Metotreksat ile dış gebelik sonlandırma

Varelcisule

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
4
0
36
Merhabalar sizlere bişey danışmak istiyorum. Bugün beta hcg 2694 çıktı ve dış gebelik olduğum kesinleşti. Metotreksat iğnesi ile dış gebeliğim dururabilinir mi. Yoksa ameliyat mı olmalıyım. Kararını veremiyorum. Yardımcı olur musunuz

Benim değerin bu kadar yüksek değildi 400 falandı ilk ogrendigimde 2 doz iğneyle toplam 2.5 ayda sonlandı.
İlk doz düşmeyince doktora alın ameliyata bu süreç daha zor demiştim. O da ameliyat bizim için kolay olan ama tüpü kurtarmak istiyoruz iğneyle bitmezse son çare yaparız demişti. Aradan 4 yıl geçti tüp bebeğe müracaat ettiğinde doktor ameliyatsız sonlanmasina sevinmişti.

Kanamanın var mı?
Kanama yoksa çoğunlukla iğne deniyorlar değeri daha yüksek olanlarda bile

Kanamam yok ağrım yok ama ameliyat olmakta istemiyorum açıkcası ama iğne de ne kadar başarılı olunur onu kestiremiyorum. Çok teşekkür ederim.

Bende dış gebelik geçirdim. İlk tercihiniz eğer iç kanama gibi bir tehlikeniz yoksa iğne olmalı. Bebek tüplere yerleştiği için ameliyatta tüplere zarar gelme ihtimali var. İğne ise sadece yoğun bir kanamayla bebeğin düşürülmesini sağlıyor. Çok geçmiş olsun zor ve yıpratıcı bir süreç

Evet iğne tedavisini tercih ettim 2 gün oldu yaptıralı ama ne ağrım var nede kanama bu normal mi peki yada ne zman başlar

Kızlar merhaba. Ben de dış gebelik yaşadım ve bu süreçte sürekli burada bunu yaşayanların mesajlarını okudum. Benim betam ilk olarak yavaş arttı sonra düşmeye başladı. Kürtaj oldum patolojiye parça gönderdi doktorum 1 hafta boyunca geceleri sancım oldu patoloji sonucu dış gebelik olduğunu teyit ettik. Değerim 214ken 75mg iğne oldum. İğneyi 2şırınga şeklinde kalçadan yaptılar. İğne çok yakıyor ama korkmayın 3-5 dk içinde acısı kalmıyor. İğneden sonra ara ara sancılarım ve Lekelenme şeklinde kanamam oldu rengi yoğun,koyu değildi. Doktor hastanede yatmamı önerdi ama hijyen açısından ben tercih etmedim 2 saat sonra evime geldim. Bugün 4.günüm ve değerim 9a düşmüş. Ben hamile olduğumu öğrendiğim günden beri 2 güne bir betama baktırıyordum ve çok erken fark ettik o yüzden. Hepinize çok geçmiş olsun. Dilerim bir daha yaşamayız ve kimse yaşamaz.

Benim 12 aralıkta yaptırdığım hcg 2694 iken dış gecelik dendi ve 14 aralıkta ilk doz 80mg iğneyi oldum 19 aralıkta tekrar kan verim baktırdım 13067 olmuş çok fazla yükselmiş ve bugün 2. Doz 100mg iğneyi yaptırdım. Hiç ağrım yok ne zman ağrılarım olur acaba ameliyatsız atlatsam su durumu inşallah

Son durumunuz nedir peki çok geçmiş olsn bnde dış gebelik geçiriyorum şuanda

Kızlar dış gebelik tanisi konulana kadar normal gebelikten ne farkı oluyordu .beta 2 kat artsa bile dış gebelik olabiliyor mu .benim 190 di 2 gün sonra 450 oldu kese için çarşamba yi bekliyorum doktor dış gebelik olabilir dedi

7500 hcg ile tek dozla tedavi oldum normalde ikinci doza kesin gozle bakiyorlardi degerim cok yuksek diye ama 1 doz bile 1 haftada degerimi 4 e kadr dusurdu hic bir problem yasamadim sonrasinda 6 ay gebe kalma dediler ama 5. Ayda supriz yumurta cikti geldi suan 23 haftalik hamileyim igne gibi mucizevi bi tedavi yontemi varken ameliyata gerek varmi hic

Zaten ciddi bi kanama oluyo yani bende oyle olmustu baya adet gibi kaniyorsunuz ultrasonda kese gozukmuyorsa birde kesin tani koyuyorlar benimki 2 kat artiyordu zaten kese tupte degil tupe giden koridorda kalmis ne normal gebelik ne dis gebelik ikisinin ortasi

Bende HCG geç yükseliyordu. Döllenmeden 10 gün sonra kanama başladı normal adet gibi 11 gün sürünce HCG baktırdım 200 küsurdu sonra 2 kat arttı ama hamilelik tarihine göre az

Herkese merhaba, maalesef bende dis gebelik geciriyorum. Carsamba günü metotreksat 50 yapildi, beta Hcg 528 di. Herkes igne sonrasi kanama ve agridan bahsediyor oysa bende hic bir tepki yok! 11. Haftadayim ve artik cidden cok yoruldum bu sürecten. Metotreksat sonrasi agrisiz ve kanamasiz olmasi normal mi?

çok gecmıs olsun genelde metot.iğne ıle sonlanıyor bende gecırmıstım?
nasılsun suan ne durumdasın ?

benım betam cok duzenlı arttı hep ıkı karıydı.
ama kese muayanesınde dıs gebelık odlgu ortaya cıktı,
sana neden dıs gebelık dedı kı doktorun anlayamadım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…