• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Methotrexate ve gebelik

Yanasefi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2020
82
36
18
32
Merhaba arkadaşlar ben geçen ay dış gebelik şüphesiyle (beta hcgnin az yükselip düşmesi sonra tekrar az yükselişe geçmesi) 1 doz metotrexat iğne vuruldum (50mg) ekimin 16sında düşğk gerçekleşti doktorum korunmama gerek olmadığını söyledi ve ben daha hiç adet görmeden hamile oldğumu öğrendim bu iğnenin gebeliğime bir zararı olır mu? Başına gelen var mı?

Merhaba arkadaşlar ben geçen ay dış gebelik şüphesiyle (beta hcgnin az yükselip düşmesi sonra tekrar az yükselişe geçmesi) 1 doz metotrexat iğne vuruldum (50mg) ekimin 16sında düşğk gerçekleşti doktorum korunmama gerek olmadığını söyledi ve ben daha hiç adet görmeden hamile oldğumu öğrendim bu iğnenin gebeliğime bir zararı olır mu? Başına gelen var mı?
bu ılachaftalarca vucutta organlarda kalıyo kac mg ı ne kadar kalıyo o kadarını bılemem . . genelde korunma ıster doktorlar bı kac ay sızınkı serbest bırakmıs. bı baska uzmana gıdıp ogrenmenız yararınıza olur. en az 2 yada 3 ay dıye bılıyorum ben

Başka bi doktora gittim bu aslında istemediğimiz bi durumdu korunmanız lazımdı dedi ama olan olmuş aldırmayı düşünür müsünüz dedi sağlıklı olma ihtimali varken aldıramam dedim inşallah sağlıklı olur takip edicez dedi.Kesin sakat olur diyemem ama bu ihtimal de var dedi.
İnşallah sağlıklı olır konumu gören okuyan tek ricam dua etmeniz bebeğimi sağlıkla hiç bir sakatlık olmadan kucağıma alayım

Canim metotreksat kullandikdan en az 3 ay kadar korunmaniz lazim. Eşiniz bile her hangi romatolojik hastalik sebebiyle kullaniyorsa bile yine de korunmalisiniz. Nasil soylemez doktor bunu size. Sagliksiz bebek dogma ihtimali oluyor bu yuzden dikkatli olmak gerek

Çok geçmiş olsun Allah sabır versin. Kalçadan yapılmıştı bana bi hafta sonra beta hcg bakılıyor

Beceremedim bi türlü cevap yazmayı üstte yazdım bana uygulanan tedaviyi. Ama siz siz olun en az 3 ay korunun ben bebeğimi kaybettim malesef

Canim metotreksat kullandikdan en az 3 ay kadar korunmaniz lazim. Eşiniz bile her hangi romatolojik hastalik sebebiyle kullaniyorsa bile yine de korunmalisiniz. Nasil soylemez doktor bunu size. Sagliksiz bebek dogma ihtimali oluyor bu yuzden dikkatli olmak gerek
Nasıl söylemez bende hala kendime bunu soruyorum iki buçuk ay içinde 2 kayıp yaşadım psikolojik olarak çöktüm

Back
X