Mezoterapi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.093
30.889
1.123
61
Konya
Mezoterapi uygulanan bölgelerde, normal diyetle zayıflamanın iki katı hızla incelme sağlandığını belirten Dr. Seran Göçer Memorial Hastanesi Medikal Estetik Bölüm Sorumlusu Dr. Seran Göçer mezoterapinin bölgesel kilo vermede nasıl uygulandığını anlattı.
,Genetik ve yapısal nedenlerden dolayı belli bölgelerde daha fazla yağ birikmesi vücutta ‘bölgesel kilolar’ olarak kendini gösteriyor. Türk kadınının sıklıkla karşılaştığı sorun ise ‘orta tip alt taraf kiloları’ olarak isimlendirilen; basen ve üst bacakta yerleşen kilolar.

Dr. Seran Göçer
Bölgesel kilo ve selülit tedavisinde, etkinliği kanıtlanmış geleneksel tıp yöntemlerinden biri de ‘Mezoterapi’. Alan tedavisi anlamına gelen Mezoterapi, bugün başta Fransa olmak üzere birçok gelişmiş batı ülkesinde yaygın olarak kullanılıyor.
Memorial Hastanesi Medikal Estetik Bölüm Sorumlusu Dr. Seran Göçer mezoterapinin bölgesel kilo vermede nasıl uygulandığını anlattı. Temel hedefin; sorunlu bölgede küçük dozda ilaç enjeksiyonu yapılarak yağ hücrelerinin azaltılması olduğunu belirten Göçer, yöntem ile cilt altında biriken yağ hücrelerinin sıkıştırılarak sıvı atıkların vücuttan atılmasının sağlandığını söyledi.

DİYETİN İKİ KATI HIZLA İNCELME
Mezoterapi uygulanan bölgelerde, normal diyetle zayıflamanın iki katı hızla incelme sağlandığını belirten Dr.Seran Göçer şunları söyledi: “Mezoterapi ile dolaşım bozuklukları da tedavi edilmektedir. Dolaşımın düzelmesi ile lenfatik sistem canlanır ve cilt altında birikerek yağ hücrelerini sıkıştıran onların dolaşımlarını ve metabolizmalarını bozan birikmiş atık sıvıların vücuttan atılmasını sağlanır. Bu tedavide ayrıca toplar damarların duvarlarındaki gevşeme ve geçirgenlik artışı da düzeltilmektedir. Bunun sonucunda yeni selülit oluşumu önlenmektedir.”
Bacak, kol ve karın bölgesinde uygulanan mezoterapide, çok düşük dozda ilaç kullanıldığından yan etkiye rastlanmıyor. Özellikle karaciğer yetmezliği ya da mide rahatsızlığı nedeniyle normal dozlarda dahi ilaç kullanamayan hastalar için güvenli bir yöntem olarak uygulanabiliyor.
Uygulama özel mezoterapi tabancası ile yapılıyor ve seans süreleri 15-20 dk arasında değişiyor. 1 aylık sürede 1 ya da 2 beden incelme sağlanması hedefleniyor.

kaynak:ntv.com

Mezoterapi, uzun zamandan beri estetik tıpta en sık talep konusu olan lipodistrofi veya selülit konusunda en seçkin tedavi biçimini oluşturmaktadır. İlk kez 1952'de Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmıştır. 1987'de Fransız Tıp Akademisi tarafından geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edilmiştir.

Fransa' da ortalama 15.000 doktor, günde 60.000 den fazla hastayı mezoterapi yöntemi ile tedavi etmektedir. Uluslararası Mezoterapi Derneğine üye olan Avrupa, Afrika ve Güney Amerika'da 14 ülkede yöntem başarı ile uygulanmaktadır.

Mezoterapinin kelime anlamı orta deri tedavisidir. Temeli, tedavi edilecek bölgeye 4-6 mm uzunluğunda çok ince iğneler kullanılarak çok küçük miktarlarda ilaçları lokal olarak enjekte etmeye dayanan tamamen tıbbi bir eylemdir. Endikasyona göre değişen çeşitli ilaç karışımları 5-10 dakika gibi bir süre içerisinde deri altına enjekte edilir.
Hangi Durumlarda Uygulanır?

ESTETİK KULLANIMLARI
Sellülit
Saç Dökülmesi
Ergenlik ve Hamilelikte Oluşan Çatlaklar
Yüz Gençleştirme
Yara İzleri, (skatrisler)
DİĞER KULLANIM ALANLARI
Romatoloji
Dolaşım Problemleri (varis, varis ülserleri)
Migren
Spor Hekimliği
Mezoterapi seans aralıkları minimum 1 hafta olmalıdır. Bir seansta enjekte edilen ilaç dozu 10 cc yi aşmamalıdır. Mezoterapide ortaya çıkan yan etkiler genellikle seans aralığı ya da dozaja dikkat edilmedi ise görülmektedir.

Uygulanmaması Gereken Durumlar

Kalp Yetmezliği
Diyabet
Böbrek Rahatsızlıklarında
Antikuagülan Tedavi Altındaki Hastalarda
Sonuç Mezoterapi, etkinliği bütün dünyada kanıtlanmış bir geleneksel tıp yöntemidir. Bir çok ülkede uygulanıyor olması, her gün binlerce doktorun hastalarına uygulaması, yararlı bir yöntem olduğunun en güçlü kanıtıdır. Hasta ile hekim arasında etkin bir dialoğun olması sonuçların biran önce ve en iyi şekilde elde edilmesi için gereklidir. Ancak mezoterapiden, her zaman çok kısa sürelerde sonuç alıp, mucize bir düzelme de beklenmemelidir.
kaynak:www.tip2000.com

ben 3-4 yıl önce mezoterapiyle zayıfladım.lakin şimdi eski kilomdam dahada fazlayım.bu aşırı beslenmeden olabilir.sorun şu ki daha önce üst bedenimde midemde fazla kiom yokken şimdi oralardada var.duyduğuma göre mezoterapi sonrası alınan kilolarda böyle sorunlar oluyormuş.doğrumuki.bilelenler varmı

Bende yaptırmayı düşünüyorum ama kararsızım. Yaptıran varsa tecrübelerini paylaşsın bizimle.

ÇOK UZUN ZAMANDIR GÖRMEDİĞİM BİR TANIDIK YAPTIRMIŞ İNANAMADIM kızlar çok zayıflamış ama bir sene boyunca hiç hamur işi yemedim diyor diyette yapmış yanında tabi kine yaptırırsak yaptıralım sonuçta yemeye dikkat etmesek olmuyo işte

2 yıl önce bende mezoterapi yaptırdım.10 hafta sürdü.58 kiloyla başlamıştım ancak 56,5 a düşmüştüm.Selülitlerimde de gözle görünür bi azalma olmadı.ben karboksi terapiyi ve mezoterapiyi birikte yaptırmışdım.Hem pahalı bir işlem hemde çok acı verici katlanması kolay degil.mezoterapinin yanında çok agır bir rejim verdiler çok saglıksızdı.Ben uygulamadım çünkü derdim daha çok sıkılaşmaydı ama olmadı.O rejimi başlı başına uygulamak bile zayıflamaya yeterliydi sonra adıda mezoterapi zayıflatıyor olacaktı.Her tarafım morluklar içinde kaldı aylarca.Üstelik öyle sıradan bi yerde yapırmadım,doktor tarafından yapıldı.Umudunuzu kırmak istemem ama ben memnun kalmadım.çektigim acıya değmedi.Saglıklı bir uygulama olup olmadıgıda belli degil,Hiç bir test yapılmıyor.Bu arada ben çok sıkı rejim yapmadım ama yediklerime dikkat ediyodum.Tercih sizin

Banada Mezoterapiyle birlikte Karboksi teklif ettiler. Bir haftadır düşünüyorum ancak kararsızım. Benim sorunum üst bacaklar ve kalçalarımda. Denesem bir türlü denemesem bir türlü.

ben kesinlikle tavsiye etmem bi arkadasımla birlikte yaptırdık ama ikimizede etki etmedi çektiğin acıya değmez parasıda cabası

'MUCİZE' diye bir yontem hiçbir tedavide yoktur gerek mezoterapi gerekse carbondioksiterapide zayıfladıktan sonra ya da diet eşliginde yapıldıgında çok güzel şekıllendırme,incelme şeklınde sonuc alınmaktadır özellikle selülit sorunu yaşayan hanımların bölgesel yıgılması olanların kurtarıcısı olabılmektedir (eger ekonomık ımkanlarınız müsaitse lpg eşliginde kombine paket olark yaptırın bu masaj kan dolaşımını hızlandırdıgı için yag yakılımını çabuklaştırıyor) her güzelligin bir bedeli var morarıyor ve can yakıyo hele ben işkence görmüş gibi oluyordum düşünün yani

4 yıl önce 80 kilodan 60 kiloya mezoterapiyle indim sıkı diyet yapmak gerekiyo yanlızca mezoyla olmaz zaten amaç diyat fazla kiloyu atmak sarkmayı engellemek için mezo yaptırmak lazım şuan dogum sonrası 1 geçmesine ragmen bugün rejime başladım mezoyada ocak gibi başlamyı düşünüyorum egerki bogazımı tutabilirsem çünkü tutmazsan yaptırmanın anlamı yok bence cok kilolu olup sarkmaları önlemek için ideal ben çok memnun kalmıştım tekrarınıda düşünüyorum 36-38 beden leri onunsayesinde gördüm ve hiç sarkmam olmadı umarım bogazımı tutarım ve başarırım. Başaracagım eminim emin olmalıyım ben kendime güveniyorum yemek işi benim kafafamda bitti .

ben de karboksiyle mezoterapiyi birlikte yaptıranlardanım.
Amacım zayıflamak değildi sadece vücudumun sıkılaşmasını istemiştim.
Yine de sonuç berbattı. İğneler vücudumun heryerinde batıp batıp çıktı canım yandıkça yandı.
Dr diyette vermedi senin ihtiyacın yok diye sadece dikkat et dedi
sporda yaptım, 7-8 ay boşuna umutlandım.
O kadar parayı boşu boşuna harcamış oldum
Yazık oldu emeklerime ve umutlarıma

Arkadaşlar bende yeni başladım mezoterapi'ye. Birlikte LPG ve Quantum da uygulanacak. 3000 YTL civarı para yatırdım. Ama yazılanları okuyunca biraz moralim bozuldu. Tabiki boğazımızı tutmadan birşey olmaz. Fakat bölgesel sorunlarda yardımcı olacağına inanıyorum. Benim üst bedenim belimin yan tarafları ve sırtımda çok yağlanma var. Bakalım seanslar bitince ne olacak. Yalnız ilk seans sonrası söyleyeceğim tek birşey var. Gerçekten acı verici bir yöntem. En az 100 tane iğne yapıldı karın bel ve sırt bölgeme. İğne yerleri mosmor... Valla bi faydasını göremezsem çok üzülecegim.

anlaşıldı........ yemeği kesemiyorsan gırtlağı keseceksin kardeşlerim oymuş buymuş hepsi yalan hepsi geçici eğer işe yarasalardı sibel can da akrep nalan da şu an filinta gibi olurdu demek ki neymiş önce iştahı kapatacaz rejimle sporla herşey olur bu çektiğiniz acıların da 10 da birini çekmezsiniz sadec alışkanlık yapar spor adamda düzenli yapılınca bu da maalesef size zinde bir yaşam verir :)))))))
bu arada ben de lpg hariç hepsini yaptım olmadı olmadı keseceksiniz boğazınızı başkayolu yok kızlarrrr

Arkadaşlar bende yeni başladım mezoterapi'ye. Birlikte LPG ve Quantum da uygulanacak. 3000 YTL civarı para yatırdım. Ama yazılanları okuyunca biraz moralim bozuldu. Tabiki boğazımızı tutmadan birşey olmaz. Fakat bölgesel sorunlarda yardımcı olacağına inanıyorum. Benim üst bedenim belimin yan tarafları ve sırtımda çok yağlanma var. Bakalım seanslar bitince ne olacak. Yalnız ilk seans sonrası söyleyeceğim tek birşey var. Gerçekten acı verici bir yöntem. En az 100 tane iğne yapıldı karın bel ve sırt bölgeme. İğne yerleri mosmor... Valla bi faydasını göremezsem çok üzülecegim.

keşke parayı peşin vermeseydin ya da daha önceden hizmet aldıgın memnun kaldıgın bir yerse mahsuru yok da ilk kez gidiyorsan paket fiyat yapan yerler parayı nasıl olsa ödemeyi aldık diye baştan savma iş yapabiliyorlar sonuçta para kolay kazanılmıyor harcarken degdigine inanmak lazım mezoterapi+lpg kesinlikle sonuç alırsın tek negatıf yonü işkence tarzı morlukları

keşke parayı peşin vermeseydin ya da daha önceden hizmet aldıgın memnun kaldıgın bir yerse mahsuru yok da ilk kez gidiyorsan paket fiyat yapan yerler parayı nasıl olsa ödemeyi aldık diye baştan savma iş yapabiliyorlar sonuçta para kolay kazanılmıyor harcarken degdigine inanmak lazım mezoterapi+lpg kesinlikle sonuç alırsın tek negatıf yonü işkence tarzı morlukları

Ben işkencesine razıyım artık. Yeter ki faydası olsun. Şu anda 2.seans mezoterapi ve 4.seans LPG bitti. Geçen hafta acayip şişmiştim ama bu hafta mezoterapi yapılan bölgelerde bi boşalma olduğunu hissediyorum. 1.5 cm kadar da incelme var. Hayırlısı bakalım. Ama mesajın içimi rahatlattı. Sağol daylight....

mezoterapiyi ben de doğum sonrası karnımdaki sarkmalar ve bel çevrem için düşünüyourm. bir arkadaşımın ablası yaptırmış ve çok zayıflamış. hatta doğrudan kalçaya yaptırmamasına rağmen kalçadan bile vermiş. ben spor da yapıyorum ama artık sıkıldım. sanki sporla gitmiyor gibi... deri fazlalığı var gibi...
öğrenmek istediğim seans ücreti ne kadar? ve beşiktaş-mecidiyeköy civarında bildiğniz iyi bir yer var mı??

arkadaşlar ben beylikdüzü medilife cerrahi merkezinde mezoterapi yaptırdım.gayette memnunum.dr.dilek hanım eşliğinde profesyonelce yapılan bir işlem.bazı arkadaşlarımız faydasını görmediğini söylemiş.profesyonel çalışan yerlere gidin arkadaşlar....üstelik medilife maddi yönden diğer yerlere göre çok iyi.gittiğinize deyiceğini düşünüyorum.

beşiktaş ve mecidiyeköye gitmene gerek olmadığını düşünüyorum.ben mezoterapiyi beylikdüzü medilife cerrahi merkezinde yaptırdım.etkili sonuç aldım.tabi kalçada ki yağ tabakasına bakılıp kaç seans işe yarar ona göre cvp veriyorlar.ben mezoterpi kalça bölgesine seans başına 250 ytl verdim arkadaşım.tavsiye ederim bence denemelisin...

arkadaşım öncelikle ön yargılı davranıyorsun.herkesin iradesi bir değil bunu kavraman gerekiyor.tabiki spor ve aşırı yemek yememek gerekiyor.ama bazen insanlar cerrahi destek almak zorunda kalabiliyorlar.

Merhaba arkadaslar...
36 yasinda ve iki cocuk annesiyim.97 yilinda ilk selulit icin mezoterapi yaptirdim.Sadece iki seans ta bacaklarimdan birinde 6 cm incelme olmus ve selulit tamamen yok olmustu.Sonraki yillarda cocuklarim oldu.Ilk cocugumdan sonra tekrar mezo yaptirdim ve memnun kaldim. ikincisinden sonrada ayni tedaviye devam ettim. Su an yurtdisinda yasiyorum.4 yildir duzenli olarak mart ayinda 6 seans mezo yaptiriyorum. yasima ve cocuk sahibi olmama gore cilt dokum gercekten cok iyi durumda. turkiye de bazi yerlerde serum fizyoljikle bir tane ilaci karistirip size enjekte ediyor ve inanilmaz paralar aliyorlar.Hem aci cekiyor hemde sonuc alamiyorsunuz. O yuzden kimileri cok memnun kalirken kimleri kalamiyor. Ben turkiye'de iki farkli dr'u denedim.Birinde inanilmaz memnun kaldigim halde digeri dedigim gibi serum fizyolojikle beni kandirdi.
Burda ise dr'um selulit tedavisi icin farkli karisimlar kullanirken ayrica cilt dokusunu toparliycak lifting yapcak vitaminlerde kullaniyor.Sonucta tek yuzumuz degil vucudumuzdaki cildimizde sarkiyo ve yaslaniyor.
Mezoterapi sonucta orta deri tedavisi.Zayiflamak sadece diyet ve sporla oluyor. Mezoterapi ise cilt dokumuzun genclesmesine ve selulit tedavisine yardim ediyor. Hem yuzunuzde hemde vucudunuzde eger dr'unuz gercekten iyi ise inanilmaz fark goruyorsunuz.
Onemli olan dogru dr'u bulmak. Umarim sizde aradiginizi bulur ve mutlu olursunuz...sevgiler...

Back
X