Mevlütte gelinlik giyecekmişim....

Şimdi anladigm kadarıyla kvniz bu mevlutu dugune gelemeyenler icin yapiyor ee tabi insanlar hediyesini takisinida verecek sizede buyuzden gelinlik giy diyor peki mevlitte gelecek hediyeleri size mı verecek yoksa nisanda yaptığı gibi kendine mı alacak

Bizde de gelin mevludunde gelinlik giyilir ahahahahaj 😂 ben direkt mevlut yapmadım, corona da var bence bunu bahane edip yapmayın kafa rahat.

Mevlüt adı üstünde. Her şeyi saptırmakta üstümüze yok. Allah tan benim kayın valide üşengeç de böyle abidiklerle uğraştırmadı beni.

Kızlar merhaba bütün konularım neredeyse kaynanamla ilgili :) Kadın tutturmuş nikahtan sonra duvak mevlütü yapacam sende yarıya kadar gelinlik giyiceksin sonra nikah elbiseni giyiceksin:işsiz:.Ben bu korona gündeminde mevlüt felan istemem dedim ayrıca ortalık düzelir eğerki olursa gelinlik giymem nikah elbisemi giyerim dedim tutturmuş öyle olur mu son kez gelinlik giyeceksin bir daha ne zaman giyiceksin diyor ne kadar gereksiz işler bunlar ben bıktım gerçekten kızlar böyle bir adet var mı varsa bile eskide kaldı diye düşünüyorum benim bir kaç arkadaşa sordum nikah elbisesi giymiş olurda ortalık düzelirse mevlüt olursa sizce ne yapayım ?Biran önce evlenmek istiyorum yoksa bu saçma adetlerden kafayı yicem az kaldı:KK62:
Şimdiye kadar hiç duymadım gelinlik ne ya nasıl dolaşıcaksın ev içinde çok komik:KK70: bence zaten uzun bir süre mevlüt olayı olmaz evlerde

Kendinizi rahat hissetmicekseniz asla taviz vermeyin.. o gece kapıda bekleriz de diyor mu :halay:şaşırmam yani:KK53:

Kızlar merhaba bütün konularım neredeyse kaynanamla ilgili :) Kadın tutturmuş nikahtan sonra duvak mevlütü yapacam sende yarıya kadar gelinlik giyiceksin sonra nikah elbiseni giyiceksin:işsiz:.Ben bu korona gündeminde mevlüt felan istemem dedim ayrıca ortalık düzelir eğerki olursa gelinlik giymem nikah elbisemi giyerim dedim tutturmuş öyle olur mu son kez gelinlik giyeceksin bir daha ne zaman giyiceksin diyor ne kadar gereksiz işler bunlar ben bıktım gerçekten kızlar böyle bir adet var mı varsa bile eskide kaldı diye düşünüyorum benim bir kaç arkadaşa sordum nikah elbisesi giymiş olurda ortalık düzelirse mevlüt olursa sizce ne yapayım ?Biran önce evlenmek istiyorum yoksa bu saçma adetlerden kafayı yicem az kaldı:KK62:
Benim kuzenim de gelinlik değil ama bindallısini giydi oyleymis kocasının adetleri

Duvak mevlütünü duymuştum da gelinlik giy diyeni ilk defa duyuyorum. Giysen bile gelinlikle nasıl hareket edebilirsin ki :KK53: Bazen bu kaynana eş vs. hakkında çok şey diyorum ama ben kimle neyle karşılaşıcam bakalım :KK70:

eskiden bizim oralarda yapılırdı duvak mevlüdi. aynen gelinlik giyilirdi. bunun nedeni, bazen düğüne yetişemeyenler, gelemeyenler duvakta gelirdi. Eskiden foto, video böyle yaygın olmadığı için herkes gelini gelinlikle görsün diyeydi. takısını takmak isteyen gelir duvakta takardı . yaklaşık 20 yıldır yapılmıyor ama :)

Haha çok eski ve bence aşırı gereksiz. Kadınlar toplanacak sen süs bebek gibi giyinip oturacaksın sonra kostüm değiştirip mankenlik yapmaya devam edeceksin. Ben bizim akrabalarda yapan hiç duymadım. Liseden birkaç arkadaşım yapmış fotoğraflarını görmüştüm. Bende 10 aylık evliyim aklıma bile gelmedi ne annem ne kv kimse bunu yapalım demedi zaten yapmazdım da

Saçma sapan bir şey .Giymek istemiyorsan giyme.Sahsen ben öyle bir Mevlüde Katilsam gülesin gelirdi😅

Canim merhaba
Ben ankaraliyim bizim burda da var boyle adetler bircok gelin ozene bezene hazirlaniyor hemde😀
Affina siginarak soyluyorum burada bekaret gistergesi gibi birsey bu eger gelin kizsa dugunu takip eden gunun sabahi kadinlar kendi aralarinda toplanip once mevlut arkasindan yemek ve eglence oluyor..

Mevlutu kabul ettiyseniz gerisini isteyeceklerdir nacizane fikrim yine beyaz olan bir elbise tercih edeceginizi soyleyip hem onun dedigini yapmamis ama bir yandan da gonlunu hos tutmus olabilirsiniz 😁kolay gelsin

bende ilk defa duyuyorum.
ama gelin mevlidi duydum. gelinlik giymedim mevlitte. normal sade kıyafet giydim normal mevlidi okuttuk bitti.
duvak mevlit ve gelinlik giyme olayı ilk kez duydum.
Simdilerde yine iyi yapiliyor eskiden bekaret carsafi olarak nitelenen carsaf gosterilirmis gelenlere simdi sadece gelinlik yda beyaz kiyafet yetiyor bizim buralarda 😀

-ceksin, -caksın ekleriyle konuşmaya başlandığında bana bir inat geliyor.

Diyarbakır’da koronadan kurtulduğu için mevlüt okutan birinin evinde gelen 37 misafire korona bulaşmış. Bence kesinlikle yapmayın. Ayrıca o nasıl adetmiş öyle ya?

X