Merhaba kızlar, geçen yıl kan verdim, doktorun tavırları ve çölyak pozitif teşhisi

Ne kadar prenssesiniz hortum geçirilir diye korkup hastaneye gitmemek ne demek. Basit bisey zaten artık uyutup yapılıyor. Hem kolonoskopi hemde endoskopi oldum, biyopsi alındı. Hiç bisey hissetmiyorsunuz zaten çocuk değilsiniz bu yaşa kadar hiç mi duymadınız.
Ayrıca çölyak rahatsız edici bir hastalık. Neden tedavi olmak yerine kaçıyorsunuz?
*Doktorun tavırlarında birsey yok olanı söylemiş.

İşte tam olarak benim aklımda bu mesele vardı. Acı çeker miyim ve ne giyicem popom görünür mü diye düşünüyordum. Bir ara arkadaşım burun estetiği yapmıştı yanında refakatçi olarak kalmıştım ona da arkadan iple bağlamalı bir şey vermişlerdi poposu görünüyordu. Sağlıkta ayıp olmaz ama ne bileyim çekiniyorum

Çölyak ile ilgili araştırmalar yaptım video falan da izledim. Doktor ters davranmadi ama o anlık psikolojimle sanırım moralim bozulunca, işlem yaptırmaktan kaçtım korktum. Ama cesaretimi toplicam yaptırıcam. Çevremde yaptıranlara da sormuştum herkesin verdiği cevap aynı olmuyor tabi. Ama bir nebze rahatladım şuan

Bir doktor olarak söylüyorum abartmamış. İnfertilitenin de sebeplerinden biri çölyak. Bu nedenle biyopsi yaptırıp doğrulayın sonrasında da hayatınızdan gluteni/gliadini çıkarın. Bunun bir ilacı yok, siz gluteni çıkardıkça bağırsak yapınız normale dönecek. Çıkarmadığınız sürece bağırsaklarınızda emilim sorunu, vitamin eksiklikleri kansızlık devam edecek hatta ilerlerse lenfomaya da çevirebilir. Hafife almayınız.

Poposunda delik olan şortu vermelerindeki amaç rahatça tuvalete gitmek mi nedir sjsdkdk

Ay o popoyu acikta birakan onlukler kotu hastanelerde kaldi artik onden arkaya sarilan onluklerden verdiler bana.
Poposunda delik olan şortu vermelerindeki amaç rahatça tuvalete gitmek mi nedir sjsdkdk
Popodan kamera girebilsin diye elbette :)

anestezi veriyorlar artık zaten biyopsinin, endoskopinin nesinden korkuyorsunuz. benim kuzenim çölyak, hem de aşırı fast food tüketen biriydi önceden. doktor asla ve asla gluten tüketemezsin bu saatten sonra dedi. bağırsaklarında bir tane sağlıklı flora kalmamış. o yüzden doktorunuz abartmamış bile bence ki koşa koşa endoskopiye gitmeniz gerekirdi. aman bilmeden hayatımı sürdürürüm denilecek bir hastalık değil. tabi evreleri vs vardır doktorunuz sizi ona göre yönlendirir

Merhaba doktor hanım cesaretimi toplayıp gidicem tekrar. Sonuçlarıma bakabilir misiniz rica etsem?

Eklentiler

• IMG_20241116_161758.jpg
    106,3 KB · Görüntüleme: 13
LGA, LGG, antikor negatif. Anti Gliadin lgG pozitif
Geçen sene de benden şüphelenip kan testi istemişti doktor ama anti igg bakılmamış benim şimdi baktım geçmiş tahlillere. Diğerleri benim de negatif çıkmış. Ben hepsi negatif olunca sonuç göstermeye bile gitmemiştim. Valla bilemedim acaba çoğu negatif çıkıp o neden pozitif çıktı. Doktor değilim ama belki çölyak değildir ama gluten hassasiyeti falandır. Bence de siz bir kolonoskopi yaptırın gönlünüz rahatlar. Ailede var mı hiç çölyak?

Ben de anestezi ile hem endoskopi hem de kolonoskopi oldum parça alındı. Bence kolonoskopi hazırlığı daha zor ben akşam oldum özel muayenehanede sabahtan bir ilaç içmeye başladım o ishal yapıyor bağırsakları boşaltıyor. Sonrasında su dahi içmek yasak zaten. Endoskopi için ağza bir parça koyuyorlar ağzın kapanmaması için, alta da poposu açık bir pantalon giymiştim zaten doktor filan görüyor yani tıp bu ayıp yok benim pek utanmam yoktur bu konularda bir de. Uyanınca biraz saçmalıyorsun ama çabuk geçiyor hemen ardından yemek vs yenebiliyor mesela ameliyat anestezisi gibi değildi benimki sedasyon diye geçiyor. Hiç ağrım sızım da olmadı sonrasında.

Kardeşlerimin hepsi zayıf ve uzun. Hiçbiri annem ve benim kadar hastaneye gidip de kan değerini merak etmez. Ama genel olarak 3 kardeşimde mide sorunları oluyor. Kardeşim daha geçen hafta sağlık ocağında kan verdi değerleri iyi görünüyordu. Ama çölyak testi için ayriyeten özel olarak istemek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…