Mevzuu 50 kişiye pilav yapmak

Beni asıl korkutan tek tencere ydi. Onun için de kayınvalidemi ikna etmem gerekecek sanırım
Bölmek mantıklı olur ben 2 büyük tencerede pişirdim ,kv ye ocağın ısısını daha iyi alması için daha ufak tencerelerde pişirdiğinizi söyleyebilirsiniz

4 kilo yeter sanırım da kvnin tek tencere dediği aşure kazanına benzer şeylerdendir zannediyorum. Onunla pilav çok zor olur. Tabanı ince, kapağını açmadan görmek zor, altı yancak üstü bambaşka olacak. Zor onunla olmaz. Bizde yemek olacaksa başka bir evde 4 ocakta tencere tencere pilav pişer, sonra birleştirilir. Sulu yemekler yada etler kazanlarda pişer.
Onda çelik var o şekil tabanı kalın kocaman. Pişse pişer de ateş mevzusu var. Tahmin ettiğim gibi sanayi ocağı gerekiyormuş. O zaman olmaz o iş 🤨

Onu biliyorum ben geçenlerde konuşmuştuk ne tesadüf. Tek ve büyük tencere için sanayi ocağı kullanmak lazımmış. Onu da bizler bulamayacağımıza göre bikaç tencereye bölmek mantıklı. Yine de yazıyorum şimdi belki başka bi fikir verir.
Yaa çok teşekkür ederim o zaman belli oldu.
Mecburen böleceğim 😊❤️

Onda çelik var o şekil tabanı kalın kocaman. Pişse pişer de ateş mevzusu var. Tahmin ettiğim gibi sanayi ocağı gerekiyormuş. O zaman olmaz o iş 🤨
4 küçük tüpü birleştirip üzerine ateşi dağıtacak yuvarlak tel gibi birşey koyarsanız pişer aslında. Esas mesele ateşin alttan eşit gelmesi

Şimdi kalabalığa kazanla da pişer de ev ocağında ev tenceresi ile olmaz

Bölerek yapın zira ölçü ile değil göz kararı yapıyorsunuz bu durumda tencerenin yayvan olup olmaması dahi değiştirir

Dedem Mevlüt'lere pilav yapardı

Ama bakır kazanda ve odun Ateş'inde

Bir de tencere büyüdükçe su azalmalı derdi yanı evde 1 bardak pirince iki bardak su koyuyorsam toplu olunca 1 e 1,5 ya da 1,25 oluyordu

Kolay gelsin hayırlı tezkereler

4 küçük tüpü birleştirip üzerine ateşi dağıtacak yuvarlak tel gibi birşey koyarsanız pişer aslında. Esas mesele ateşin alttan eşit gelmesi
Evet evet mevzuu ateş. Pirinc miktarına sizler yardımcı oldunuz. Yağsı suyu tuzu zaten göz kararı. Orda kendime güveniyorum ben.

Şimdi kalabalığa kazanla da pişer de ev ocağında ev tenceresi ile olmaz

Bölerek yapın zira ölçü ile değil göz kararı yapıyorsunuz bu durumda tencerenin yayvan olup olmaması dahi değiştirir

Dedem Mevlüt'lere pilav yapardı

Ama bakır kazanda ve odun Ateş'inde

Bir de tencere büyüdükçe su azalmalı derdi yanı evde 1 bardak pirince iki bardak su koyuyorsam toplu olunca 1 e 1,5 ya da 1,25 oluyordu

Kolay gelsin hayırlı tezkereler
Sağolun 😁
Pilavda en önemlisi yağ, su, ateş, tuz dörtlemesi. O yüzden en iyisi bölerek yapmam haklısınız.
Odun ateşinde o pilav miss olur 😍
Rahmetli dedeniz nur içinde yatsın

Tabii ki.
Pirinçleri biraz suda bekletip iyice yıkıyorum.
Sıvıyağ koyup şehriyeyi kavuruyorum., kavrulmaya yakın tereyağ koyarım. Ardından Pirinçleri 2 3 dakika kavuruyorum.. Suyu 2parmak su geçecek kadar ekliyorum tuzu da hep göz kararı koyarım. Kapağını yandan hafifi açık bırakacak şekilde kapatırım ve ocağın orta gözünde en küçük ateşte pişiririm. Suyunu neredeyse tam çektiğinde kapağını kapatırım ve demlemeye alırım. Birde muhakkak çelik tencere kullanırım.
Bu kadar 😁😁
ben küp şekerde atıyorum efsane oluyor👩‍🍳

Merhaba.. Evet konu pilav 😁
Pilavım hep çok beğenilir, doğrusu bende güveniyorum pilavıma lakin 50 kişilik hiç yapmamıştım. Eşim askere gidiyor kayınvalidemlerde adettir yemek vermek. Kızım senin pilavın çok güzel oluyor sen yapsan olur mu dedi. O diğer yemekleri hazırlayacak. Olur dedim, 25 kişi civarı sandım ama 50 kişiymiş.
Kaç kg pirinç yeterli olur onca kişiye pilav yapmak için var mı fikri olan?🤨
Mevlut yemegi gibi et pilav seklinde mi yoksa aksam yemeklerinde olan gibi az mi koyulcak yemegin yanina? Eger pilavi az koymiycaksan mevlut yemegi gibi olacaksa 1 kgdan 10 kisilik cikar 50 kisi 5 kg yeterli olur. Biraz kalir hatta ama az fazla olsun zaten. 50 kisi icin 2-3 kilo az

Ölçü her zaman bu sekilde aklinda olsun 1 kilodan 10 kisilik olur mevlut yemeklerinde

X