• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mersin'liler yada Mersin'de yaşayanlar bakabilir mi

Ben de İstanbul'dan Mersin'e taşındım. Zaten Tarsus'luyum. Alışmak zor olmadı ama sıcağını unutmuşum. Geleceksen sıcağa hem de çooooooook sıcağa hazırlıklı ol. Ben şanstan tatil beldesinde oturuyorum. Eşimin iş yerinin en yakın olduğu yer burAsı. Oturduğum ev denize 10 metre, aradan cadde geçiyor sadece. Kapanmayacak Deniz manzarası var. 320.000'e aldık. 4+1 200 m2. Kiralar da yıllık peşin 12.000 civarı.

Mersin'de illa kolej düşüneceksin diye birşey yok. Devlet okulları gayet iyi. 20 kişilik sınıflar, donanımlı yeni okullar. İlla kolej düşünürsen TED, Tarsus Amerikan, değişim vs kolejler iyidir.
konu sahibi antepde oturuyormus
Antepden sonra Mersin daha uygun gelir sıcağına dayanabildikten sonra :)

Kiralar iyi bir ev ve semt olarak 1500 tl den başlıyor.
Size yaşamak için Yenişehir taraflarını ve Mezitli, Davultepe taraflarını öneririm. Fakat iş yeri nerede çok önemli.
Eğitim olarak da biliyorsunuz bulunduğunuz mahallede okula yazılmalı.
Öğretmen çok önemli bu yüzden o konuya hakim değilim. Ama çok iyi eğitim görsün diyorsanız Gelecek Koleji veya Tarsus Amerikan Koleji çok iyi okullar. Temiz semtin temiz çevresi olur bu yüzden bulunduğunuz semte dikkat ediniz.
Ulaşım çok rahattır fakat canım sıkıldı bir sahilde dolaşayım derseniz kendinizi Suriye sokaklarında hissedebilirsiniz. Her yerde çimde piknik yapanlar mı dersin, atletle donla dolaşan adamlar, ortaya göstere göstere tuvaletini yapan çocuklar mı, evini oraya kuran mı dersin, çekirdekleri tüküre tüküre dolaşan mı dersin, aşırı sesli müzik dinleyip gezen genç grupları mı dersin, gece yarılarına kadar nargile kafeye dönen kilometrelerce cennet gibi sahil şeridi mi dersin....
Eski Mersin'i çok özlüyorum.

kaç yaşındasın bilmiyorum ama bir de benim çocukluğumda görecektin :)
adnan mendereste faytonla tur atılırdı, kıratlıda dondurma yenirdi,
sahilde kayalıklarda sohbet edilir, bisiklet sürülür, şu an şehrin içinde kalmış olan viranşehirde hatta mezitlide denize girilirdi.
ben en son 2003 de gittim, o zaman bile çok bozulmuştu, şimdiki hali çok daha fenaymış öyle anlatıyor kuzenlerim...

Mezitli'de Liparis sitesiydi sanırım akrabalarımız oturuyor. Gezmeye gidip çok sevmiştim ama aşırı sıcaktı. 15 günde 8 kilo vermiştim,sıcaktan yemek yiyememiştim.
Mezitli ve kız kalesi taraflarıni biliyorum,gayet güzeldi. Ama fiyatlar hakkında bilgim yok.
Hayırlısı olsun.

Amin arkadaşlar çok teşekkür ederim kiralar gözümü çok korkuttu özel okul düşünmüyorum
Büyük kızım yıllarca kolejlerde okudu pişmanım şimdi o kadar para verdiğime devlet okullarında da heyet iyi eğitim alabileceğini düşünüyorum bakalım kafam allak bullak

Bu arada Mersin son bikaç yılda suriyeden aşırı göç almış ve çok pahalılaşmış,
eskiden çok daha iyiydi fiyatlar.
yenişehir belediyesi sınırları içindeki her yer iyidir, özellikle ana caddenin sahil tarafı (piri reisten başlayıp, pozcudan mezitliye kadar olan bölge) mezitli tarafından ev tutarsanız oldukça geniş ve nispeten uygun bir ev bulursunuz.
Benım yazacaklarımı yazmışsınız vallahi

Amin arkadaşlar çok teşekkür ederim kiralar gözümü çok korkuttu özel okul düşünmüyorum
Büyük kızım yıllarca kolejlerde okudu pişmanım şimdi o kadar para verdiğime devlet okullarında da heyet iyi eğitim alabileceğini düşünüyorum bakalım kafam allak bullak
Her bütçeye göre kiralar vardır illa 1500 vs olacak diye birşey yok daha uygunada bulursunuz eşinizin iş yeri nerede olacak hangi ilçede.

Mersinde yaşiyorum bende. Kiralar uygun ama cok suriyeli göçü var burda. Mezitli , yenisehir guzel pozcu taraflarini cok tavsiye etmiyorum. Bir turlu sevemedim orayi. Tek kotu yani cok sicak olmasi :halay:

Mersin antepten çok daha iyi.En temiz semt eğriçam göçmen tarafları. Ama tabii bu semtlerde fiyatlar diğer yerlere göre daha yüksek.Okul olarak piri reis i tavsiye ederim ama ortaokul olarak kötü bi okul olabiliceğini sanmıyorum zaten.

Mersin antepten çok daha iyi.En temiz semt eğriçam göçmen tarafları. Ama tabii bu semtlerde fiyatlar diğer yerlere göre daha yüksek.Okul olarak piri reis i tavsiye ederim ama ortaokul olarak kötü bi okul olabiliceğini sanmıyorum zaten.

Viransehir egricam cok guzel yerler ama oraya gidince ulke degistirmis gibi oluyor. Her yerde suriyeli. (Asla insan ayrimi yapmam bu arada yanlis anlasilmasin ) buralara geldikten sonra bircok guzel yer berbat oldu.

Suriyeli sorununu ne çok iyi anlıyorum kendi memleketimizde yabancı gibiyiz ne yazık ki
Aracımız olduğu için elimin işyerinin önemi yok sanırım ev sanırım almak daha mantıklı

Mersinli değilim antepliyim Mersin'e 3 saat uzaklıkta
Mersin belediye başkanı en yakın can ciğer arkadaşımın babası

Az çok biliyorum... Kiralar uygun çok küçük biyer... İnsanları rahat Mersin'de Mersinli den daha çok göç var :) havası sıcak kışın cook yağmurlu

Eğitim olarak küçük bı yere göre normal... Eşiniz ne iş yapacak
Mersin küçük derken? Antep ile kıyaslanamaz bile. Doğma büyüme Mersinliyim. Yerlisiyiz gönül rahatlığı ile gelebilirsiniz. Hangi semt seçeceğiniz ile ilgili bilgi de verebilirim.

Yenişehir ya da Mezitliden ziyade Torosları tercih ederim. Toroslar deyince de hepsi değil özellikle eski şehir mezarlığı derseniz herkes bilir. Oldukça nezih ve mersinin yerlilerin bulunduğu yerdir. Eğitim açısından da kalitelidir o semt. Toroslarda öğretmenim ayrıca. Hoş gelin.

Mersin küçük derken? Antep ile kıyaslanamaz bile. Doğma büyüme Mersinliyim. Yerlisiyiz gönül rahatlığı ile gelebilirsiniz. Hangi semt seçeceğiniz ile ilgili bilgi de verebilirim.
Mersin'de büyük sehir ...

Ama Antep daha büyük oldugundan ( nüfusu karsilastirmak bile yeterli ) mersin birçok yönden daha kolay geliyor ... alınganlık yapacağınız bir konu yok yani.Zaten şehirleri kiyaslamadim ,mevzu nerenin daha büyük olduğu değil; ki sizinle bu konuyu hiç tartışmam nufusumuzdan haberiniz yokken... Burda konu bı İstanbul olmadığınız için daha küçük olduğunuz için avantajlarinizdi ... Kıyaslanamaz bile derken once araştırmanızı tavsiye ederim :)

Şair şunu demek istedi diye belirtmek zorunda kalmak ah ah...

Mersin'e tatile geliyorum ben ...
Yerleşmeyi düşünen arkadaşımız N nilasel27 ona yardımcı olursanız güzel olur iyi forumlar

Son düzenleme:
Mersin'de büyük sehir ...

Ama Antep daha büyük oldugundan ( nüfusu karsilastirmak bile yeterli ) mersin birçok yönden daha kolay geliyor ... alınganlık yapacağınız bir konu yok yani.Zaten şehirleri kiyaslamadim ,mevzu nerenin daha büyük olduğu değil; ki sizinle bu konuyu hiç tartışmam nufusumuzdan haberiniz yokken... Burda konu bı İstanbul olmadığınız için daha küçük olduğunuz için avantajlarinizdi ... Kıyaslanamaz bile derken once araştırmanızı tavsiye ederim :)

Şair şunu demek istedi diye belirtmek zorunda kalmak ah ah...

Mersin'e tatile geliyorum ben ...
Yerleşmeyi düşünen arkadaşımız N nilasel27 ona yardımcı olursanız güzel olur iyi forumlar
Alınganlık yapacak bir şey olduğundan değil. Arkadaş yanlış yönlenmesin diye düzeltme ihtiyacı duydum. Şair burada ne demek istemiş temalı gönderiniz için teşekkürler lakin hiç coğrafya efendime söyleyim tarih dersi görmemiş gibi yazmışsınız. G.Antep ile Mersin nüfusu birbirine çok yakın. Fakat hangisi daha önce Büyükşehir olmuş, hangisi metropol kent kategorisinde, hangisinde kaç organize sanayi var limanı söylemiyorum zaten. Bunlara bakmak lazım nüfusta önce. Her neyse Mersinli biri olarak arkadaşa Torosları tavsiye ederim. Yaz sıcaklığı haricinde hiçbir dezavantajı olmayan, dağ deniz ikilisini yakalamış, ucuz saklı bir yerdir Mersin. Tekrardan hoş gelin.

Alınganlık yapacak bir şey olduğundan değil. Arkadaş yanlış yönlenmesin diye düzeltme ihtiyacı duydum. Şair burada ne demek istemiş temalı gönderiniz için teşekkürler lakin hiç coğrafya efendime söyleyim tarih dersi görmemiş gibi yazmışsınız. G.Antep ile Mersin nüfusu birbirine çok yakın. Fakat hangisi daha önce Büyükşehir olmuş, hangisi metropol kent kategorisinde, hangisinde kaç organize sanayi var limanı söylemiyorum zaten. Bunlara bakmak lazım nüfusta önce. Her neyse Mersinli biri olarak arkadaşa Torosları tavsiye ederim. Yaz sıcaklığı haricinde hiçbir dezavantajı olmayan, dağ deniz ikilisini yakalamış, ucuz saklı bir yerdir Mersin. Tekrardan hoş gelin.
:olamaz: rica ediyorum Google da bı tık kadar yakininizda bilgiler ... Allah yolunuzu açık etsin ne diyim :D akşam akşam guldurdunuz beni

İyi forumlar :D

@sergerdanok teşekkür ederim bilgilendirme için kira fiyatları nasıl peki Yenişehir ve mezitliye baktım daha çok 4+1 evler 1600 kira

Ayrıca N nscckts arkadaşın söylediğinde gerçekten art niyet yok ben Mersin'in nüfusunu bilmiyorum ama birkaç yıl önce geldiğimizde bize güzel gelmişti bakalım sonuç ne olucak

@sergerdanok teşekkür ederim bilgilendirme için kira fiyatları nasıl peki Yenişehir ve mezitliye baktım daha çok 4+1 evler 1600 kira
Toroslarda evler 1000 civarı. Semti çok temizdir. Öğretmen arkadaşlarım Yenişehir ve Mezitliden oraya taşınmaya başladı. Çünkü merkeze bir tık uzak kalıyorlar. Dediğim gibi toroslar eski mezarlık tarafına bakarsanız memnun kalırsınız. Ben de o tarafta oturuyorum yerlilerin bulunduğu sakin mekanlar.

Ayrıca N nscckts arkadaşın söylediğinde gerçekten art niyet yok ben Mersin'in nüfusunu bilmiyorum ama birkaç yıl önce geldiğimizde bize güzel gelmişti bakalım sonuç ne olucak
canım tesekkur ederım

gercekten de oyle ... guzel bı yer olmasa ben oraya tatıle gıtmem ve onerıde bulunmazdım gıdın dıye...

ıkı sehırıde gordum ıkısınıde bılıyorum ... antep hayat sartları bılıyorsun burda 1300 tl ye oturdugun orta hallı bı eve verecegıne orda aynı fıyata daha ıyı bı evde oturursun burda fıyatlar aldı basını gıttı ... mersınde hersey daha uygun herseye daha kolay ulasırsın tek olumsuz yanı yazın sıcagı onda da bol bol denıze gıdersın ınsanlarıda rahat zaten mersınde okadar cok anteplı varkı :)

ama arkadasın ıddıasından dolayı bılgı paylasımı yapayım madem kıyaslanamaz bıle ! dıyor..

Gaziantep
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gaziantep, eski ve halk arasındaki adıyla Antep, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık sekizinci şehri. 2016 itibarıyla 1.974.836 nüfusa sahiptir.[2] Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sanayi ve gelişmişlik bakımından birincidir. hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.[3]Bunların yanında Gaziantep, Türkiye sanayisi ve ticaretinde de çok önemli bir yer tutar. Bunun sebepleri arasında Gaziantep'in Anadolu ile Orta Doğu arasında bir konumda bulunması

Mersin
Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık onuncu şehri. 2016 itibarıyla 1.773.852 nüfusa sahiptir. Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Anamur, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut ilçeleri olmak üzere toplam 13 tane ilçesi bulunmaktadır. [1] Büyükşehir belediyesi statüsü bulunmaktadır. Türkiye'nin güneyinde bulunan bir liman kentidir.

sımdı ıstanbula gıdıcez desen zorlanırsın derdım
ama mersın hem buraya yakın hemde sıcaklık ve denız konforu dısında pek bı fark yok
sonucta memurmus esın iş sıkıntısı yok cok sukur oyuzden cekınmeden mersıne gıdebılırsın

gazıantepde devlet okulunu onermem mesela ozel okulda okudum ve ozelı onerırım ... ama mersınde devlet okulu da ıyı bunu duymustum

Back
X