- 30 Temmuz 2022
- 114
- 57
- 28
- Konu Sahibi Cancancan333
Öğretmenlik hayatımın 4. Yılındayım . Şu zamana kadar irili ufaklı sorunlar sıkıntılar yaşadım okul ve idare ile ilgili. Ama hiç biri bu yılki kadar ağır bir sınav olmadı bana. Mesleğim zor özel çocuklarla uğraşıyorum. Bu yıl eşimin olduğu ilçeye tayin yaptım geldiğim okulda yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum kararı siz verin. İlk geldiğimde her şey güzeldi iş gereği bir sınıfta 2 öğretmen olmak zorunda başlarda iyiydik kendisi erkek benden 3 yaş da küçük. Bu okula benden önce atanmış sadece. Her neyse zaman geçtikçe bana emrivaki konuşmaya başladı sınıf içinde öğrencilerle ilgili olsun yapılacaklarla ilgili olsun etkinlik seçimi ile ilgili olsun . Bi gün dayanamadım söyledim artık biraz dikkat et rahatsız oluyorum diye kendisi bilmeyerek yaptığını söylüyor ama imkanı yok yani her gün her kelimesinde Emir kipi var yapın hocam alın hocam vs. Mesela dolap benim yanımda diye dolabın içinden bişeyler istiyor sürekli bunlar gibi bi ton şey. Neyse küçük bi tartışma yaşadık aramızda hallettik biraz duruldu. Ayrıca idareyle arası baya iyi iyi tutuyor yani. Bizim teneffüsümüz yok mola şeklinde 10 ar dk kadar biz çıkıp geliyoruz nöbetleşe o kadar. Neyse moladan döndüğüm bi gün biraz uzun kalmıştım molada her zaman yaşanan bi durum değil zaten bahçede başka branştan hocalar var arada onlarla muhabbet ediyoruz başka kimseyi görmüyoruz çünkü tenefüslerimiz denk gelmiyor. Moladan döndüm hocam kusura bakmayın biraz geciktim dedim . Çocuklar gayet sakin sınıfta oyun oynuyorlardı. Hocanın yüzü düştü yalandan sıkıntı değil hocam dedi ağzının içinden. Gidene kadar konuşmadı benimle. Ardından 2 gün sonra zümre toplantısı yapıldı ve konu ne bilin bakalım teneffüslerde uzun durmamızmış. Ben ve benim molaya çıktığım yan sınıftan arkadaşım için toplantı yapılıyor Müdür yardımcısı tarafından. Biz şok olduk tabi sonra düşündük kim yapar bunu çünkü idarenin binası ayrı yerde biz ayrı yerdeyiz bi bahçe içinde ama mesafesi var onların bunu gözlemleyecek Bi kamerası da yok zaten okul bize ait değil başka bi okulun içinde eğitim veriyoruz geçici olarak. Netse arkadaşım kendi sınıfındaki hocaya sormuş hocam böyle bi şikayet var hani sen mi söyledin diye ( onlar da önceden bi kaç sorun yaşamıştı) o da valla ben demedim hocam desem ilk sana derdim sorunumu demiş. Bakın şimdi olaya ben de kendi sınıfımdaki hocaya sordum hocam hani diyecek başka biri de yok bi kaç gün önce de böyle bi molaya gecikme muhabbeti oldu ondan kaynaklı sen söylemiş olabilir misin diye sordum . Sormaz olsaydım hocam bunu nasıl düşünürsün diyecek olsam önceden derdim bi ilk defa olmadı 4 5 defa oldu niye şimdi diyeyim vs olay uzadı baya sesler falan yükseldi aramızda. Tepkileri o kadar garip ki başını falan tutuyor şoka uğramış gibi hareketler. Bu hali beni daha çok şüphelendirdi ben de branştan başka bi hocayla konuştum bu olayı o da benim hocayı telefonda müdür yardımcısıyla konuşurken duymuş yani resmen şikayetvari önceki okulunda sanki bu kadar rahat mıymış vs. Konuşuyormuş. Bunu duydum tamam dedim o yaptı yani. Neyse bi kaç gün sonra müdür beni çağırdı neyin var yüzün asık bilmem ney diyerek ben de olanı söyledim. Bizim müdür de ikimizi ve müdür yardımcısını çağırdı sorun ne diyerek . Müdür yardımcısı diğer hocanın yanında tabi benim ağzımı açtırmıyor ikisi iki yerden beni alt edip müdürün beynini yıkamayı başardılar. Ve haksız ben çıktım. Aslında o telefonda konuşma muhabbetini ortaya çıkarırdım ama bu sefer de Diğer hocayı ele vermek istemedim çünkü o kötü olacaktı bu sefer de. Müdür yardımcısı bayan bu arada. Neyse iftiracı ben oldum sonuç olarak müdür de inanmıyor bana okulda bana karşı tavırlılar bakışları değişik fark ediyorum yani. Sınıftaki hocayla gerekmedikçe iletişim de kurmuyoruz ama okul zulüm gibi geçiyor olayın üzerinden 1 ay kadar geçti bu şekilde devam ediyoruz ne yapacağımı bilmiyorum psikolojim bozuldu gerçekten…. Ne yapılmalı sizce kendimi kanıtlamaya uğraşmalı mıyım en azından müdüre karşı yoksa böyle devam etmeli miyim. Daha seneye de buradayım ne yaparım bilmiyorum