Merdivenden yuvarlanmak

Ya bi otur elini basının arasına ko, dusun. Ben napiyorum de. Sinav yuzunden canından olacak.. kurban oldugum allahı teala, yaratıyorsun sahip cik.

Söyleme , heyecan stres yaptım dersin daha ilk yılın üstelik
Offf şu an hiç sağlıklı bir psikoloji de değğlim ama kimse bunu görmüyor

Utanacak hiçbir şey yok. Ailenle oturup güzelce konuşacaksın. Hazirlanamadigini ve bu yüzden çok stres yaptığını, seneye girmek istediğini söyleyeceksin. Bütün duygu ve düşüncelerini güzelce anlat olur mu. Onların beklentisinin çok yüksek olmasının sende psikolojik baskı hissettirdiğini de anlat.
Önce sen biraz sakinles, sonra da konuş ailenle. Merdiven falan sakın düşünme Allah korusun sakat kalmak da ölmek de var o işin ucunda.

Bunun farkındayız canım aynı yollardan ben de geçtim 3 kere üniversite sınavına girdim , üniversiteyi bir yıl uzattım 8 yıllık öğretmenim şimdi yeter ki sağlık olsun kendini , aileni üzmeye sağlığını tehlikeye atmaya değmez

Oha insanın bu kadar mı kaybedecek birşeyi olmaz
Sen gibilerden korkulur ayol
Canı umrunda değil hatunun
başka çarem yok
Üniversite sınavına hiç çalışmadkm pişmanm temelin var ama 6 ay kala sıkıldım ve sınava girmek istemiyorum ailemi utandırmak istemiyorum seneye giricem sınavdan bir gün önce kendimi yuvarlıycam ve sınava girmeyip seneye çalışıp kazanmak istiyorum köpek gibi pişmanım

Biliyoruz biz. Hepimiz o yollardan geçtik. Bak arkadaşlar da söylemiş, ailenin vereceği tepkiden korkuyorsan hiç söyleme hazırlanmadım diye. Git gir sınava, hem nasıl olduğunu görmüş olursun. Sonuç kötü gelirse de ya kaydırma yapmışım dersin, ya çok heyecanlandım başım döndü ondan oldu dersin. Bulursun birşeyler.

18 yaşındasın daha, bu yaşadıkların çok normal. Ben de ilk senemde pek çalışmamıştım. İnan bana yalnız değilsin.

Ailen yeteri kadar çalışmadığının farkındadır zaten. Çok büyük beklentilerinin olmadığına emin olabilirsin. Yine de ailenle konuş, mezuna kalacağını ve bu kez çok iyi hazırlanacağını söyle.

Sınava gir mutlaka, o atmosferi gör. Hiçbir şey kaybetmezsin.

Anne babalar bazen çocuklarının problemlerini göremeyebilir ...onlarında kendi doğruları var nihayetinde...ellerinde olmadan baskılamış olabilirler sizi...boşverin kendinize odaklanın..hayatınızın her evresinde sizi ve psikolojinizi anlamayan insanlar illaki olacaktır etrafınızda ...her çaresiz kaldığınızda kendinize zarar vererek kurtulamazsınız içinde bulunduğunuz durumdan...belliki bir buhrandasınız olabilir genç ve hayata karşı tecrübesiz siniz...
Ne olursa olsun,kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın önce kendim demeli ,diğerlerinin fikirlerini önemsesenizde en değerli en doğru kararları kendiniz verirsiniz...
Bu dünyadaki en değerli kişi,kendinizsiniz...
Ve sana bir abla tavsiyesi ailen bile olsa sağlık konusunda kimseye muhtaç olma.. iki gün bakar, üçüncü gün seni dikkatsizlikle suçlar, dördüncü gün yaptıkları sınav baskısı unutup tamamen onlara yük olduğunuzu düşündürecek davranışta bulunmaktan çekinmezler...kırılıp kırılmadığınızı zerre umursamadan size hayatı dar ederler...
Yapmayın bunu kendinize

Pes ...canından önemli mi?
Aileni utandırma tamam,ama böyle birsey yaparsan nasıl uzuleceklerini ön görebiliyor musun?alacağın hasar da çabası...

Otomatik ayni mesajlari kopyalayip duruyor..
Psikolojisi iyi degil..iste ailelerin yonlendirdigi genclik!
Illa kazanacaksin, kazanmalisin, ayten ablalarin kizi kazanmis, ondan neyin eksik, calis, tuvalette bile calis, kazan, kazanmazsan olmaz vs vs vs
Biri de cikip demiyor ki, hayatindan onemli degil yavrum! Bu sene olmaz, seneye olur. Olmasa da olur! Sen degerlisin!

Acilen ruh sağlığı uzmanına görünün derim ben!
Benim psikolojim normal değil bunu aileme defalarca söyledim psikiyatriste gitmek istedim ilaç verir diye götürmedi reşit değildim daha yeni 18e girdim psikoloğa gidicem devletten randevu bulamıyorum ailem para vermiyor yapıcak çarem yok kimse beni vazgeçiremez sadece nasıl daha az zararla atlatırım onu söyleyin

Hayat taki her hatan da veya zayıflığında kendini merdivenler den mi yuvarlıyacaksın cocuğum.. Sınava girersin kazanamazsan eksiklerini analiz eder çalışır tekrar sınava girersin hayatın sonu değil ki... Ben de anne adayıyım benimde rabbim izin verirse evladım olacak sağlıklı olsun 1 veya 2 sene geç gitsin üniversite ye hiç önemli değil... Annen kahrolur çok üzülür kadının kalbine mi indireceksin?

Ben tekrar hazırlanmayı dert etmiyorum pişmanım ve hatamı telafi etmek için tekrar girmek isityorjm ama benden beklentileri çok yüksek çok düşük bir sıralama yapıcsm offfff

Saçmalama güzelim hersey o sinav degil. Bu yıl olmaz 1 2 3 yıl sonra olur , ölüp gitsen ailen arkanda ne halde olacak? Az kafanı çalıştır belin kırılsa 1 yil yatarsın boynun kırılsa felç kalsan sakat kalsan , ne yapacaksin???

Gecenin bu saatinde gülme sesimden adam uyancak.
nasil hasta kafalarsiniz ya.
Yuvarla kendini belki kafadaki tahtalar yerine gelir

Peki böyle bir durumda ilk aklına gelen merdivenlerden yuvarlanmak mı oldu? Diğer arkadaşlar söylemiş ama ben de söyleyeyim, hayatını riske atmaya değecek kadar önemli bir sınav asla değil. Bu yıl girmezsin, seneye girersin. Neden acele ediyorsun? Göze bu kadar küçük gelen fiiller hayatını karartabilecek denli etkileyebilir seni. Ani ve absürt kararlar alıp kötü sonuçlarla karşılaşmak yerine gerekirse ailenden azar işit ama asla böyle bir hareket yapma. Ablan olarak söylüyorum.

Ablam bana sınavdan sonra seninle görüşücez diyor kötü bir sıralama yaparsam beni mahveder annemle babamı da o kışkırtıyor yaaaa kitaplarım boş çözmedipimi görürlerse beni mahvederler ölmek istiyorum kitaplarını çözücem yetiştiricem sonra kendimi yuvarlayıp o sınava girmiycem başka çare yok keşke ablam olmasaydı

Benim bedenim fiziksel olarak çürük gözlerim de sorun vardı,dişlerimde sorun vardı iltihap oldu çok kötü 3 yıl dişle uğraştım kaslarımda sorun vardı hala var kas tedavisi gördüm geceleri ağrılardan uyuamıyorum ailem inanmıyor ağrıdığna beni doktora götürdüler ilaç parası çok pahalı geldi teyzemler yalan söylüyor ilaç alma dediler şu an her yerim çok kötü ağrıyor kollar bacaklar üzerime yorgan örtemiyorum kalçama ağrı vuruyor sandalyede oturup ders çalışamıyorum heee daha sayayım
8.sınıftayken bir çocuk beni merdivenlerden attı resmsn abartısız alnımı yere vurdum davul gibi şişti ailem doktora götürmedi o olaydan önceki anılarım çocukluğum hepsi silik baş ağrsı bulanık görme baş dönmesi desen hepsi bu merdiven olayından sonra başladı nörolojiye randevu aldım annemler evde kardeşime baktırdılar randevjm iptal oldu.Hipoglisemi hastasıyım daha sayayım mı benim bedenim çürük lan ben daha 18 yaşındayım 18,40 yaşındaki bir insanın taşıyacağı yükleri ben bu yaşta taşıyorum.Bu merdiven olayı benim için hiç varsın bir olayla daha uğraşırım aileden kimse beni anlamıyor ruhum çürüdü çığlıklarım hep sessiz artık bütün bu yükleri çekmek istemiyorum psikoloji desen yok bende.Tedavi olmak istdeim annem psikiyatri ilaçları içmeme izin vermedi kimse benim çığlığımı duymuyor kendimi merdivenlerden yuvarlıycam başka çare yok

Gecenin bu saatinde gülme sesimden adam uyancak.
nasil hasta kafalarsiniz ya.
Yuvarla kendini belki kafadaki tahtalar yerine gelir
Benim bedenim fiziksel olarak çürük gözlerim de sorun vardı,dişlerimde sorun vardı iltihap oldu çok kötü 3 yıl dişle uğraştım kaslarımda sorun vardı hala var kas tedavisi gördüm geceleri ağrılardan uyuamıyorum ailem inanmıyor ağrıdığna beni doktora götürdüler ilaç parası çok pahalı geldi teyzemler yalan söylüyor ilaç alma dediler şu an her yerim çok kötü ağrıyor kollar bacaklar üzerime yorgan örtemiyorum kalçama ağrı vuruyor sandalyede oturup ders çalışamıyorum heee daha sayayım
8.sınıftayken bir çocuk beni merdivenlerden attı resmsn abartısız alnımı yere vurdum davul gibi şişti ailem doktora götürmedi o olaydan önceki anılarım çocukluğum hepsi silik baş ağrsı bulanık görme baş dönmesi desen hepsi bu merdiven olayından sonra başladı nörolojiye randevu aldım annemler evde kardeşime baktırdılar randevjm iptal oldu.Hipoglisemi hastasıyım daha sayayım mı benim bedenim çürük lan ben daha 18 yaşındayım 18,40 yaşındaki bir insanın taşıyacağı yükleri ben bu yaşta taşıyorum.Bu merdiven olayı benim için hiç varsın bir olayla daha uğraşırım aileden kimse beni anlamıyor ruhum çürüdü çığlıklarım hep sessiz artık bütün bu yükleri çekmek istemiyorum psikoloji desen yok bende.Tedavi olmak istdeim annem psikiyatri ilaçları içmeme izin vermedi kimse benim çığlığımı duymuyor kendimi merdivenlerden yuvarlıycam başka çare yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…