Mersin'de ilan cehaleti: Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldular

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Mersin'de ilan cehaleti: Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldular
Mersin'de bir müteahhit şirket, Uğur Mumcu'nun sıkça kullandığı sözü Kur'an Ayeti olarak sundu

08.06.2016 16:43

Mersin'de faaliyet gösteren 'kentsel dönüşüm şirketi' Işkın Grup, Mersin kent merkezinde bilbordlara verdiği ilanda Uğur Mumcu'nun sıkça kullandığı sözünü Al-i İmran Suresi olarak sundu.

Bilbordlara asılan garip ilan Sezai Çimiş imzasıyla "Hayırlı Ramazanlar" mesajını da içeriyor.

İlanın içeriğinde yer alan Uğur Mumcu'nun sıkça kullandığı cümlelerinden biri olan "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayın" sözü, Al-i İmran Suresi 66. Ayet olarak gösterildi.

Al-i İmran Suresi 66. Ayetinde ise şu ifadeler yer alıyor: "Siz ki, bir parça bilginiz olan konuda tartıştınız diyelim; hiçbir bilginiz olmayan şey hakkında nasıl oluyor da tartışmaya giriyorsunuz? Herşeyi Allah bilir, siz bilmezsiniz"

Ayrıca şirketin internet sitesinde yer alan mottosunda geçen "Yıkmaya geldik/ Yıkım bizim işimiz/ Yıkmadan olmaz/ Yıkılasın be mersin" cümleleri ise dikkat çekti.

http://www.birgun.net/haber-detay/m...hibi-olmadan-fikir-sahibi-oldular-115269.html

Son düzenleme:
twitterda en moda şey bir cümle uydur altına hadis yaz.
kimin hadisi ? Kuran mı hadis mi ? hadis ne demek ?
ben bu şekil yazan bir iki kişiye sordum bu hadisi nereden buldun araştırdım ben bulamadım diye cevap gelmedi.
bunlardan biri çokkk yandaş bir gazeteci ve vekil.
Eğitime neden önem verilmiyor sebep ortada.Okuyup zihinleri açılırsa bu tür fırsatçılığı kimseye yutturamazlar diye.

Ee ne var bizim millette kuran okumuyor uyduruk hadislere gore hareket ediyor kuranda gecmiyor diyorsun ama olsun bilmemne hadisinde var bunada inananlar cok olur okumadiklarindan bilmiyorlar kendi dini kitaplarinda yazilanlari

66'yi nasil uydurmuslar o zaman acaba ?

Adi da gecmisken tekrardan failleri hala bulunamayan ulkenin en buyuk aydinlarindan Ugur Mumcu'yu rahmetle analim bir kez daha.Bu ve bunun gibi ufurukten yobaz dincilerin suikastina kurban gittigini cumle alem biliyor.Hesap gununde karsilasirsiniz insallah !

Allah'ın ayetini değiştirerek kullanmışlar. Ve değiştirdikleri söz Uğur Mumcu'ya ait. Madem bu cümleyi kullanacaklar altına Uğur Mumcu yazılması gerekiyordu. Tabi sizin dediğiniz gibi dindar gözükecekler ya ayet yazalım gitsin demişler. Ayette aynı anlama geliyor zaten kafasında olmuşlardır. Ama ayetler Allah'ın sözüdür değiştirilerek kullanılmazlar.

"İşte siz böyle kimselersiniz! Diyelim ki biraz bilginiz olan şey hakkında tartıştınız. Ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışıyorsunuz? Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Diyanet İşleri Meali)

ALİ İMRAN Suresi 66. ayeti Türkçe Kur'an Mealleri | 3/ALİ İMRAN-66
ALİ İMRAN-66 için 40 meâl bulundu. ÂLİ İMRÂN-66: İşte sizler böylesiniz; (diyelim ki) hakkında bilginiz olan şeyde tartıştınız, ama hakkında hiç bilginiz olmayan şey konusunda ne diye tartışıp duruyorsunuz? Oysa Allah bilir, sizler bilmezsiniz.)ÂLİ İMRÂN-66: Siz ki, bir parça bilginiz olan konuda tartıştınız diyelim; hiçbir bilginiz olmayan şey hakkında nasıl oluyor da tartışmaya giriyorsunuz? Herşeyi Allah bilir, siz bilmezsiniz.)

aslında aynı anlama geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…