Kenar semt okulunda sinif öğretmeniyim. Mevcudumuz 35 .İşimi çok seviyorum ama bazen olmuyor,çocuklara yetemediğimi düşünüyorum. 15 ögrencim yabancı uyruklu.Yabanci uyruklu ögrencilerde dil problemi,uyum problemi,kültür problemi vb. gibi pek çok sorun var.Diger öğrencilerimin de profili pek parlak sayılmaz. Madde kullanımından tutun da şiddete kadar ne ararsan var.Normal öğrencilerim de var.Ama geneli sorunlu.Ben bir seyler yapmak istiyorum,faydalı olmak istiyorum ama yetemiyorum.Olmuyor gibi geliyor.Bir noktada tukeniyorum.Sadece ben uğraşıyormuşum gibi geliyor.Verim alamıyorum.
Mesela yeni kayitla gelen öğrencim okuma yazma bilmiyor 3. Sınıf olmasına rağmen.Bana ve diger öğretmenlere saygıli degil.Yaninda tehlikeli aletler taşıyor. En son da cetveli kırıp bıçak olarak kullanmış. Türkçe de bilmiyor.Iki kere pskiyatriye yönlendirdim. Ikisinde de özel egitim almasini gerektirecek,rehabilitasyon merkezlerine gitmesini saglayacak bir teshis konulmadi.Velisi de savas magduru,bedensel engelli.Adamcagiz uğraşıyor ama olmuyor. Bu cocugu adam edemiyorum.Kizsam,öfkelensem vicdanim elvermiyor ,diger turlu daha tehlikeli oluyor.
Baska sorunlar da var.Baska sorunlari olan öğrencilerim de var.Bu bardağı tasiran son damlaydi.Hiperaktiflerim var..Ailesinin bir posetle okula gonderdigi,aramadigi,sormadığı ,bir telefon bile birakmadigi ogrencilerim var.Inanin cocuk hastalandi,babaya bir velim araciligi ile ulaştım. Baba gelmek istememis,işi varmis .Veli müdür çağırıyor diye kandırmış artik.Adam bir hışımla sınıfa girdi.Kizina da bana da o kadar kötü bakti ki..Kızcağız korkudan ne yapacağını şaşırdı.
Dersler acısından da cok bir seg yapamadığımi dusunuyorum.Okulda fotokopi makinesi var ama biz parayla kantinden cektiriyoruz.Her seyi kendi cebimden yapiyorum. Velilerden okul aile birligi temizlik ucreti ve fotokopi parasi topluyoruz.3 -5 kisi veriyor.Haliyle yetmiyor.Ben de bir yere kadar kendi cebimden öderim. Veli destegim de yok yani maddi manevi.
Odev veriyorum. Pek cogu yapmiyor.Yapanlarin velileri de bir bilmis anlatamam.En son birisi toplantida beni eleştiriyor. Cocuk carpim tablosunu ezberlememis.Bu benim sucummus.Cocuk benden korkmuyormuş. Ben onu korkutacakmışım. Ablasi demis ki carpim tablosunu bilmiyor bu bolmeyi yapamaz.Ogretmen yanlis yapıyormuş. Carpim tablosuyla uğraşıyorum aylardan beri inanin.Neyse kırmadan ama iğneyi de batirarak cevabimi verdim ama gururuma dokunuyor. Zaten sorunlu veli. Bana hep emrivaki yapar.Ben de umursamam.Ama bütün bu olanlarin icinde anlasilmamak,destek görmemek benim canımı yakıyor. Diger zümrelerime bakıyorum. Sınıfı iyi olanlar da var kötü olanlar da. Sinifi iyi olan ogretmenler ne yapiyor inanin bilmiyorum ama nasil basariyorlar merak ediyorum.Ogretmenlik ahlakimin disina da cikmak istemiyorum ama bu sartlarda bunu yapmaya zorluyorlar insani.
Tayin ise imkansız gibi bir sey.Yoruldum arkadaslar..