- 27 Ağustos 2016
- 97
- 93
- 88
- Konu Sahibi UmutsuzKedi
-
Bu yıl kpssyi sıkı tutayım diyorum iki bebeğim var ama olacağına umudum yok burada okuyunca rahatladı içim sonunda umut varBen okuyorum şu an 2. sınıftayım. Bir sürü edebiyat öğretmeni var sosyal medya gruplarında aynı sınıfta olduğum. Onlar da böyle bir çözüm bulmuşlar.
Bende grafik tasarım mezunuyum ve bu mesleğe saygım sonsuz ama önü parlak değil herkes o rakamlarda alamıyor çevremdekiler grafik çok güzel diyor ama iş hayatında öyle değil iş bulmak sıkıntı her yer tecrübe istiyor nefret ettim meslek arayışındayım iğneli epilasyona merak salıyorum hep içimde ya da çıraklıktan konfeksiyonda makineci olabilirim ismek kursuna gittin makine öğrenmek amaçlı çok eğlenceli geldiBen grafik tasarım mezunuyum ama kendi mesleğimi yapmadım sevmediğim için birçok farklı sektörde çalıştım ben de gelecek göremedim hiçbirinde sonra meb in güzellik makyaj kursuna falan gittim sonra bir salona girdim orada izleye izleye manikur öğrendim simdi manikurculuk yapiyorum yani disardan bakilinca belki guzel bir iş degil ama olsun ben seviyorum. Sende kurslara git ona gore bi yol izlersin.
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de bir dönem hizmet sektöründeydim ve gerçekten yapamadım. Vardiyalı iş ve çok ağır. Hizmet sektörünü bırakıp daha düzgün bir iş istedim (sekreterlik veya ön muhasebe gibi). Ama restaurantlarda çalışmış insanı da masa başı işte istemiyorlar. Ne alaka gibi davranışları oluyor. E ne yapayım ömür boyu ağır gelen bir sektörde mi çalışayım? Ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Şu an muhasebe kursuna gidiyorum dünyanın parasını ödedik. İnşallah bir faydası olur da bir yere girerim. Siz de uygun fiyatlı kurslara baksanız olur mu? Veya İşkurun da meslek kursları oluyor.
Bana sorarsanız üniversite okuyun, bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama diplomasını aldığınız mesleği yapmasanız bile güvence gibi bir şey.
Malesef hizmet sektöründe kendin hariç herkese hizmet ediyon parasıyla ama gerçekten zor. Markettede kasiyerlik yaptım satış danışmanlığı kolay iş yok o işin zorluklarını biliyorum konfeksiyonda da küçükken heves edip evimizin karşısında bi yere girmiştim. Düşünüyorum her iş yoğun tempolu hepsinde kuyunu kazan oluyor konfeksiyonda herkes işini yapıyor makineci makinesinde felan rutin meslek edinmek istiyorum güzellik ve tekstil sonu olmayan bi meslek ileriye yönelik düşünüyorum şuan gençken her işte çalışırsın ama yaş ilerleyince dinamik isterler yaşı takarlarBurada iş anlatanlar bazen komik geliyor sanki dısarida kolayca is bulunuyor asgari ücretle calısiliyor gibi
Cocuk gelisimci arkadasim var tecrubesi var bir süru egitim vs buna ragmen 1000 tl ve alti gibi gülünc rakamlar teklif edildi. Asgari ucret imkansiz o sektörde
Kuafor fazlasiyla var meslek edinilir o ayri konu
Ön muhasebede çok fazla talep duymadim ögreten de fazla yok
Yazarim denk geldikce ama bircok sektör vardiyali ve duzensiz asgari ücret var en azindan
bence eczane teknıkerlıgı dene hep hayalimdi ben cok gec kaldımPsikolojik rahatsızlık yaşadığkm bi dönem oldu çalışma hayatını hiç istemedim keşke isteseydim 23 yaşına gircem bi mesleğim yok avm de çalışmaktan kendime gelecek göremiyorum. Gerçekten düzensiz shift oluyor eve 12 gittiğim bile oldu. İş bulmak çok zor ben meslek öğrenmek istiyorum çıraklıktan hangi iş bayanlara uygun yada sizin çıraklıktan başlağınız mesleğiniz var mı? Kuaförlük demeyin çünkü öylr bi yeteneğim 0 :) konfeksiyon düşünüyorum ağır diyorlar ama kolay işte yok
Ben unv mezunuyum ama suan alakasiz bi isteyim guzellik sektorunde diplomamda maasima yansimiyor o yuzden tr de unv okumaktansa meslek edinmek daha onemli. Tabi bunu potansiyeli olanlar icin demiyorum tabikide egitim tahsil sart ama bu kiz belli ki kisa yoldan meslek edinmek istiyor.düşüncenize sonsuz saygım var nedense okul hayatı bana gerçekten cazip gelmiyor çünkü psikolojimin bozulduğu dönemler okuduğum dönemdi nefret ettim okul arkadaşları öğretmenler vs okul gözümde zaman kaybı çünkü üni okuyupta işssiz arkadaşlarım çok ve bana iyi ki okumadın diyorlar nedense
Evet okumak kötü değil herkesin potansiyelide belli herkes doktorluk avukat olamaz çünkü sınavlar zor hani sırf okul okumak içinde önü açık olmayan bölüm okumaktansa bi yerden başlamak iş olarak daha iyi şöyle bi durumda var hani açıktan sağlık bölümleri vs söyleniyor ama benim bünyem gerçekten yapamaz panik atak hastasıyım sağlık mesleği çok zor gözümde bi o kadar da güzelBen unv mezunuyum ama suan alakasiz bi isteyim guzellik sektorunde diplomamda maasima yansimiyor o yuzden tr de unv okumaktansa meslek edinmek daha onemli. Tabi bunu potansiyeli olanlar icin demiyorum tabikide egitim tahsil sart ama bu kiz belli ki kisa yoldan meslek edinmek istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?