• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesafeleri ayarlamak.

lavinharper

dünya ne taraftan dönüyor?
Pro Üye
25 Mart 2022
392
892
33
İş yerinde departmandaki diğer çalışma arkadaşlarıyla samimiyet ne derece olmalı? Mesafelerinizi nasıl ayarlıyorsunuz?

Valla ayarlayamıyorum :) Diş hekimiyim . Asistanımla baya yakın olduk . Klinik sahipleri mesafeyi ayarla dediler de bilmiyorum insan ilişkilerime güvenirim. Hasta başında o mesafeyi hiç bozmuyoruz o yüzden içim rahat. Arkadaşlık başka bir şey ya. O sinerjiyi yakalayınca sırf bu sebepten bozmak istemiyorum .Ama ben çok geç yakınlık kurarım o yüzden içim rahat . Onun dışında diğer hekimlerle ve çalışanlarla hep güleryüzle konuşurum ve hep doğruları söylememle bilinirim. Bu yüzden kimsenin arkasından konuşmama gerek kalmıyor yüzlerine söylüyorum. İş yerinde rahatım o yüzden . Aşırı bir yakınlığı ise çok doğru bulmuyorum . Bunu da dışarıda görüştüğüm zamanları ayarlayarak hallediyorum.

Benim bir alman is arkadasim vardi. Nereye girsem artik onun gibi yapardim. Özel hayatindan hicbirsey anlatmazdi, tartismalara katilmazdi. Biri mesela siyasetden baslasa "Ben öyle konularla pek ilgilenmiyorum" diye birakirdi. Kocum benim. Sonradan anladim en dogrusunu o yapiyormus. Hakkinda bilmediklerini sana karsi kullanamazlar cünkü

Ben ekip lideriyim. Ekibimdekilere her zaman guleryuzluyum ama konusurken hep cok netim. Yani bilirler ki ben bir sey istiyorsam onun en kisa surede yapilmasi gerekir. Huzur bozucu bir disiplinde calismiyorum ama acik ve net olmak benim icin cok onemli. Onun disinda dugun, bebek gorme ve ekip motivasyon etkinlikleri haric kisisel vakit gecirmiyorum hicbiriyle. Kendi aralarindaki iliski islerini etkilemedigi surece beni ilgilendirmiyor, bilmek de istemiyorum acikcasi. Onceden isimsiz poll gonderiyordum ekipte memnun olmadiklarini bana bildirsinler diye, artik herkes rahatladigi icin toplantilarda acikca konusabiliyoruz. Elestiriye her zaman acigim ama usluplarina dikkat etmek zorundalar. Zamanla birbirimize alistik, iyi bir ekibim oldugunu dusunuyorum, yeni gelen kisiler de kisa surede uyum saglayabiliyor bizim iliskilerimiz oturdugu icin.

Bu arada kisisel asistanimi bazen cok acele ettiriyorum, ya da planlar o gun icin bozulduysa her saatin tekrar duzenlenmesi gerekiyor ve islerimin aksamasinin hayalkirikligini ona yansitiyorum. Boyle gunlerde kusura bakma demeye ozen gosteriyorum, kendini onemli hissetmesi is motivasyonunu arttiriyor.

Back