Bence de korkutsun haftada 6 gün cumartesi 4e kadar çalışıyorsun ve aldığın ücret 5000₺ hamallık resmen.merhaba, üniversiteden mezun oldum ve bölümümle alakalı bir yerde staja başlayacağım. haftada 6 gün sabah 8 akşam 6:30 olarak (cumartesi 4e kadar.) ücret olarakta bayağı düşük bir tutar normal stajyer ücreti yani 5000 tl gibi. bana işi öğrenmem için iyi bir tecrübe olacak fakat rahat bir hayattan şimdi düzenli bir hayata geçiş beni korkutuyor nedense. Hangi ara spora gideceğim, kendime , arkadaşlarıma, erkek arkadaşıma vakit ayıracağım vs gibi düşünceler beni korkutuyor.
işletme mzunuyum, m.müşavir yanında başlayacağım işi hiç bilmiyorum 3-4 aylık süreç işi öğrenmem için sıfırdanBölümünüz nedir? Çalışma saatleriniz çok fazla ve mezun birisi neden stajyer olarak işe başlıyor? Bence asıl dert bu kısmı...
gerçekten bende bu konuyu düşündüm fakat m. müşavirlik için bir muhasebe yerinde sıfırdan öğrenmem gerek bunu da farkındayım . maaş çok düşük en azından haftada 2-3 gün çalışsam bu ücrete yine tamam derdim zamanla arttırabilirlermiş çalışmama göreBence de korkutsun haftada 6 gün cumartesi 4e kadar çalışıyorsun ve aldığın ücret 5000₺ hamallık resmen.
Onun yerine direkt vasıfsız bir işe girseniz bile çalışma saat ve günleri aynı en azından asgari ücret alırdınız.
Sömürücüler yaaa
evet aile yanımdayım yani ailemden çok şükür para alıyorum her şeyim yerinde , iş yerine gitme amacım muhasebe öğrenmek ileriki süreçte orada kalabilir veya başka yere geöiş yapabilirim. cvme yazacağım bir çalışma alanı olsun istedim ve asıl amaç işi öğrenmekTecrübe öğrenmeden iş hayatına giriş yapamazsınız evet maddi kısmı çok zayıf kalmış.
Hepimiz bir düzene ayak uydurmak zorundayız. Şu andan itibaren çalışmazsanız geçimi nasıl sağlayacaksınız aileniz mi yardım ediyor?
Mali müşavirlik hedefiniz mi var ? Staj başlatma sınavına girdiniz mi?merhaba, üniversiteden mezun oldum ve bölümümle alakalı bir yerde staja başlayacağım. haftada 6 gün sabah 8 akşam 6:30 olarak (cumartesi 4e kadar.) ücret olarakta bayağı düşük bir tutar normal stajyer ücreti yani 5000 tl gibi. bana işi öğrenmem için iyi bir tecrübe olacak fakat rahat bir hayattan şimdi düzenli bir hayata geçiş beni korkutuyor nedense. Hangi ara spora gideceğim, kendime , arkadaşlarıma, erkek arkadaşıma vakit ayıracağım vs gibi düşünceler beni korkutuyor.
4 sene niye üniversite okudunuz? Yani staj dediğin teorik bilgiye pratik bilgi eklemek değil mi? Sıfırdan başlayan herkes öğrenir, üniversiteye gerek var mı? İşletme mezunları nerede staj yapıyor, siz niye m.müşavir seçtiniz? Bunları soruyorum çünkü hem bu kadar ağır çalışacaksınız hem de cv de görünecek. Cahil cahil yazmak istemiyorum bilen düzeltsin. İşletme mezununun mali müşavirde çalışması CV için iyi mi değil mi?işletme mzunuyum, m.müşavir yanında başlayacağım işi hiç bilmiyorum 3-4 aylık süreç işi öğrenmem için sıfırdan
Ben işin içinde olan birisi olduğumdan yazayım size..Konu sahibinin kariyer planı mali musavirlik sanırım..Ve yeni mezun olanlar staja giriş sınavına girip herhangi bir ofiste ya da şirketlerin muhasebe müdürüne bağlı staj yapmak zorunda..Ve ücretler malesef böyle kimi işveren ise sadece iş öğretip ücret dahi vermez ve SGK sini stajyere odetir..Aslında konu sahibi keşke şirkette staj yapma imkanı bulsa ofisler iş öğretme konusunda insaflı davranmıyor ya da yorucu oluyor..4 sene niye üniversite okudunuz? Yani staj dediğin teorik bilgiye pratik bilgi eklemek değil mi? Sıfırdan başlayan herkes öğrenir, üniversiteye gerek var mı? İşletme mezunları nerede staj yapıyor, siz niye m.müşavir seçtiniz? Bunları soruyorum çünkü hem bu kadar ağır çalışacaksınız hem de cv de görünecek. Cahil cahil yazmak istemiyorum bilen düzeltsin. İşletme mezununun mali müşavirde çalışması CV için iyi mi değil mi?
Ayrıca kanunen stajerlerin hafta sonu çalıştırılması yasak diye biliyorum. Benim zamanımda öyleydi. Evet ödenen tutar asgari ücretin 1/3'ü. Ben de öyle almıştım.