Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet canım bu iki ilaç arasında fark var. Menogonda FSH ve LH hormonları var. Gonal-f'de ise sadece FSH var. Bildiğim kadarıyla özellikle yumurtalıkları iyi cevap vermeyen (poor responder diyor doktorlar) hastalarda ve benim gibi hipogonadizm(ilaçsız adet göremeyen) hastalarda menogon tercih ediliyor. İlginçtir ki, menogon gonal-f'ye göre daha ucuz bir ilaç. Benim tedavimde hep menogon kullanıldı. Şu an 8+3 haftalık hamileyim çok şükür. Darısını anne olmak için uğraşan herkesin başına inşallah.arkadaşlar merhaba ben ilk tüp bebek denememde gonal_f kullanmıştım.şu an yeni tedavi aşamasındayım ve yarın menogon kullanmaya başlayacağım arsında fark varmı?ayrıca tedavisinde menogon kullanıp hamile olan varmııııı????yazılarınızı bekliyorum :1rolleyes:
Evet canım bu iki ilaç arasında fark var. Menogonda FSH ve LH hormonları var. Gonal-f'de ise sadece FSH var. Bildiğim kadarıyla özellikle yumurtalıkları iyi cevap vermeyen (poor responder diyor doktorlar) hastalarda ve benim gibi hipogonadizm(ilaçsız adet göremeyen) hastalarda menogon tercih ediliyor. İlginçtir ki, menogon gonal-f'ye göre daha ucuz bir ilaç. Benim tedavimde hep menogon kullanıldı. Şu an 8+3 haftalık hamileyim çok şükür. Darısını anne olmak için uğraşan herkesin başına inşallah.
bende adet olmuyorum ama benim tedavim hep gonal f le yapıldı biz hiç hap kullanmadık hep gonal f le oldu şimdi iki aşılama yapıldı ikiside negatif
elif23 merhaba konuyu açtım fakat tam anlamıyla cvp veren olmadı bende ilk tüp bebek denememde gonal-f kullandım sonuç negatif ikinci tedavi aşamasındayım şu an menogon kullanıyorum aslında dr um gonal-f vermişti rapor için bize yardım eden kişi dr la görüşmüş menogonda kullanabilir demiş.( gonal-f fiyatı biraz pahalıymış)vardır bundada bir hayır bakalım. inşallah rabbim isteyen herkese annelik duygusunu tattırır.canım sende umarım bebeğine kavuşursun...a.s.
merhaba kızlar,dım
elif 23 doktor biz sormayınca cevap vermiyor deyince ben de doktorun olmazsa olmaz dediği seyi soylıyım dedım. her gun sureklı yarım cocuk aspirini kullan dedı 1 tane folık asitle bırlıkte . bu cok onemlı dedı cunku kanı sulandırııyormus ve hamileligi kolaylastırıyormus. ama sız yınede doktorunuza sorun. sadece paylasmak ıster
Allah yardımcınız olsun
elif doktoruna sor muhakkak ancak günde bir bebe aspirini genel olarak tadavilerde folik asitle birlikte veriliyor. tedavi başladığı günden itibaren.
canım bu sen aşılamamı yaptırıyosun tüp bebekmi çünkü ben ikinci aşılamyı yaptırıyorum doktorum hiç bebe aspirininden bahsetmedi