Mevlütte gelinlik giyecekmişim....

Şimdi bizim burada da böyle bir adet vardır.nedeni ise biraz mantıklı gibi. gelemeyen sesten rahatsız olabilecek hastalıktan vb .sebeplerle düğüne gelemeyen ama mevlüde gelebilen aile büyükleri, hasta insanlar olabilir.onlar da gelini gelinlikle görsünler diyeymiş.

Ayrıca kayınvalideniz heyecanlı demekki.benim mevlüdüm konusulmadı bile kayınvalidem tarafından.yani bu kadar olmasa da bir iki güzel adete uyulup gönlüm alınsın isterdim.çok hevessizdi kayınvalidem.memleketimden de uzaktaydım.annem yaptı mevlüdümü hem de bensiz.telefondan dinlettiler bana. o zaman görüntülü telefon yoktu tabi. Kayınvalidem mevlütte yoktu bile.annem aramış buyrun gelin akraba komşu varsa da getirin demiş.öyle şeylere gerek yok demiş.

Hangi şehirdesiniz İzmir mi?
Bizim oralarda da gelin mevlidinde gelinlik giyerler hatta bebek mevlidin de hastane giydikleri lohusa geceliğini giyerler. O daha komik resmen misafiri pijamayla karşılıyorlar :KK70:
Alışık olduğum bir durum olduğu için hiç yadırgamadım. Fakat asla benim yapacağım bir şey değil

mevlut boyle toplanip kuran falan okunan bisey degil mi? hani basini falan kapatiyorlar o gibi bir ortamda gelinlik nasil olur?

ama kayinvalide de su tarz bir mevlut yapacaksa bilemiyorum her seyin suyu cikti :KK70:

Abimin eşinin kız kardesinin gelinliği aşırı göğüs dekolteliydi bi de mevlit okutup o gelinliği giymişti tam ortada sandalyede oturuyor memeler fora, cemaatin abdesti kaçtı. neyse ki kuran okunurken üstüne bi şal aldı da rahat nefes aldık :KK70:

Hangi şehirdesiniz İzmir mi?
Bizim oralarda da gelin mevlidinde gelinlik giyerler hatta bebek mevlidin de hastane giydikleri lohusa geceliğini giyerler. O daha komik resmen misafiri pijamayla karşılıyorlar :KK70:
Alışık olduğum bir durum olduğu için hiç yadırgamadım. Fakat asla benim yapacağım bir şey değil
Benim gittigim bir mevlutte yeni anne yatakta oturuyor,dogum yapali 3 aya yakindi,gecikmeli yaptilar bazi sebeplerden.Hani eskiden 6li takimlar vardi,babydol mu ne filan,askili yirtmacli gecelik sabahlik takimlari olurdu.Dugunde alinani giymis,zaten her yeri odem,oturuyor yirtmactan bacaklar fora,otesini cekistiriyor berisi frikik veriyor😄
Allahim gozlerimiz nereye bakacagini sasirmis,tavana bakiyorduk:KK70:
Mevlut filan guzel de,git al cici bir kiyafet,gecelik filan daha da itici.
Gelinligi bilemedim,gelemeyenler gorsun diyeymis,biz de yok,yapmadik ta,isteyen giysin ama...
Kvden dantelli maske iste konu sahibi:KK70:,eski donunu getirme olayina girmez di mio_O

Şimdi bizim burada da böyle bir adet vardır.nedeni ise biraz mantıklı gibi. gelemeyen sesten rahatsız olabilecek hastalıktan vb .sebeplerle düğüne gelemeyen ama mevlüde gelebilen aile büyükleri, hasta insanlar olabilir.onlar da gelini gelinlikle görsünler diyeymiş.

Ayrıca kayınvalideniz heyecanlı demekki.benim mevlüdüm konusulmadı bile kayınvalidem tarafından.yani bu kadar olmasa da bir iki güzel adete uyulup gönlüm alınsın isterdim.çok hevessizdi kayınvalidem.memleketimden de uzaktaydım.annem yaptı mevlüdümü hem de bensiz.telefondan dinlettiler bana. o zaman görüntülü telefon yoktu tabi. Kayınvalidem mevlütte yoktu bile.annem aramış buyrun gelin akraba komşu varsa da getirin demiş.öyle şeylere gerek yok demiş.
benim kv de de istek yoktu tabi kv 6 oğlan 5 kız evermiş

Kızlar merhaba bütün konularım neredeyse kaynanamla ilgili :) Kadın tutturmuş nikahtan sonra duvak mevlütü yapacam sende yarıya kadar gelinlik giyiceksin sonra nikah elbiseni giyiceksin:işsiz:.Ben bu korona gündeminde mevlüt felan istemem dedim ayrıca ortalık düzelir eğerki olursa gelinlik giymem nikah elbisemi giyerim dedim tutturmuş öyle olur mu son kez gelinlik giyeceksin bir daha ne zaman giyiceksin diyor ne kadar gereksiz işler bunlar ben bıktım gerçekten kızlar böyle bir adet var mı varsa bile eskide kaldı diye düşünüyorum benim bir kaç arkadaşa sordum nikah elbisesi giymiş olurda ortalık düzelirse mevlüt olursa sizce ne yapayım ?Biran önce evlenmek istiyorum yoksa bu saçma adetlerden kafayı yicem az kaldı:KK62:
yiğidimm :KK53:
önceki konularını okumak istiyorum

Bizde de vardı böyle adetler hiç birini yapmadım yapmamaya da devamkee 😂 gelin mevlidini annem zorla yaptırdı bilezik falan taktım ama gelinlik giymem Dedim ne saçmalık 😂

canım şimdi annem söyledi eskiden bizde yapardık diyor annem 49 yaşında marasta var adana da da arkadasıma yaptılar 2 sene önce bence güzel bir organizasyon dualar sureler okumalar
Ailende mutlaka göçmenlik vardır cnm🤗.
Maraşı bilmem de, Adana da göçmen var mesela bilmezler ama Elazığ da da var göçmen.
Arnavutluktan gelirken dağıtmışlar.
Bizimkiler kendi imkanları ile gelmiş.
Ama İstanbul, İzmir, adana ve Elazığ a göndermişler.
Hatta Elazığ da Bulgaristan göçmenleri de var.

Tabi tabi güzel oluyor.
Amaç zaten öncelik dua tabi ki, ama gelini özel hissettirmek için özel dua olsun.

Böyle adet hiç duymadım, gerçi hayatımda hiç mevlüte de gitmedim bizde mevlüt adeti de yok :))
Böyle şeylerin adet olup olmaması önemli değil zaten, kaynananın her daim tepende olması problem. Valla bizim milletimizde evleneceksen sınır çizmeyi ve hayır demeyi çok iyi bilmek lazım yoksa insanlar habire o sınırları dener durur ben köşede durayım karışmayayım demez. İki yıl katlanabildiğim evlilik hayatımdan öğrendiğim şeylerden biri de buydu.

Tamam giyerim de ama duvak takacaksam gelin basi gelin makyaji isterim de simdi sadece ben makyajli olmaz annem kardesim de kuafore gelecek de gelinlik olunca damatsiz olmaz mevlutte damat da olacak de gelinlik giyersem taki isterim setsiz giymem de .de Allah de benim de satlarim bunlar gelin anlasalim de :halay: :KK70:

benim kaynanamda kinamda milletin ortasinda ayaklarima kina yakmak istemisti adetleri oyleymis 🥴
balayina gidicem ben ya ne kinasi dedigim videolardan bile duyuluyo 😂😂
isin enteresan tarafi gorumcem evlenirken kimse ayaklarina kina yakayim demedi.

O ne ya ilk defa duyuyorum.
Valla burdakileri okuyunca canım kaynişim diye öpesim geliyor kadını 😍😍🤣🤣

Yok artık. Bulgaristan göçmeniyim ne gördüm ne duydum bu adeti🙄

Göçmen göçmen diyorlar ama nerenin göçmeni acaba? 😂
27 yasimdayim Bulgaristan Türkü annem taraf, hadi annemin sulalesi bilmiyor desem oturdugumuz yerde bulgaristan göcmenleri çoktu ama kimsede gelinlikle mevlid ne duydum ne gordum. 😬 Burda okuyorum.

Kesin arnavut olmali. Onlar kinada bile 7-8 elbise degistiriyor insanlar gorsun diye, mevlitte gelinliğe sasirmam. 😁

Ahahaha kayinvaliden bir âlemmiş. Bizde de geline cumhuriyet takarlar duvak mevlutunde de bakalım ne diyor😁

Ben olsam giyerim amaaan nolucak sanki evde koca gelinlik zor da olsa iki Salın otur. Sonuçta gelinlikle mutfakta hazırlığa da girmessin premses gibi oturursun . Herkes gidince de eşine Giydir takımını foto çekin avantaja çevir. Hatta gelinliği çıkarıp aksam birde üstune yemeğe cik 😁
Gelinliğim çok güzeldi ve çok kısa giydim düğün bana kısa geldi. Keşke bende mevlutte giyinip ,evin içinde komikte olsa saylinsaydim😁hem kendime güler hem gelinliğimin hevesini alirdim çok eğlenceli bir gün olurdu benim için .😁

O ne mevlütü canım.Gelin mevlütümü.Yeminle ilk kez duydum.

X