- 21 Temmuz 2018
- 6.976
- 20.811
-
- Konu Sahibi IstanbulluhatunCeyo
İşte tam olarak benim aklımda bu mesele vardı. Acı çeker miyim ve ne giyicem popom görünür mü diye düşünüyordum. Bir ara arkadaşım burun estetiği yapmıştı yanında refakatçi olarak kalmıştım ona da arkadan iple bağlamalı bir şey vermişlerdi poposu görünüyordu. Sağlıkta ayıp olmaz ama ne bileyim çekiniyorumHshshshs ne diyosun yahu, yok oyle bir aci, tum bagirsaklarinda bicak dolandiriyorlar sanki, bir de surekli gaz cikarma tut kendini aman dondum dolandim diye uyaran biri oluyor cevrende, bak 2 kez normal dogum yaptım, anestezisiz kolonoskopi maceram hepsinden beterdi. Anestezisiz teklif ederlerse ver ustune parasini anestezili yaptir, dayanamazsin.
Ameliyat onlugu bir de poposunda delik olan bir sort giydiriyorlar. Ben operasyondan ciktim etrafi görüyorum ama kimse tanidik degil sjsjsjs annem de benim namusumu kurtarma peşinde ay ustunu orteyim ay poposu acik cocugun, ay olur mu böyle bi battaniye ortseydim falan diye dolaniyor sesleri duyuyorum ama ben annemi tanımiyorum o sira bu kadin kim niye benim etrafimdaki diye sorguluyordum :) sonra altimdaki ameliyat sortunu cikartmaya calisirken ya birak teyze ne ugrasiyosun benle diye bayaği saldirdim kendisine shshshs, (totoyu kurtarma pesindeyim) sonra en son annem beni bi burdu kaba etimden yavrum kendine gel annenim ben senin diye, oyle uyanmistim.
Çölyak ile ilgili araştırmalar yaptım video falan da izledim. Doktor ters davranmadi ama o anlık psikolojimle sanırım moralim bozulunca, işlem yaptırmaktan kaçtım korktum. Ama cesaretimi toplicam yaptırıcam. Çevremde yaptıranlara da sormuştum herkesin verdiği cevap aynı olmuyor tabi. Ama bir nebze rahatladım şuanNe kadar prenssesiniz hortum geçirilir diye korkup hastaneye gitmemek ne demek. Basit bisey zaten artık uyutup yapılıyor. Hem kolonoskopi hemde endoskopi oldum, biyopsi alındı. Hiç bisey hissetmiyorsunuz zaten çocuk değilsiniz bu yaşa kadar hiç mi duymadınız.
Ayrıca çölyak rahatsız edici bir hastalık. Neden tedavi olmak yerine kaçıyorsunuz?
*Doktorun tavırlarında birsey yok olanı söylemiş.
İşte tam olarak benim aklımda bu mesele vardı. Acı çeker miyim ve ne giyicem popom görünür mü diye düşünüyordum. Bir ara arkadaşım burun estetiği yapmıştı yanında refakatçi olarak kalmıştım ona da arkadan iple bağlamalı bir şey vermişlerdi poposu görünüyordu. Sağlıkta ayıp olmaz ama ne bileyim çekiniyorum
Nereye dikiş yapıldı acaba? Size ne demişlerdiBen de yaptırdım. Bacağım iğneyle uyuşturuldu, yapılan işlemi hissettim. Ama acımadı, sonrasında da sorun yaşamadım. Dikiş de fazla değildi zaten, az bir şeydi. Korkulacak bir şey yok bence.
Bir dk göstereyim şimdiSizin kan testlerinizin hepsi mi pozitif çıktı, iga, igg anti endomisyum antikor falan benim geçen sene üç dört tane test sonucum çıkmıştı çölyak için
Ay o popoyu acikta birakan onlukler kotu hastanelerde kaldi artik onden arkaya sarilan onluklerden verdiler bana.İşte tam olarak benim aklımda bu mesele vardı. Acı çeker miyim ve ne giyicem popom görünür mü diye düşünüyordum. Bir ara arkadaşım burun estetiği yapmıştı yanında refakatçi olarak kalmıştım ona da arkadan iple bağlamalı bir şey vermişlerdi poposu görünüyordu. Sağlıkta ayıp olmaz ama ne bileyim çekiniyorum
Popodan kamera girebilsin diye elbette :)Poposunda delik olan şortu vermelerindeki amaç rahatça tuvalete gitmek mi nedir sjsdkdk
LGA, LGG, antikor negatif. Anti Gliadin lgG pozitifSizin kan testlerinizin hepsi mi pozitif çıktı, iga, igg anti endomisyum antikor falan benim geçen sene üç dört tane test sonucum çıkmıştı çölyak için
Merhaba doktor hanım cesaretimi toplayıp gidicem tekrar. Sonuçlarıma bakabilir misiniz rica etsem?Bir doktor olarak söylüyorum abartmamış. İnfertilitenin de sebeplerinden biri çölyak. Bu nedenle biyopsi yaptırıp doğrulayın sonrasında da hayatınızdan gluteni/gliadini çıkarın. Bunun bir ilacı yok, siz gluteni çıkardıkça bağırsak yapınız normale dönecek. Çıkarmadığınız sürece bağırsaklarınızda emilim sorunu, vitamin eksiklikleri kansızlık devam edecek hatta ilerlerse lenfomaya da çevirebilir. Hafife almayınız.
Geçen sene de benden şüphelenip kan testi istemişti doktor ama anti igg bakılmamış benim şimdi baktım geçmiş tahlillere. Diğerleri benim de negatif çıkmış. Ben hepsi negatif olunca sonuç göstermeye bile gitmemiştim. Valla bilemedim acaba çoğu negatif çıkıp o neden pozitif çıktı. Doktor değilim ama belki çölyak değildir ama gluten hassasiyeti falandır. Bence de siz bir kolonoskopi yaptırın gönlünüz rahatlar. Ailede var mı hiç çölyak?LGA, LGG, antikor negatif. Anti Gliadin lgG pozitif
Hemşir bey aşkı başka ayolYahu kızım doktor bu çıkar dümdüz söyler. Riskleri soylemis yaptir tetkiklerini. Hemşir bey alsaydı kanini kosa kosa giderdin ama
Kardeşlerimin hepsi zayıf ve uzun. Hiçbiri annem ve benim kadar hastaneye gidip de kan değerini merak etmez. Ama genel olarak 3 kardeşimde mide sorunları oluyor. Kardeşim daha geçen hafta sağlık ocağında kan verdi değerleri iyi görünüyordu. Ama çölyak testi için ayriyeten özel olarak istemek gerekiyor.Geçen sene de benden şüphelenip kan testi istemişti doktor ama anti igg bakılmamış benim şimdi baktım geçmiş tahlillere. Diğerleri benim de negatif çıkmış. Ben hepsi negatif olunca sonuç göstermeye bile gitmemiştim. Valla bilemedim acaba çoğu negatif çıkıp o neden pozitif çıktı. Doktor değilim ama belki çölyak değildir ama gluten hassasiyeti falandır. Bence de siz bir kolonoskopi yaptırın gönlünüz rahatlar. Ailede var mı hiç çölyak?