Şöyle gündüz gözüyle bir çıktım dolandım, ortalığa baktım. Gözlemlerimi paylaşıyorum.
Bir cadde düşünün, üzerinde günün her saati her dakikası tıklım tıklım olan 7 - 8 tane starbucks düşünün. Ve şu anda 3 4 tanesi hurdalık durumunda. Yıkık dökük değil de, masalar falan haşat, her yerde komik ama iğneleyici sloganlar var..
Sonra yine aynı cadde üzerinde yine hep kalabalık olan 4 5 tane mado düşünün; şu anda resmen sinek avlıyor. BOMBOŞ!
Yine aynı cadde de onlarda seyyar satıcı bayrak falan satıyor, kırmızı beyaz her yer. İlla akşam 9 olması beklenmiyor, insanlar kafasına göre bir araba korna çalmaya başlayınca öteki de başlayıp camdan bayrak çıkartıp sallıyor. Öyle arada bir 3 4 dk süren kısa protestolar yaşanıyor gün içinde.
Anadolu yakasında güzel ve sakin her şey. Olaylar başladığından beri bir kere bile polis gelmedi bu arada.
Ayrıca Kadıköy Belediyesinde de grev varmış.
Rize'de söylendiğine göre partiler arası kavgalar yaşanmaya başlanmış
Rize çok kötü durumda şuan.
Takip ediyor musunuz?
2. bir sivas katliamı olmaz inşallah.
Ankara'da polis müdahalesi var, kuğulu parka gaz sıkıyorlarmış.
Çok sayıda yaralı varmış.
"polise saldırı yapmaya hazırlananlar" olduğu yönünde anons yapıp ardından gaz bombası ve tazyikli su ile harekte geçiyorlar.
Sanırım bahsedilenler Starbucks'un iki farklı şubesi.Bir tanesi kapılarını kapatıp direnişçileri almazken öteki yardım etmiş diye okudum ben de bir yerlerde.Kapıları açmayınca gelen tepkiden sonra da yardım etmiş olabilirlerDoğru bilgiye sahip birisi varsa, beni şu starbucks eylemi konusunda bilgilendirebilir mi?
Kimisi diyor, şiddet varken kapılarını kapattı bizi içeri almadı..
Kimisi diyor, gaz bombaları atılırken direnişçilere süt verdi etkilenmemek için, yardımcı oldu..
Ben anlamadım gitti bu her yerdeki büyük starbucks nefretini. Bilgiye de ulaşamadım açıkçası sosyal medyadan.
Kandil mübarek günde.
Evde tuttuğu %50yi saldı sanırım.
İnanın endişeliyim şu an.
Ben hep bundan korkuyordum çünkü şehrimdeki gruplaşmayı ve nefreti ilk günden itibaren gördüm.
Kimi şehirlerde öyle her görüşten insan kol kola giremiyor maalesef.
Ben onunla aynı eylemde bulunmam diyorlar.
Yıllarca madımakla birlikte oranın halkı olarak biz de yandık.
Dilerim hiç bir yerde çatışma yaşanmaz .
Herkes arıyor çünkü.
Bu Rize'deki linç etme girişiminde bulunan tarafa neden biber gazı uygulanmıyor?
Twit atıp eylem için organize olanlar anında göz altına alınıyor.
Ancak "linç etme" girişimine tepki verilmiyor.
Oradaki insanlar kasten adam öldürmeye teşebbüsteler şu anda.
İşte çok güvendiğimiz adalet.
Çok sinirliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?