merhabalar göğüs küçültme operasyonu konusunda sorularım var

kissfordie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
8
2
38
Kocaeli
göğüslerim 105 dd iki doktorla görüştüm biri %60 kalıcı his kaybın olacak diğeri ise %100 his kaybın olacak diyor. bir de buradan şansımı deneyeyim dedim. bu konuda bilgisi olan var mıdır? benim göğüs ölçüme sahip, göğüslerini küçülttürmüş biri var mıdır acaba?

bir de meme ucunu oraya yama olarak geri dikeceklermiş bu şekilde kan gitmezse meme ucu çürümez mi? eğer kan gidiyorsa his kaybının olmaması gerekmiyor mu?

merhabalar arkadaşım,
benimde aynı sorunum var..
uzun yıllar önce ege ünv. gittiğimde 3 te birini alıcaz gögüslerinin demişti
sigorta ücretsiz karşılıyordu,
benimde 105 d cup..
ancak büyük olasılıkla süt veremiyeceksin ve alttan T şeklinde yapıcaz operasyonu demişti...

yaklaşık 8 sene kadar geçti anne olduktan sonra yaptırırım diye erteliyorum fakat ağırlığı ve ağrıları tak ettirdi bu aralar

izmirde keşke önerilen bir yer bulabilsem..:44:

Selam,

Ben meme küçültme yaptırmadım ama dikleştirme yaptırdım, doktorum şansıma çok iyiydi, ameliyat olalı 2 sene oldu ve çok memnunum. Normalde küçültme istemiştim fakat doktorum anne olmak istersem diye yanaşmadı. Evet göğüste his kaybı yaşanıyor, özellikle de meme başında. Fakat 3 ay gibi bir sürede normal haline geliyor yavaş yavaş. Ben 2 ay sonra hissetmeye başlamıştım. Meme başının çürüme riski her türlü operasyonda var, özel bir krem sürmüşlerdi bana, kılcal damarlardaki kan akışını hızlandırmak için. Allaha şükür sorunsuz atlattım. Meme küçültmede de tamamen his kaybı yaşanmıyor, bu bünyeden bünyeye değişiyormuş doktorumun dediği, yani sonucunun ne olacağı garanti değil. Ama çok büyük rahatlık, 95 sütyen kullanıyordum ve inanılmaz sırt ağrım oluyordu, omuzumu kesen sütyen askılarını saymıyorum bile, tabi göğüs altında oluşan pişikler de başka meseleydi. Şimdi 80 sütyen kullanıyorum. Doktorunuzu çok iyi araştırdıktan sonra ameliyat olmaya karar verin derim. Ben memnun kaldım, umarım sizde memnun kalırsınız.

hele yazın hiç çekilmiyor büyük göğüsler. çanta bile taşıyamaz hale geldim sürekli sırt ağrım var. tüm eksileri ve artıları bir araya topluyorum ama karar veremiyorum. üstelik yaşım 24 henüz bekarım. çocuk sahibi olup olmayacağımı bilmiyorum. kafam çok karışık.

dikleştirmede kullanılan yöntemde geçici his kaybı oluyormuş. ama bana sadece yama yapılabilirmiş. yani %100 diyorlar. birkaç kişiyle daha görüştüm hiç şansım yok. çok fena ya. his kaybı olmadan küçültülebilse bende hemen küçülttürücem. bıktım ağrılardan. çok özeniyorum. 90-95 olsa keşke.

Valla tatlım his kaybı olsa da olmasa da ben herşeye razıydım açıkçası, hiç düşünmeden yaptırdım, çünkü çok büyük zorluk, seni çok iyi anlıyorum. Yaptırdığıma da pişman değilim, istediğim kıyafeti giyebiliyorum, artık tercihim dekolte kıyafetler :) Sürekli sütyen kullanma derdinden kurtuldum. Kendin için doğru kararı sen vereceksin. Ama konuyu derinlemesine çok iyi araştır, özellikle doktorlardan fikir al.

küçültmenin artıları çok ama yaşımdan dolayı sanırım bunu düşündüğümde eksik hissedecekmişim gibi geliyor. o yüzden biraz sıkıntım var. bende işi aceleye getirmemeye karar verdim. doktorum hemen gel bunca yıl yaptırmaman hata eziyet çekiyorsun dese de biraz daha araştıracağım sanırım. belki bir şey çıkar diye umut ediyorum. buradan da destek ve cesaret almaya çalışıyorum :)

Dediğin gibi sakın acele etme, benim bile karar almam 3 yılımı aldı, birçok doktorla görüştüm, fikir aldım. Sonrasında da zaten kendimi hazır hissediyordum. Ameliyathaneye oynaya oynaya gittim, doktorumun çok hoşuna gitmişti psikolojik olarak hazır olmam, sonrasındaki süreçte bu yüzden rahat geçti. Kısacası herşey sende bitiyor cnm...

çok teşekkür ederim cevapladığın için :)

Siz nerde ve hangi doktora yaptırdınız bende istiyorum ama daha önce yaptıranlardan duyarak seçmek istiyorum doktorumu ben izmir de oturuyorum

Merhaba kizlar. Ben meme kucultme ameliyyati yapdirmak istiyorum xs bedenim aslinda amma gogusum M bedene uygun oluyor ve o zamanda elbisenin diger yerleri oturmuyor Austosda dugunum var, bu gun gelinlik bakmaya gittim ve istediyim modeli giydiyim zaman goguslerim tasiyordu ( Zatan yapdirmayi dusunuyordum amma bu gun ne yapib edib duyune kadar yapdirayim dedim. Bir kac gune doktorlara gorusecem bana guven verirse ve butceme de uyarsa yapacam, öyle cok hayal ediyorumki meme buyutme yapanlara imreniyorum bazen. Dogum riski yok bu ameliyyatda amma yuzde bes emzirmeme riski var. Ya bende emziremezsen sirf kendi gorselligim icin cocuguma ilerde sut veremezsem o zaman da vicdan azabi cekerim

Slm kizlar ben iki gun once diklestirme ameliyati oldum. Meme uclarimda his kaybi olmadi hatta ikinci gun hissetmeye basladim. Hic sorun yok. Meme basinda hissizlik olma durumunu goze almistim ben zaten o kotu sarkik memelerle dolasmaktan iyidir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de 6 gun once meme kucultme ameliyyati oldum, cok mutluyum simdiden cok guzeller. Kendimi hic ameliyyat olunmus gibi hiss etmiyorum turp gibiyim :) Hic agri aci yok, sadece 2 gun drenle kalmak biraz rahatsiz ediciydi ama olsun o kadar da artik

Ben de 6 gun once meme kucultme ameliyyati oldum, cok mutluyum simdiden cok guzeller. Kendimi hic ameliyyat olunmus gibi hiss etmiyorum turp gibiyim :) Hic agri aci yok, sadece 2 gun drenle kalmak biraz rahatsiz ediciydi ama olsun o kadar da artik

ya bende çok istiyorum ama herkes o kadar çok şey söylüyor ki o yüzden tedirgin oluyorum özellikle emzirme konusunda

Bende gögüs küçültme ameliyatı oldum ama sonuç hüsran büyük olan gögüslerim hala büyük doktorum istedigim ölçüde yapacagını söylemişti ama olmadı yanı sözün özü doktorunuzu iyi seçin sonra benim gibi hem paranızdan olursunvz hemde hayal kırıklıgı

Merhaba arkadaşlar. 164 boyundayım ve 65 kiloyum. Göğüs ölçüm 95 ve sarkıklıklar var. Sizce bunu kilo verip ideal kiloma düşerek düzenleyebilir miyim??yoksa göğüs operasyonu şart mı???? Ilgilenirseniz teşekkürler......

Merhaba,
Bendede aynı kaygı var, ameliyat öncesi 80D idi şimdi 80B- C arası ama sanki vücuduma göre hala büyük gibi?? Dr um 6ay bekle şişlikler tamamen insin diyor, sende fark oldu mu zamanla???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…