• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek seçiminde ebelik mi hemşirelik mi?

sovalyemm

SAVAŞÇI RUHUM...
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
858
0
96
Kocaeli
ıyı geceler hanımlar sıze danısmak ıstedıgım bır konu var?meslek secımınde ebelık mı tercıh ederdınız hemsırelık mi? artıları eksılerı nelerdır saglıkcı yakınları olanlara soruyorum

saglıkcı yakınıyım ama artıların ı eksılerını bılmyıorum yakınım ebe ve cok memnun .. huzurlu bır meslek ...

banada tercıh yap deselerdı ebe olmayı tercıh ederdım :)

Sağlık ocaklarındaki ebelerin keyifleri gayet yerinde görünüyo yaptıkları en pis iş kan almak idrar kabına el bile sürmüyolar şuraya bırak ve adını yaz diyolar kilo tansiyon ölçmek vs basit işler çoğu zamanda aylaklar ama hastanede ebelik baya zor olsa gerek doğum yaptırmak falan benim aslaaa yapamayacağım bişey mesela. Gerçi ben kan bile alamam ayy bayılcam:)
Hemşireliğin kötü yanı acilde falansa yoğun tempo ağır hastalarla karşılaşmak servisteyse pek bişe yok serum tak kan al o da temiz iş eskiden dikiş alır pansuman yaparlardı onuda özelde dr, devlette hasta bakıcı(!) yapmaya başlamış! Hem hemşirelik okuyup sonra sınavla sağlık ocağına ebe olarak girebilirsin.
Bence hemşirelik daha iyi daha çok ihtiyaç var ama çokta bilgim yok tabi sağlıkçı değilim.

Konu "Mesleklerimiz ve Biz başlığına taşındı.
Konuları lütfen içerikleri ile ilgli başlıklara açmaya özen gösteriniz.

Servisteki hemşirelerin işinin temiz olduğunu ve kan al serum tak olayından ibaret olduğunu yazmışsınız. O ortamı bilmediğiniz için böyle konuşmalarınızı yanlış buluyorum ki en kutsal meslek olarak gördüğüm bir mesleğe böyle cümleleri yakıştıramıyorum. Çalıştığınız yere göre değişir bu durum her yer aynı değildir. Ayrıca ebelere gelince artık ebelerin doğum yaptırma diye bir durumları yok yasal olarak açıklandı bu. Doğumu doktorlar yaptırıyor ebeler doğum öncesi takip ve doğum eylemine katkıda bulunuyorlar.

Son düzenleme:
Merhaba bende laborantım hemşire ve ebe arkadaşımm çok.
Her branşın kendine göre zorluğu var.
Hemşirelerde yerine göre değişio ameliyat hemşiresi-yenidoğan hemşiresi-kat hemşiresi-diyaliz hemşiresi-yoğun bakım hemşiresi vs vs...Ebelerde doğum acillerde doğumhanelerde sağlık ocaklarında vs..görev yapıyor.
Ben olsam kesinlikle hemşireliği tercih ederdim ve yenidoğan yada yoğun bakım hemşiresi olmak isterdim.Çok kutsal bir meslek inş seçtiğin branşta başarılı olursun ve insanlara güler yüzlü yaklaşan bir sağlıkçı olursun.:16:

Son düzenleme:
Back