• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merkezde kirada oturmak mı köyde kendi evinde oturmak mı

askcicegim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2022
68
29
3
Kızlar merhaba birsey danısmak istiyorum 6 yıllık evliyim istanbulda dogdum buyudum ve köye evlendim kendi evimiz ama kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz 3 tane görümcem var evliler ama haftanin 4 gunu annelerindeler evlendigimden bu yana sürüyle sıkıntı yasadik kavgalar tartismalar esimin isi merkezde arabamiz var gidip geliyor ama köyde yasayanlar bilir ki hayat cok zor hele de sehirde dogup buyuduysen o yuzden kiraya cikalim diyoruz esimin calistigi yere ama insanlar ev varken kiraya mi gidilir diyolar sizce ne yapmaliyim köyde kendi evimde odun kömür kaynana gorumcelerle mi ugrasayim yoksa merkeze kiraya mi cikayim

Yakıtın bu kadar pahalı olduğu bir zamanda iş yerine yakın ikamet etmek daha iyi
Zaten öylede gidiyor böylede
Merkezin avantajıda fazla hastane, okul, alışveriş vs
Mis gibi köylerdede insana hayatı zindan ediyolarya diyecek bişey bulamıyorum
Hemde nasil avantaj okul orda hastane orda marketler zaten cabası istedigini istedigin zaman aliyorsun gidiyorsun istedigin yere cok istiyorum o yuzden gitmek

Kaç yaşındasınız ? 6 yıl boyunca köyde günlerinizi nasıl geçirdiniz ? Evde sebze bahçesi var mı ? Nasıl bir ev , nasıl bir köy yaşamından bahsediyoruz ?
28 yasindayim evimden hic cikmiyorum genellikle evde geciriyorum zamanimi cunku cikicak gidicek bir yer yok bahce var ama kayinvalidem ilgili ben anlamiyorum onun zaten bahce 20 küsür yıllık bir ev kayinvalidemin oturdugu zaten ben evlenecegim zaman asagiya indi o hersey eski yani bi tek ben ve esyalarim yeni

28 yasindayim evimden hic cikmiyorum genellikle evde geciriyorum zamanimi cunku cikicak gidicek bir yer yok bahce var ama kayinvalidem ilgili ben anlamiyorum onun zaten bahce 20 küsür yıllık bir ev kayinvalidemin oturdugu zaten ben evlenecegim zaman asagiya indi o hersey eski yani bi tek ben ve esyalarim yeni

6 yıl boyunca mevcut düzene alışmak veya uyum sağlamak yönünde bir adım atmadınız mı ?

Aslında annenizin de köyü olduğu için sizin de akrabalarınız yok mu köyde ?

Sanırım ilk başta yeni gelin olduğunuz için uzak durdunuz , sonrasında hamilelik ve çocuk büyütme derken dört duvar içinde yaşamışsınız.

Bundan sonrada köyde aynı şekilde yaşayacaksanız , köyde yaşamanın size olumlu anlamda hiç bir katkısı bulunmuyor.

Köyde eşinizle birlikte hayvan bakma , tarla ekme gibi işler yapmadığınız ve bunlardan gelir elde etmediğinize göre merkeze taşınmak sizin için daha avantajlı olacaktır.

6 yıl boyunca mevcut düzene alışmak veya uyum sağlamak yönünde bir adım atmadınız mı ?

Aslında annenizin de köyü olduğu için sizin de akrabalarınız yok mu köyde ?

Sanırım ilk başta yeni gelin olduğunuz için uzak durdunuz , sonrasında hamilelik ve çocuk büyütme derken dört duvar içinde yaşamışsınız.

Bundan sonrada köyde aynı şekilde yaşayacaksanız , köyde yaşamanın size olumlu anlamda hiç bir katkısı bulunmuyor.

Köyde eşinizle birlikte hayvan bakma , tarla ekme gibi işler yapmadığınız ve bunlardan gelir elde etmediğinize göre merkeze taşınmak sizin için daha avantajlı olacaktır.
Ben alısamiyorum nedense ya da alismama izin vermediler sürekli sıkarak bogarak beni akrabalarimızin cogu burda teyzem dayim kuzenlerim ama sık gorusemiyoruz annem istanbulda arada gidip geliyorum kaliyorum orda ama hep evdeyim kimseye ihtiyac duymuyorum her isimi zaten esimle yapiyorum market gezme alisveris kendi basima bisey de yapma imkanim yok ayrica köyde oglumla hergun evdeyiz tarla bahce islerinden zaten anlamayiz ikimizde o calisiyor sadece geciniyoruz

Benim kardeşim de aynı dediğiniz gibi köy gibi bı yerde oturuyor.
Kaynasiyla ve eş sulalesiyle dip dibe.
Ben olsam asla oturamam,duramam,alisamam.
Eğer eşinde gönüllüyse hiç durma kiraya çık.
Bak kömür pahalandi.
Benzin pahalı yol parasını kiraya verirsiniz
Bir şekilde gecinirsiniz.
Kardeşimden biliyorum çekilecek çile değil
Hem küçük yerdeki evlerde aşırı problem oluyo.
Hemde ne problem yasayan bilir gercekten esim gönüllü ama yarin obur gun gecinemezsek basimiza bisey gelirse bize gülerler diyor geri dönecek bir ev de kalmiycak geriye diyor o zaman napicaz gibilerinden konusuyor

Alsınlar evlerini totolarina soksunlar.
Neden onların santajina boyun egiyorsun
Kendi evin kendi düzenin olacak.
Boşver ne yaparlarsa yapsınlar senden sonra.
Keske oyle yapabilsem aslinda gozum gormuyor bi yandan bi yandan da evi birakip gitmek kiraya gitmek zoruma gidiyor sirf huzur vermedikleri icin zaten mal da mulk de gozum olsa köye mi evlenirdim giderdim zengine 😂 kocami seviyorum Allah onu basimdan eksik etmesin

Köy, ilçe, şehir merkezi fark etmeksizin kayınvalideyle aynı binada oturmama seçeneği çoğunlukla en mantıklı karardır.
Ev sizin de değilmiş, başkasının evinde oturup strese girmektense kirada oturmayı tercih ederim.
Herkes benimle ayni dusuncede sanirim stres altinda olmak gercekten zor her an biri gelcekmis her an kapi calcakmis gibi yasiyorum bi markete gitmek bile sorun posetlerin icine bakiyolar 😑

Calismama izin vermez ki esim onun kazanci guzel diye

Neden ? Herhangi bir işe girebilecek düzeyde eğitim almış mıydınız ?

Eşinizin işi tepetaklak olsa kayınvalide eline mi bakacaksınız ? Köyde gelir elde edecek veya kendinize yetecek bahçe ekmek gibi bir girişiminizde bulunmuyor.

B planınız veya bir gelir kaynağınız var mı ?

Back