- 13 Haziran 2021
- 125
- 609
-
- Konu Sahibi Hortkuluk1
Ah canım ya..herşeyden önemli tek birşey var oda sağlık..Allah korusun ya felç kalsan kurtaracakmı seni sınavdan kaçmak...çok çok üzüldüm durumuna ve psikolojine.belliki ailen baskılıyor birazda...
Ama unutma dünyada en önemli şey sağlık gerisi tamamen düzeltilebilir..
Sınava girmeyeceğim hazır hissetmiyorum de kararlı bir şekilde girme..bu kadar basit..yiyeceğin en fazla bir fırça olur birkaç güne normale dönersiniz
Merdivenden düşmen büyük risk..sakat kalabilirsin aylarca tedavi görmek zorunda kalabilirsin..düzelmeyede bilirsin...hasarda kalabilir bir yerinde..
Sonrasında yaşayacağım pişmanlığı düşün derim...Vallahi Allahın gönlüne güç gider..
Geçen yaz eşimle köye gidip gitmeme tartışması yaşadık ben gitmek istemedim dedimki inşallah bişey olurda gidemeyiz
Hafta kalmadı bacağı kırıldı..6 ay da zor iyileşti...olan kime oldu ?bana bütün yaz hatta yılbaşına kadar eve tıkıldım kocama baktım keşke köye gitseydimde bunu yaşamasaydık dedim ama dilin kemiği yok olan oldu
Sakın bile isteye kendine zarar verme..okulmuş sınavmış bunlar geçer önemli olan sağlıklı yaşayabilmek...aman canım sakın deneme bil
Offf şu an hiç sağlıklı bir psikoloji de değğlim ama kimse bunu görmüyorSöyleme , heyecan stres yaptım dersin daha ilk yılın üstelik
Utanacak hiçbir şey yok. Ailenle oturup güzelce konuşacaksın. Hazirlanamadigini ve bu yüzden çok stres yaptığını, seneye girmek istediğini söyleyeceksin. Bütün duygu ve düşüncelerini güzelce anlat olur mu. Onların beklentisinin çok yüksek olmasının sende psikolojik baskı hissettirdiğini de anlat.Yaaa ben sınav hazırlık sürecinde kursa gidiyordum beni haksız yere sınıf düşürdüler en iyi sınıftaydıym hocalar arkadaşlarım ailemden psikolojik şiddet gördüm ve ders çalışmayı bıraktım şimdi ise pişmanım çok utanıyorum
Önce sen biraz sakinles, sonra da konuş ailenle. Merdiven falan sakın düşünme Allah korusun sakat kalmak da ölmek de var o işin ucunda.Ben seneye giricepimi onlara hafif çıtlattı ama beklentileri çok yüksek yaaa çok çalıştığımı düşünüyorlar 4 yıl lisede hayvan gibi çalıştım bu yıl ne olduysa sıkıldım bıraktım dğşük bir sıralama yapıcam yüzlerine nasıl bakıcsm çok pişmanım çok utanıyorum
Bunun farkındayız canım aynı yollardan ben de geçtim 3 kere üniversite sınavına girdim , üniversiteyi bir yıl uzattım 8 yıllık öğretmenim şimdi yeter ki sağlık olsun kendini , aileni üzmeye sağlığını tehlikeye atmaya değmezOfff şu an hiç sağlıklı bir psikoloji de değğlim ama kimse bunu görmüyor
başka çarem yokOha insanın bu kadar mı kaybedecek birşeyi olmaz
Sen gibilerden korkulur ayol
Canı umrunda değil hatunun
Biliyoruz biz. Hepimiz o yollardan geçtik. Bak arkadaşlar da söylemiş, ailenin vereceği tepkiden korkuyorsan hiç söyleme hazırlanmadım diye. Git gir sınava, hem nasıl olduğunu görmüş olursun. Sonuç kötü gelirse de ya kaydırma yapmışım dersin, ya çok heyecanlandım başım döndü ondan oldu dersin. Bulursun birşeyler.Offf şu an hiç sağlıklı bir psikoloji de değğlim ama kimse bunu görmüyor
18 yaşındasın daha, bu yaşadıkların çok normal. Ben de ilk senemde pek çalışmamıştım. İnan bana yalnız değilsin.başka çarem yok
Üniversite sınavına hiç çalışmadkm pişmanm temelin var ama 6 ay kala sıkıldım ve sınava girmek istemiyorum ailemi utandırmak istemiyorum seneye giricem sınavdan bir gün önce kendimi yuvarlıycam ve sınava girmeyip seneye çalışıp kazanmak istiyorum köpek gibi pişmanım
Anne babalar bazen çocuklarının problemlerini göremeyebilir ...onlarında kendi doğruları var nihayetinde...ellerinde olmadan baskılamış olabilirler sizi...boşverin kendinize odaklanın..hayatınızın her evresinde sizi ve psikolojinizi anlamayan insanlar illaki olacaktır etrafınızda ...her çaresiz kaldığınızda kendinize zarar vererek kurtulamazsınız içinde bulunduğunuz durumdan...belliki bir buhrandasınız olabilir genç ve hayata karşı tecrübesiz siniz...Offf şu an hiç sağlıklı bir psikoloji de değğlim ama kimse bunu görmüyor
Pes ...canından önemli mi?başka çarem yok
Üniversite sınavına hiç çalışmadkm pişmanm temelin var ama 6 ay kala sıkıldım ve sınava girmek istemiyorum ailemi utandırmak istemiyorum seneye giricem sınavdan bir gün önce kendimi yuvarlıycam ve sınava girmeyip seneye çalışıp kazanmak istiyorum köpek gibi pişmanım
Benim psikolojim normal değil bunu aileme defalarca söyledim psikiyatriste gitmek istedim ilaç verir diye götürmedi reşit değildim daha yeni 18e girdim psikoloğa gidicem devletten randevu bulamıyorum ailem para vermiyor yapıcak çarem yok kimse beni vazgeçiremez sadece nasıl daha az zararla atlatırım onu söyleyinAcilen ruh sağlığı uzmanına görünün derim ben!
Ben tekrar hazırlanmayı dert etmiyorum pişmanım ve hatamı telafi etmek için tekrar girmek isityorjm ama benden beklentileri çok yüksek çok düşük bir sıralama yapıcsm offfffHayat taki her hatan da veya zayıflığında kendini merdivenler den mi yuvarlıyacaksın cocuğum.. Sınava girersin kazanamazsan eksiklerini analiz eder çalışır tekrar sınava girersin hayatın sonu değil ki... Ben de anne adayıyım benimde rabbim izin verirse evladım olacak sağlıklı olsun 1 veya 2 sene geç gitsin üniversite ye hiç önemli değil... Annen kahrolur çok üzülür kadının kalbine mi indireceksin?
Ablam bana sınavdan sonra seninle görüşücez diyor kötü bir sıralama yaparsam beni mahveder annemle babamı da o kışkırtıyor yaaaa kitaplarım boş çözmedipimi görürlerse beni mahvederler ölmek istiyorum kitaplarını çözücem yetiştiricem sonra kendimi yuvarlayıp o sınava girmiycem başka çare yok keşke ablam olmasaydıPeki böyle bir durumda ilk aklına gelen merdivenlerden yuvarlanmak mı oldu? Diğer arkadaşlar söylemiş ama ben de söyleyeyim, hayatını riske atmaya değecek kadar önemli bir sınav asla değil. Bu yıl girmezsin, seneye girersin. Neden acele ediyorsun? Göze bu kadar küçük gelen fiiller hayatını karartabilecek denli etkileyebilir seni. Ani ve absürt kararlar alıp kötü sonuçlarla karşılaşmak yerine gerekirse ailenden azar işit ama asla böyle bir hareket yapma. Ablan olarak söylüyorum.
Benim bedenim fiziksel olarak çürük gözlerim de sorun vardı,dişlerimde sorun vardı iltihap oldu çok kötü 3 yıl dişle uğraştım kaslarımda sorun vardı hala var kas tedavisi gördüm geceleri ağrılardan uyuamıyorum ailem inanmıyor ağrıdığna beni doktora götürdüler ilaç parası çok pahalı geldi teyzemler yalan söylüyor ilaç alma dediler şu an her yerim çok kötü ağrıyor kollar bacaklar üzerime yorgan örtemiyorum kalçama ağrı vuruyor sandalyede oturup ders çalışamıyorum heee daha sayayımSaçmalama güzelim hersey o sinav degil. Bu yıl olmaz 1 2 3 yıl sonra olur , ölüp gitsen ailen arkanda ne halde olacak? Az kafanı çalıştır belin kırılsa 1 yil yatarsın boynun kırılsa felç kalsan sakat kalsan , ne yapacaksin???
Gecenin bu saatinde gülme sesimden adam uyancak.
nasil hasta kafalarsiniz ya.
Yuvarla kendini belki kafadaki tahtalar yerine gelir
Benim bedenim fiziksel olarak çürük gözlerim de sorun vardı,dişlerimde sorun vardı iltihap oldu çok kötü 3 yıl dişle uğraştım kaslarımda sorun vardı hala var kas tedavisi gördüm geceleri ağrılardan uyuamıyorum ailem inanmıyor ağrıdığna beni doktora götürdüler ilaç parası çok pahalı geldi teyzemler yalan söylüyor ilaç alma dediler şu an her yerim çok kötü ağrıyor kollar bacaklar üzerime yorgan örtemiyorum kalçama ağrı vuruyor sandalyede oturup ders çalışamıyorum heee daha sayayımSaçmalama güzelim hersey o sinav degil. Bu yıl olmaz 1 2 3 yıl sonra olur , ölüp gitsen ailen arkanda ne halde olacak? Az kafanı çalıştır belin kırılsa 1 yil yatarsın boynun kırılsa felç kalsan sakat kalsan , ne yapacaksin???