Ya onları da sormasın geçtim ama insan nasıl gidiyor diye bi sorar yani bi anne olarak sormalı gibi geldi dediğim gibi abartıyorum sanırım çok takmamak lazım ..Sizi anlıyorum,insan hamile olunca hep bebekten konuşulsun hamilelikten konuşulsun istiyor ama karşınızdaki insan için dünya sadece bebekten ibaret değil. Gerçi yine de ben anneden “canın bir şey çekiyor mu, bulantın başladı mı” gibi cümleler beklerdim. Benim takıldığım nokta bebeğin düştüğünü neden gizliyorsunuz? Allah göstermesin belki hemen hamile kalamayacaksınız,belki uzun sürecek, niye böyle bir şeyi gizlemeyi tercih ettiğinizi anlamadım. Umarım en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Yahu nazlı hamile gelin terörü diye birşey var galiba.Kayinvalideniz size kızım ağır kaldırma demiş.Bardagin dolu tarafını görmek varken kendi kendinizi niye dolduruyorsunuz.Benim jinekologum böyle durumların normal olduğunu pek cok kadının başına geldiğini anlatmıştı.(Benimde başıma geldi ben hiç kv falan demedim).Kızlar selam . Ben hamileydim ama bebek gelişmediği için sonlandırmak zorunda kaldık eşim bu durumu ailesine söylemek istemedi bende saygı duydum üzülsünler istemiyorum dedi nasılsa kısa zamanda tekrar düşünüyoruz dedi oldugunda sorarlarsa o zaman söyleriz dedi sen bilirsin dedim neyse asıl konu şu ; kv cuma günü konustuk kızım ağır kaldırma dedi bende mecburen tamam anne dedim ama bugun eşimin kızkardeşi annesi fln görüntülü konustuk bi kere bile bebek nasıl sen nasılsın hadi beni geçtim nasıl gidiyo hamilelik vs diye sormadılar bile şaşırdım açıkçası ki ilk torun olacaktı olsaydı Hee sormamaları evet iyi oldu çünkü zaten yok yalan söylemek durumdan kalmayacaktık ama bi yandan da olsaydı demekki sormayacaklardı dedim şaşırdım açıkçası hatta eşime dedim insan sormaz mı ya sonucta ilk torun istemiyorlar herhlde dedim yada merak etmez mi babaanne olarak eşim hala alışamadılar yada akıllarına gelmemiştir dedi nasıl yani dedim kızkardesin evli yakınlar onlarda yok yani ilk torun olacak bi heves bi istek bi merak olmaz yoksa biliyorlar mı dedim ben söylemedim dedi ala ala dedim açıkçası şaşırdım yada garipsedim tuhafıma gitti doğunca torunum diye atlarlar ama dedim içimden . Kv söylemeyi düşündüm yani konusurken sitem eder gibi sonra dedim boşver zaten yok bi daha ki oldugunda söylerim hayırlısı ile. Kızlar çok mu abartıyorum nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum açıkçası eşimin de bir şey söylememesi garip geliyor yani ne bileyim bana gelince hemen ailesini savunur ama onların yaptıklarına gelince aklına gelmemiştir oluyo . Sizce ne yapmalıyım ?
Evet eşim hatalı zaten yukarı da da dedim ya belki ona kızdığım için en ufak şey batıyorAnladım , siz dolmuşsunuz en ufak şeyden anlam çıkarıyorsunuz ama yapmayın. Bu sizi uzak vade de hep haksız yapar. Mesela şu söylediklerin de bir şey yok. Diğer laf sokma olaylarını bilmiyorum elbet ama o durumlarda susuyorsa gene eşiniz hatalı oluyor bu durumda.
Kbakmayın ama anneniz iyi yapmış eğer gelirde size laf sokma durumu fln sizde verin cvbnı lütfen herşeyin zamanı ver derler geldiğinde sakın susmaVerdi ama hiçbir şekilde iletişimde değiliz konuşmuyoruz aramaz sormaz ama işte torun görmek için gelecektir birkaç saatliğine. İşin tuhafı annemle de konuşmuyor anneme beni şikayet edince annem ağzının payını verip evinden göndermişti.
Kaç olmalı bu sayı7/24 beklenmez ki zaten bakın arada soruyormuşsunuz yine de sık sık olmaz ama 1 kere de olmaz yani
Ya orası ayrı tamam sormadılar ama bu sefer torun olunca da başlarlar her şeye karışmaya , bana da gelir muhtemelen ..Ne güzel işte sormamislar.
Meraklı olsalardı daha kotu.
"bebek ne oldu, nasıl oldu, neden düştü,doktor ne dedi, ağır mi taşıdın,sigara mi içtin? Ah vah, kızım çok ağladım dua ettim, ne zaman bebek olur dediler? Ah kızim bilmemne ye iç iyi olur, ne oldu, nasıl oldu, ne Zaman hamile kalacaksin'
İyyy senin derdin sana yeter. Şükret bence
Yook laf söyleyemez konuşmuyoruz çünkü gerçekten konuşmuyoruzKbakmayın ama anneniz iyi yapmış eğer gelirde size laf sokma durumu fln sizde verin cvbnı lütfen herşeyin zamanı ver derler geldiğinde sakın susma
Evet soruyorum devamlı olmasa da sorarım bi kaç defa sordum hatta kp hasta her konuşmamızda sorarım ararım. Annem gibi davranmasını beklemiyorum elbette bi beklentim yok sadece insan yine de bi anne olarak sorması gereken dedimKaç olmalı bu sayı
bunun kuralımı var
bende hamile oldum ama kimsedem beni merak ermesini beklemedim
kv den hele hiç
arada sorardı ama önemli değildi benim için
annem hergün sorardı, çok bulantım olurdu ilk aylar
günde kaç kez arardı, bişeyler yiyebildinmi, bugün nasılsın, yorma kendini vs diye
ama dediğim gibi Annem
kv dem değil
annneiz sizi arayıp soruyorsa eş ailesine ne gerek var
siz kv hasta olsa devamlı arayıp soruyormusunuz mesela
Sizin bebeğin artık olmadığını söylememeniz normal ama onların sormaması değil öyle mi? Tamam sonlaninca kendinizin arayıp haber vermek istememenizi anlarım zaten üzülüyor insan kimseye laf anlatmak istemiyor ama sorduklarında bir yalanı sürdürmek anlaşılır bir şey değil. Ne zamana kadar devam edecek bu durumKızlar selam . Ben hamileydim ama bebek gelişmediği için sonlandırmak zorunda kaldık eşim bu durumu ailesine söylemek istemedi bende saygı duydum üzülsünler istemiyorum dedi nasılsa kısa zamanda tekrar düşünüyoruz dedi oldugunda sorarlarsa o zaman söyleriz dedi sen bilirsin dedim neyse asıl konu şu ; kv cuma günü konustuk kızım ağır kaldırma dedi bende mecburen tamam anne dedim ama bugun eşimin kızkardeşi annesi fln görüntülü konustuk bi kere bile bebek nasıl sen nasılsın hadi beni geçtim nasıl gidiyo hamilelik vs diye sormadılar bile şaşırdım açıkçası ki ilk torun olacaktı olsaydı Hee sormamaları evet iyi oldu çünkü zaten yok yalan söylemek durumdan kalmayacaktık ama bi yandan da olsaydı demekki sormayacaklardı dedim şaşırdım açıkçası hatta eşime dedim insan sormaz mı ya sonucta ilk torun istemiyorlar herhlde dedim yada merak etmez mi babaanne olarak eşim hala alışamadılar yada akıllarına gelmemiştir dedi nasıl yani dedim kızkardesin evli yakınlar onlarda yok yani ilk torun olacak bi heves bi istek bi merak olmaz yoksa biliyorlar mı dedim ben söylemedim dedi ala ala dedim açıkçası şaşırdım yada garipsedim tuhafıma gitti doğunca torunum diye atlarlar ama dedim içimden . Kv söylemeyi düşündüm yani konusurken sitem eder gibi sonra dedim boşver zaten yok bi daha ki oldugunda söylerim hayırlısı ile. Kızlar çok mu abartıyorum nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum açıkçası eşimin de bir şey söylememesi garip geliyor yani ne bileyim bana gelince hemen ailesini savunur ama onların yaptıklarına gelince aklına gelmemiştir oluyo . Sizce ne yapmalıyım ?
Hay ağzına sağlık.Kaç olmalı bu sayı
bunun kuralımı var
bende hamile oldum ama kimsedem beni merak ermesini beklemedim
kv den hele hiç
arada sorardı ama önemli değildi benim için
annem hergün sorardı, çok bulantım olurdu ilk aylar
günde kaç kez arardı, bişeyler yiyebildinmi, bugün nasılsın, yorma kendini vs diye
ama dediğim gibi Annem
kv dem değil
annneiz sizi arayıp soruyorsa eş ailesine ne gerek var
siz kv hasta olsa devamlı arayıp soruyormusunuz mesela
Kv müneccim mi nasıl bilsin .Ayrıca burda konu sahibi yeni çocuğunu kaybetmiş ya herkes de dalga geçecek yer arıyor ne var sorsa kayınvalide dilinin tüyü mu biter. Kendi kızlarına gelince aman yavrum şöyle yap böyle yap . Çok normal bı beklenti ilk torunlariymis kadın zaten şu an zor bir süreçten geçiyor. Sizde o ailenin iyiliği için cirpinamayin eşinize söyleyin benim duygularım yok mu senin ailen için hamile numarası yapacağım diye
Ben kaybını bilmesini söylemedim . Onu eşinin söylemesi gerekirdi. Ama kv de sormasigerekirdi evet. Görüntülü konuşurken bı zahmet nasılsın iyi misin demeliydi. İnsan ilk torunu olunca sorar bu aşırı beklenti değil .Kv müneccim mi nasıl bilsin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?