Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi menenjit aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

beg

ARIM BALIM PETEĞİM
Kayıtlı Üye
27 Mart 2009
783
2
96
49
Antalya
bebelerine menenjit aşısı yaptıran vaarrmııııı?....birde bu aşı özel bir aşı yapılmsı şartmı bilen varsa yazsın lütfen...

ben yaptırdım canım 124 lira verdim ama artık devlet karşılıyormuş haberin olsun o kadar para verme saglık kurumlarında yapılan karma aşılarda yapılıyo oglumun doktoru yaptırsan daha iyi olur dedi 3 dozdu ben 2 yaşından sonra tek doz yaptırdım sen bilirsin

mrblr kelebekkkkk benim bebeğim henüz 5 buçuk aylı zatürre aşısını yaptırdım fakat sağlık ocağına 3 aylıkken sormuştum kesin bir açıklama yapmamıştı fakat şimdi 23 ağustosta tekrar aşı günümüz o zaman tekrar sorarım menenjit aşısını ilgin için saoll hayatım benimde bebeklerde en korktuğum hastalıklardan birisi menenjit allah hepimizin bebeklerini korusun acaba ilk doz ne zaman yapılıyor bir fikrin varmı ...... sen sanırım 2 yaşında yaptırdığını söyledin herkese sağlkıklı günlerrrr....

arkdşlr kafam karıştı sağlık ocaklarında yapılmıyormu bütün aşılar zaten
özellikle sordum son aşıda warmı dewletin karşılamadığı özelden yapılıcak alıp yaptıralım diye tek rota virüsü war dedi onuda yaptırdık zaten
bu nezaman yapılıyor özeldenmi

cnm menenjıt asısı zaten saglık ocagında yapılan 5lı karmanın içinde var artık ozel bı ası degıl

pardon bahsettiğiniz menenjit aşısı pnömokok aşısı ile artık devlet karşılıyor ve 5 li karma aşıdan farklı bir aşı
bildiğim kadarıyla 5 li karma aşı dediğiniz hemoofilüs influenzab çocuk felci, difteri-boğmaca ve tetanoz için geçerli
ama pnömokok ateşli hastalıklara karşı koruma sağlar, menenjit vb ateşli hastalıklar gb..
yinede yanlışım varsa düzeltin
özel yapılan aşılar en azından benim yaptırdıklarım
pnömokok u ödemediği zaman ilk ik idozunu yaptırdım
2 doz rotovirüs aşısı yaptırdım
1 doz su çiçeği aşısı yaptırdım
bu günde hepatit A aşısını yaptırmaya gideceğim aynı zamanda s.ocağı pnömokok da yapcak... çok şükür bitti sayılır aşılar bugünküleri saymazsak 20 aylıkken tekrar bi hepatit A yaptırcaz birde 5 yaşında su çiçeği var.. başka kalmadı sanırım
..

prevenar isimli aşının pnömokok - zatürre için olduğunu biliyordum. emin misiniz?

prevenar isimli aşının pnömokok - zatürre için olduğunu biliyordum. emin misiniz?

Aslında net durum şu arkadaşlar
5 li karma dediğimiz Pentaxim adlı aşı Hemofilus influenza tip b konjuge aşısı ve Adsorbe Difteri, Tetanoz, Aselüler Boğmaca ile inaktive Çocuk Felci Aşısıdır. buradaki Hemofilus influenza tip b konjuge aşısı denen menenjit aşısıdır.

Prevenar ise pnömokok adlı bakterinin yolaçabildiği zatürre, menenjit, orta kulak iltihabı, kan iltihabı gibi hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.

Yani her iki aşı da menenjit in farklı türlerine karsı koruma sağlamaktadır. topiği açan arkadasımız yaptırmadık dediği için, ve 5 li karmayı yaptırdıgını varsayıp prevenar ı kastettiğini düşündüm menenjit aşısı dediğinde. Sonuç olarak her iki aşı da saglık ocaklarında ücretsiz olarak yapılmaktadır.

arkadaşlar gerçekten güzel açıkladınız ben o aşıları yaptırdığıma göre menenjit aşısıda içine girmiş oluyor zaten öyle değilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…