- 12 Aralık 2022
- 4
- 0
- 36
-
- Konu Sahibi Varelcisule
Kanamam yok ağrım yok ama ameliyat olmakta istemiyorum açıkcası ama iğne de ne kadar başarılı olunur onu kestiremiyorum. Çok teşekkür ederim.Benim değerin bu kadar yüksek değildi 400 falandı ilk ogrendigimde 2 doz iğneyle toplam 2.5 ayda sonlandı.
İlk doz düşmeyince doktora alın ameliyata bu süreç daha zor demiştim. O da ameliyat bizim için kolay olan ama tüpü kurtarmak istiyoruz iğneyle bitmezse son çare yaparız demişti. Aradan 4 yıl geçti tüp bebeğe müracaat ettiğinde doktor ameliyatsız sonlanmasina sevinmişti.
Kanamanın var mı?
Kanama yoksa çoğunlukla iğne deniyorlar değeri daha yüksek olanlarda bile
Ağrı kanama yoksa iğne ilk tercih oluyor. İgnede süreç biraz uzun ameliyatta oluyorsun bitiyor.tek doz yetmezse 2. Dozu yapıyorlar en olmadiKanamam yok ağrım yok ama ameliyat olmakta istemiyorum açıkcası ama iğne de ne kadar başarılı olunur onu kestiremiyorum. Çok teşekkür ederim.
Evet iğne tedavisini tercih ettim 2 gün oldu yaptıralı ama ne ağrım var nede kanama bu normal mi peki yada ne zman başlarBende dış gebelik geçirdim. İlk tercihiniz eğer iç kanama gibi bir tehlikeniz yoksa iğne olmalı. Bebek tüplere yerleştiği için ameliyatta tüplere zarar gelme ihtimali var. İğne ise sadece yoğun bir kanamayla bebeğin düşürülmesini sağlıyor. Çok geçmiş olsun zor ve yıpratıcı bir süreç
Bende 2.5 ayda sonlandı hiç normal kanama olmadı siyaha yakın pihtili leke vardı hepEvet iğne tedavisini tercih ettim 2 gün oldu yaptıralı ama ne ağrım var nede kanama bu normal mi peki yada ne zman başlar
Son durumunuz nedir peki çok geçmiş olsn bnde dış gebelik geçiriyorum şuandaBenim 12 aralıkta yaptırdığım hcg 2694 iken dış gecelik dendi ve 14 aralıkta ilk doz 80mg iğneyi oldum 19 aralıkta tekrar kan verim baktırdım 13067 olmuş çok fazla yükselmiş ve bugün 2. Doz 100mg iğneyi yaptırdım. Hiç ağrım yok ne zman ağrılarım olur acaba ameliyatsız atlatsam su durumu inşallah
7500 hcg ile tek dozla tedavi oldum normalde ikinci doza kesin gozle bakiyorlardi degerim cok yuksek diye ama 1 doz bile 1 haftada degerimi 4 e kadr dusurdu hic bir problem yasamadim sonrasinda 6 ay gebe kalma dediler ama 5. Ayda supriz yumurta cikti geldi suan 23 haftalik hamileyim igne gibi mucizevi bi tedavi yontemi varken ameliyata gerek varmi hicMerhabalar sizlere bişey danışmak istiyorum. Bugün beta hcg 2694 çıktı ve dış gebelik olduğum kesinleşti. Metotreksat iğnesi ile dış gebeliğim dururabilinir mi. Yoksa ameliyat mı olmalıyım. Kararını veremiyorum. Yardımcı olur musunuz
Zaten ciddi bi kanama oluyo yani bende oyle olmustu baya adet gibi kaniyorsunuz ultrasonda kese gozukmuyorsa birde kesin tani koyuyorlar benimki 2 kat artiyordu zaten kese tupte degil tupe giden koridorda kalmis ne normal gebelik ne dis gebelik ikisinin ortasiKızlar dış gebelik tanisi konulana kadar normal gebelikten ne farkı oluyordu .beta 2 kat artsa bile dış gebelik olabiliyor mu .benim 190 di 2 gün sonra 450 oldu kese için çarşamba yi bekliyorum doktor dış gebelik olabilir dedi
Bende HCG geç yükseliyordu. Döllenmeden 10 gün sonra kanama başladı normal adet gibi 11 gün sürünce HCG baktırdım 200 küsurdu sonra 2 kat arttı ama hamilelik tarihine göre azKızlar dış gebelik tanisi konulana kadar normal gebelikten ne farkı oluyordu .beta 2 kat artsa bile dış gebelik olabiliyor mu .benim 190 di 2 gün sonra 450 oldu kese için çarşamba yi bekliyorum doktor dış gebelik olabilir dedi
çok gecmıs olsun genelde metot.iğne ıle sonlanıyor bende gecırmıstım?Merhabalar sizlere bişey danışmak istiyorum. Bugün beta hcg 2694 çıktı ve dış gebelik olduğum kesinleşti. Metotreksat iğnesi ile dış gebeliğim dururabilinir mi. Yoksa ameliyat mı olmalıyım. Kararını veremiyorum. Yardımcı olur musunuz
benım betam cok duzenlı arttı hep ıkı karıydı.Kızlar dış gebelik tanisi konulana kadar normal gebelikten ne farkı oluyordu .beta 2 kat artsa bile dış gebelik olabiliyor mu .benim 190 di 2 gün sonra 450 oldu kese için çarşamba yi bekliyorum doktor dış gebelik olabilir dedi
Yani keseyi görmeden net bir şey söylemiyor sanırım. Hiçbir sıkıntım yok şimdilik yarını bekliyorum kese görünür inşallahbenım betam cok duzenlı arttı hep ıkı karıydı.
ama kese muayanesınde dıs gebelık odlgu ortaya cıktı,
sana neden dıs gebelık dedı kı doktorun anlayamadım ..
ınsallah saglıkla gorunur canım,Yani keseyi görmeden net bir şey söylemiyor sanırım. Hiçbir sıkıntım yok şimdilik yarını bekliyorum kese görünür inşallah
Doktor bunu muayne etmeden mi dedi.Kızlar dış gebelik tanisi konulana kadar normal gebelikten ne farkı oluyordu .beta 2 kat artsa bile dış gebelik olabiliyor mu .benim 190 di 2 gün sonra 450 oldu kese için çarşamba yi bekliyorum doktor dış gebelik olabilir dedi