Mesleğim yok napıcam bilmiyorum.

Bana sorarsanız üniversite okuyun, bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama diplomasını aldığınız mesleği yapmasanız bile güvence gibi bir şey.

Ben okuyorum şu an 2. sınıftayım. Bir sürü edebiyat öğretmeni var sosyal medya gruplarında aynı sınıfta olduğum. Onlar da böyle bir çözüm bulmuşlar.
Bu yıl kpssyi sıkı tutayım diyorum iki bebeğim var ama olacağına umudum yok burada okuyunca rahatladı içim sonunda umut var

Bende grafik tasarım mezunuyum ve bu mesleğe saygım sonsuz ama önü parlak değil herkes o rakamlarda alamıyor çevremdekiler grafik çok güzel diyor ama iş hayatında öyle değil iş bulmak sıkıntı her yer tecrübe istiyor nefret ettim meslek arayışındayım iğneli epilasyona merak salıyorum hep içimde ya da çıraklıktan konfeksiyonda makineci olabilirim ismek kursuna gittin makine öğrenmek amaçlı çok eğlenceli geldi

evet iş hayatı çok tuhaf öyle yeteceğin olsada önceki çalıştığın yerlere göre değerlendiriliyorsun.

Bana sorarsanız üniversite okuyun, bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama diplomasını aldığınız mesleği yapmasanız bile güvence gibi bir şey.

düşüncenize sonsuz saygım var nedense okul hayatı bana gerçekten cazip gelmiyor çünkü psikolojimin bozulduğu dönemler okuduğum dönemdi nefret ettim okul arkadaşları öğretmenler vs okul gözümde zaman kaybı çünkü üni okuyupta işssiz arkadaşlarım çok ve bana iyi ki okumadın diyorlar nedense

Burada iş anlatanlar bazen komik geliyor sanki dısarida kolayca is bulunuyor asgari ücretle calısiliyor gibi
Cocuk gelisimci arkadasim var tecrubesi var bir süru egitim vs buna ragmen 1000 tl ve alti gibi gülünc rakamlar teklif edildi. Asgari ucret imkansiz o sektörde

Kuafor fazlasiyla var meslek edinilir o ayri konu

Ön muhasebede çok fazla talep duymadim ögreten de fazla yok

Yazarim denk geldikce ama bircok sektör vardiyali ve duzensiz asgari ücret var en azindan

Malesef hizmet sektöründe kendin hariç herkese hizmet ediyon parasıyla ama gerçekten zor. Markettede kasiyerlik yaptım satış danışmanlığı kolay iş yok o işin zorluklarını biliyorum konfeksiyonda da küçükken heves edip evimizin karşısında bi yere girmiştim. Düşünüyorum her iş yoğun tempolu hepsinde kuyunu kazan oluyor konfeksiyonda herkes işini yapıyor makineci makinesinde felan rutin meslek edinmek istiyorum güzellik ve tekstil sonu olmayan bi meslek ileriye yönelik düşünüyorum şuan gençken her işte çalışırsın ama yaş ilerleyince dinamik isterler yaşı takarlar

bence eczane teknıkerlıgı dene hep hayalimdi ben cok gec kaldım

Ben unv mezunuyum ama suan alakasiz bi isteyim guzellik sektorunde diplomamda maasima yansimiyor o yuzden tr de unv okumaktansa meslek edinmek daha onemli. Tabi bunu potansiyeli olanlar icin demiyorum tabikide egitim tahsil sart ama bu kiz belli ki kisa yoldan meslek edinmek istiyor.

Evet okumak kötü değil herkesin potansiyelide belli herkes doktorluk avukat olamaz çünkü sınavlar zor hani sırf okul okumak içinde önü açık olmayan bölüm okumaktansa bi yerden başlamak iş olarak daha iyi şöyle bi durumda var hani açıktan sağlık bölümleri vs söyleniyor ama benim bünyem gerçekten yapamaz panik atak hastasıyım sağlık mesleği çok zor gözümde bi o kadar da güzel

Muhasebe okuyup part time sekteterlik yapın. Sekreterlikte maas ve is yükü nispeten daha iyi.2 yillik ormancilik,radyoloji okuyabilirsiniz. Radyoloji cok rahat bir meslek. 2 gün calisip 3 gün boşsun. Erken emeklilik var. Tüm gün oturuyorsun. Kimseule muhattap olmuyorsun. Atanmasi kolay. Cocuk gelisimcilikte is bulmasi kolay cocuk gelisimi bitirip yardimci öğretmen sertifikasi alabilirsiniz özel eğitim icin. 2000 kadar maas alıyorlar.
İlaç mümessilleri iyi para kazanıyor. Çekici olman ve düzgün diksiyon yetiyor. Üstelik ev ve is gezileri sirketten. Beş yıldızlı otellerde kalıyorsun.
Turkcell,vodafone gibi yerlerde satış danışmanı deniyor sanirim olabilirsiniz oralardan yükselmek kolay,iş rahat.
Uzaktan çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…