Merkezden uzak bir sitede mi, yoksa şehir merkezinde apartmanda bir ev mi?

limonsulu

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2014
25
14
Selam Kızlar yeni bir eve geçmeyi planlıyoruz. Ancak karar vermekte çok zorlanıyoruz. Sizce İstanbul'a uzak kalan güvenlikli sitelere mi bakalım yoksa İstanbul'un eski merkezi semtlerinde apartmanda mı bir ev alalım karar veremedim. Anadolu yakası tercihimiz. Kafamı bu noktada kurcalayan noktalar şunlar. Site mantığındaki yerler ne kadar yeni ve güvenli olsa da bizim bütçemize uygun olanlar, hem merkezi yerlere uzak kalıyorlar hem de o eski mahallelerin semtlerin sıcaklığı olmuyor. Merkezi bir yerde yine bizim bütçemize uyacak evler hem çok eski oluyor derdi bir türlü bitmiyor hem de depremde ne olur diye başını yastığa rahatça koyamıyorsun, hırsızından uğursuzundan korkuyorsun falan. Ama tabi bir taraftan da her yere rahat gidip geliyorsun, marketin, berberin, manavın hepsi elinin altında. Siz benim yerimde olsanız nasıl hareket ederdiniz kızlar? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Canım , Eşimle bizde Anadolu Yakasındaki projelere bakıyoruz. Site içinde projelere baktığımız için merkezde çok aradığımızı bulamadık, bulduğumuzda dediğin gibi bütçemize uymadı. Sonra hem nispeten şehre yakın hem de site olsun derken en yakın lokasyon olarak Kartal’da bir yerlere baktık ki Kartalda çok fazla yeni proje var. Eh artık Kartalda çok merkeze uzak sayılmaz bence, metro deniz otobüsü filan hayli ulaşımı kolay. Önce Nar City’e baktık ama bitmiş proje olduğu için fiyatları çok pahalı geldi bize. Temelden bir projeye girip taksitle daha uygun bir ev alalım istiyoruz. Temelden de alınca bitirebilir mi bitiremezmi diye korkuyoruz açıkçası, o yüzden güevenebileceğimiz firmaların projelerine bakıyoruz.İş Bankasının projesine gittik baktık aslında güzel gibi ama çocucuğumuz olunca yaşayabilir miyiz emin olamadık tam istediğimiz sitehayatı değil gibi. Bir de internette yine Kartalda Anadolu Grubunun çok büyük bir projeye başlayacağını gördüm, satış ofisleri henüz yokmuş arayıp görüştüm. 2016 yılı başında satışa çıkacakmış ismimizi kaydettirdik, çok sıra varmış ilk indirimli daireleri ilk arayan sırasına göre satacaklarmış o indirimden yararlanabilirsek olabilir diye düşündük. Sende arayıp bir konuş istersen.

bence güvenlikli yeni site :) Eski evin derdi bitmez,banyosu ,mutfağı,fayansları,yerleri,şekli şemali istediğiniz gibi olmaz ..İçini yaptırcam derseniz zaten yarı daire parası yer en iyisi mi yeni evler bana göre ..Zaten komşuluk ,samimiyet hiçbir yerde yok artık ..

Şehir merkezlerini hiç yaşanılabilir bulmuyorum. O karmaşıklık beni çok yoruyor. Zaten iş-güç derken yeterince yoruluyoruz. İnsan evinde dinginlik arıyor.

Ama büyük şehirler için ulaşımın çok sıkıntılı olduğunu düşünürsek. İş çevresine yakın yerlerde almak da mantıklı olabilir.

İkisinin de artı eksileri var tabiki.. Ama arabanız varsa şehir merkezine çok uzak olmayan biryerden daha içinize sinen bir daire alabilirsiniz.. Çalıştıktan sonra komşuluk maalesef mümkün olmuyor bu zamanda, hele İstanbulda.. Önemli olan ulaşımın kolay olması.. Ben Avrupa yakasında merkezi biryerde oturuyorum ama site hayatının sessizliğine huzuruna özenmiyorum değil..

Kesinlikle güvenlikli site.ben kartalda yeni bir apartmanda oturuyorum.apartmana 2yılda 5kez hırsız girdi.Eğer arabanız varsa zaten marketti kuafördü nereye isterseniz 5dkkada gidersiniz.Emin olun artık mahalle kültürü diye birşey kalmadı aynı apartmanda insanlar birbirini tanımıyor.Hem siz hemde ilerde çocuğunuz için en güvenlisi site ortamı.

Sehir merkezine uzak oturuyorum guvenlikli sitede basta zordu ama simdi iyiki tasinmisiz diyorum özel aracta varsa gayet mantikli....kimseyle muhattap olmuyorsun ust katta ses mi var guvenligi ara gidip isim vermeden uyariyor yada akilli ev avantajlarida var tavsiye ederim.

Merkeze uzak lüks bir yerdeyim

Ama maalesef ruh yok mekanik robotik sikir sikir parlak AVM bilmem ne

Ben mutsuzum , kredi borcum olmasa bir dk durmam ama elimiz mahkum

Araba da olsa İstanbul un tadı çıkmıyor bence bu tur lüks yerler İstanbul değil maket şehir diyorum ben Buraya..

İmkân varsa merkezi bir yer derim

ben izmirde oturuyorum ve eşimle bu konuda anlaşamıyoruz.merkezi biyerde oturuyoruz.ev kendimize ait eski bi apartman bütcemiz el verdiği kadar içini biraz tadilat yaptırdık ama ev küçük ve dar bi sokakta.aslında ben evimi cok seviyorum çarşıya 5 dakkada yürüyerek gidiyorum.izbana(izban izmir için önemli bir ulaşım aracıdır) 5 dakka mesafede.herşey elimin altında ayrıca 13 yaşından beri bu civarda oturuyorum. ama eşim alışamadı birtürlü. otopark sorunundan nefret ediyo.illaha mustakil bi eve cıkalım diyo eee bütcemize uygun mustakil evler merkeze uzak. aslında geniş ve yeni bi evde oturma fikri banada cazip geliyo ama burdaki kadar özgür olamicam diye hiç istemiyorum.mesela carşıya gitsem arabayla gitmem lazım ben kesin üşenirim ama şimdi sıkıldımmı bi cıkıp dolaşıyorum rahatlayıp eve geliyorum.yani anlıcağım merkezi yerin rahatlığı beni cezbediyo.

X