mide fıtığı olanlarda dış görünüş bozukluğu

ozlem8761

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
203
5
arkadaşlar,

bende mide fıtığı var ve hayatım boyunca hiç sahip olmadığım 6 7 aylık hamile gibi bir göbeğim var
ne diyet ne spor göbek erimiyo hiç. aceba diyorum mide fıtığı benım karın bölgemde şekil bozukluğu mu yaptı.
benzer durumu yaşayanlar var mı..

arkadaşlar,

bende mide fıtığı var ve hayatım boyunca hiç sahip olmadığım 6 7 aylık hamile gibi bir göbeğim var
ne diyet ne spor göbek erimiyo hiç. aceba diyorum mide fıtığı benım karın bölgemde şekil bozukluğu mu yaptı.
benzer durumu yaşayanlar var mı..
Merhaba mide fıtığı sizde ne gibi etkiler yaratıyor fiziksel görüntü etkilerinin dışında.tedavi göruyormusunuz ilaç kullanıyormusunuz?bende de mide fıtığı var dış goruntude bırsey yok ama hayatımı mahvedıyor bu hastalık 3 yıldır her sabah mide koruyucu içiyorum..ilaçsız yapamıyorum artık ilaç aldığımda bile bazen yanmalar oluyor hatta artık sancılar olmaya başladı sanki göğsümü biri tırmalıyor gıbi..sizdede aynı şikayetler var mı ?

Merhaba mide fıtığı sizde ne gibi etkiler yaratıyor fiziksel görüntü etkilerinin dışında.tedavi göruyormusunuz ilaç kullanıyormusunuz?bende de mide fıtığı var dış goruntude bırsey yok ama hayatımı mahvedıyor bu hastalık 3 yıldır her sabah mide koruyucu içiyorum..ilaçsız yapamıyorum artık ilaç aldığımda bile bazen yanmalar oluyor hatta artık sancılar olmaya başladı sanki göğsümü biri tırmalıyor gıbi..sizdede aynı şikayetler var mı ?

çok geçmiş olsun.. Bu hastalık çok kötü ben de ne yesem yemek boruma geliyo sevdiğim hiçbişeyi yiyemiyom yesem 3 4 gun uyuyamiyorum sanki yemek borumda ateş yaniyo. biraz fazla kaçırinca direk istifrar ettiriyo. salata filan yeyince karnim şişiyo ekmek yeyince şişiyor sürekli şişkinlik var bu hastalık 1 yıldir bende ve şişkinlik hiç geçmedi karnim hamile gibi geziyorum.

Bide her yemekten sonra öksürük tutuyo göğsüm sıkışıyo sürekli her yediğim ağzıma doğru geliyo yani yemekler geri besleme yapıp boğazıma doğru geliyo. Maden suyu işi yarım saat bekledikten sonra kendime gelebiliyorum ve artık yediğim her yemek işkence oluyo

Bide her yemekten sonra öksürük tutuyo göğsüm sıkışıyo sürekli her yediğim ağzıma doğru geliyo yani yemekler geri besleme yapıp boğazıma doğru geliyo. Maden suyu işi yarım saat bekledikten sonra kendime gelebiliyorum ve artık yediğim her yemek işkence oluyo
Malesef bendede aynı belirtiler var nefesim kesiliyor bazen göğsüme sancı yapıyor...çarpıntı yapıyor bazen...peki siz ilaç kullanmıyormusunuz ben ilaçsız duramıyorum. bu arada doktor bana maden suyuda içmiceksin demişti onun içindede asit var..bende de şişkinlik oluyor azıcık birşry yiyorum sanki dunyaları yemişim gibi hissediyorum ...

Malesef bendede aynı belirtiler var nefesim kesiliyor bazen göğsüme sancı yapıyor...çarpıntı yapıyor bazen...peki siz ilaç kullanmıyormusunuz ben ilaçsız duramıyorum. bu arada doktor bana maden suyuda içmiceksin demişti onun içindede asit var..bende de şişkinlik oluyor azıcık birşry yiyorum sanki dunyaları yemişim gibi hissediyorum ...

aynen az bişe yeyince bir saat öksürüyorum. ilaç kullanmayı sevmiyorum ama her yemekten sonra rennie veya talcid alıyodum bi ara simdi onu da bıraktım sırf ilaç kullanmamak için bıraktım. Ama çok sorun yasıyorum her an şişkinim. karnım kocaman ve rahatsızım yeniden endoskopi yaptırmak istemiyorum yakında iyi bi doktora gidip ilaca başlamayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
aynen az bişe yeyince bir saat öksürüyorum. ilaç kullanmayı sevmiyorum ama her yemekten sonra rennie veya talcid alıyodum bi ara simdi onu da bıraktım sırf ilaç kullanmamak için bıraktım. Ama çok sorun yasıyorum her an şişkinim. karnım kocaman ve rahatsızım yeniden endoskopi yaptırmak istemiyorum yakında iyi bi doktora gidip ilaca başlamayı düşünüyorum.
Madem sizi çok rahatssız ediyor ilaca başlayın bence çünkü mide borunuz tahriş olup daha büyük problemlrre yol açabilir...gerci bn ilaç kullanmam a rağmen artık ilaçlar fazla etki etmiyor benimde yemek borumdaabaya bi tahriş olduğunu düşünüyorum yakın zamanda bende tekrardan doktora gideceğim tekrar endoskopi yaptıracağım yara varmı diye...size de buradan yazarım gelişmeleri...üstelik birde bn hamile kalmak istiyorum ilaçsız nasıl dururum bilmiyorum..

Madem sizi çok rahatssız ediyor ilaca başlayın bence çünkü mide borunuz tahriş olup daha büyük problemlrre yol açabilir...gerci bn ilaç kullanmam a rağmen artık ilaçlar fazla etki etmiyor benimde yemek borumdaabaya bi tahriş olduğunu düşünüyorum yakın zamanda bende tekrardan doktora gideceğim tekrar endoskopi yaptıracağım yara varmı diye...size de buradan yazarım gelişmeleri...üstelik birde bn hamile kalmak istiyorum ilaçsız nasıl dururum bilmiyorum..

hamilelikten önce bu sorunu cozmeniz lazım :KK43: gitcem gitcem ben hep kendimi böyle rezil kepaze ederim :)

Arkadaşlar, endoskopi sonucunda midemde gastritin haricinde fıtık olduğunu öğrendim. Gastro uzmanı doktorum hamilelikte ve sonrasında (bebeğim 22 aylık)devam eden kusmalar sebebiyle olduğunu söyledi. Diyet yap, spor yap,dokunan gıdalardan uzak dur dedi. Nexium mide koruyucu,laroxly sakinleştirici verdi. Benim gibi midesinde fıtık olan var mı?

Arkadaşlar, endoskopi sonucunda midemde gastritin haricinde fıtık olduğunu öğrendim. Gastro uzmanı doktorum hamilelikte ve sonrasında (bebeğim 22 aylık)devam eden kusmalar sebebiyle olduğunu söyledi. Diyet yap, spor yap,dokunan gıdalardan uzak dur dedi. Nexium mide koruyucu,laroxly sakinleştirici verdi. Benim gibi midesinde fıtık olan var mı? Siz nasıl tedavi oluyorsunuz? Özel bir ilaç var mı?

Merhaba bendede fıtıkvar gecen gastoetroloğa gıttım abartılcak bi durum yok dedi endoskopi sonuçlarıma bakarak ama benim ne yesem midem yanıyor...dikkat te ediyorum üstelik..stresten oluyor o zaman dedi olmadı psikoloğa gıdeceksin dedi...size neden sakinleştirici verdi...

Merhaba. Mideme inen suyu bile hissettiğimi söyledim doktora. Mandalina gibi dokunan yiyeceklerin midemde düştüğü yerin acıyarak yandığını söyledim. Ayrıca her yemekten sonra kakamın geldiğini söyledim. Gastro uzmanı midem ve bağırsaklarım aşırı hassaslaştığı için laroxl verdi.

Hala midem ne yesem yanıyor. Mide koruyucu değiştirdi. Lansor yerine Nexium verdi. Umarım en kısa zamanda fayda eder. Acaba mide fıtığı midede acı ve sancıya yol açıyor mudur?

Hala midem ne yesem yanıyor. Mide koruyucu değiştirdi. Lansor yerine Nexium verdi. Umarım en kısa zamanda fayda eder. Acaba mide fıtığı midede acı ve sancıya yol açıyor mudur?
Evet arkadaşlar yıllardır reflüden çekiyorum aynı zamanda mide fıtığıda var bende 4 yıl önce başlamıştı herşey dört yıldır da her gün mide koruyucu kullanıyordum.çünkü ne yesem midem yanıyordu...tabi bu dort yıl süresince yediklerimede dikkat ettim özellikle son 1 yıldır ...yemeekleri çok az yağ kuşlanıyorum çikolata kakaolu şeyler tatlılar yemiyordum...kahvaltıda sadece kaşarlı tost yıyordummen son ne zaman portakal mandalina yedim hatırlamıyorum...kimyon ve kekik dışındaki baharatların tadını unuttum...acı hiç kullanmıyorum...turşuda ağzıma surmuyorummm...öyleki son zamanlarda yemekleri bile salçasız yapıhordum...çiğ sebze de yemiyordum...ama tüm bunlaradan artık bıkmıştım bnde normal insanşar gıbı canım ne istıyorsa yemek istiyorum artık...ilaç kullanmak ta istemiyordum...sonunda tüm cesaretimi toplayıp tekrarda gastroentroloğa gıttım..doktorum 1 yıl önce yapılmış endoskopi sonuçlarıma baktı...ve cok cıddı bırsey yok dedi....ama mide fıtığı olduğu yazıyor dedim...o kadar herkeste var dedi...ilaçsız duramıyorum dedim...o zaman iki test daha yapacağız dedi....testı yapacak olan doktorun yanına gıttım bugunden itibaren 1 hafta boyunca hiç bir ilaç içmiceksin dedi...nasıl olur dedim bn ilaçsız hiç birşey yıyemem dedim..çok dikkat edeceksin o zaman dedi yediklerine...neye bn ilk iki gun zorlandım...yemek borum yanıyordu...yediklerime dikkat etmeme rağmen 3 gunde yanı baya...ama sonra gıderek azaldı yanma derken 1 hafta gecti..gittik ph metre vıhazını taktırmaya ama...bu cıhaz midemdeki asıdı olcecekmiş...bu cıhaz 1 gun bende kalacakmış ertesi gun cıkartıcaklarmış...bu cihaz takılıyken istediğin herşeyi yiyeceksin hiç bir kısıtşama yok dedi doktor..bn o gun istediğim i yedim içtim zaten yanmalarım da azalmıştı...ertesi gun cıhazo cıkarttrdık daha sonuçları almadım..ama baktım ilaçsız durabılıyorumm..tekrardan ilaca başlamadım... ve artık hiç yanmıyor midem..tahminimce mideyi ilaca alıştırmışım gereksiz yere daha yeni midem kendi asidine alıştı... eğer bu mide koruyucu ilacı benim gibi yıllardır her gün kullana varsa bence bir deneyin bırakın derim 1 hafta 10 gun kullanmadan dayanın belki sizinde benim gibi olur..

Merhaba. Mideme inen suyu bile hissettiğimi söyledim doktora. Mandalina gibi dokunan yiyeceklerin midemde düştüğü yerin acıyarak yandığını söyledim. Ayrıca her yemekten sonra kakamın geldiğini söyledim. Gastro uzmanı midem ve bağırsaklarım aşırı hassaslaştığı için laroxl verdi.

öncelikle geçmiş olsun nexiumdan fayda gördünüz mü reflü icin? ben de lansor 30 mg ve laroxyl 10mg kullanıyorum gaviscon surup kullanıyorum şikayetlerimde mide yanmam da azalmalar basladı ama reflüm hala berbat.biraz arastırma yapınca reflü de nexium un ise yaradıgını okudum ama emin olamıyorum.cevap verebilirseniz memnun olurum

X