Mide bulantısına iyi gelen şeyi buldum... :D

katharsis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2010
77
7
86
Bursa
Arkadaşlar...Sabah kahvaltısyla beraber her öğün ki mutlaka günde 6 öğün yiyosunuzdur (az ve öz) çubuk krakerle beraber haşlanmış patates bulantıya çok iyi geldiğini keşfettim %80 dindiriyor...Belki bünyeye göre değişebilir ama denemede fayda var..Bu arada ben 5.hafta içerisindeyim..inşallah yardımım olur herkese

katharsis biraz once bebek bekledigini okudum burdan tebrik edeyim bendekaydirigubbakcemile5
Benim annem de cocukken midem bulaniginda cubuk kraker yedirirdi.Etkili bir yontem:)

[COLOR=""]bu konuda bende çok çekenlerdendim ne kreker fayda etti ne başka bişey ama bir kez daha hamiş kalırsam haşlanmış patateste mutlaka denerim tabi öncelikle diliyorum ilki gibi olmaz:)

bu arada katharsis hayırlı olsun inşallah hayırlısı ile kucağınada alırsın canım...
[/COLOR]

çok teşekkür ederim arkadaşlar...yolun başındayım tecrübelilerden bu sitede çok şey öğreneceğimi düşünüyorum..Nacizane fikrimi yazdım..

bulantıyı qeçiren şeyler kişiden kişiye bünye olarak değişiyor
fakat.. tuzlu ve yağsız şeylerin bulantıyı qeçirdiği kesin kızlar. yerimseniben

gerçekten bende ilk haftalarda haşlanmı patatesi çok yedimm...mide bulantısı yüzünden..iyi geldi bana...ama kşiden kişiye değişio...ınşallah kısa sürede bulantılı günleri atlatırsınız..benim 10. haftada azalmaya başlamıştı

benimde çok bulantılarım oldu ilk 4 ayımı nerdeyse patates haşlaması içinde sıfır yağ yoğurt çorbalarıyla geçirdim hasta gibi. sonra azalmaya başladı 5 aya kadar çektiim. Şimdi rahatım ama arada bulantılarım oluyo yinede ben şunu anladım hamilelikde her an ne olacağı belli olmuyo yerimseniben

bnde çok çektim bulantılardan ilk 4 ay 6kilo verdim. herşeyi denedim ama nafile, hatta midem her bulandığında çubuk kraker yemekten krakerdende midem bulanır oldu. Ama şimdi turp gibiyim 5 aydan sonra kesildi çok şükür... Benim bulantılarımı yediğim serin meyveler alıodu bide kuru ekmek fazla uzun sürmüodu etkisi ama kısa bi süre içinde olsa rahatlatıodu...

canım sen daha yolun başındasın benim 7 ci haftada şiddetlendi ve ne denediysem geçmedi. güzel yanı olmasa çekilcek gibi değil. hiç geçmiycek sandım

malesef bende hiç işe yaramadı
afedersiniz ama daha tabağı bırakmadan masaya püre olarak hep çıkardım :(
ama şimdi iyiyim
bende limonlu lolipoplar fayda ediyordu :D
ekşi şeyler ii geliyordu
biraz bünye meselesi sanırım

14 haftayı doldurduğum halde bulantılarım hala geçmedi.. artık ben bıktım ama yeni başlayanlar için yardımcı olabilrecek birkeç şey;

makarna; sade yada domates sosuyla olabilir. yoğurt yiyebiliyorsanız yoğurt eklemenizi tavsiye ederim.
haşlanmış patates; mümkünse sadece tuzla ya da püre haline getirip süt de ekleyebilirsiniz ayrıca faydasını arttırmak için haşlanmış havuçu da püre yapıp karıştırabilirsiniz...
çubuk kraker: kesin çözüm olmasa da zor durumların 1 numaralı kurtarıcısı, aynı şey deyip sakın balık kraker ya da galeta yemeyin içinde şeker olduğu için gününüzü mahvedebilir...
pizza; margarita pizzalar benim en yakın dostum oldu kaç aydır, doktor ötken'i zengin ettim :D
sandviç; hem pratik hem doyurucu, içine hoşunuza giden herşey koyulabilir, yanlızca çiğ etlere dikkat edin biliyorsunuz gebelikte çok tehlikeli...
haşlanmış yumurta; bazıları kokusundan rahatsız olur ama bende maşşalah hiç bulantı yapmadı sadece alerji yaptı gün aşırı yemenizde fayda var...

ayrıca asla canım çekti diye kokusundan hoşlanmadığınız bişeyi yemeyin çünkü burnunuz sevmediyse mideniz de sevmeyecektir garanti ederim :)

kısacası karbonhidrat ağırlıklı beslenmek mide bulantılarında sizi kurtaracak şey.. kendinizi çocuk gibi kandırıp makarnayla biraz nuget ya da patatesle birlikte az bir brokoliyle arada faydalı şeylerde yemeye çalışın en azından 3. aydan sonra çok önemli unutmayın...
herkese bulantısız ve çok kilo aldırmayan bir hamilelik diliyorum a.s.

aa birde dişlerini fırçalamak ya da ağzını ağız suyuyla çalkalamak çok işe yarıyor özellikle yatmadan önce fırçalayınca uyuyana kadar midem bulanmıyor tekrar :D
not: istifra ettikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamanız diş minesine zarar verir bu yüzden sadece çalkalayıp yarım saat sonra fırçalamak en iyisi..

canım sen daha yolun başındasın benim 7 ci haftada şiddetlendi ve ne denediysem geçmedi. güzel yanı olmasa çekilcek gibi değil. hiç geçmiycek sandım

Kesinlikle katılıyorum pinkaya.Daha başındayım ve sadece bulantılar mahfetti,annemi zaten çokkkk seviyorum ama daha bir hayranım şimdi.o meşhur ''anne olunca anlarsın'' sözü çok doğru..
Haşlanmış patates de belki bazı arkadaşlarımıza iyi gelir diye belirttim ama bünye meselesi

ilk üç ayımda bulantımı kesen üç şey vardı. çubuk kraker, limonlu soda ve limon...ikiz gebelik olduğu için bulantım inanılmazdı ve çok öğürürdüm ama nadir kusardım.bu arada migren ağrılarımdan ölüyordum.ve ilaç içememek... limonu ortadan keser yerdim artık ağzım limondan yara olmuştu. Allahtan mandalin çıktıda limondan kurtuldum. hergün en az 3 tane limonlu soda içerdim. 14. haftanın bittiği gün baş ağrılarımda bulantımda bıçak gibi kesildi. Allah tüm hamilelere yardım etsin. ama kucağınıza alınca bütün sıkıntılar unutuluyor...

Çok bulantım var 7,5 haftalık hamileyim. Devamlı internetten araştırıyorum. Ne zor şeymiş yarabbi!!! Midem kendimi bildim bileli hassastır zaten bi de hamilelik bulantıları yetti canıma. Bir üzüldüğüm konuysa bebek harşeyi hissediyor diyorlar. Psikolojim bozuldu bu bulantılardan, bebeim etkilenicek diye de korkuyorum. Doktor zolfran 4mg verdi, başlarda işe yarıyor gibiydi sonradan yanma ve acı suyla beraber daha da arttı bulantılarım, hetleyi denedim. Sırada bugün kaynamış patates var inşallah iyi gelir...

ikinci gebeligim
ilkinde bundan beterdim bu da cok kotu
haslanmis patates gercekten iyi de su icemiyoruz kabizlik ne olacak
patates benim iyice icimi kurutuyor...
ilki 14.haftada siddetini azaltip 20.de bitmisti
bakalim bu nasil olcak
Allah hepimize yardim etsin insallah

14 haftalık hamileyim bulantılarım azalacağına şiddetini arttırıyor.bulantılarım olduğu gibi iştahımda bir okadar fazla.
su dahi içemiyorum tiksindim iyice

Back
X