Mersin

Dünya Kenti Mersin
Mersin akdeniz boyunca uzanan ,sonu gelmiyen temiz kumsalları,portakal ve limon bahçeleri ile bir çok tarihi eserin bulunduğu,türkiyede kendi kendine yetebilen sayılı şehirden birisidir. Dünyada 3 ilahi dine mensup insanların mezarlarının yan yana olduğu başka bir şehir yoktur.Türkiyenin en büyük gökdeleni,cumhuriyet tarihinin en büyük 2. camisi ve hristiyan dünyasının önemli merkezlerinin de bulunduğu mersin 3. büyük şehirden sonra devlet opera ve balesinin bulunduğu tek şehrimizdir. Topraklarının %49,5 orman olan mersin tertemiz havası,çağdaş alışveriş merkezleri ile 2000 li yıllara umutla bakıyor.
Mersin'in Turistik Yerleri

Binlerce yıldan buyana verimli topraklanyla yaşanılan, insanlarını besleyen, doğası ve şifalı sularıyla hayat veren, ova ile dağın ölmez sevgilerini barındıran Mersin ili, birçok uygarlığın kurulduğu önemli bir yerleşim bölgesidir, Mersin, tarihi ve arkeolojik değerleri, Akdeniz kıyılarında bol güneşli günlerinin ilkbaharda başlayıp sonbahara değin uzaması, 108 km ye varan doğal koylarla, çam ormanlarıyla süslenmiş kıyı bandı, Toros dağları iie deniz arasında bulunan sayısız doğal güzelliklerin yanında; yöresel ve uluslararası şenlikleri, efsaneleri, Türkmen ve Yörük kültürü, yayla yaşantısı, yöresel el sanatları bakımından çok zengin bir bölge olarak, turizm sektörü için önemli bir konuma ve potansiyele sahiptir.

(alıntı)

Arkadaşlar Adım Adım Türkiye başlığımız illerin fotoğraf ve genel kültür amaçlı paylaşımlarına açık bir köşedir bunun harici mesajlar silinmektedir..
Tanışma ve sohbet için iller başlığındaki ilinizin bulunduğu başlığı kullanabilirsiniz..
sevgiyle kalın...

UYARI!!!!begendikleriniz icin rep ve tesekkur butonlarini kullanalim bölümümüze resim ve bilgi harici paylasimlar yapmayalim lutfen

mersinli değilim ama bir mersin aşığıyım 3 yıl üst üste tatilimi orada geçirdim.. ahh.ahh.yakın olsamda hep gidebilsem kızkalesi susanoğlu erdemli.. anlatılmaz yaşanır..turkbayragiturkbayragi

şu an işyerindeyim eve gidince bende paylaşmak istiyorum resim. şila sen mersin merkezdemi oturuyorsun. bana mesaj atabilirmisin?görüşmek üzere...teşekkürler resimler için....

inanamıyorum buraya mesaj atılmayalı kaç sene olmuş :KK53:

evimin manzarasını ekleyeyim bari:KK16:
önce fotoların boyutlarını ayarlamam lazım :97:

Son düzenleme:
$mersin1.jpg bende ekliyim eksik kalmıyım :KK70:

Mersinliler burayı biraz boş bırakmış sanırım, yok mu hiç hemşerim :KK16:

Bunlar da benden olsun

Eklentiler

• $2604603-kiz-kalesi-mersin.jpg
    $2604603-kiz-kalesi-mersin.jpg
    20,1 KB · Görüntüleme: 261
  • $memrrme.jpg