• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merkezde kirada oturmak mı köyde kendi evinde oturmak mı

askcicegim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2022
68
29
3
Kızlar merhaba birsey danısmak istiyorum 6 yıllık evliyim istanbulda dogdum buyudum ve köye evlendim kendi evimiz ama kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz 3 tane görümcem var evliler ama haftanin 4 gunu annelerindeler evlendigimden bu yana sürüyle sıkıntı yasadik kavgalar tartismalar esimin isi merkezde arabamiz var gidip geliyor ama köyde yasayanlar bilir ki hayat cok zor hele de sehirde dogup buyuduysen o yuzden kiraya cikalim diyoruz esimin calistigi yere ama insanlar ev varken kiraya mi gidilir diyolar sizce ne yapmaliyim köyde kendi evimde odun kömür kaynana gorumcelerle mi ugrasayim yoksa merkeze kiraya mi cikayim

Hemde ne problem yasayan bilir gercekten esim gönüllü ama yarin obur gun gecinemezsek basimiza bisey gelirse bize gülerler diyor geri dönecek bir ev de kalmiycak geriye diyor o zaman napicaz gibilerinden konusuyor
Zaten birsürü rezalet yaşamışsınız
Ve dahada yaşamaya adaysınız
Gülerlerse gülsünler
Ama inanın hiçte korktuğunuz gibi olmayabilir
Keşke daha önce çıksaydım deyeceksiniz büyük ihtimalle

Neden ? Herhangi bir işe girebilecek düzeyde eğitim almış mıydınız ?

Eşinizin işi tepetaklak olsa kayınvalide eline mi bakacaksınız ? Köyde gelir elde edecek veya kendinize yetecek bahçe ekmek gibi bir girişiminizde bulunmuyor.

B planınız veya bir gelir kaynağınız var mı ?
Ben lise mezunuyum istesem is bulmak kolay ama halihazirda rahat gecindigimiz icin calismak istemedim ilk baslarda evlenmeden once calsiiyodum istanbulda ama sonra cocugum filan dogunca hepten uzaklastim calismktan esimin isi kuaforluk oldugu icin bitmeyen bir meslek su an rahatiz zaten ama illaki kotu bir durum olursa ben calismak zorundayim kimsenin bize bakcak durumu yok cunku
Zaten birsürü rezalet yaşamışsınız
Ve dahada yaşamaya adaysınız
Gülerlerse gülsünler
Ama inanın hiçte korktuğunuz gibi olmayabilir
Keşke daha önce çıksaydım deyeceksiniz büyük ihtimalle
Ah insallah soylediginiz gibi olur biraz da rahata ben ersem yeni evlerde biraz da ben otursam yeni gelinligimi kaynanamin yaninda yasadim daha dogrusu yasayamadim baskilarindan bundan sonrasi 30 yasimda bari rahat yasasam keske

Kızlar merhaba birsey danısmak istiyorum 6 yıllık evliyim istanbulda dogdum buyudum ve köye evlendim kendi evimiz ama kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz 3 tane görümcem var evliler ama haftanin 4 gunu annelerindeler evlendigimden bu yana sürüyle sıkıntı yasadik kavgalar tartismalar esimin isi merkezde arabamiz var gidip geliyor ama köyde yasayanlar bilir ki hayat cok zor hele de sehirde dogup buyuduysen o yuzden kiraya cikalim diyoruz esimin calistigi yere ama insanlar ev varken kiraya mi gidilir diyolar sizce ne yapmaliyim köyde kendi evimde odun kömür kaynana gorumcelerle mi ugrasayim yoksa merkeze kiraya mi cikayim
Valla tam kendi evin diyecektim kaynana görümce deyince vazgeçtim :D Normal şartlarda köy şehir olması önemli değil benim için aksine artık yaşadığım yerde mesela villaları köye yapıyorlar bizde kimse haklı olarak eskisi gibi gürültüye gelemiyor. Ben hiç hiç gelemiyorum tek çocuk büyüdüğüm ve hep müstakilde yaşadığım için üst yan komşunun gürültüsü dairenin o bitmek bilmeyen kapı çarpmaları sesleri kesinlikle benim psikolojimi bozuyor bi senecik deneyimim oldu ev yapılırken mecburen ömrümden ömür gitti. Müstakil evim olsun küçük olsun hiçbir daireye lükse değişmem. Tabi alıştığım için böyle söylüyorum dairede büyüyen zaten sorun etmiyorda senin kaynana görümce daireden beterdir :D

hayat cok kisa.Annem evden biraz sogusa veya keyfi kacsa tasindi.kirada da oturdu kendi evinde de.Hatta kendi evinden kiraya bile cikti..6 ay once kendisini kaybettik.Simdi diyorum ki iyi ki evden cikmis.simdiki huzuru buldugu evde vefat etti..Huzur coook onemli..

Valla tam kendi evin diyecektim kaynana görümce deyince vazgeçtim :KK70: Normal şartlarda köy şehir olması önemli değil benim için aksine artık yaşadığım yerde mesela villaları köye yapıyorlar bizde kimse haklı olarak eskisi gibi gürültüye gelemiyor. Ben hiç hiç gelemiyorum tek çocuk büyüdüğüm ve hep müstakilde yaşadığım için üst yan komşunun gürültüsü dairenin o bitmek bilmeyen kapı çarpmaları sesleri kesinlikle benim psikolojimi bozuyor bi senecik deneyimim oldu ev yapılırken mecburen ömrümden ömür gitti. Müstakil evim olsun küçük olsun hiçbir daireye lükse değişmem. Tabi alıştığım için böyle söylüyorum dairede büyüyen zaten sorun etmiyorda senin kaynana görümce daireden beterdir :KK70:
Ya köyün tek bir güzel yanı müstakil evin olmasi zaten ama bende dairede büyüdüm mesela alisınca alistirinca problem olmuyor tabiki komsu cok onemli ama cidden kayinvalide ve gorumceler beni bitiriyor 🙄

hayat cok kisa.Annem evden biraz sogusa veya keyfi kacsa tasindi.kirada da oturdu kendi evinde de.Hatta kendi evinden kiraya bile cikti..6 ay once kendisini kaybettik.Simdi diyorum ki iyi ki evden cikmis.simdiki huzuru buldugu evde vefat etti..Huzur coook onemli..
Allah rahmet eylesin basiniz sagolsun huzur herseyden onemli tabikide insallah bende huzura ererek ölebilirim

Ya köyün tek bir güzel yanı müstakil evin olmasi zaten ama bende dairede büyüdüm mesela alisınca alistirinca problem olmuyor tabiki komsu cok onemli ama cidden kayinvalide ve gorumceler beni bitiriyor 🙄
O zaman sizin için daire daha iyi olur alışkınsınız da zaten kiraya çıkın bi deneyin en kötü. Ben yapamadım :D ama dediğim gibi tek çocuk olmamın ve müstakilde büyümemin alışkanlığı hep bu başka birini çok yüksek sesle konuşup bitmek bilmeyen gürültüsünü duydum mu büyün dikkatim dağılıyor. Evet ev alma komşu al diye boşa demiyorlar ben şansızdım birde iyisine denk gelmedim :D köyde sakinlik yönünden çok iyi gerçekten ama dediğim sizin açınızdan bakınca daire iyi oluyor

O zaman sizin için daire daha iyi olur alışkınsınız da zaten kiraya çıkın bi deneyin en kötü. Ben yapamadım :KK70: ama dediğim gibi tek çocuk olmamın ve müstakilde büyümemin alışkanlığı hep bu başka birini çok yüksek sesle konuşup bitmek bilmeyen gürültüsünü duydum mu büyün dikkatim dağılıyor. Evet ev alma komşu al diye boşa demiyorlar ben şansızdım birde iyisine denk gelmedim :KK70: köyde sakinlik yönünden çok iyi gerçekten ama dediğim sizin açınızdan bakınca daire iyi oluyor
Ya evet herkesin yapısı farklı tabiki de 🤗 aslinda kaynanam filan olmasa da ben burda yapamiyorum sehirde dogup buyudugum icin tek kizim bende iki erkek kardesim var el bebek gul bebek buyutuldum ne bagdan anlarim ne bahceden ne de soba yakmaktan cok zorlaniyorum her konuda ozellikle markete gidememek beni bitiriyor burda

Ya evet herkesin yapısı farklı tabiki de 🤗 aslinda kaynanam filan olmasa da ben burda yapamiyorum sehirde dogup buyudugum icin tek kizim bende iki erkek kardesim var el bebek gul bebek buyutuldum ne bagdan anlarim ne bahceden ne de soba yakmaktan cok zorlaniyorum her konuda ozellikle markete gidememek beni bitiriyor burda
tabi ki dediğiniz gibi köyde olduğu için ister istemez zorluğu iki katına çıkıyor soba zaten en başta o iş gücün arasında uğraşması zor bi iş. Bahçeyle uğraşmam mesela ben ama olması huzur veriyor bana :D Çim ektiricem ben mesela tek derdim üzerinde pufumla keyif yapmak :D Siz de dediğiniz gibi o köy hayatına alışkın değilsiniz doğal olarak yapamazsınız zaten açıkçası çok yoğun bir işim olsa ne bileyim dairede büyüsem bende daire isteyebilirdim. Evi yatmadan yatmaya kullanıyorsun çok çalışan biri olarak özellikle daireler bu yönden iyi. Ben de aksine evin her bi köşesine önem verip değerlendiriyorum bakıyorum teras eklettim mesela balkon sevdalısı olduğum için :D Ama market gerçekten sıkıntı. Siz geçin daireye boşver yalnız kiralar çok çıkmış :/

tabi ki dediğiniz gibi köyde olduğu için ister istemez zorluğu iki katına çıkıyor soba zaten en başta o iş gücün arasında uğraşması zor bi iş. Bahçeyle uğraşmam mesela ben ama olması huzur veriyor bana :KK70: Çim ektiricem ben mesela tek derdim üzerinde pufumla keyif yapmak :KK70: Siz de dediğiniz gibi o köy hayatına alışkın değilsiniz doğal olarak yapamazsınız zaten açıkçası çok yoğun bir işim olsa ne bileyim dairede büyüsem bende daire isteyebilirdim. Evi yatmadan yatmaya kullanıyorsun çok çalışan biri olarak özellikle daireler bu yönden iyi. Ben de aksine evin her bi köşesine önem verip değerlendiriyorum bakıyorum teras eklettim mesela balkon sevdalısı olduğum için :KK70: Ama market gerçekten sıkıntı. Siz geçin daireye boşver yalnız kiralar çok çıkmış :/
Ya bi korkum da ordan oraya kiraya cikip esyalarimin mafolmasi bir de sersefil olmak sokaklarda ben oturcagim evden cik desinler istemiyorum ev sahibinin hep ben oturucam mesela gittigim bi yerde bilemiyorum 1000 tl den basliyor aslinda burda ama hayat sartlari da cok zorlasti ileriye dogru neler olur Allah bilir tabiki

Kesinlikle ordan uzaklaş aile içi tartışma eşinizle olan ilişkinizi de bozar zamanla.en sağlıklı karar olur taşınmanız stres sıkıntı içinde huzur mu olur…ve eninde sonunda taşınmak zorundasınız çocuk olunca iyi bir okul eğitim için şehirde olmanız gerekiyor en iyisi şimdiden taşınmanız

Ya bi korkum da ordan oraya kiraya cikip esyalarimin mafolmasi bir de sersefil olmak sokaklarda ben oturcagim evden cik desinler istemiyorum ev sahibinin hep ben oturucam mesela gittigim bi yerde bilemiyorum 1000 tl den basliyor aslinda burda ama hayat sartlari da cok zorlasti ileriye dogru neler olur Allah bilir tabiki
onun sözleşmesini uzun süre yaparsanız çıkaramıyor zaten ev sahibi ama ev sahibide uzun süreli kiracı ister bence güvendiği biri olduktan sonra. Tabi taşınma süreci konusunda ki tecrübemden yola çıkarsak evet çok zor ama bizim eşyamız çoktu yani çapulculuğun firmasını kurmuşuz biz o derece :D Tabi annemin çatıda ekmek evi yeri olduğu için sürekli katmer bükme yapıyor bunların malzemesi bizim ev eşyaları derken o çok zorladı. Millet 40 dk ye taşınırken bizim 2 saat sürdü :D ve ister istemez küçükte olsa eşyaya zarar geliyor. Önemli olan sizin nerede iyi hissedeceğiniz.

Kesinlikle ordan uzaklaş aile içi tartışma eşinizle olan ilişkinizi de bozar zamanla.en sağlıklı karar olur taşınmanız stres sıkıntı içinde huzur mu olur…ve eninde sonunda taşınmak zorundasınız çocuk olunca iyi bir okul eğitim için şehirde olmanız gerekiyor en iyisi şimdiden taşınmanız
Esimle bu kadar sıkıntıya ragmen olaylara ragmen beni hep savundu hep dedigimi yapmaya calisti hakkini yiyemem herkesi karsisina aldi benim icin ama bir süre sonra yorulduk ikimiz de iliskimiz ilk günkü gibi cok sükür cocugumuz var zaten 4 yasinda surda iki sene var okula baslayacak o da

onun sözleşmesini uzun süre yaparsanız çıkaramıyor zaten ev sahibi ama ev sahibide uzun süreli kiracı ister bence güvendiği biri olduktan sonra. Tabi taşınma süreci konusunda ki tecrübemden yola çıkarsak evet çok zor ama bizim eşyamız çoktu yani çapulculuğun firmasını kurmuşuz biz o derece :KK70: Tabi annemin çatıda ekmek evi yeri olduğu için sürekli katmer bükme yapıyor bunların malzemesi bizim ev eşyaları derken o çok zorladı. Millet 40 dk ye taşınırken bizim 2 saat sürdü :KK70: ve ister istemez küçükte olsa eşyaya zarar geliyor. Önemli olan sizin nerede iyi hissedeceğiniz.
Hic tasinmadim ve hic kira ödemedim bu yasima kadar bayagi zorlanacagim kesin ama belki de bundan sonra ki hayatimin en dogru kararini vermis olacagim kim bilebilir

İmkanın varsa kaç kurtar kendini

Hemde ne problem yasayan bilir gercekten esim gönüllü ama yarin obur gun gecinemezsek basimiza bisey gelirse bize gülerler diyor geri dönecek bir ev de kalmiycak geriye diyor o zaman napicaz gibilerinden konusuyor
E böyle diyen adam neden çalışmanıza karşı ki? Hadi şimdi değil ama ama geçünemediğiniz yerde siz de çalışır destek olursunuz ne var bunda. Üstelik çocuğunuz büyük. Eylülde devlet anaokuluna gidebilecek yaşta.

Back