- 2 Eylül 2009
- 944
- 1.899
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şimdiye kadar hiç duymadım gelinlik ne ya nasıl dolaşıcaksın ev içinde çok komik bence zaten uzun bir süre mevlüt olayı olmaz evlerdeKızlar merhaba bütün konularım neredeyse kaynanamla ilgili :) Kadın tutturmuş nikahtan sonra duvak mevlütü yapacam sende yarıya kadar gelinlik giyiceksin sonra nikah elbiseni giyiceksin.Ben bu korona gündeminde mevlüt felan istemem dedim ayrıca ortalık düzelir eğerki olursa gelinlik giymem nikah elbisemi giyerim dedim tutturmuş öyle olur mu son kez gelinlik giyeceksin bir daha ne zaman giyiceksin diyor ne kadar gereksiz işler bunlar ben bıktım gerçekten kızlar böyle bir adet var mı varsa bile eskide kaldı diye düşünüyorum benim bir kaç arkadaşa sordum nikah elbisesi giymiş olurda ortalık düzelirse mevlüt olursa sizce ne yapayım ?Biran önce evlenmek istiyorum yoksa bu saçma adetlerden kafayı yicem az kaldı
kimse istemediği bir şeyi yapmak zorunda değil herkesin kendi aklı var fikri var. giyeceksin yapacaksın ile gelinlere köle gözüyle bakılıyor bu ülkede .kv'niz çok tatlı sende giy canım ne olcak :)
Benim kuzenim de gelinlik değil ama bindallısini giydi oyleymis kocasının adetleriKızlar merhaba bütün konularım neredeyse kaynanamla ilgili :) Kadın tutturmuş nikahtan sonra duvak mevlütü yapacam sende yarıya kadar gelinlik giyiceksin sonra nikah elbiseni giyiceksin.Ben bu korona gündeminde mevlüt felan istemem dedim ayrıca ortalık düzelir eğerki olursa gelinlik giymem nikah elbisemi giyerim dedim tutturmuş öyle olur mu son kez gelinlik giyeceksin bir daha ne zaman giyiceksin diyor ne kadar gereksiz işler bunlar ben bıktım gerçekten kızlar böyle bir adet var mı varsa bile eskide kaldı diye düşünüyorum benim bir kaç arkadaşa sordum nikah elbisesi giymiş olurda ortalık düzelirse mevlüt olursa sizce ne yapayım ?Biran önce evlenmek istiyorum yoksa bu saçma adetlerden kafayı yicem az kaldı
eskiden bizim oralarda yapılırdı duvak mevlüdi. aynen gelinlik giyilirdi. bunun nedeni, bazen düğüne yetişemeyenler, gelemeyenler duvakta gelirdi. Eskiden foto, video böyle yaygın olmadığı için herkes gelini gelinlikle görsün diyeydi. takısını takmak isteyen gelir duvakta takardı . yaklaşık 20 yıldır yapılmıyor ama :)Kızlar merhaba bütün konularım neredeyse kaynanamla ilgili :) Kadın tutturmuş nikahtan sonra duvak mevlütü yapacam sende yarıya kadar gelinlik giyiceksin sonra nikah elbiseni giyiceksin.Ben bu korona gündeminde mevlüt felan istemem dedim ayrıca ortalık düzelir eğerki olursa gelinlik giymem nikah elbisemi giyerim dedim tutturmuş öyle olur mu son kez gelinlik giyeceksin bir daha ne zaman giyiceksin diyor ne kadar gereksiz işler bunlar ben bıktım gerçekten kızlar böyle bir adet var mı varsa bile eskide kaldı diye düşünüyorum benim bir kaç arkadaşa sordum nikah elbisesi giymiş olurda ortalık düzelirse mevlüt olursa sizce ne yapayım ?Biran önce evlenmek istiyorum yoksa bu saçma adetlerden kafayı yicem az kaldı
Canim merhabaKızlar merhaba bütün konularım neredeyse kaynanamla ilgili :) Kadın tutturmuş nikahtan sonra duvak mevlütü yapacam sende yarıya kadar gelinlik giyiceksin sonra nikah elbiseni giyiceksin.Ben bu korona gündeminde mevlüt felan istemem dedim ayrıca ortalık düzelir eğerki olursa gelinlik giymem nikah elbisemi giyerim dedim tutturmuş öyle olur mu son kez gelinlik giyeceksin bir daha ne zaman giyiceksin diyor ne kadar gereksiz işler bunlar ben bıktım gerçekten kızlar böyle bir adet var mı varsa bile eskide kaldı diye düşünüyorum benim bir kaç arkadaşa sordum nikah elbisesi giymiş olurda ortalık düzelirse mevlüt olursa sizce ne yapayım ?Biran önce evlenmek istiyorum yoksa bu saçma adetlerden kafayı yicem az kaldı
Bu gelenekleri surduren insanlar bunu gormek icin gidiyorlar zaten neden gulsunlerDuvak mevlutu nedir ilk kez duydum, bence giymeyin ya, birine mevlute gitsem ve gelinlikle kapiyi açsa ortada oyle dolaşsa cok gülerim
Simdilerde yine iyi yapiliyor eskiden bekaret carsafi olarak nitelenen carsaf gosterilirmis gelenlere simdi sadece gelinlik yda beyaz kiyafet yetiyor bizim buralardabende ilk defa duyuyorum.
ama gelin mevlidi duydum. gelinlik giymedim mevlitte. normal sade kıyafet giydim normal mevlidi okuttuk bitti.
duvak mevlit ve gelinlik giyme olayı ilk kez duydum.