MİDE BULANTISI,İSHAL

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
580
Konuyu buraya açıyorum çünkü bu konudan çok muzdaribim. Ben bundan bir hafta öncesine kadar sabah 9-10 da kalkıyordum. Kahvaltımı yapıp sofradan kalkmam ile doğru tuvaletin yolunu tutuyordum. Yani yediğim ne varsa kahvaltıdan sonra büyük tuvalet ile gidiyordu. Böyle böyle 3 kilo verdim iki haftada. Sonra bir Seyehate çıktım 2 günlük.Ordan da başka bir şehire eşimin ailesinin yanına geldim. Bi kaç hafta burada kalacağım. Fakat 4 gündür sabah kahvaltısı yiyemiyorum. Midem bulanıyor. Sabahları 8 de uyanıyorum. Beni uyandıran şey ise mide bulantısı, ishal, kusma. Doktora gittim Acildeki doktor idrar tahlili yaptı ve idrar yolu enfeksiyonu var dedi.Bir de psikolojik olabilir dedi. Bir antibiyotik yazdı gönderdi. Fakat antibiyotik daha da ishal yaptı. Haliyle kendi evim değil ve o kadar rahatsız oluyorum ki bu durumdan. Sürekli uykudan uyanıp tuvalete koşmak sonra öğlene kadar hiç bir şey yiyememek. Varmı aynı şeyi yaşıp çözüm bulan?
Lütfen yardım edin.

Ülkemizdeki insanlar acil kavramını bilmiyor.
Sizin dahiliyeye gidip gerekti tetkikleri yaptırmanız, eğer yeterli gelmiyorsa mide hastalıkları bölümüne sevk edilmeniz gerekiyor. Acil doktoru sizi o an için ya da kısa süreli iyileştirecek birşey verir, uzun süreli tedaviye başlayamaz.

Acik departmanlari adi uzerinde acil olan olaylara bakar ve kisa sureli cozumler sunar ve iyi ki varlar. Uzun zamandir yasadiginiz bir problem icin acile gitmek hem gercekten acil olan birinin hakkini gaspetmek olur hem yanlis teshise neden olur hem de dr un zamanini calarsiniz. Polikliniklerden randevu alin

İdrar yolu enfeksiyonuna antibiyotik tek çözüm değil. Bir araştırın civanperçemi, kekik gibi doğal bitki çayları da iyi geliyor. İshal gibi yan etkileri de yok. Antibiyotikler bağırsak ve mide florasını bozduğu için normaldir bu etki. Yoğurt yiyin bol bol.

Hayır dün hiç bir şey yemediğim için bayılacak gibi oluyordum sıtma tuttuğu için o yüzden poliklinikden ziyade acile başvurdum hemen.

Sıtma tutup mide bulantısı kusma olunca acile gittim.ayrıca
İyi de bu sorunun çözümü acil doktoru değil ki. Adamakıllı bir randevu alın gastroenteroloji veya dahiliyeden.

Ciddi bir sorununuz olabilir kocakarı ilaçlarıyla çözüm aramayın doktora gidin lütfen.
Kocakarı ilaçlarıyla çözüm aramıyorum ki.

Bu ilde en erken dahiliye polikliniğine randevu 23 ocakta. 23 ocağa kadar ne yapacağım. Bende acile gittim. Çünkü acildi. Sürekli kusup duruyorum, bayılacak gibi oluyorum elim ayağım tutmuyordu.

İshal için türk kahvesine birkaç damla limon sıkıp macun kıvamına gelince yerim. Çok işe yarar. Ama bu ara salgın var herhalde, doktora gorunseniz daha iyi.

Geçen yıl böyle bir durumum oldu bağırsak enfeksiyonu, kaç kez tekrarladı bilmiyorum bile iğne ilaç serum antibiyotik prebiyotik ne kadar ilaç içtim bilmiyorum bile..

Ateş, bulantı, ishal, halsizlik,ağrı da cabası...

Hem de intaniyeye falan gittim öyle acile yetinmedim. En son çok kötü oldum evde rengim gitti bayılacak gibi oldum o kadar sıvısız kaldı ki vücudum, aile hekimine götürdü annem. İkili antibiyotik tedavisi verdi tabi yanında mide bulantısı bastırmak için bir de iğne verdi. Orada bir serum yaptılar kendime geldim aylardan sonra tekrar etmedi.

Anlık çözüm derseniz yoğurdun içine kuru çay koyun, tadı çok kötü ama epeyce kesiyor.

Acil doktoru ne bilecek Allah aşkına.
Dahiliyeye gidin.

Bu ilde en erken dahiliye polikliniğine randevu 23 ocakta. 23 ocağa kadar ne yapacağım. Bende acile gittim. Çünkü acildi. Sürekli kusup duruyorum, bayılacak gibi oluyorum elim ayağım tutmuyordu.
E tamam da bana neden sinirleniyorsunuz? Haftalardır süren bir durum, doktora gitmeyip umursamadığınız için daha da kötüleşmiş ve acillik olmuşsunuz. Normalde acillik bir durumunuz yok ama kendi ihmaliniz yüzünden acillik olmuşsunuz. Neyse.
Hangi ildesiniz? Özele gitme şansınız varsa özele gidin, burada 100 liraya özel muayene var.

Probiyotik alıp kullanabilirsiniz. Bağırsak florasını düzenliyor. En... İle başlayan bir marka var.
İdrardan çok gaita tahliline de ihtiyacınız var bence. Poliklinik randevusu bulamıyorsanız hiç değilse acil yerine aile hekimine başvurabilirsiniz

Randevu beklemeyin o zaman, sabah erkenden gidip sıra alın.
Yada en uygun özele gidin, geçmiş olsun.

Hayır sinirlenmiyorum. Karaman ili. 4 tane dahiliye doktoru var ve en erken 23 ocakta randevu var.Özele gitmek yerinr yarın sıra alıp gitmeyi düşünüyorum.

Evet ama bendeki sorun sadece sabah oluyor. Sabah ishal ve mide bulantısı uykumdan uyandırıyor. Daha sonra sabah 8 den öğlen bire kadar bir şey yiyemiyorum. Daha sonra biraz yiyebiliyorum. Kuru çay ve yoğurdu deneyeceğim teşekkürler.

Stresli bir dönemde misiniz? Bağırsaklar için iyi gelen kaplıca suları var, bir kısa kış tatili yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…