- 9 Nisan 2022
- 68
- 29
- 3
- Konu Sahibi askcicegim
-
Kızlar merhaba birsey danısmak istiyorum 6 yıllık evliyim istanbulda dogdum buyudum ve köye evlendim kendi evimiz ama kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz 3 tane görümcem var evliler ama haftanin 4 gunu annelerindeler evlendigimden bu yana sürüyle sıkıntı yasadik kavgalar tartismalar esimin isi merkezde arabamiz var gidip geliyor ama köyde yasayanlar bilir ki hayat cok zor hele de sehirde dogup buyuduysen o yuzden kiraya cikalim diyoruz esimin calistigi yere ama insanlar ev varken kiraya mi gidilir diyolar sizce ne yapmaliyim köyde kendi evimde odun kömür kaynana gorumcelerle mi ugrasayim yoksa merkeze kiraya mi cikayim
Kıraya mı gidilir demişler de gidilir gidilir, bal gıbı gidilir. Hep kırada kalmazsınız, beraber calısıp ev alirsınız belki, alamazsanız da gidin. Omrunuzu koyde gecirmeyin. Koyler o kıtaplarda olan sirin, ponçik, tatlı koyler degil, millet durbunle inceliyor insanları can sıkıntısından. Her sey elestırı konusu oluyor. Yerinizde olsam tıkarım kulagımı, bir gun durmam giderim..Kızlar merhaba birsey danısmak istiyorum 6 yıllık evliyim istanbulda dogdum buyudum ve köye evlendim kendi evimiz ama kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz 3 tane görümcem var evliler ama haftanin 4 gunu annelerindeler evlendigimden bu yana sürüyle sıkıntı yasadik kavgalar tartismalar esimin isi merkezde arabamiz var gidip geliyor ama köyde yasayanlar bilir ki hayat cok zor hele de sehirde dogup buyuduysen o yuzden kiraya cikalim diyoruz esimin calistigi yere ama insanlar ev varken kiraya mi gidilir diyolar sizce ne yapmaliyim köyde kendi evimde odun kömür kaynana gorumcelerle mi ugrasayim yoksa merkeze kiraya mi cikayim
müge anlı da köylerde geçen adli vakaları garip olayları göre göre hani marjinal bizdik ayoll diyorummm.şehirde saf saf yaşıyormuşuz meğer.edit:allahtan böyle köyler ve köylüler çok azınlıkta.iyi ki varlar üretiyorlar orası ayrı konuKıraya mı gidilir demişler de gidilir gidilir, bal gıbı gidilir. Hep kırada kalmazsınız, beraber calısıp ev alirsınız belki, alamazsanız da gidin. Omrunuzu koyde gecirmeyin. Koyler o kıtaplarda olan sirin, ponçik, tatlı koyler degil, millet durbunle inceliyor insanları can sıkıntısından. Her sey elestırı konusu oluyor. Yerinizde olsam tıkarım kulagımı, bir gun durmam giderim..
Bende oyle dusunuyorum ama iste bir de şöyle bisey var ben gittgim anda kucuk gorumcem tasincakmis asagiya kayinvalidem de benim evime cikcakmis bir daha da ev yüzü yer yuzü gostermicekmis bize tehdit ve santaj da cabasiTabi ki kira. Bu sartlarda yaşasam kiraya verecegim parayi özgürlük icin ödedigim bedel olarak gorurdum.
Bende oyle dusunuyorum ama iste bir de şöyle bisey var ben gittgim anda kucuk gorumcem tasincakmis asagiya kayinvalidem de benim evime cikcakmis bir daha da ev yüzü yer yuzü gostermicekmis bize tehdit ve santaj da cabasi
Ev eşinizin ailesinin değil mi?Bende oyle dusunuyorum ama iste bir de şöyle bisey var ben gittgim anda kucuk gorumcem tasincakmis asagiya kayinvalidem de benim evime cikcakmis bir daha da ev yüzü yer yuzü gostermicekmis bize tehdit ve santaj da cabasi
Daha iyi işte ne güzelBende oyle dusunuyorum ama iste bir de şöyle bisey var ben gittgim anda kucuk gorumcem tasincakmis asagiya kayinvalidem de benim evime cikcakmis bir daha da ev yüzü yer yuzü gostermicekmis bize tehdit ve santaj da cabasi
Kesinlikle. Ben de koyluye laf etmedim zaten. Koy hayatı bu tarzı beraberinde getiriyor. İnsanın onore olma, ego tatmin etme ihtiyacı vardır. Az insanın oldugu yerde bu genelde baskasını yerme seklinde oluyor maalesef. Az cok koyle baglantısı olan, sozume kızsa da içten içe hak verir bence...müge anlı da köylerde geçen adli vakaları garip olayları göre göre hani marjinal bizdik ayoll diyorummm.şehirde saf saf yaşıyormuşuz meğer.edit:allahtan böyle köyler ve köylüler çok azınlıkta.iyi ki varlar üretiyorlar orası ayrı konu
Evi onun olsun. Iyı ya ıste bahaneyle cagıramaz sizi.. Ben olsam donup bakmam, yarın bir gun yıne sehre gideceksiniz, cocugunuz yollarda surunecek, yazık degıl mı? Damadı gıdecek olsa hosuna gıder, kızım sehırde oturacak diye..Bende oyle dusunuyorum ama iste bir de şöyle bisey var ben gittgim anda kucuk gorumcem tasincakmis asagiya kayinvalidem de benim evime cikcakmis bir daha da ev yüzü yer yuzü gostermicekmis bize tehdit ve santaj da cabasi
yok öyle herkes herşeyi biliyor köylerde birbirleri hakkında.küçük ilçelerde aynı.istediğini giyemezsin istediğin yere gidemezsin devamlı elalem ne der kafanda dolaşır durur.havası temiz taze meyve sebze hayvanlar çok güzel ama ben yaşayamazdım öyle bir yerdeKesinlikle. Ben de koyluye laf etmedim zaten. Koy hayatı bu tarzı beraberinde getiriyor. İnsanın onore olma, ego tatmin etme ihtiyacı vardır. Az insanın oldugu yerde bu genelde baskasını yerme seklinde oluyor maalesef. Az cok koyle baglantısı olan, sozume kızsa da içten içe hak verir bence...
Hayir hicbir seyimiz yok sadece ev var diye mecburiyetten yasiyoruz aklim olsaydi zamaninda ya ev aldirmayi ya da en basindan kiraya tasinmayi dusunurdum ama bileziklerimi altinlarimizi herseyimizi aldigi icin elimizden kaynanam oyle bi imkanimiz da olamadiMerkeze gidin tabii. Kendi eviniz de değilmiş zaten sizin evi almakla tehdit ettiklerine göre. Kiraya çıkıp kendinize bir düzen kurun. Eşiniz de git gelle uğraşmamış olur. Köyde sorumlu olduğunuz hayvan, bağ, bahçe var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?