Meslegimi seviyorum, ama kendimi yetersiz hissediyorum.

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.106
1.481
34
Kenar semt okulunda sinif öğretmeniyim. Mevcudumuz 35 .İşimi çok seviyorum ama bazen olmuyor,çocuklara yetemediğimi düşünüyorum. 15 ögrencim yabancı uyruklu.Yabanci uyruklu ögrencilerde dil problemi,uyum problemi,kültür problemi vb. gibi pek çok sorun var.Diger öğrencilerimin de profili pek parlak sayılmaz. Madde kullanımından tutun da şiddete kadar ne ararsan var.Normal öğrencilerim de var.Ama geneli sorunlu.Ben bir seyler yapmak istiyorum,faydalı olmak istiyorum ama yetemiyorum.Olmuyor gibi geliyor.Bir noktada tukeniyorum.Sadece ben uğraşıyormuşum gibi geliyor.Verim alamıyorum.
Mesela yeni kayitla gelen öğrencim okuma yazma bilmiyor 3. Sınıf olmasına rağmen.Bana ve diger öğretmenlere saygıli degil.Yaninda tehlikeli aletler taşıyor. En son da cetveli kırıp bıçak olarak kullanmış. Türkçe de bilmiyor.Iki kere pskiyatriye yönlendirdim. Ikisinde de özel egitim almasini gerektirecek,rehabilitasyon merkezlerine gitmesini saglayacak bir teshis konulmadi.Velisi de savas magduru,bedensel engelli.Adamcagiz uğraşıyor ama olmuyor. Bu cocugu adam edemiyorum.Kizsam,öfkelensem vicdanim elvermiyor ,diger turlu daha tehlikeli oluyor.
Baska sorunlar da var.Baska sorunlari olan öğrencilerim de var.Bu bardağı tasiran son damlaydi.Hiperaktiflerim var..Ailesinin bir posetle okula gonderdigi,aramadigi,sormadığı ,bir telefon bile birakmadigi ogrencilerim var.Inanin cocuk hastalandi,babaya bir velim araciligi ile ulaştım. Baba gelmek istememis,işi varmis .Veli müdür çağırıyor diye kandırmış artik.Adam bir hışımla sınıfa girdi.Kizina da bana da o kadar kötü bakti ki..Kızcağız korkudan ne yapacağını şaşırdı.
Dersler acısından da cok bir seg yapamadığımi dusunuyorum.Okulda fotokopi makinesi var ama biz parayla kantinden cektiriyoruz.Her seyi kendi cebimden yapiyorum. Velilerden okul aile birligi temizlik ucreti ve fotokopi parasi topluyoruz.3 -5 kisi veriyor.Haliyle yetmiyor.Ben de bir yere kadar kendi cebimden öderim. Veli destegim de yok yani maddi manevi.
Odev veriyorum. Pek cogu yapmiyor.Yapanlarin velileri de bir bilmis anlatamam.En son birisi toplantida beni eleştiriyor. Cocuk carpim tablosunu ezberlememis.Bu benim sucummus.Cocuk benden korkmuyormuş. Ben onu korkutacakmışım. Ablasi demis ki carpim tablosunu bilmiyor bu bolmeyi yapamaz.Ogretmen yanlis yapıyormuş. Carpim tablosuyla uğraşıyorum aylardan beri inanin.Neyse kırmadan ama iğneyi de batirarak cevabimi verdim ama gururuma dokunuyor. Zaten sorunlu veli. Bana hep emrivaki yapar.Ben de umursamam.Ama bütün bu olanlarin icinde anlasilmamak,destek görmemek benim canımı yakıyor. Diger zümrelerime bakıyorum. Sınıfı iyi olanlar da var kötü olanlar da. Sinifi iyi olan ogretmenler ne yapiyor inanin bilmiyorum ama nasil basariyorlar merak ediyorum.Ogretmenlik ahlakimin disina da cikmak istemiyorum ama bu sartlarda bunu yapmaya zorluyorlar insani.
Tayin ise imkansız gibi bir sey.Yoruldum arkadaslar..

Sizde bi sıkıntı yok eğitim sistemi bozuk. Dil bilmeyen çocuğun o sınıfta işi yok. Madem getiriliyor o zaman başka okul yapılsın orada eğitimi mi veriliyor birbirlerine mi giriyolar ne yapıyorlarsa yapsınlar ama yok. Üzmeyin kendinizi siz değil buna sebep olanşar utansın.

Arkadaşım sorun sen de değil. Elinden geleni yapıyorsun . Ben de eski bir sınıf öğretmeniyim . Özel eğitime geçtim . İlk atandığımda 40 kişilik bir köy okulundaydım . Okuma yazmayı öğretemeğim çocuklar vardı . Ağlayarak çıkardım . Okula gitmek istemezdim . Soğumuştum . Ama köyün geneli öyleydi . Üniversite okuyanı yoktu . Bu durumda ben de kendimi kötü hissediyordum . Ama başka okullara gittim . Daha başarılı olduğumu hissettim . İlgisiz veli , seviyesi düşük öğrenci, davranış problemleri bir araya işin içinden gelince çıkılmaz hale geliyor

Bir de bir müdürümüz var.Hic bir sekilde memnun olmuyor. Evet işler zor ama yapacaksınız, y aomak zorundasınız diyerek sınırlarımızı zorlamamızi ıstiyor. Çocuk sorunluysa sorumlusu biziz ona göre. Cocuk basarisizsa sorumlusu biziz.Veliyi adam etmek bizim görevimizmiş. Gerekirse defalarca veli ziyareti yapacakmışız. Toplanyiya bile gelmeyen veliyi ben niye ziyaret edeyim ki? Zoruma gidiyor. Oglu kiz öğrenciyle oturduğu icin beni şikayet etti kadin. Zoruma gitse de gittim evine. Hep veren ogretmen oluyor ve tükeniyoruz.

Bir arkadaşım da benzer şeyler yaşadı. Ortaokul matematik öğretmeni. Kız depresyona girmişti ama tayini yakındı. Şehir içinde iyi bir semte atandı. Gerçekten sorun bende değilmiş dedi sonra. Sizinde aynı durum bence. Sınıfta bir kere 15 yabancı var, 3te 1 ne dediğinizi anlamıyor, berbat bir durum. Tayin şansınız da yok, malasef bu deveyi güdeceksiniz.

Bir de bir müdürümüz var.Hic bir sekilde memnun olmuyor. Evet işler zor ama yapacaksınız, y aomak zorundasınız diyerek sınırlarımızı zorlamamızi ıstiyor. Çocuk sorunluysa sorumlusu biziz ona göre. Cocuk basarisizsa sorumlusu biziz.Veliyi adam etmek bizim görevimizmiş. Gerekirse defalarca veli ziyareti yapacakmışız. Toplanyiya bile gelmeyen veliyi ben niye ziyaret edeyim ki? Zoruma gidiyor. Oglu kiz öğrenciyle oturduğu icin beni şikayet etti kadin. Zoruma gitse de gittim evine. Hep veren ogretmen oluyor ve tükeniyoruz.
tumblr_mgds412mGG1rmhvt1o1_500.jpg

tumblr_na5aqrPQlH1rgmfjuo1_500.jpg

tumblr_naxzq5pN0L1tszomxo1_500.jpg

tumblr_n9k0lrMHqM1rgmfjuo1_500.jpg

tumblr_n9c4scuwar1tszomxo1_500.jpg

tumblr_n9ibsbMexr1tsforvo1_500.jpg

tumblr_n98501EfMb1tszomxo1_500.jpg

tumblr_nblqtrbI9u1tszomxo1_500.jpg

tumblr_nd3hu85MDI1tvrd7no1_500.jpg

tumblr_ndfn5dKVUq1ryrk8ko3_500.jpg

tumblr_nbrxykU9ap1tlyklzo1_500.jpg

tumblr_n3zbqtwS3d1sl7gnmo1_400.jpg

tumblr_n55rawjX5G1rf0g2io1_500.jpg

tumblr_n7bjfr6FJJ1tszomxo1_500.jpg

tumblr_mrrudiWHVh1sbq7y7o1_500.jpg
13 Reasons Why ı izlemelisin :)
Ben hep yalnız çıkarım en iyisi valla kendi tercihim tabi ama bir sene de bir haftamı arkadaşlara bir haftamı kendime ayırcak şekilde yine de yalnız olmayı tercih ederim
.... diye bir psikolog var yazıp izleyin videolarını sizin gibi olup düzelen çok
Selam aramıza hoşgeldin Özlem ben.
Senu daha iyi tanıyabilmemiz için aşagıdaki formu doldurmanız gerekiyor.

4. TAKIM KATILIM FORMU

Kullanıcı Adı :
İsim (İsteğe Bağlı ):
Mesleginiz:
Yaşınız :
Medeni Durumunuz :
Çocuk Sayısı ve yaşları:
Yaşadığınız şehir:
Boyunuz :
Kilonuz:
Hedef kilonuz :
Kilo alma hikayeniz :
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz ?
Daha önce Cuma Zayıflama Yarışmasına katıldınız mı ?
Sizde bi sıkıntı yok eğitim sistemi bozuk. Dil bilmeyen çocuğun o sınıfta işi yok. Madem getiriliyor o zaman başka okul yapılsın orada eğitimi mi veriliyor birbirlerine mi giriyolar ne yapıyorlarsa yapsınlar ama yok. Üzmeyin kendinizi siz değil buna sebep olanşar utansın.
Gözlerim dolu dolu okudum ne güzel öğretmensin sen Allah çoğaltsın senden..
Sen elinden geleni yapıyorsun halık bilmese malik bilir..Allah sana yardım etsin..
Eğitim ailede başlar sen ne etsen bos.Anne babanin umrunda mi bakalım çocuğun durumu :KK43:
Arkadaşım sorun sen de değil. Elinden geleni yapıyorsun . Ben de eski bir sınıf öğretmeniyim . Özel eğitime geçtim . İlk atandığımda 40 kişilik bir köy okulundaydım . Okuma yazmayı öğretemeğim çocuklar vardı . Ağlayarak çıkardım . Okula gitmek istemezdim . Soğumuştum . Ama köyün geneli öyleydi . Üniversite okuyanı yoktu . Bu durumda ben de kendimi kötü hissediyordum . Ama başka okullara gittim . Daha başarılı olduğumu hissettim . İlgisiz veli , seviyesi düşük öğrenci, davranış problemleri bir araya işin içinden gelince çıkılmaz hale geliyor
Türkiyede ogretmenlik yapmak cok zor. Buna ragmen ogretmenden beklenti cok yuksek. Sinif ogretmeni olarak velilerle icli disli olmak zorunda kaliyorsunuz.
Kendinize haksizlik etmeyin, bilmis velilere karsi net olun, net bir sekilde kimin ogretmen oldugunu belirtin
Resmen ülkece geriye gidiyoruz sanırsın 70'li yıllarda bir köy okulu
Keşke farklı bir yorumum olsaydi ama malesef bu şartlar altında sizin yapabileceğiniz çok da bişey yok gibi 😔

Bende sınıf öğretmeniyim ankaranin merkez olmayan bir ilçesinde...En büyük korkum sizin anlattığınız gibi bir profilde öğrenci ve velilerim olması. Çünkü sizlik birsey yok iş veli de bitiyor veli profili iyiyse doğal olarakta çocuklarda iyi oluyor.Ben gerçekten 39 kişilik sınıfımda çok güzrl bir uyum yakaladıydım ödevsiz gelen yok veliler ilgili hem kadir kıymet biliyorlar doğımgünüme kadar kutluyorlar hatta doğum iznine ayrılırken baby shover gibi veda partisi yaptılar bana ..Tabi bende çok fedakarlık gösterdim çocuklar için..Bu sene tayin düşünüyoruz ya diyorum ararsam burayı sınıfçılar köye veriliyor genelde puan 140 anca .Sizde tayin şansınız varsa deneyin. Birde ödüllendirmeden anlıyorlarsa davranış panosu yapabilirsiniz 10 yıldız toplayana şu şu hediye falan diye hata yapanın yıldızını alın.Ben normalde bu durumu rüşvet gibi görüp alıştırmayı sevmiyorum ama mecbur kalınca çok işime yarıyor benim .

Ben en çok madde kullanımına takıldım nasıl yani ilk okul öğrencisi bunlar nasıl olur. Benim de vardı suriyeden gelen öğrencilerim çok efendi uyumlu çocuklardı saldırganlık vs hiç olmadı. Sizinki çok zor bir durum. Tecrübelerim bana sunu gösterdi ki klasik bir cümle olacak sert olun gerçekten sizden çekinsinler. Saçma gelecek belki ama öğrenci çekindiği öğretmeni de daha fazla seviyor bunu gördüm. Arkadaş gibi öğretmen olmak diye bir şey yok. İlk senemde öğrenciler gelip bir sürü sey paylasırdı benimle arkadas olup yol gösterirdim ama o öğrenci öğretmen çizgisini bozduğumun farkına varamamıştım mesela. Ya da öğrenciden rica eder gibi ödev yapmasını isterdim, ezilip büzülerek veli toplantılarında okulun ihtiyaçlarını söylerdim ki en sevmediğim iştir para toplamak. Baktım olmuyor bu ödev yapılacak nokta. Okulun ihtiyaçları şunlar size düşen bunlar nokta. Artık böyleyim ve ödevini yapmayan öğrencim neredeyse hiç yok şimdi. Bu anlantıklarınızın hepsini bu şekilde halledemezsiniz belki ama en azından sorunların bir kısmını azaltabilirsiniz.

Sen ne güzel bir meslektaşımsın umarım senin gibi bir öğretmen olabilirim ❤ Maalesef siz tek basiniza cabalıyorsunuz ne rehberlik servisi ne okul idaresi ne devlet size yardimci olmuyor uyum kursları vermiyor. Ben de iyi bir seyler yapmak için çok uğraşmıştım projelerle öğrenci halimle kurum kurum gezdim 4 farklı kurum gezip HAYIR cevabı aldım hepsi birbirine yönlendiriyor hepsi bilgisiz. En son yetistirme yurdu pedagogu suriyeli çocuklar için proje yapmam da yardimci olacaktı o kadar bekledim ses çıkmadı. Belediyeye dilekce veriyorsun hayvanlar icin bir seyler yapalım diye biz sizi arayacağız diyorlar. Sivil toplum kuruluşlarından destek alın illa ki vardır bölgenizde.

Bir tavsiye veremedim ama siz harika birisiniz Allah yardimciniz olsun.

A sey bu arada, kizilayin toplum merkezlerinde multeci cocuklar icin Dil dersleri etkinlikler vs oluyor. Siginmaci ve gocmenler dayanisma dernegi, save the children, ikgv, bunlara da bakabilirsiniz belki multeci cocuklara yonelik Dil, ders destegi vs etkinlikleri olabilir. Halk egitim ve shmlere de bakabilirsiniz belki. Iki senedir turkiye'de diilim son durum nedir bilmiyorum ama ders disi faaliyetler acisindan yabanci ogrencilere yonelik biseyler olmali bulundugunuz yerde. Belki ogrenip velileri yonlendirebilirsiniz. Belki turkce ogrenme ve entegrasyonlarina bir sekilde fayda saglayabilir bu tur seyler bilemedim.

Son düzenleme:
Kenar semt okulunda sinif öğretmeniyim. Mevcudumuz 35 .İşimi çok seviyorum ama bazen olmuyor,çocuklara yetemediğimi düşünüyorum. 15 ögrencim yabancı uyruklu.Yabanci uyruklu ögrencilerde dil problemi,uyum problemi,kültür problemi vb. gibi pek çok sorun var.Diger öğrencilerimin de profili pek parlak sayılmaz. Madde kullanımından tutun da şiddete kadar ne ararsan var.Normal öğrencilerim de var.Ama geneli sorunlu.Ben bir seyler yapmak istiyorum,faydalı olmak istiyorum ama yetemiyorum.Olmuyor gibi geliyor.Bir noktada tukeniyorum.Sadece ben uğraşıyormuşum gibi geliyor.Verim alamıyorum.
Mesela yeni kayitla gelen öğrencim okuma yazma bilmiyor 3. Sınıf olmasına rağmen.Bana ve diger öğretmenlere saygıli degil.Yaninda tehlikeli aletler taşıyor. En son da cetveli kırıp bıçak olarak kullanmış. Türkçe de bilmiyor.Iki kere pskiyatriye yönlendirdim. Ikisinde de özel egitim almasini gerektirecek,rehabilitasyon merkezlerine gitmesini saglayacak bir teshis konulmadi.Velisi de savas magduru,bedensel engelli.Adamcagiz uğraşıyor ama olmuyor. Bu cocugu adam edemiyorum.Kizsam,öfkelensem vicdanim elvermiyor ,diger turlu daha tehlikeli oluyor.
Baska sorunlar da var.Baska sorunlari olan öğrencilerim de var.Bu bardağı tasiran son damlaydi.Hiperaktiflerim var..Ailesinin bir posetle okula gonderdigi,aramadigi,sormadığı ,bir telefon bile birakmadigi ogrencilerim var.Inanin cocuk hastalandi,babaya bir velim araciligi ile ulaştım. Baba gelmek istememis,işi varmis .Veli müdür çağırıyor diye kandırmış artik.Adam bir hışımla sınıfa girdi.Kizina da bana da o kadar kötü bakti ki..Kızcağız korkudan ne yapacağını şaşırdı.
Dersler acısından da cok bir seg yapamadığımi dusunuyorum.Okulda fotokopi makinesi var ama biz parayla kantinden cektiriyoruz.Her seyi kendi cebimden yapiyorum. Velilerden okul aile birligi temizlik ucreti ve fotokopi parasi topluyoruz.3 -5 kisi veriyor.Haliyle yetmiyor.Ben de bir yere kadar kendi cebimden öderim. Veli destegim de yok yani maddi manevi.
Odev veriyorum. Pek cogu yapmiyor.Yapanlarin velileri de bir bilmis anlatamam.En son birisi toplantida beni eleştiriyor. Cocuk carpim tablosunu ezberlememis.Bu benim sucummus.Cocuk benden korkmuyormuş. Ben onu korkutacakmışım. Ablasi demis ki carpim tablosunu bilmiyor bu bolmeyi yapamaz.Ogretmen yanlis yapıyormuş. Carpim tablosuyla uğraşıyorum aylardan beri inanin.Neyse kırmadan ama iğneyi de batirarak cevabimi verdim ama gururuma dokunuyor. Zaten sorunlu veli. Bana hep emrivaki yapar.Ben de umursamam.Ama bütün bu olanlarin icinde anlasilmamak,destek görmemek benim canımı yakıyor. Diger zümrelerime bakıyorum. Sınıfı iyi olanlar da var kötü olanlar da. Sinifi iyi olan ogretmenler ne yapiyor inanin bilmiyorum ama nasil basariyorlar merak ediyorum.Ogretmenlik ahlakimin disina da cikmak istemiyorum ama bu sartlarda bunu yapmaya zorluyorlar insani.
Tayin ise imkansız gibi bir sey.Yoruldum arkadaslar..
Özeldeyim rahatım valla. İnsanların neden memuriyet diye yırtındıklarını da hiçbir zaman anlamadım. Para için yapılacak meslek değil zaten ama şartlarım da gayet iyi. İstediğim şehirde istediğim şekilde işimi severek çalışıyorum. Herkese de tavsiye ediyorum. Bana deliymişim gibi baksalar bile...

Bende sınıf öğretmeniyim ankaranin merkez olmayan bir ilçesinde...En büyük korkum sizin anlattığınız gibi bir profilde öğrenci ve velilerim olması. Çünkü sizlik birsey yok iş veli de bitiyor veli profili iyiyse doğal olarakta çocuklarda iyi oluyor.Ben gerçekten 39 kişilik sınıfımda çok güzrl bir uyum yakaladıydım ödevsiz gelen yok veliler ilgili hem kadir kıymet biliyorlar doğımgünüme kadar kutluyorlar hatta doğum iznine ayrılırken baby shover gibi veda partisi yaptılar bana ..Tabi bende çok fedakarlık gösterdim çocuklar için..Bu sene tayin düşünüyoruz ya diyorum ararsam burayı sınıfçılar köye veriliyor genelde puan 140 anca .Sizde tayin şansınız varsa deneyin. Birde ödüllendirmeden anlıyorlarsa davranış panosu yapabilirsiniz 10 yıldız toplayana şu şu hediye falan diye hata yapanın yıldızını alın.Ben normalde bu durumu rüşvet gibi görüp alıştırmayı sevmiyorum ama mecbur kalınca çok işime yarıyor benim .
Onu da yaptim.Sabahci sinif panomu sökmüşler .Vazgectim.3. Siniflar bi de.1 de ve 2 de cok guzel olmistu.

X