metformin kullananlar ve kullanmaya başlayacak olanlar bu topikte....

canım arkadaşlarım arasında bu pkonun neden oldugu yumurta tembelliğinden dolayı normal kistlerde olusmuştu,bu soğan suyu pko,normal kist,iltihap ne varsa hepsini temizliyor,tavsiye ederim.Ve bu sogan suyu kullanarak hemiş kalan 2 arkadaşım var.

ben soğan kürünü bir ay kullandım ramazan gelince de bıraktm maalesef.. ama bayramdan sonra başlayacağım tekraarr....

ben soğan kürünü bir ay kullandım ramazan gelince de bıraktm maalesef.. ama bayramdan sonra başlayacağım tekraarr....

bende aynen 1 ay kullandım ramazanda yapamadım.bitince gene baslıcam ama hayıt otuda aldım onuda övenler var karasız kaldım hayıt yapacam sanırım ben:27::27::27:

canım en son küçükkn camiye gitmiştim ... ozamnda bilmezdim hala da bilmiyorum .....üzgünüm

hihi olsun kuzum sorun deil.bende bu ilacı doktor verdi ama kullanmadım ya öyle duryo diom insülin direncime baktırıp içeyim diom ayın 2 ne gidip baktırtıcam ona göre kullanacagım banada glifor 1000 mg yazdı doktor ama bi doktorda yazmadı yazmayan doktorum daha bilgiliydi.bildigim kadarıyla bu ilaç bekarlara verilmiyo cocuk isteyenlere veriliyor 6 ay kullan gel dedi:53::53::27:

hihi olsun kuzum sorun deil.bende bu ilacı doktor verdi ama kullanmadım ya öyle duryo diom insülin direncime baktırıp içeyim diom ayın 2 ne gidip baktırtıcam ona göre kullanacagım banada glifor 1000 mg yazdı doktor ama bi doktorda yazmadı yazmayan doktorum daha bilgiliydi.bildigim kadarıyla bu ilaç bekarlara verilmiyo cocuk isteyenlere veriliyor 6 ay kullan gel dedi:53::53::27:

çoğunlukla evli olan ve sonrada pkolu olanlara veiliyor ....canım .... 6 ay ideal zaman ...bir an evvel baktır haala baktırmandın mı ??

girenlere bilgi vermek için yazıyorum üç gün oldu glifor 850mg günde bir dozla başladım .....iki kilo verdim çok mutluyum 23 kilo kaldııı:21::21::21::21::21::21::24::24::24::32::32::32::52::52::52::51::51::51::

nasıl vardin ek bişey yaptın mı acaba bende metaformin kullanıyorum 4 ay oldu ancak 5 kg verebildim:(

nasıl vardin ek bişey yaptın mı acaba bende metaformin kullanıyorum 4 ay oldu ancak 5 kg verebildim:(
ben diyetyapım ilk bir ay hafif ağır olmaak kaydıyla spor çok az yaptım 2. ay diyet koşu bandında günde bir saat yürüdüm yani sabah yarım saat aşkam yarım saat en az 2 litre su içtim ve devam ediyorum bu şekilde 9 kilo verdim toplam 15 kilo dha verirsem tamam dır ...... yaptıklarım bundan ibaret daha henüz 2 doza çıkmadım ççıkaağım artık ......

pcos var 28 yasındayım bekarım ve adet düzensizliğim için bir ay hayıt otu içtim düzenli bile içmedim kendi kendime adet olamıyorum büyük bir hevesle bir sürü hayıt aldım ama sonuc hüsran

02,08,2013de prolaktinim 291,9 iken
03,07,2013 : 20,02 iken bir ay hayıt içtim ve sonuc
04,09,2013 547,5 e yükselmiş

canım cok sıkıldı gercekten.cok ümitlenmistim kendi kendime adet olacagım diye ve hormonlarım düzelecek diye.ama kas yaparken göz cıkardım
ilaçlara devam yapacak baska sey yok soganı deniycem sadece.DAHİLİYE DOKTORUM HASTALIGIN İÇİN GLİFOR İÇ BENCE DEDİ İÇMEYE BASLIYCAM YARIN KIZLAR

kızlar aksamları bir tane glifor 100 mg içmeye basladım karnım gurluyo azda midem bulanyo.tam bende nie diğerleri gibi etki etmedi derken midem az bulanyo ama cok degil.faydasını gördünüzmü kızlar

konu metforminle ilgili olduğu için dahil oldum. ben çok uzun süre kullandım gerçekten kilo verdiriyor ancak dr kontrolünde kullanılması şart. pko için kullanıyorum ben. 21 yaşındayım henüz üniversite öğrencisiyim. çocuk için değil ama o sürecin de sancılı geçeceğini şimdiden biliyorum. aynı zamanda sıkıntılı geçen sınav dönemlerimden dolayı tiroit de çıktı şimdi de onun ilaç kullanıyorum. doktorum bana tahlil sonuçlarıma göre 6 ay veya 1 yılı geçen sürelerde ara vermemi söylüyor metformine. karaciğerimin dinlenmesi için. sonra tekrar başlıyorum. ancak sporla desteklenirse evet verilen kilolar hiç alınmıyor. son 1 yıldır ara verdim ve sadece 3 kg aldım. şu son kontrolümde tekrar başlamamı söyledi bakalım hayırlısı. ilk başladığımdan bu yana 21 kg verdim. en son 3 geri aldım ama o kadar olur. sonuç olarak evet kalıcı olarak kilo verdiriyor ve adet düzeni sağlıyor.

Kızlar bnde kayılmak istıyorum aranıza
23 yasındayım ve bnmde pkom var
Herkese gelmiş gecmiş olsun
Doktorum bana zayıflamamı soyledı
Bana glifor + yasmin verdi günde 1 kez kullanıyorum kullanalı 10 gün oldu
74 kıloydum ben diyetle 66 indim ama belli degill niye anlamadım yine zayıflamam gerekiyo
Kızlar bu ılac bana nasıl bi etki yaptı anlamam için tartılmm lazımm
Zayıflaanlar kac ayda kac kılo verdiniz

merhabalar ,nereden başlasam ne yazsam bilemedim anlatmam çok uzun sürer kısaca yazmak istiyorum ... 6 buçuk yıllık evliyim ve hamile kalamıyorum bir türlü pko (polikistik over sendromu)yum ...belirtilerin hepsi mevcut bende lakin bir türlü zayıflayamıyorum zayıflayamadığım içinde çocuğum olmuyor malesef ... çok doktor gezdim en son olarak diane35 verdi doktorum 2 ay kullandım ters etki yaptı bıraktım ve son yaptığım araştırmalara göre metformin adında bir şeker hapı duydum bütün pkolulara veriliyormuş dün doktorumu aradım ve bilgi aldım ve bugün başladım içmeye günde bir taneyle başladık 850 mg yemek arasında ...ve inanamadım akşam bir tartıldım bir kilo vermişim 25 kilo vermem gerek kilom çok fazla...verdiğim an hamile kalacağım söylendi ...elim kolum titrerdi önceki diyetlerimde ama artık olmuyor umarım pkoya da iyi gelir gelişmeler oldukça bilgilerimi sizlerle paylaşacağım ...

metformin kullanmaya başlayanlar yada başlayacak arkadaşlarımızı bu topiğe beklerim mutlaka bizleri bilgilendirin lütfen mahrum bırakmayın bizi ...birbirimize destek çıkalım bu topikte hamiş kalalım hep beraber hamiş olan olmayan tüm herkesi beklerim ... şimdiden teşekkür ederim...:16::16::16:

canım oncelıkle kolay gelsın ve gecmıs olsun bende senınle aynı problemı yasıyorum pko vr bendede ve ayrıca butun hormonlarımı alt ust etmıs durumda bende dra gıttıgımde(2ay once) 102 kıloydum sımdı 92ye dustum ve her gun yavas yavas verıyorum tabı saglıklı ınsnlar gıbı dusemıyoruz eger 75 kıloya gelırsem bende rahatlayacagım daha yolum uzun..
ılaclardan bahsetmek gerekırse bende glıkophage 850 mg + aldacton a + diane 35+androcur ve prolaktın hormonu yukseklıgınden bı hap kullanıyorum adı aklıma gelmedı bende androcur ve diane cok sallıyor neyse sonuc olark o kadr yazdım metformın evet kılo vermemızı kolaylastırıyor..
inş en kısa zamanda bu dertlerımızden kurtuluruz..gecmıs olsun

pcos var 28 yasındayım bekarım ve adet düzensizliğim için bir ay hayıt otu içtim düzenli bile içmedim kendi kendime adet olamıyorum büyük bir hevesle bir sürü hayıt aldım ama sonuc hüsran

02,08,2013de prolaktinim 291,9 iken
03,07,2013 : 20,02 iken bir ay hayıt içtim ve sonuc
04,09,2013 547,5 e yükselmiş

canım cok sıkıldı gercekten.cok ümitlenmistim kendi kendime adet olacagım diye ve hormonlarım düzelecek diye.ama kas yaparken göz cıkardım
ilaçlara devam yapacak baska sey yok soganı deniycem sadece.DAHİLİYE DOKTORUM HASTALIGIN İÇİN GLİFOR İÇ BENCE DEDİ İÇMEYE BASLIYCAM YARIN KIZLAR

arkdasım tesadufen bende dun bı aktardan pko ıle ılgılı hayıt otu alacaktım az daha fakat uzerınde adet duzensızlıgıne iyi gelır yazıodu fakat lohusa annenın sutunu arttırır yazıodu almadım be zaten hormonları duzenledıgını duyarak gıtmıstım fakat prolaktınm dussun dıe alacktım son dk farkttım senın adına uzuldum gecmıs olsun.. sogan kurude bı ıse yaramıo ben denedım ama belkı kısıden kısıye deısebılr

Merhabalar, banada bundan 6 sene önce pkos teşhisi konuldu ve doğum kontrol hapı verdi doktor. fakat doğum kontrol hapının uzun süreli kullanımından kaynaklı yan etkilerinden çekindiğim için kısa bir süre sonra bıraktım. bundan 3 sene önce çok hızlı bir şekilde kilo aldım yaklaşık 18-20 kg civarı. 1 ay önce tiroid için doktora gittim ama insülin direnci teşhisi konuldu. yani vücudum şekeri yağa çeviriyor. kontrol altına alınmazsa şeker hastası oluyorsunuz. bu rahatsızlık pkos un bir etkisi. Doktor diyetisyene gidip acil olarak kilo vermemi ve glifor kullanmamı istedi. Glifor a düşük dozlarda başladım, şuan sabah 1000mg, akşam 500mg içiyorum. Glifor hormonlarınızı düzenleyen ve kilo vermenize yardımcı olan bir ialç. Hergün yarım saat yürüyüş yapmaya çalışıyorum bir aksilik olmazsa. Diyetistenimin verdiği listeyede hergün harfi harfine olmasa da uygulamaya çalışıyorum. 1 ayda 4 kilo verdim. Fakat ilaç ağır bir ilaç kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalı. Mide ve bağırsaklarda sorun yaratabiliyor ve ilk zamanlarda dikkat dağınıklığına neden oluyor. pkos un etkilerinde kurtulmanın çözümü kilo vermek. Glifor sadece buna destek oluyor fakat her ilaç gibi bunu da uzun süreli kullanmak doğru değil ve pat diye bırakılmaması gereken bir ilaç. Kilo vermek demek sağlıklı beslenmek ve spor yapmak demek. bunu yaşam tarzı haline getirmek gerekiyor, yoksa çok ciddi rahatsızlıklara dönüşebiliyor.

konu metforminle ilgili olduğu için dahil oldum. ben çok uzun süre kullandım gerçekten kilo verdiriyor ancak dr kontrolünde kullanılması şart. pko için kullanıyorum ben. 21 yaşındayım henüz üniversite öğrencisiyim. çocuk için değil ama o sürecin de sancılı geçeceğini şimdiden biliyorum. aynı zamanda sıkıntılı geçen sınav dönemlerimden dolayı tiroit de çıktı şimdi de onun ilaç kullanıyorum. doktorum bana tahlil sonuçlarıma göre 6 ay veya 1 yılı geçen sürelerde ara vermemi söylüyor metformine. karaciğerimin dinlenmesi için. sonra tekrar başlıyorum. ancak sporla desteklenirse evet verilen kilolar hiç alınmıyor. son 1 yıldır ara verdim ve sadece 3 kg aldım. şu son kontrolümde tekrar başlamamı söyledi bakalım hayırlısı. ilk başladığımdan bu yana 21 kg verdim. en son 3 geri aldım ama o kadar olur. sonuç olarak evet kalıcı olarak kilo verdiriyor ve adet düzeni sağlıyor.

topiğe vermiş olduğunuz destkten dolayı teşekkür ederim hepinize..... hepimizin ortak noktası var ve birbirimize destek oluyrruz inşallah en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz yavaş yavaş dikkatlice yazdıklarınızı okudum ve aynı dertteniz bellki Allah yardım etsin hepimizeee ...

Kızlar bnde kayılmak istıyorum aranıza
23 yasındayım ve bnmde pkom var
Herkese gelmiş gecmiş olsun
Doktorum bana zayıflamamı soyledı
Bana glifor + yasmin verdi günde 1 kez kullanıyorum kullanalı 10 gün oldu
74 kıloydum ben diyetle 66 indim ama belli degill niye anlamadım yine zayıflamam gerekiyo
Kızlar bu ılac bana nasıl bi etki yaptı anlamam için tartılmm lazımm
Zayıflaanlar kac ayda kac kılo verdiniz

tabşikii canım bekleriz her zaman aramıza ......... o kada hareketli bi topiğim değil ama arada yazışk da önemli enim iççin ....
ben 10 kilo verim 48 beden giyiyordum 46 ya düştüm ...

canım oncelıkle kolay gelsın ve gecmıs olsun bende senınle aynı problemı yasıyorum pko vr bendede ve ayrıca butun hormonlarımı alt ust etmıs durumda bende dra gıttıgımde(2ay once) 102 kıloydum sımdı 92ye dustum ve her gun yavas yavas verıyorum tabı saglıklı ınsnlar gıbı dusemıyoruz eger 75 kıloya gelırsem bende rahatlayacagım daha yolum uzun..
ılaclardan bahsetmek gerekırse bende glıkophage 850 mg + aldacton a + diane 35+androcur ve prolaktın hormonu yukseklıgınden bı hap kullanıyorum adı aklıma gelmedı bende androcur ve diane cok sallıyor neyse sonuc olark o kadr yazdım metformın evet kılo vermemızı kolaylastırıyor..
inş en kısa zamanda bu dertlerımızden kurtuluruz..gecmıs olsun

geçmiş olsun tatlım .. diane yi korunmak için mi içiyorsun eğer korunmak içinse devam et aama bebek istiyorsan bırak çok ödem yapıyor vücutta haberin olsun yut dışında bile yasklanan bir ilaç buuu ...

Merhabalar, banada bundan 6 sene önce pkos teşhisi konuldu ve doğum kontrol hapı verdi doktor. fakat doğum kontrol hapının uzun süreli kullanımından kaynaklı yan etkilerinden çekindiğim için kısa bir süre sonra bıraktım. bundan 3 sene önce çok hızlı bir şekilde kilo aldım yaklaşık 18-20 kg civarı. 1 ay önce tiroid için doktora gittim ama insülin direnci teşhisi konuldu. yani vücudum şekeri yağa çeviriyor. kontrol altına alınmazsa şeker hastası oluyorsunuz. bu rahatsızlık pkos un bir etkisi. Doktor diyetisyene gidip acil olarak kilo vermemi ve glifor kullanmamı istedi. Glifor a düşük dozlarda başladım, şuan sabah 1000mg, akşam 500mg içiyorum. Glifor hormonlarınızı düzenleyen ve kilo vermenize yardımcı olan bir ialç. Hergün yarım saat yürüyüş yapmaya çalışıyorum bir aksilik olmazsa. Diyetistenimin verdiği listeyede hergün harfi harfine olmasa da uygulamaya çalışıyorum. 1 ayda 4 kilo verdim. Fakat ilaç ağır bir ilaç kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalı. Mide ve bağırsaklarda sorun yaratabiliyor ve ilk zamanlarda dikkat dağınıklığına neden oluyor. pkos un etkilerinde kurtulmanın çözümü kilo vermek. Glifor sadece buna destek oluyor fakat her ilaç gibi bunu da uzun süreli kullanmak doğru değil ve pat diye bırakılmaması gereken bir ilaç. Kilo vermek demek sağlıklı beslenmek ve spor yapmak demek. bunu yaşam tarzı haline getirmek gerekiyor, yoksa çok ciddi rahatsızlıklara dönüşebiliyor.

merhaba canım .. sizlere nereceğim bitksel yollar ben hayıt suyuna başladım yeni bir ydır aslan pençesi içihordum ve deva ediyorum ...... kist ağrılarına bire bir araştırın bence ........

Back
X