meslek seçimi? Hayatımın en önemli karari

yildizsavasi234

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2015
20
2
27
Sirf bu soruyu sormak icin uzun suredir takip ettigim forumda uyelik actim.burada cok mantikli bayanlar var.Dusunceleriniz benim icin onemli
tercih yapicam sizce hangisini daha mantikli? Birisi sayisal bölüm biri eşit ağırlık.
Anestezi teknikerligi, sinif öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği
anestezi teknikeri oldugunda 20 yasinda calismaya basliyorsun.2.5 3 bin arasi ile.Meslek hayatı boyunca hic artis yok.
öğretmenlik imkanlar acisindan daha iyi tabikide ama atanma sorunu cok yuksek.Okuduğumda atanamama ya da doguda gorev yapma olasiligim cok yuksek.
Anaokulu ogretmenliginin ise atanma durumu hakkinda bir fikrim yok.
Sizce hangisi daha iyi bir meslek? Atanma olasiligini dusunmeden ogretmenlik deyip sansimi mi denemeliyim yoksa 20 yasinda direk meslege basliyayim mi?
cok kararsizim

Atanmayı Göze alıyorsan ÖĞRETMEN yoksa anestezi teknikeride çok güzel seçebileceğin bir işi yap yolun açık olsun

Canım dediğin gibi hayatının en önemli kararlarından biri bu. Burada herkes kendine yakın mesleği önerir mesela ben öğretmen olmak isterdim ama önemli olan sen ne istiyorsun? İyi düşün inş. doğru tercihi yaparsın

Ben dort yil inekledim, atanamayan ogretmen oldum.
Arkadasim iki yil ozel uni.de okudu, yillardir calisiyor, arabasini vs aldi...
Eskiden olsa idealler vs.ler derdim, ama hayatin gercekleri oyle degilmis.
Eger gonlunden gecenlerin arasinda anestezi bolumu de varsa bence onu oku ve işini gucunu eline al.
Atanamazsan 1500 tl maasla 6 tam gun calismani teklif ediyor ozel okullar.
Hakkinda hayirlisi olsun

Eger gonlunden gecenlerin arasinda anestezi bolumu de varsa bence onu oku ve işini gucunu eline al.
Hakkinda hayirlisi olsun
İşte en büyük korkum da sizin soyledikleriniz.O yüzden içime sindiremiyorum.Sanırım benim için en hayirlisi anestezi olacak

Hakkinda hayirlisi olsun
Bu arada arkadaşınız hangi bölümü okudu acaba

anestezi riskili ve dikkat isteyen bir is ama issizlik yasamazsin garantili meslektir devlete atanman bi nebze daha rahat olur özeldede is imkanin olur
ögretmenliginde alanlarina göre degisir atanman bazi ögretmenlikler hic atanmiyor kadro vermiyorlar ingilizce, türkce, matematik gibi bölümlerden mezunsan atanirsin ama kimya,biyoloji,fizik gibi bölümlerin hic atamasi yok sIkIntili ve önü kapali bölümler
anaokulu ögretmenligi cocuklari seviyorsan yapabilirsin ama cok sabirli olman gerekir atamasida rahat diye biliyorum..

Bu meslekleri secerken dikkat etmen gereken noktalar; is bulma potansiyeli, devlete veya özelde calisma imkanlari, calisma sartlari agirligi eksileri artilari ve bu isi yapabilecek miyim diye kendine illaki sor bunlar cok önemli canim ins hayirlisi olur senin icin

canım herşeyden önce senin hayatın tabiki ama kendine hangi mesleği yakın görüyorsun?parası önemli evet ama daha da önemli olan mutlu olman.eğer yaptığın işte mutlu olmazsan aldığın para da seni mutlu etmez.
KPSS ile uğraşmaya halin varsa öğretmenlik idealdir.anaokulu öğretmenliği okuyup kreş vb de açabilirsin özel olarak.atanma derdinden kurtarır belki.ama dediğim gibi ikisi birbirinden çok farklı seçenekler o yüzden çocuklara mı ilgin var tıp okumaya mı?bunun kararını vermen lazım kendini ölçmen lazım

anestezi riskili ve dikkat isteyen bir is ama issizlik yasamazsin garantili meslektir devlete atanman bi nebze daha rahat olur özeldede is imkanin olur
ögretmenliginde alanlarina göre degisir atanman bazi ögretmenlikler hic atanmiyor kadro vermiyorlar ingilizce, türkce, matematik gibi bölümlerden mezunsan atanirsin ama kimya,biyoloji,fizik gibi bölümlerin hic atamasi yok sIkIntili ve önü kapali bölümler
anaokulu ögretmenligi cocuklari seviyorsan yapabilirsin ama cok sabirli olman gerekir atamasida rahat diye biliyorum..

Bu meslekleri secerken dikkat etmen gereken noktalar; is bulma potansiyeli, devlete veya özelde calisma imkanlari, calisma sartlari agirligi eksileri artilari ve bu isi yapabilecek miyim diye kendine illaki sor bunlar cok önemli canim ins hayirlisi olur senin icin
Eksileri ve artilari kendi kafamda kuramiyorum malesef.hepsi bana göre meslekler aslinda.hepsini severek yapabilirim.Ama imkan acisindan hangisi daha mantikli bir tercih bir türlü bulamiyorum

canım herşeyden önce senin hayatın tabiki ama kendine hangi mesleği yakın görüyorsun?parası önemli evet ama daha da önemli olan mutlu olman.eğer yaptığın işte mutlu olmazsan aldığın para da seni mutlu etmez.
KPSS ile uğraşmaya halin varsa öğretmenlik idealdir.anaokulu öğretmenliği okuyup kreş vb de açabilirsin özel olarak.atanma derdinden kurtarır belki.ama dediğim gibi ikisi birbirinden çok farklı seçenekler o yüzden çocuklara mı ilgin var tıp okumaya mı?bunun kararını vermen lazım kendini ölçmen lazım
Acikcasi kpss ile ugrasmaya halim yok.Doguda da çalışabilecegimi sanmiyorim.
şöyle bir dusuncem var ama nasil olur bilemiyorum birde sizlere sorayim
iki yillik anesteziyi okurken ayni zamanda açıköğretimden anaokulu öğretmenliği okusam ve eğer anestezi beklediğim gibi meslek cikmazsa diger mesleğe yonelsem.nasil olur acaba

Bu şekilde ilgi yahut beklentiyi netleştirmek çok da kolay olmasa gerek....

Mesela her an ağlayan; her bir kafadan bir se4s çıkan; altına tuvaletini yapan; sümüğü akan çocuklar; ailesinin prens ve prensesi olan o aşamaya kadar kural görmemiş ilkokul öğrencileri yahut ergenler

Bir de tabii ki ameliyat aşamasına gelmiş; hasta stresli insanlar

Çalışılacak kitleler böyle; ama bu bizim dışardan gözlemimiz. O işi yapanlar farklı farklı bakar; hani şu fil tarifi vardır ya; kimi duvar gibi kimi ip gibi diye tarif eder gözü kapalı iken meslekler de öyle esasen

Bu aşamada öncelikle şu sınavlarda en yüksek puanı almaya odaklanın; sonra tercih aşamasında tekrar değerlendirin; puanı; şehirleri; imkanları vs...

Bu şekilde ilgi yahut beklentiyi netleştirmek çok da kolay olmasa gerek....

Mesela her an ağlayan; her bir kafadan bir se4s çıkan; altına tuvaletini yapan; sümüğü akan çocuklar; ailesinin prens ve prensesi olan o aşamaya kadar kural görmemiş ilkokul öğrencileri yahut ergenler

Bir de tabii ki ameliyat aşamasına gelmiş; hasta stresli insanlar

Çalışılacak kitleler böyle; ama bu bizim dışardan gözlemimiz. O işi yapanlar farklı farklı bakar; hani şu fil tarifi vardır ya; kimi duvar gibi kimi ip gibi diye tarif eder gözü kapalı iken meslekler de öyle esasen

Bu aşamada öncelikle şu sınavlarda en yüksek puanı almaya odaklanın; sonra tercih aşamasında tekrar değerlendirin; puanı; şehirleri; imkanları vs...
Tabikide amacim en yüksek puanı almak olacak fakat sorunum bir bolumun sayisal digerinin esit agirlik olmasi.buna gore bolum secicem ve oyle calisicam malesef

Eksileri ve artilari kendi kafamda kuramiyorum malesef.hepsi bana göre meslekler aslinda.hepsini severek yapabilirim.Ama imkan acisindan hangisi daha mantikli bir tercih bir türlü bulamiyorum
Anestezi hastane ortaminda olucaksin sürekli ignelerle ha$ir nesirsin günde 8 saat calisirsin devletteysen.. meslegi seversin diyemem her meslekte zorluklar var ögretmenliktede insanlarla ugrasirsin saglik alanindada ayni ama ögretmenlik atanirsan daha rahattir masa basi is dersini anlatirsin biter .. veya cocuklarla ugrasirsin..
Saglik her zaman dikkat ister heleki anestezi meslegi cok cok dikkatli olmani gerektiren bir meslektir is imkani ögretmenlige nazaran daha fazladir.

Öğretmenlikten atanmak, sağlık alanından atanmaktan daha kolay. Sağlık sektöründeyim kpss'ye gireli 1 yıl oldu hala bekliyorum atama açacaklar da tercih yapacağız diye. Ama bu süre içinde kaç tane öğretmen ataması yapıldı.
Ayrıca öğretmenlikte daha rahat edersin. Mizacın uygunsa sabırlı biriysen öğretmenlik derim ben.

Öğretmenlikten atanmak, sağlık alanından atanmaktan daha kolay. Sağlık sektöründeyim kpss'ye gireli 1 yıl oldu hala bekliyorum atama açacaklar da tercih yapacağız diye. Ama bu süre içinde kaç tane öğretmen ataması yapıldı.
Ayrıca öğretmenlikte daha rahat edersin. Mizacın uygunsa sabırlı biriysen öğretmenlik derim ben.
Saglikta hangi alandasiniz anestezi ataması zor mu gerçekten

Ben diyetisyenim. Anestezi teknikerliğini hiç bilmiyorum. Ama atamalar açıldı mı sağlık alanında bütün branşlarda açılıyor. Belki istediğiniz branştan çok kişi alınıyordur onu da bilemem araştırmak lazım. Yine de sağlık sektörünün önü açık değil maalesef :KK43:

X