Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Menenjiom

elsnopy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
241
0
46
Antalya
arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce beynimde 7 mm buyutunda menenjiomla uyumlu olabilecek bir kitle olduğunu öğrendim doktor iyi huylu bir tümör olduğunu kafama bile takmamam gerektiğini 6 ay sonra tekrar mr çekip büyüyüp büyümediğine bakacağını belkide hiç büyümeyeceğini söyledi ama benim hayatım artık eskisi gibi değil ya büyürse benim daha 2 yaşında kızım var eşimle birbirimizi çok seviyoruz allahım ne olur büyümesin inanın 1 aydır bunları düşünmeden geçen bir günüm yok doktorum büyüme olursada ameliyatla halledildiğini söyledi ama ama ama işte insan anne olunca durum çok farklı oluyor allahım bütün hastalara şifa ver kimseyi yuvasından yavrusundan kocasından ailesinden ayırma allahım ne bileyim yazmak istedim okuyan olursa ne olur dua edin bir gün önce çok sağlıklısınız birgün sonra iyi huylu beyninizde bir tümöre sahipsiniz bunu insanın kabullenmesi okadar zorki

Çok çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Benim de bu yaz beynimde menenjiom türü tümör saptandı ama boyutu büyüktü, 5.5 cm kadar ve ameliyat oldum. (http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/455155-tumorum-sevgilim-film.html) 6 ay oldu ve Allah'a şükür her şey yolunda. Hiç sıkma canını, dua et bol bol ve ümitsizliğe düşme sakın, çünkü moral gerçekten en büyük destektir bu anlamda. Derdini veren Allah devasını da verir inşallah, hem Allah sevdiği kulunu sınar derler, sıkma tatlı canını inşallah, geçip gidecek her şey.

canım benım oncelıkle cok gecmıs olsun cok üzüldümbır derdım var köşesine bakarken senın ısmını gördüm yorum yapmıssın bı tıkladım anladım ters bıseyelr oldugunu orda konu göremeyınce saglık kısmına bakayım dedım oyle buldum oncelıkle psıkolojın cok onemlı kendını bırakma zaten kötü bı sey soylememıs doktor am atavsıyem baksa bı doktora daha görünmen içinin rahat etmeıs acısından ıns amelıyata fılan gerek kalmadan erir gider o tümör kötü şeyler getirme aklına takip edeceğim durumunu

Ne demek, yardımım dokunabildiyse ne mutlu bana. Allah'a şükür her şey yolunda, yarın kontrol için emar çektireceğim hatta. Ailem, sevdiğim hepsi yanımda çok şükür ve ben çok mutluyum, ufak tefek olağan sıkıntılar hariç. Sen hiç vesvese verme kendine, ben de tümör saptandıktan sonra o kadar araştırdım ki hatta beyin ameliyatları izledim neyin ne olduğu konusunda fikrim olması açısından. Ameliyatımı yapan doktorun karşısına geldiğimde çok şaşırdı, sen hiç nöbet vs geçirmedin mi diye sordu. Nitekim tümörün boyutu haddinden fazla büyük ve sol tarafımı kontrol eden motor kortekse baskı uyguluyordu ama ben bunu yıllar boyunca hiç hissetmedim bile.... İstersen burdan istersen özelden gayet ayrıntılı bir şekilde anlatabilirim. Geçmişimi hatırlamam aslında bana ne kadar şanslı olduğumu hatırlatıyor, bu anlamda iyi bir şey aksine. Ne demek, rica ederim.

selam canım senin adına herşeyin yolunda gitmesine okadar sevindimki anlatamamam benimde sağ insular kortekse komşu kemik aralığında ki komşu kemikte kalsifiye olduğunu söyledi esasında osteoma da olabilirmiş işte haziranda ilaçlı mrda belli olacak hayırlısı bakalım kontrast tutup tutmayacağına göre teşhiş konacak işte.benimde allaha şükür herhangi bir şikayetim yok esasında ben yaklaşık işte 1.5 ay önce 4 gün aşırı derecede başdönmesi kulak arkasında ağrı çektim normal gitmeyen birşey vardı çünkü hiç geçmedi 4 gün boyunca.5.gün nihayetinde doktor kontrolüne gittiğimde yüz felci başlamış ogün hemen farkedildi kortizon tedavisine başlandı doktorum mr çekelim birde dedi tesadüfen öğrendim yani yüz felci allahıma binlerce şükürler olsunki geldi geçtide hiç eseri bile kalmadı çok şükür işte bu durumu öğrendim doktor bu kitlenin yüz felcine sebeb olmayacağını söyledi hemen çünkü aklımıza ilk gelen soru bu oldu zaten minicik olduğunu takibini yapacağını işte yukarıda yazdığım şeyleri söyledi canım işte benim hikaye bu eğerde sende hastane sürecini sonrasını falan anlatırsan sevinirim ayrıntılı şekilde sevinirim senle konuşmak iyi geldi saçlarını tamamenmi kazıdılar mesela işte böyle tatlım rabbim kaldıramıyacağımız dertler vermesin inşallahhh

Allah razı olsun, çok çok teşekkürler. Çok geçmiş oılsun diyeyim tekrardan. Allah korumuş resmen seni, neyse ki yüz felci vs. bir sorun olmamış. Benim teşhis sürecini biliyorsun zaten konumda yazdığım gibi, teşhisten 3 hafta sonra ameliyat oldum, saçımın tamamının kazınmasının en iyisi olduğunu söyledi doktor, saçlarım uzundu baya ama ben de tamamen kazıttım. Zaten 3 gün sonra ameliyat oldum, ameliyathaneye uyanık gittim hatta sedyeyle, gerisi zzzz. Ameliyatım 3-4 saat sürmüştü, uyandığımda yoğun bakımdaydım, o gece 3 kez nöbet geçirdim, doktorum kanama olduüundan şüphelendi ama bir şey olmadı. Epilepsiye çevirebilir diye anti epileptik ilaç başlattı ama Allah'tan öyle bir şey de olmadı, yakında o ilacı da keseceğim inşallah her şey bitecek. Bu süreçte psikolojik bir destek almanı öneririm nacizhane tavsiyem, çünkü özellikle ameliyattan sonra ben fazla sinirli biri oldum ve hastanelerden, mr vs. lerden korkmaya başladım biraz. Herhangi sormak istediğin bir şey olursa özelden ya da burdan sorabilirsin. :34.

kızlar merhaba aylar önce yazdığım yazıda beynimde 7 mmlik iyi huylu menenjiom saptandığını yazmıştım dün tekrar mr çekildi bu sefer ilaçlı mr çekildi sonuçlarını bugün aldım saptanan o şey tümör değilmiş yani ben kendimi 6 aydır boşuna yemiş bitirmişim uyku uyumadım psikolojim altüst oldu kaç aydır.doğumsal damarlarla ilgili bir görüntüymüş doktor herşey yolunda ama genede 6 ayda mr çekimine devam edip kontrolleri sürdürelim dedi.ama ben şu kanıya vardım ALLAHtan başka kimse ne olduğunu bilemez inanın.aralık ayında beynimde tümör olduğunu söylediler 6 aydır ne yerdeyim ne gökte tek tek günleri saydım resmen bugünde doğuştan damarlarla alakalı normal bir görüntüden bahsediyorlar yani deneme tahtası ne çıkarsa bahtına....kızayımmı sevineyimmi ne yapacağımı şaşırdım işte böyle paylaşayım dedim.

slm.aynı senin gibi kızım 2 yaşındayken sinüzit için gittim doktora ve 6mmx4mm menenjiom olduğunu öğrendim.dünya başıma yıkıldı annemi yakın zamanda kanserden kaybetmiştim.dr memeyle çok alakalı bunlar bi kontrol et dedi ve mememde de 3 4 tane kitle çıktı birini hemen aldırdık çok şükür temizçıktı.şimdi sene de bir kontrol ettiriyorum beyin mr ve meme ultrason.büyüme hiç yok.inşallah seninki de öyle olur.şiddeti baş dönmsi ve mide bulantısı yaşıyorum bir haftadır ve tekrar mr çekildi.yine büyüme yok.baş dönmesi için girdim siteye tesadüfen gördüm.2 yıl doldu 3 girdim ben hayatı zehir ettim kendime ölürsem çocuğum...diyeama yanlış yapmışım çok bu stres bana bşka hastalıklar olarak geri döndü sakın sen öyle yapma.büyümez büyüse de tedavisi var.şimdi yine çok kötüyüm çok korkuyorum 1 haftadır başım dönüyor mide bulantısı ve halsizlikten bunu zur yazıyorum.Allah hepimize şifa versin hastalıkla sınamasın

canım selam iyi dileklerin için sağol son yazdığım yazıyı okumamışsın herhalde bana kontrastlı mr çekildi tekrardan ve menengiom olmadığı anlaşıldı doğuştan olan bir damarın görüntüsüymüş damarmış yani ,yılda bir kontrol ettirirsen kafi dedi doktor inşallah seninde sağlıklı bir hayatın olur yavrunla eşinle birlikte, sevgiler

Canım benim beynimde de o tip bişey var ,doktor en fazla migrenini azdırır demişti ki öyle oluyor ama onun dışında hiçbir tehlikesi yokmuş sadece çok fazla nörolojik belirtiye neden olursa tedavi düşünülürmüş.Tabi benim ilk gittiğim doktor pat diye beyninde bi tümör var demişti bana ve şok olmuştum sonra da diyor ki ama bu iyi huylu senin bildiğin gibi tümör değil diyor.Sonra tabi bende acayip bi gerginlik oldu başka bir doktora gittim doktor bana bunun öyle tehlikeli bişey olmadığını belki doğuştan beri beynimde olduğunu söyledi genelde büyümez bunlar falan dedi.Şu anda da içim rahat anladım ki gerçek bir tümör değil.Ama o ilk doktor tam bir pislikti ya öyle mi anlatılır hastaya.HA tabi belki birgün gerçeği de olabilir Allah korusun ama herkesin başına gelebilir sonuçta.Sen şükür et canım ki kötü bişey değilmiş.ama biliyorum o ilk duyguyu bi de ben yalnız gitmiştim doktora o mr çekimine yalnız girip bi de üstüne böyle kafa karıştırıcı bişey duyunca ağlaya ağlaya eve gitmiştim.Ama sonradan anladım gerçek bir hastalık bile değilmiş.

Rahatsız ettiğim için özür dilerim fakat internette menenjiomla ilgili bilgileri araştırırken sizin yazdıklarınıza rastladım öncelikle çok geçmiş olsun umarım bi daha yaşamazsınız böyle bişey benim babamında tam da sizinki gibi 5-6 cm boyutunda menenjiom oluşumlu tümörü var ve çok kararsız ameliyat olup olmamakta hep kötü senaryolar var çevresinde oysaki sizin gayet başarılı geçmiş ameliyatınız ve kendinizi iyi hissettiğinizi söylemişsinz bi sakıncası yoksa kime ameliyat olduğunuzu ve nasıl bi süreçten geçtiğinizi bana anlatırsanız cok sevinirimm hem de cok 2.5 ay sonra doğumum var ve babam sırf onun için erteleyip duruyo torunumu görmek istiyorum diye Sıkıntılı zamanlar geçiriyoruz kısacası en kısa zamanda iletişime gecersiniz umarım şimdiden teşekkürler..

şimdi nasılsınız merak etti.aynı sorunlar bendede varda

şimdi nasılsınız merak etti.aynı sorunlar bendede varda

selamlar günlük hayatın koşusturmasından uzun süre oldu girmeyeli vede onun için yazdığınızı yeni gördüm yazının devamında bendeki bu durumun menenjiom değilde doğuştan olan damar dörüntüsü olduğunu yazmıştım sanırım oraları okumadınızgittiğim başka bir doktorda çekilen yeni mrlar neticesinde bunun doğuştan kaynaklı bir damar görüntüsü olduğunu yineledi 3 ay önce tekrar.bana bir zararı olmayacağını söyledi bence sizde tek doktorla yetinmeyin benim ilk gittiğim doktor pat diye menenjiom var sizde 6 ay sonra tekrar geleceksiniz ilaçlı mr çekilecek dedi o 6 ayı nasıl atlattım bir ben birde ALLAH bilir 6 ay sonra çekilen ilaçli mrda bunun menenjiom değil damar görüntüsü olduğunu söyledi sırıtarak,mrın çok hassas bir alet olduğunu milimetrik görüntüleri dahi yakaladığını falan anlatmıştı hatta daha sonra ozaman o adamı dövmemek için kendimi tuttuğumu hatırlıyorum2011 yılında oldu tüm bunlar sonra ben uzunca süre hastanelerden hep kaçtım nihayet 3 ay önce tekrar hamile kalma isteğimden dolayı bu konu aklıma geldi ve başka bir doktora daha gittim ve o doktor birdaha kontrol ettirmene gerek bile yok dedi sizde başka doktorlara bir görünün RABBİM hepimize şifa versin inşaallah AMİN

senin adına çok sevindim.banada sana söylenen benzer şeyler söylenmişti.canım peki dengesizlik oldumu bazen dengeszilik beni çok sersem gibi yapıyor.ama aklıma getirmediğim zaman daha iiyim

merhaba canım çok çok geçmiş olsun ben daha yeni üyeyim yazını okudum ve aynı sorun bendede olduğu için hemen ilgimi çektim zaten öğrendiğimde hep araştırdım.bnimde aynı mennejiomla uyumlu iyi huylu bir kitle mevcut ben ışın tedavisi gördüm büyüme olmasın diye düzenli olarak kontrollere gidyorum çok şükür herşey yolunda bende kafaya takmıyorum ama bazen çok dengesizlik oluyor doktor olur demişti sendede aynı sorunlar varmı

senin adına çok sevindim.banada sana söylenen benzer şeyler söylenmişti.canım peki dengesizlik oldumu bazen dengeszilik beni çok sersem gibi yapıyor.ama aklıma getirmediğim zaman daha iiyim

selamlar bendeki durum menenjiom değil canım doğuştan olan milimetrik bir damar görüntüsü bende dengesizlik olmadı ALLAHIMA çok şükür zaten benimki başka bi konuyla alakalı çekilen mrda görülmüştü doktor en fazla migrenini tetikler dedi banada sanada tekrardan çok geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…