• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mersin'liler yada Mersin'de yaşayanlar bakabilir mi

nilasel27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
622
68
118
Merhaba hanımlar biz eşimin işi gereği Mersin'e yerleşmeyi düşünüyoruz ama şehir ile alakalı hiç bir fikrim yok yaşam şartları kiralık ev tutmayı planlıyoruz ilk etapta ama kira fiyatları nasıl büyük bir ev istiyoruz mesala kızım var ilköğretime giden eğitim durumu nasıl ve nezih bir semt olsun istiyorum ayyyy kafamda deli sorular Hadi kızlar bir el atın gari

Mersinli değilim antepliyim Mersin'e 3 saat uzaklıkta
Mersin belediye başkanı en yakın can ciğer arkadaşımın babası

Az çok biliyorum... Kiralar uygun çok küçük biyer... İnsanları rahat Mersin'de Mersinli den daha çok göç var :) havası sıcak kışın cook yağmurlu

Eğitim olarak küçük bı yere göre normal... Eşiniz ne iş yapacak

Az çok biliyorum... Kiralar uygun çok küçük biyer... İnsanları rahat Mersin'de Mersinli den daha çok göç var :) havası sıcak kışın cook yağmurlu

aaa biz seninle tanış çıkıcaz :) arkadaşının ismi D...u mu? :KK53:

Bu arada Mersin son bikaç yılda suriyeden aşırı göç almış ve çok pahalılaşmış,
eskiden çok daha iyiydi fiyatlar.
yenişehir belediyesi sınırları içindeki her yer iyidir, özellikle ana caddenin sahil tarafı (piri reisten başlayıp, pozcudan mezitliye kadar olan bölge) mezitli tarafından ev tutarsanız oldukça geniş ve nispeten uygun bir ev bulursunuz.

Merhaba bizde Antep'ten taşınmayı düşünüyoruz zaten devlet memuru

Aha hemşehrim :)

Pelinin dediği gibi Yenişehir guzel

Aslında Mersin'de ulaşım kolay küçük bı yer eşinin işine yakın olsun o da önemli ...

E antepde servis kalkıyor Mersin'e bı haftasonu kalkın gidin gezip bakıp fikir edinin bence
Araç varsa daha rahat tatilde yaparsınız Susanoğlu flemenkoda :)

Gittik daha önce Mersin'e birkaç Yıl önceydi tabi hep aklımızda acaba taşınsak mı diye bilmiyorum ya düzen değiştirmekten korkuyorum sanırım
Eşimin işyerine yakın olmaktan ziyade eğitimi iyi olan bir okula yakın olmak istiyorum açıkçası

Gittik daha önce Mersin'e birkaç Yıl önceydi tabi hep aklımızda acaba taşınsak mı diye bilmiyorum ya düzen değiştirmekten korkuyorum sanırım
Eşimin işyerine yakın olmaktan ziyade eğitimi iyi olan bir okula yakın olmak istiyorum açıkçası
Ona en doğru cevabı çocuğu ilk okulda biri verebilir inşallah hakkınızda hayirrlisi olsun :)

Mersin in en eski ve köklü ilkokulları barbaros, piri reis ve aliye pozcuydu, şimdi ne oldular bilmiyorum tabi, dumlupınar lisesi falan imam hatip olmuş, bunlar da ortaokul olmuş olabilir, benim teyzem piri reiste yıllarca çalıştı, ordan da emekli oldu, çok iyi, nezih bir okul diye anlatırdı, zaten biraz nezih semtleri seçerseniz ona göre okulların imkanları da daha iyi oluyor.

eveT haklısınız zaten onun için nezih gelişmiş bi semt istiyorum
Kiralarına baktım da biraz çok çok yüksek

Kiralar iyi bir ev ve semt olarak 1500 tl den başlıyor.
Size yaşamak için Yenişehir taraflarını ve Mezitli, Davultepe taraflarını öneririm. Fakat iş yeri nerede çok önemli.
Eğitim olarak da biliyorsunuz bulunduğunuz mahallede okula yazılmalı.
Öğretmen çok önemli bu yüzden o konuya hakim değilim. Ama çok iyi eğitim görsün diyorsanız Gelecek Koleji veya Tarsus Amerikan Koleji çok iyi okullar. Temiz semtin temiz çevresi olur bu yüzden bulunduğunuz semte dikkat ediniz.
Ulaşım çok rahattır fakat canım sıkıldı bir sahilde dolaşayım derseniz kendinizi Suriye sokaklarında hissedebilirsiniz. Her yerde çimde piknik yapanlar mı dersin, atletle donla dolaşan adamlar, ortaya göstere göstere tuvaletini yapan çocuklar mı, evini oraya kuran mı dersin, çekirdekleri tüküre tüküre dolaşan mı dersin, aşırı sesli müzik dinleyip gezen genç grupları mı dersin, gece yarılarına kadar nargile kafeye dönen kilometrelerce cennet gibi sahil şeridi mi dersin....
Eski Mersin'i çok özlüyorum.

Canım sana tavsiyem Yenişehir'den kendine ev bak merkez fazlası ile karışık olmuş,

Arkadaşınız R..a bence. Annesi benim ortaokul fen bilgisi öğretmenim :)

Adana'da oturuyorum Mersin'de de akrabalarım var. Fiyat olarak Adana'ya göre aşırı uygunmuş. Bazen yazlığa falan gidiyoruz sakin, güzel bir yere benziyor.

Ben de İstanbul'dan Mersin'e taşındım. Zaten Tarsus'luyum. Alışmak zor olmadı ama sıcağını unutmuşum. Geleceksen sıcağa hem de çooooooook sıcağa hazırlıklı ol. Ben şanstan tatil beldesinde oturuyorum. Eşimin iş yerinin en yakın olduğu yer burAsı. Oturduğum ev denize 10 metre, aradan cadde geçiyor sadece. Kapanmayacak Deniz manzarası var. 320.000'e aldık. 4+1 200 m2. Kiralar da yıllık peşin 12.000 civarı.

Mersin'de illa kolej düşüneceksin diye birşey yok. Devlet okulları gayet iyi. 20 kişilik sınıflar, donanımlı yeni okullar. İlla kolej düşünürsen TED, Tarsus Amerikan, değişim vs kolejler iyidir.

Back
X