti en son bakteri bulundu yaziyordu kagitta ne tedavu oldu nede sonucu gosterdi doktora. Simdi bir sey cikar diye cok korkuyorum. Ailesinde mide rahatsizligi var. Hepsinde hemde. Kanser degil ama yara ülser vs. Hepsinin midesinde bir problem var. Bilgisi olan var mı? Mide kanseri olsa boyle mi sonuc verir acaba?
gastrit reflü gibi sorunları var mı?
midede yara vardır belki de.

Evet ondan. Hayir olmadi tedavi malesef
Allah korusun o bakteri kansere kadar götürür. İlâçla geçebilecek bir hastalık neden ihmal edilir anlamıyorum. Böyle olmak ilaç kullanmaktan daha kolay her halde. Allah akıl fikir versin eşinize.

benim de kan değerlerim aşırı hızlı düşer...
mesela kan ilacı kullanırım 1 ay artar 12 13 olur..
1 ay sonra giderim yine 10 olmuş..
halsizlik iştahsızlık vs yapıyor..
her şeye bakıldı...
hatta artık doktor lösemi falan mısın acaba dedi baktı ona da çok şükür sıkıntı çıkmadı...
en son dedi 12 parmak bağırsağına bakıcam ama hamile olduğumu öğrendik o gün kaldı...
doktora göre midemde veya 12 parmak bağırsağımda emilimle alakalı bir bozukluk var...
inşallah doğumdan sonra bakılacak...

mide kanseri baya sinsi bir hastalık yıllarca belirti vermeyebiliyor...

benim de kan değerlerim aşırı hızlı düşer...
mesela kan ilacı kullanırım 1 ay artar 12 13 olur..
1 ay sonra giderim yine 10 olmuş..
halsizlik iştahsızlık kilo kaybı vs yapıyor..
her şeye bakıldı...
hatta artık doktor lösemi falan mısın acaba dedi baktı ona da çok şükür sıkıntı çıkmadı...
en son dedi 12 parmak bağırsağına bakıcam ama hamile olduğumu öğrendik o gün kaldı...
doktora göre midemde veya 12 parmak bağırsağımda emilimle alakalı bir bozukluk var...
inşallah doğumdan sonra bakılacak...

bakteri işini de şöyle diyeyim kesinlikle tedavi olmalı...
iştahsızlık, şişkinlik, kilo kaybı yapar...

mide kanseri baya sinsi bir hastalık yıllarca belirti vermeyebiliyor...

Helikobakteri vardi tedavi olmasıysa aslaaaa kurtulamaz mide rahatsizligindan ..hemen tedavisini olsun..bende durmadan ne yesem kusuyordum su bile icsem midem rahatsizdi..uyuyamiyordum şişkinlikten..ve asit içmiş gibi yanmam vardi...üclü antibiyotik tedavisiyle geçiyor..ilerletmeden gitsin
Gastrit gecmiyo ama mikroptan kurtulsun ..ben şimdi mide fıtıgı oldum bide ..genetik oldugu kesin benimde bütün sülalemde var midw ve bagirsak rahatsizligi

Cok gecmis olsun esinize.
Bende de kroniki aktif gastrit var.
Demir eksikliyi ve kanazligi var.
Ama bakteri filan hic cikmadi bende.
Bi de esinizden farkli olarak ben zayiflamiyorum.
Esinizin zayiflama sebebini merak ettim.

İnş korktuğunuz değildir ama malesef o lanet hastalık böyle çıkıyo ortaya.
Ya midesinde yada bağırsağında gizli kanama vardır oyüzden kansızlık yaşar.
Mutlaka kolonoskopi yaptırın

Back